Raikkonen: "Sıradaki Yarışta Yeniden Deneyeceğiz"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, ard arda puansız ayrıldığı dördüncü yarışın ardından artık şampiyonluk şansının olmadığını kabul etti. Beşinci sırada giderken bariyerlere çarpıp yarış dışı kalan Ferrari pilotu, şu anda şampiyonada Hamilton’un 27 puan gerisinde ve geriya kazanılabilecek maksimum 30 puan var.

Fin pilot, takım adına puan kazanamadığı için üzgün olduğunu söyledi. Ferrari markalar klasmanında da ikinci sıraya geriledi.

Şampiyonluk şansı konusunda konuşan Raikkonen, "Çok küçük bir şanstı. Beşinciliğim için üzgün değilim ama takım adına puan kaybettiğim için üzgünüm. Ama gelecek yarışta daha iyisini yapmaya çalışacağımıza kuşku yok." dedi.

Raikkonen, Brezilyalı Felipe Massa için destekleyici rol oynayıp oynamama konusunda hâlâ emin olmadığını söyledi.

"Takımın ne istediğini biliyorum. Onlar dünya şampiyonluğunu kazanmak istiyorlar. Neler olacağını göreceğiz. Ben de yarışları kazanmaya çalışacağım ve sonra ne olacağını göreceğiz. Her şekilde şampiyonanın dışındayım."

Fin pilot, İspanya GP’sinden bu yana yarış kazanamadı ama vazgeçmeyi düşünmediğini söylüyor.

"Hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Kazanmayı deneyebilecek pozisyondaydım ama güvenlik aracı çıktı ve şansımız öldü. Birkaç defa yakındık ama sıklıkla şanssızdık. Bu yüzden gelecek yarışta yeniden deneyeceğiz."

"İstediğimiz gibi bir sezon değil ama iyi bir takım ruhu var. Tabii ki, güzel bir gün değildi ama hâlâ iyi bir aracımız var ve bu yıl yine de bazı yarışları kazanmalıyız."

Raikkonen, Timo Glock’un ardından giderken bitime dört tur kala kaza yaparak yarış dışı kalmıştı. Ferrari pilotu, konsantrasyon eksikliği yaşadığı iddialarını kbul etmedi.

"Hayır. Toyota’ya yakın olmak istedim çünkü gerçekten yaklaşabildiğim sadece iki nokta vardı ve küçük bir hata yapsaydı şansım olabilirdi."

"Burası onlardan biriydi. Arka düzlükten önce çok yaklaşmaya ihtiyacım vardı ama ne yazık ki kerblere çarptım ve bu şekilde dokunursanız dönemiyorsunuz. Dönemedim ve biraz geniş aldım, sonuçta da duvara çarptım. Lastik duvarlar değildi ama plastik bloklardı ve ben de direksiyonu çıkarttım."


Yorumlar

  1. arkadaşım laflarını saygı sınırları çerçevesinde seçersen bende söylediklerine yanıt verebilirim. söylediklerime katılmayabilirsin ama dalga geçmek haddine değil..

  2. Yakup ERCAN avatarı

    Kimse Kimi' yi Kimsesiz sanmasın. Adam Tek kelime ile şu an yarışan 2 kaliteli pilot var o da Kimi ve Alonso. Ama number one Kimi. 🙂

  3. yaw sen o müthiş zekanla açıklarmısın bu adam gittiği takımlarda en çok kaza yapan kişi oluyor:)
    Doğrusu o zaman araç iyi değildi herkesin bildiği bir gerçek ama kimi sessizdi.Bizde onu Mika ya benzetme gafletinde bulunduk

  4. benim asıl anlamadığım mclaren taraftarlarının eskiden yere göğe sığdıramadıkları Kimi'yi şimdi böyle yerden yere vurmaları değil.. zira zaten o insanlar kimi'yide mclarende olduğu için tutuyodu belki. tamam. ama.. kimi mclarendeyken yok efenim arabayı kırıyoduda ona dayanmıyoduda, mclareni mafettide bilmemne diyenleri anlamıyorum. piyasada öyle bi tartışma bile yok ya. yani bariz bi şekilde belli bunlar. arabayla ilgili sorunlardı.. zaten eğer araç müthiş olsada kıran Kimi olsa.. koooskoca mclaren başka pilot bulamıycak mıydı ki bu kimi'yi 5 sene takımda tutmuşlar.. yani.. ben bi kimi taraftarı olarak mantık sınırları dahilinde yapıcı eleştirileri duymaya her zaman hazırım. zaten en baştada ben kendim eleştirel bakıyorum. Kimi çok daha iyisini yapabilir. buna inanıyorum. ve gelecek yarış.. o da olmazsa bir sonraki yarış! 🙂 umutla bekliyorum! forever Kimii 🙂

  5. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    arkadaslar katılandan da katılmayandanda allah razı olsun .o baska bır konu.herkesınde bayramı kutlu olsun bu arada.sauberdeyken ben kımıyı utardım.su an vettel ın kucuk bır takımda yaptıklarına benzer seyler yaparken bu cocuk ılerısı ıcın cok umut vadedıyor derdım.mc larene gecınce dıger tum mc larencıler gıbı cok sevınmıstık.ben su an kımı yı tutuor desteklıyorum dıye ferrarıcı degılım.c laren deykende mc larencı degıldım.yanı kısacası ben nerede olusa olsun kımıcıyım.nedenlerı baska mevzu tabı.ancak benım anlıyamadıgım mc larendyken hemen hemen tum mc larencıler kımı nın ne kadar ıyı bır pılot oldugu konusunda he fıkırdıler.sımdı ne olduda boyle cark ettıklerını anlamıyorum.acaba ferrarıye gecmesını hazmedemedıklerı ıcınmı bılınmez.ferrarıye gecıs olması onun ıyı pılot oldugu gercegını degstırdımı.sımdı mc larencıler bız oyle demıyorduk demesınler.ben cok ıyı hatırlıyorum.ınsanda bıraz vefa olur yahu.claren team arkadasım sende kendınce haklısın sana lafım yok ama sen mucadele etmeden yerıne razı bır pılot ıstıyor ve bu sekılde gelecek bır sampıyonluk ıstıyorsan sende devam et.hos hamılton kımı gıbı bırı onu elesırmek haddıme degıl ama zıhnıyet boyle olunca uhaf oluyor:))

  6. Yakup ERCAN avatarı

    Valla Erdal arkadaş ağzına ve yazan parmaklarına sağlık. Bir yorumda okuduğum gibi Kimi artık Mclaren in POPCORN motorlarından ve çatı sacından yapılmış kanatlardan bıktığı için şu an Ferraride ama demekki takım değiştirmek yetmiyor muş. Birazda insanın şansı değişmeli. Eğer o da olsa adım gibi eminim 15 yarışın hepsi Kiminin olur.

  7. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    Siz istediğiniz kadar konuşun her pilot her zaman şanslı değildir arkadaşın dediği gibi Kimi'nin umurunda bile değil dedikleriniz boşver kimi'ciğim "kalbim senden senden vazgeçmeyecek korkma içimde aşkın hiç bitmeyecek eğer istersen sonsuza dek sürecek inan bu hilal hep seni sevecek… " neydi bu şarkını adı "endamın yeterrrrr " :))

  8. McLAREN TEAM avatarı

    kimi bu haliyle kimi ise bizim için sorun yok zaten! aynen devam!sevgili erdal

  9. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bı kere ezbere konusmak cok moda olmus.arkadas kımı ferrarıye para ıcın gelmedı.mc larende de zaten cok ıyı para alıyordu.ustelık mc laren onu asla bırakmak ıstemedı.kopan kanatlar kopan aynalar patlayan motorlar fırlayan lastıkler yolda bıen benzınler.sureklı cıkan hıdrolık arızaları.ya ben sureklı asılıyorum hızlıyımda ama arabadan takımdan bır cacık olmuyor ıyısımı ben gıdeyım.dedı.jpm gıbı sampıyon luk ıcın yetersızdı aracı.marlboro yanı ferrarının ana sponsoru actı kesenın agzını gel kardesım ben senı ferrarıye aturtayım dedı geldı.barı sallarken ıyı sallayında ınandırıcılıgı olsun.kımıye hırsı yok motıcasyonu yok dıyenler sıdı bu hırs basına bela olacak dıor.kımı duvara toslamıs ee toslar kardesım.f1 pılot bu.taksı soforu degılkı.konsantre eksıklıgı fılanda degıl.ılk duvara carpan kımı degıl sonda olayacak.bı fare yakalayınca nasılda saldırıyor mc larencıler.ya kımı mc larendeyken yazılanlar ne cabuk unutuldu.ınsan oglu nankor bunu anladım.5ncılık garantı neden aslıyormus.asılmasın yerıne razı olsun dıyen arkadaslar bence pıst ustunde donen aracları seyrermekten hoslanıyor.ama kımı ve taraftarları degıl.tamam bazen spın de atarsın duvarada vurusun bu ısın parcası ama denersın.bır arayıs bır yukseleme gecme caban olacak.buna rısk derler.rısk alınmadan basarı olmaz.hamılton spada kımıyı son 3 turda gecmeye calısırken duvara toslayabılırdı.kı spın attı ama sanslıydı toslamadı.gecıs denemesı superdı.pılot f1 bu ve boyle olmalı.ıyı valla startta basladıgın yerde bıtır pıtlerde bırılerını gecebılırsen ne ala.olmaz olsun bole f1 ve f1 sevgısı

  10. Yusuf Aslan Şengeç avatarı
    Yusuf Aslan Şengeç

    gökhan demir,bence sen f1 yerine masa tenisi maçlarını izle.sanırım ondan daha çok anlarsın.

  11. erdal destan yazdın haa :)) katılıyorum sana 🙂

  12. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    nasıl samp olursan ol sonucta yıllar sonra sezon ıcınde ne yasadıgınız unutuluyor akılda tek kalan sey o sene samp oldugunuzdur dogru ama bence bırde unutulmayan sampıyonlar vardır.senna schumı mıka gıbı.neden?cunkı hep zorladılar.hep savasılar.ıkıncıyken 1 ıcın ucuncuyken 2 ıcın kıyasıya mucadele etıler.o yuzdende unutulmuyorlar.bır nevı efsane oldular.motogp de rossı var mesela.sureklı yarısmak kazanmak bırılerını gecme ıstegı bu.kımı bunu yapıyor.ben yarıscıyım derken bunu soyluemek ıstıyor.ben cıkar yarısırım gerısı benım ısım degıl dıor.ozel hayatınıda karıstırmıyor.o kadar populer olmasına ragmen medyatık megazın malzemesı de olmuyor.bu yuzden de sevılıyor.cok sansız.bu buyuk bır gercek.ferrarıde bıraz ama mc larendeyken sansızlık onun ııcın yaratılmıstı sankı.kanatları aynaları kopar motoru patlar defalarca.her seferınde degısık ve olmadık bır sorun yasardı.5 sene dayandı gık demedı.kactı lafı cok ayıp kacıyor.montoya mc laren bana sam olabılecegım bır arac veremdı dedı ve gıttı.2007 basında gelen v8 ve 19000 devır sınırı en cok mc larene yaradı.bu kurallar degısmese ben mc larenı gorurdum.kımı zaanındakı dayanıksız teneke gunlerı aynen devam edıyor olacaktı.varsayımlar uzerınden konusmak ıstemem ama duru boyle.18 yarısın 10 unu tamamlayamayan mc laren gecen sene ve bu sene full ya bu braz tuhaf degılmı.mc laren kımıye dua etmelı o teneke ıle ıkı kez dunya samp lugunu kacırdı c larene ragmen.o zamanın davıd ını montoyasına baksın kımıye bunları ısnad edenler.
    kımı savasıyor.ya ıstıklal ya olum.bır yarıscının ruhu budur.tın tın yerıne razı donme dolap gıbı donup hıc kımseyı gecmeden bıtırecegıne bırılerıyle mucadele edıp carpısıp yarıs dısı kalsın daha ıyı.kımı bu halıyle kımı zaten:)))))

  13. FeRRaR!_k!msTeR #1 avatarı
    FeRRaR!_k!msTeR #1

    fotolar içimi acttı ya:S

  14. Kimi üzülmedim derken samimi değil bence.. şu resimlere göre hele.. bariz üzgün yani.. http://farm4.static.flickr.com/3120/2896052657_84e7217abd.jpghttp://farm4.static.flickr.com/3285/2896051249_71171a333d.jpg

  15. ali  yalçın avatarı

    Kimiye atıp tutanlar…başınıza kimi kadar taş düşsün emi…ama bi şey söyleyim mi… hiç biriniz kiminin umurunda deil he he…

  16. Necati ÜNAL avatarı

    Tabiki kazada kendi suçlu. Kimi Raikkonen'i bu sezon genel olarak baktığımızda şanssız. Ama dediğin gibi dünkü kaza kendisinin hatası

  17. forzaferrari avatarı

    bence sadece şansızlığa bağlamak saçma olur, evet massanın pitte arkasında kalması şansızlıktı tamam kerblerde yüksek ama bu kazada kendininde suçu fazlaca var

  18. Necati ÜNAL avatarı

    Evet gerçekten çok şanssız bir plot ama şimdi yapabileceği pek fazla birşey kalmadı. Tek yapması gereken yarışlarda massa'ya yardım etmesi.

  19. hayatımda bunun kadar şansız bı pilot görmedım en iyi götürdügü yarişlarda bile sorun yaşiyo ve hep kaybedıyo mclaren de bile aynıydı ferrardide aynı en azından bi şampiyonluk yaşadı bu şanssızlıklara ragmen….

  20. Kimi bu yarıs hızını bi kez daha kanıtladı.şampiyonluk şansı zaten yoktu şimdi gene yok.yani değişen bişey olmadı.sadece takım puanları gitti.bizde buna üzüldük.ama gelecek sezon bu yarısların acısını çıkaracak !

  21. Yakup ERCAN avatarı

    Kimi nin yaşadığı sorunların %10 nu masssa yaşamadı. Bunların olmasına rağmen Kimi ikinci pilot olmayı kabul etmedi. Bu Kimi nin nasıl bir karektere sahip olduğunu gösterir. Her zaman aynı azim ile savaşa devam ediyor. 5. sırada iken duvara çarpmasını çok görmüyorum adam zafere aç onun tek amacı var o da birincilik. Ezik olmayı adam kabul etmiyor bu kadar basit Hem-hilton gibi değil sıkıyorsa Rozbergi geçseydi.

  22. Mika zaten olmayacak şeylerden sonra yarış kariyerine ara vermişti. McLaren'in çöküşü Mika'nın başına olmayacak şeyler gelmesi ile başladı. Son turda motor patlaması, startta kalkış bile yapamaması falan.

    İşin ilginci David sorunsuz bir şekilde gidebiliyordu Kimi zamanında da Mika zamanında da. Eski günleri hatırlamak bir nevi iyi oldu. Mikanın Brezilyada yarış dışı kalması padokta ana trübüne doğru el sallaması herkesin ayağa kalkıp coşması falan aklımda kalan kareler.

  23. Yakup ERCAN avatarı

    97-97 sezonundan bu güne kadar F1 i sürekli izliyor ve yakından takip ediyorum. Mika da aynen Kimi gibiydi. Sürekli olmayacak sorunlarla karşılaşırdı. Saınırım Finlandiya ile ilgili bir sorun adamların ülkesinde bir müsibetlik var. O yüzden bunların şansı yok. Ferrari içinde şunları yazmak istiyorum. Kimi gibi bir adamı ikinci plana itersen eğer, dün yarışta olduğu gibi massa denen adamın arkasınddan pite çağırırda adamı 16.lığa kadar düşürürsen her zaman kaybeymeye mahkum olursun. Ferrari dün hem kendi adına hemde takım adına minimum 10 puandan olmuştur. Arkadaşlara katılıyorum 1 sezon bu şekilde katledilir.

  24. yok ramazan doğru diyosun. ya hep ya hiç 🙂 bizde öyle(hele ki şu saatten sonra) kadarine razı olup tin tin gitmek yok 🙂 bu Kimi farkı 😉

  25. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Kimi ci arkadaşlar kızacak ama bu başlığı değiştirmeden yapamayacam. Raikkonen: "Sıradaki Yarışta Yeniden Deneyeceğiz" kimi sanırım bunu demek istemiş."Sıradaki Yarışta Daha hızlı çarpmayı Yeniden deneyeceğiz"

  26. Belçika yarışından sonra söylediğim şuydu: bundan sonra Kimi ya bütün yarışları alır, ya da duvara çarpar. hay söylemez olaydım :)) şaka bi yana her ne kdr kaç yarıştır puan alamamış olsa bile Kimi yarışlarda çok iyi performans gösteriyo. mesela bu yarışta sc girmeseydi.. gerçi 1 olurdu cinsi bi şey diyemiycem, yani bilinmez tabii ama canavar gibi gidiyodu. yani bu konuma gelmezdi heralde.. bide pitte massanın arkasında bekledi.. falan falan işte.. ve 2.liğe 3.lüğe razı olmamasıda bence iyi bi şey. bu sene olmazsa seneye olur. o harika bi pilot! ve de en hızlı 🙂 bu yarış yine en hızlı tur zamanı Kimi'de..! 🙂

  27. Adam 5 sene yaristi Mclaren`de sampiyon olamadi, Ferrari`ye gecip ilk senesinde sampiyon oldu 🙂 Ha araci cok zorluyor patlatiyor diyenlerede sunu soruyorum, Ferrari`de kac kere motor patlatti? Motor dondurma kurali gelmeseydi Mercedes`in POPCORN motorunun dumanlarini daha cok seyrederdik arkadaslar..

  28. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Daha çok denersin..Başarısız olunca McLaren' den kaçtın..Ferrari son nokta oradan nereye kaçacaksın merak ediyorum.JPM seni bekliyormuş.Hiçbirisi Mika gibi olamadı.Para için bile olsa Mercedes asla değişilmezdi.

  29. kaner talay avatarı

    kimi nin yapabileceği tek yardım yarış kazanayım diye massa nın önüne kırmamasıdır.gerisi zaten massa ile hamilton arasında

  30. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Vega nın yazısına birşey yazmama gerek yok heralde "kimiRaikkonen f1" isimli arkadaş gerekli cevabı vermiş. Haber okuyalım derken bazı arkadaşların tuhaf yazlarına cevap yetiştirmeye çalışmak can sıkıcı.

  31. Sc ye kadar ferrari kuru zeminden faydalandı ve hızlı zamanlar la massa hamiltonu yaklaştırmadı. Kimi de hamiltonu yapışmıştı. Bundan oteside şans çünkü benzin pompası bu kadar takılır ve uzun süre çıkmaz.. Ferrari pit ekibide öldürdü bizi zaten kaç oldu..

  32. kimi son turlarda böyle kasıyor sonra küt diye gidiyor belçikada da böyle olmuştu orda yağmur faktörü vardı ama yine hırs yüzünden gitti:(

  33. VEGA bırakta arada birde pilotda hata yapsın bu kadar stres içinde.
    Mclareni mahvetti diyenler. Her takımda 2 pilot yarışı değil mi.. Hadi kiömi mclareni harcadı Gerci ozaman ki mclarenleri çok iyi biliyoz.
    Peki diger pilot neden dünya şampiyonu olamadı.
    2005-2006 ferrari şampiyon çıkaramadı ve kimi yoktu..
    Aaraçlarda dayanıklık diye bir sorun vardır.
    Kimi yarşırken demi egzosu koparıyor..
    Kimi ışıkta beklerkende mi aracı zorluyor.
    Pit ekibi yagmur lastiği değiştirmez ken demi kimi aracı zorluyor. Yapmayın.
    Hamilton bu gün biraz kendine güvenseydi davidi çoktan gecer rosbergi yakalayıp gecebilirdi…
    Bu biraz cesaret adrilanındir. Buda kimide var kusura bakmayın..

  34. Bu yaşadığı olay şanssızlık değildi, kerb'e yanlış girip, zıplayıp, duvara girmek di yaptığı. Kriz kontrolü yapamamaktan kaynaklanıyor bu. Yeni F1de iyi bir kriz kontrol uzmanı olmak gerek (hızlı olmak yetmiyor).

  35. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    kimmi bunu McLaren de de yapiyordu o yillarda herkes McLaren i sucluyordu ama su olanlari gördükden sonra altindaki tank gibi ferrariyi bu hale getirisi kiminin araci nasil kulandigini belgeliyor.kimmi mclaren den ayrildikdan sonra tam tersi McLaren tank ferrari TOFAS oldu :)) demekki pilotun araci belli bir yere kadar zorlamasi daha fazlasinin duvarlar bindirmek oldugunu bilmeli la bugünki gibi

  36. Yusuf Aslan Şengeç avatarı
    Yusuf Aslan Şengeç

    yıllardır bukadar şanssızlıkla yarıştığı için bile kimiye saygı duymak lazım.

  37. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kımı yerıne razı onundekını takıp edıp donme dolap gıbı donecegıne.starta basladıgı yerde bıtırecegıne yarıs ıcınde sureklı bulundugu pozısyonu koruyacagına bu sekılde yarısıp zorlayıp yarıs ruhunu gecıs yapma ıstegını kaybetmeden sureklı atraksyon ıcınde olup yarıs dısı kalsın razıyım.dune kadar kımıde hırs yok dıyenler kımının hırsı basını yaktı demeye basladılar.adam yarıscı dur ben burda kalayım yerımı koruyayım bana dokunmayan yılan bın yasasın mantıgı degıl onunkı.zorlamak savasmak gecme arzusu var adamın.ben kazanmak ıstıyoru dıyor.ustelık hamıltonun rosbergı zorlamadıgını soyleyen arkadasıma sunu soylemek ısterım.ron dennıs kımı yarıs dısı kalınca hamıltona zorlamamasını tavsıye ettık dedı.yoksa hamılton da bulundugu yere razı olan bırı degıl.massa ya yardım konusuna gelınce.evet ben yardım edıcem dıyemez zaten.burda polıtık konusması gayet dogal.kaldıkı kımının elınde bırsey yok.tek yapacagı yardım hamıltonun onunde yarıs bıtırmek.buda massa ya en buyuk yardım olur.bunuda yapacagına emınım.gerısı massa ya kalmıs.gecen sene aynı seyler soruldugunda massa da aynı seylerı soyluyordu.takım ıcın en ıyısını yapmak ıcın elımden gelenı yapıcagım dıyordu.hıc bır zaman kııye yardım edıcem demedı dıyemezdı zaten. anlamadıgım yardım nasıl olacak bırı bana anlatabılırmı ya.aynı takım ıkı arac.acık acık yol vermek zaten yasak.fıa pusuda anında keser bıletı.tek yardım yarıs kazanmak yada hamıltonun onunde yer almak.bunuda zaten kendısı de ıstıyor.baska turlu yardım nasıl olacak bırılerı anlatsbılırmı acaba???

  38. Ferrarinin yaptığı hatalar neden hamiltonun şansı olsun ki,hata yapmayın o zaman..hamilton a çaylak diyordunuz baskı altında hata yapıyor diyordunuz,ferrari takımı komple baskı altında hataya başladı…

  39. kaner talay avatarı

    erhan kardeş bende açık açık yardım edeceğim diye beyanat vermeli demiyorum:=) mantık olarak bu kafada gitmemeli diye söylemek istemiştim.

  40. raikkonen bu sene kacıncı kez hırsının kurbanı oluyor bilemiyorum.konsantrasyon eksikleri var.massa bi sansslik yasadı ama kimi kendi hatasından yarıs dısı kaldı.cok gereksiz bi hataydı.örnegin hamilton rosberge yaklasmadı zorlamadı cünkü ne geregi var.bu pistte kacıs alanı yok cünkü.sonuc olarak hamilton bence kalan yarısları kazanır.kazanamasa bile farkı kapattırmaz.bu arada kovalainen mclarene yakısmıyo kesinlikle mclaren koltugunu rosberg hakediyo.

  41. 2008 yılının en şanlsı pilotu hamilton başka bişey diyemem. 2008 yılı resmen hamiltonu istiyor. massa ve kubica vede kimi o takım hataları yüzünden gerilere düşmese inanın çok zevkli yarış olacaktı. Bir yarışta böyle karma karışık bitti.. SC ye kadar dedim ferrari duble yapacak dedim ama bu kadar şansızlıkta olmaz ya..

  42. Mclaren team massa takım hataysıyla geriye aynı hatayla kimide geriye düştü oturunda yarışa iyi bakın. Bu gün pist üstün araç gecen kimiydi. Hamilton david i gecene kadar ecel teri döktü. Kimi daha napsın güvenlik aracından önce kendi baya göstermiş hamiltonu yakalmıştı.. Adamı daha öncede dediğim gibi 2008 yılı hiç sevmiyecek..

  43. Massa'ya yardım edeceğim diye açık açık söyleyemez zaten kurallara aykırı =) Elimden geleni yapacağın takım için der az fazla.

  44. kaner talay avatarı

    "Raikkonen, Brezilyalı Felipe Massa için destekleyici rol oynayıp oynamama konusunda hâlâ emin olmadığını söyledi."
    kimi nin söylemesi gereken şey bu değil.bu saatten sonra kimi çıkıp ben tüm gücümle massa nın ve takımın şampiyonluğu için çalışacağım demeli.yoksa kimi yarış kazanmaya çalışırsa ferrari ne takımlar ne pilotlar şampiyonluğunu kazanamaz.

  45. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    ne desin adam artık herşey bittii yarışmıyorum mu desinn… tabiki deneyeceğiz önümüzdeki yarışa bakacaz diecekk….

  46. Raikkonen klasiği oldu artı bu tür saçma zorlamalar, kazalar. Yapacağı şey bu tür geçişin neredeyse imkansız olduğu bir pistte yerini korumak, öndeki pilotun hatasını beklemekti. Şmapiyonluk için yaptı diyeceğim ama Hamilton zaten önde, şampiyonluğun mucizelere bağlı. Bari takımı düşünüp takım puanı kazan ama o da yok. Raikkonen'in savunulacak bir tarafı kalmadı artık bari Massa'ya yardım etsin bir işe yarasın.

  47. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    neyi deneyeceksin kimicim ha neyi
    bu hırsla sen bi yere varamazsın daha iyi olayım derken yarış dışı kalıyosun sürekli

  48. McLAREN TEAM avatarı

    savaşırsan ya birinin canını yakarsın yada duvarlar sana siper olur :))

  49. işte sorun o savaşarak f1 de kazanamazsın istikrarlı birşekilde yarışarak kazanırsın…… hadi canım sen de!!!…

  50. McLAREN TEAM avatarı

    işte sorun o savaşarak f1 de kazanamazsın istikrarlı birşekilde yarışarak kazanırsın……

  51. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    en azından savaşıyo… razı olmuyoo… bugünde beşinciliğe razı olmadığı için savaştı ama olmadı.

  52. McLAREN TEAM avatarı

    massa kimi kadar yeteneklidir kardeşim !! ve ders alacak birisi varsa oda kimi dir!!!farkındaysan massa takım hatasıyla puan alamadı hatta birinci olamadı! rai kendi hatasıyla duvara çarptı!!

  53. Kimi eger SC girmeseydi yarista galibiyetle ayrilabilecek konuma gelmisti, Lewis`e cok yaklasmisti ve muhtemelen 2-3 tur agirdi ondekilerden.. Dikkatinizi cekerim Rai SC sonrasi 15. siradan 5. siraya kadar yukseldi, muhtemelen Glock`u gecip podyum aramak istiyordu ama Kerblerden fazla uctu, nedense Kimi`nin basina gelenler hep Toyota`lari gecmeye calisirken geliyor, Toyotalar okunmusmu ne 🙂 Arkadaslarin soyledigi gibi Rai vasat ve hatali surusler yapmiyor aksine yarisin hakkini veriyor..

  54. mike shinoda avatarı

    kimi yavas seyredip süreceğine agresif yarışsın bence tabi kaza yapması hoş değil ama Ferrari'de Massa'nın Kimi kadar yetenekli olduğunu söyleyenlerede iyi bir yanıt geldmiş oldu 16. sıradan 5.liğe kadar cıktı. Asıl yarışçı ruhu budur…

  55. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    bence çok zorladığı için kaza yaptı belçikadada aynısı olmuştu. zorlamayıp rahat bi şekilde beşinci olabilirdi. şikana hızlı girdi ve gümmmm

  56. McLAREN TEAM avatarı

    kabul etmememiş ama bencede kimi konsantrasyon sorunu yaşıyor hızlı tur atıyor çok hızlı görünüyor sonra !kimi duvarda bunun nedeni yarışa tam olarak konsantre olamamak yarışa tam olarak konsantre olmazsan istikrarlı olamazsın bazen hızlı bazen yavaş olursun..
    kimi acil deişmesi lazım değilse onun için dünyanın sonu gelebilir!!!!

  57. tolga soydan avatarı

    ferrari var ya bu sene bi uğursuzluk.

  58. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    beşinciliğime üzgün değilim ama takım adına giden puanlara üzgünümm.
    kimicim zaten kendin için puan düşünsen zorlayıp o kazayı yapmazdın… sağlık olsun sen bugün hızını kanıtladın.önümüzdeki yarış inşallah daha iyi olur…

  59. tolga soydan avatarı

    1-2 yarış daha kazanabilsen keşke.o hızın var ama massanın da şansı var.onunda şampiyon olması gerek.iyi bi takım ruhu var ama

  60. McLAREN TEAM avatarı

    bence artık sen yalnızca massaya yardm et biz bu filmi çok izledik buzadam!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir