Renault "İhtiyaç Duyduğu" Galibiyeti Kutluyor

yazar:

kategori:

Renault Teknik Patronu Bob Bell, Fernando Alonso’nun Singapur’daki sürpriz galibiyetinin takım içerisindeki ruhu canlandırmak için oldukça gerekli olduğunu söyledi.

Bu sene başından beri R28’in performansını arttırmaya çalışan Fransız takım, mükemmel pit stratejisi ve şansı sayesinde 2006’dan sonra ilk kez galibiyet almayı başardı.

Bell "Bu harika. Takım olarak buna ihtiyacımız vardı. Cumartesi şansımız kötüydü ancak burada hep iyi hissettik."

"Fernando hızlıydı, aracına güveniyordu ve eğer sorunsuz bir sıralama geçirseydik o zaman 3.çizgiye yerleşirdik. Oradan birazda şansın bizimle olması halinde podyuma çıkabileceğimizi hissetmiştik. Bu yüzden o halden düzelmek, tekrar kazanmak, bundan daha iyisi olamazdı." dedi.

Bell, Alonso’nun dünkü elde ettiği sonucun ilk başta 3 stop olarak planlanan strateji sayesinde olduğunu düşünüyor. Gerilerde kalanlar genelde tek pit stop stratejileri seçmişti.

Bell "Tek pit stop başkaları için açık olmuş olabilir ancak bu durumda herkesin yaptığını yapmak zorunda değilsiniz. Siz farklı bir şey yaparsınız ve ilk bölümü kısa 3 pit yaparsınız çünkü burada güvenlik aracı şansı büyük bir ihtimaldi."

"Yarışın başlarında olacaktı ve geçiş yapmak zorundaydık. Güvenlik aracı çıkmadan da 3-4 kişi geçmeyi başarmıştı ve tam olarak bunu umuyorduk. Stratejimiz bizim lehimizde oldu."

"Ve 2. kez güvenlik aracının çıkmasından sonra onun kopup gittiği gerçeğini görmezden gelemezsiniz. Hızlıydı, doğru lastiklerdeydi ve aracında rahattı. Herşey onun için çalışıyordu." dedi.

Güvenlik aracı periyotunun pilotları Nelson Piquet tarafından tam zamanında gerçekleşmesi için ise Bell "Bu şans, dün kötü şans bizimleydi. Bu bakımdan cumartesi dengelenmiş oldu." dedi.


Yorumlar

  1. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    yok daha neler adam bile bile ölmek istermi yahu

  2. alonso bu galibiyeti hak etti ama olayın perde arkası nedir benbilmem ama çıkar yakında kokusu merak etmeyin.:)))

  3. öyle şey yapmazlar falan demiyorum işleri belli olmaz ama piquetnin kazası pek kasıtlı gibi durmuyodu öleyse de bravo arkasını çok iyi koparmış zaten bence ona en çok yakışan şey pit duvarında yarışı ekrandan izlemek her neyse bu galibiyete gerçekten ihtiyaçları vardı ve haklarıyla aldılar en başta da alonsoyu tebrik etmek lazım

  4. haklısın şener arkadasım ama bir gerçek varki bu hafta sonu yaptıklaryla alonso bunu haketti arac gerckten iyiydi ve fernando da pılotaj gerektıren pistlerdeki ustalıgını gösterdi galibyet hermzn ıcın basarıdır sansa veya değil sansla geldıgının farkındayz ama unutulmamalıki alonso cumartesi günüde cok sansszdı P3 ten baslasa hamılton Q2 de elenecek ve podyumun Psini bırak belki puan alamayacaktı yani hamilton bu sezon sampıyon olursa alonsoya dua etmeli diye dusnyrm:D allah yiğidin hakkını verdi cumartesiki sansszlk + pazar günkü sans=zafer formulüze edersek bu sanırım:D ztn alonso dün P3 ten baslasa massanın hortumunun sıkısması ve rainin yarıs dısısyla gene zaferi alablckti ne yalan söyleyim erhan sana katlyrm ztn yarıs sürrerken ben piquet kasti yapmıstr dedim flavio cok cakaldır yapmıs olma ıhtımal mevcut ve ard saffada öyle yada böyle bır galıbyet cok özeldir hele alonso bana göre en iyi galibyet sevncı gosteren pilotki alonsonun galbyetleri daha bir güzel 😀

  5. Piquet zaten ayrı bir olay, koy Sato'yu coşar…

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Vallahi arkadaşlar bu yarışın sonucu Renaultun istediğide olmuş olsa gerçek Renault bu değil tıpkı Monzadaki Toro Rosso gibi ben fark göremiyorum zaten Renault taraftarı arkadaşlarında tavırları bunu kabullenir nitelikte çok büyük bir başarı olarak görülmedi bu sonuç ….

  7. Renault taraftarları kızmasın ama bana da sanki kasıtlı yapıldı gibi geldi. Briatore'nin nasıl birisi olduğunu hepimiz biliyoruz, kimse yok yapmaz falan demesin. Kazanın zamanlaması öyle güzeldi ki insan ister istemez şüpheleniyor. Üstüne birde Piquet'nin yapmacı "im sorry guys" deyişi de eklenince kurt düşüyor insanın içine.

    Gerçekten böyle birşey düşününce insan hem sinirleniyor böyle numaralara başvurulduğu için hem de tebrik edesi geliyor böyle cin bir fikir ürettildiği için.

  8. Adem Albayrak avatarı
    Adem Albayrak

    aynı takımdan piquet kazası,alonsonun kazadan önce pite girmesi ,pit stratejisi,güvenlik aracı periyodu,sıralamada alonsonun 3.seansa kalamayıp işimiz güvenlik aracının içeri girmesine kaldı demesi…bütün bunların altından sanki briatore kokusu geliyo..biraz komplo teorisine benzedi ama insanın aklına geliyo kardeşim…..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir