Ferrari Kalan Yarışlarda 1-2 Sonucu Hedefliyor

yazar:

kategori:

Hayal kırıklığı ile sonuçlanan Singapur yarışının ardından Ferrari takımı şampiyonluk hedeflerinin hala devam ettiğine inanıyor.

Felipe Massa’nın pit stopunda yaşanan talihsizlikle Brezilyalı pilot olası bir galibiyetten olmuş, Kimi Raikkonen ise bitime yalnızca dört tur kala yarış dışı kalmıştı.

Ferrari’nin yaşadığı bu sorunlarla Hamilton şampiyonada puan farkını yediye çıkarmış oldu. Ancak Ferrari takımı yılmayacağını ve Massa’nın güvence altına alınması adına kalan yarışlarda 1-2 sonucu elde etmeye odaklanacaklarını söylüyor.

Takım patronu Stefano Domenicali, "Geriye üç yarış kaldı ve bu son üç yarışta birinci ve ikinci olmayı hedefliyoruz. Bunu yapacak potansiyele sahibiz. Bu yüzden hedef açıkça ortada."

"Kolay değil ama son birkaç yılda çok zor durumlarla karşılaştığımızı unutmayın. Bazen kazanabildik, bazen de ne yazık ki kaybettik ama motivasyon hâlâ aynı."

"Takım çok güçlü ama ne yazık ki böyle zamanlar yaşıyorsunuz. Ama yarıştan iki saat sonra, çktan motive olmuştuk ve Japonya’da yeniden mücadele etmek için bekliyorduk." dedi.

Singapur’da puan alamayan Raikkonen’in şampiyonluk şansının kalmadığını söylemesinin ardından Domenicali, Fin pilotun artık Massa’ya yardım etmek için elinden geleni yapacağından emin olduğunu söylüyor.

"Onun neyi yapması gerektiğini bildiğinden eminim. Mücadele edecek çünkü takımın bir parçası. Bu yüzden, bu konuda bir şüphem yok."


Yorumlar

  1. burak böcek avatarı

    Allah aşkına hem mclaren hem ferrari nasıl orta pistlerde başarılı oluyor.çin sence hızlı pist mi?birde gidip bir çinde yapılan 4yarışa bakalım sonuçlarına bakalım ona göre konuşalım arkadaşlar.artık pisti misti şuna uyarı buna uyarı kalmadı bu işin.ferrari zaten bu teknik ekiple 100beygirde güçlü olsa en iyi pilotta olsa yarışı tamamlayamıyor.bir ferrari fanı olarak kahralouyorum

  2. burak böcek avatarı

    bende son yazan arkadaşlar gibi düşünüyorum.bu takımı madem tam olarak bir italyanlaştırma çabası var o zaman trulli ile fisi gelsin tam olur.hazır tecrübeleride var 30uda aşmışlar.ferrari pilotları ne kadar iyi olsalarda hatta bana göre en iyi pilot ekürisi olsada ferraride bu harika taktik ve mükemmel pit ekibi olduğu sürece sonuç hayal kırıklığı olucaktır.

  3. Ama arkadaslar bu degişiklik er yada geç olmak zorundaydı.Todt daha ne kadar yapabilirki Mclarenden Ron Dennisde ayrıldıgında onlarda aynı şeyleri yaşayabilirler.

  4. Yasin'e katılıyorum geçen senede bu takımda aynı pilotlar yokmuydu onlar geçen sene şampiyon olmadılarmı sorun pilot kadrosunda değil sorun yönetimde todt-domanicali değişikliği ferrari'ye şampiyonluğa mal oldu.

  5. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    abi hep kimi yle massa ya suc bulmayalim
    takim yönetiminde stefano oldugu müdetce hic bi sey olmaz bu takimdan adam italyan diye getirdiler bassa
    ferrari yi batiriyo resmen birdahanki yil todt geri gelsin ya
    hem aracin iyi calistigi zaman zaten biliyoruz kimi nin neler yapdigini
    singapur mesela
    adam ilk basta okadar fark yedi
    sonra araba istedigi gibi calismaya basladi ve kimi 6-7 defa arka arkaya en hizli turu atti zaten
    bu arada kimi rekor kurda aerkadaslar bir sezonda en fazla en hizli tur attan pilot oldu hehe:))

  6. ben alonso ferrariyi şampiyon yapar iddalarına guluyrm tmm yapar ama ferrarinin mevcut sorunu yönetim massa ve rai de sampıyonluk ıcın yeterlı pılotlar sorun pılotlarda değil baska ve kurmaylarında teknık ekıpte acemi adamlara kaldı yönetim bırakalm kubica vettel alonso ferrariye demeyide jean todt goreve dıyelım:D

  7. valla alonso eğer ferraride olsa ferrari rahat markadalrda şampıonluğu garantilerdi.şuanda en hıslı araç ferrari anlayamıorum kimi nasıl olduda şampıon oldu yaa..alonso o arabayla araksıa bakmadan şampıon olur bunuda herkes ii bilio ama bilmemek işlerine geliyor

  8. sıcaksa ferrari diye birşey yok ondan eminim.Yağmurda da araç kayarak, Allah 'a emanet gittikten sonra mclaren demenin bir mantığı yok.

  9. Sen benim ne dedigimi anlamamışsın.''şartlar eşitmiş gibi ve ne olucağı belirsiz yorum'' bunu hava durumuna göre söyledim sıcakta Ferrari yagmurda Mclaren bahsettigim buydu önümüzdeki yarışlarında tam olarak hava durumundan emin degiliz.Yani anlayacagın ben yagmurda şartlar eşit gibisinden bir yorum yapmadım sadece hava durumuna göre şampiyon belirlenecek büyük oranla.

  10. ogun savaş avatarı

    Umutbg tamam demedinde yağmurda şartlar eşitmiş gibi ve ne olucağı belirsiz yorumda bulunmuşsn.Koca ferrari takımı nerdeyse yağmur yağmasın die dua edicek 😀 neyse
    Erhan F1 sezon başından beri Mclaren nin Monaco-Valensiya-Macaristan-Singapur gbi pistlerde yavaş kalcağı belliydi dingili uzatarak.Almanya da testlere bakarak Mclaren nin hızlı olcağı zaten belliydi.Kısacası yavaş ve orta yavaş pistlerde ferrari daha hızlı Mclaren ise hızlı ve orta hızlı pistlerde üstün olmuştur.Çin ve Japonya Mclaren daha uygun Brezilya ise ferrari ye daha uygundur.Tabi bu ön görü ama 3 yarış sonucunda bu yorumumu hatırlayın derim.

  11. Ayrıca okadar ceza almaları ve Hamilton un bedava yarışı vermesi de dahil yine de takımlar ve pilotlar şampiyonluğunda geçtiklerini düşünürsek. McLaren in yükselişi devm edecek gibi geliyor.

  12. Valla ferrari tüm yarışlarda 1- 2 yapmak isteyebilir. Ama McLaren de onlar 1 – 2 yapabilecek mi acaba diyeek kenarda bekleyeceğinimi düşünüyorlar acaba. McLaren in hiç de yaaş bi araç olmadığını hepimiz biliyoruz. Hatta lastik problemleri olmasa neredeyse hiç yarış kaybetmeyecek kadar hızlılar. Bence McLaren b işin peşini bırakmaz. Massa nın önde olmadığı yarışlaraki yükselişi de pek iyi değil. Hamilton a göre. Hamilton da hata yapan bir pilot eğil artık. McLaren için tek soru işareti bence Kovalainen in performansı olacaktır. Diğer yönlerden pozitif çünkü.

  13. ogun savaş sevgili arkadasım ben yagmurda Lewis ve Mclaren için bir seymi söyledimde bu şekilde cevap verme ihtiyacı duydun.Sana söyledigim pist uyumlarından çok hava durumu işi belirleyecek yani ben gelipte Lewis Mclaren yagmurda kötü diye bir sey söylemedim dikkatini çekerim.

  14. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    YAGMUR CAMUR bence sans faktörü ömemli biraz sanli olan isi bitirecek gecen yaris massa sansizdi gelecek yaris kim sansiz bilemeyiz SC olayi da cok önemli

  15. Kalan pistlerin Ferrari'ye veya McLaren'e uygun olduğunu nereden biliyorsunuz? Monaco'da McLaren hızlı olur dediniz Ferrari hızlıydı, Almanya'da Ferrari hızlı olur dediniz McLaren hızlıydı,… Şimdiye kadar tüm tahminler yanlış çıktı hala devam ediyorsunuz şu pist şu araca uygun demeye.
    Bu saatten sonra artık uygun pist falan kalmadı, hava koşulları ve SC belirleyecek yarış galibini.

  16. şu mübarek bayram üstü, raikkonen yıkan artık gözünü sevim ya, bir iki yarış kazanalım hiç olmazsa..

  17. ogun savaş avatarı

    Umutbg hava durumu diosn da yağmurda en hızlı Lewis pek bu dikkatini çekmio heralde Massa dezavantaj yaşıo yağmurda yıllardr izliorz.Kalan pistler hem mclaren e uygun hemde yağmurda bu sezon lewis her zaman hızlı oldu.

  18. gelecek sene cayır cayır yanan lastik istiyoruz. nasıl araba tasarlarsınız bilmem, isterse araba gitmesin, ama o lastikler yansın yav yeter artık.

    lastiklerin yanına odun şömine sistemimi monte edersiniz bilmem, ferrari bu yapacağı belli olmaz..
    odunun üstüne şahlanan ferrari atı sembolü bile koyar bunlar..

    şampiyon olacak pilotta istemiyom yav. motorda koymayın arka tarafa, bir monokok bir sıcak lastik yeter 😀

  19. gitti güzelim sene gittiiii.
    ısıtamadınız şu lastikleri, ısınmadı gitti bütün sezon, ama içimizi yaktınız helal olsun

  20. Yağmur yağarsa zor, ışık yine herkesi göçertirse zor, bu son 3 yarışta hiç bir şey belli değil. Vettel bile kazanabilir ikinci bir zafer…

  21. yağmurlu havada çok çalıştı ferrari bence yağmurlu hava sorun çıkarmaz ama raikkonenin lastik ısıtma problemi hala bi nebze var.

  22. Artık buna uyan şuna uyan pist kavramı kalmadı arkadasım şampiyonu belirleyecek etken hava durumu artık bu mclaren uyan pist bu ferrariye uyan pist olayı yok.

  23. ogun savaş avatarı

    Her yarış 1 olucaz dese tamamda 1-2 demek iddalı değil hayal kurmaktan başka bişey olmaz. Monaco-Macaristan-Valensiya-Singapur gbi pistlerde mclaren e göre çok daha hızlı olmalarına rağmen tek bi galibyet çıkaran takım nasıl olcak da Mclaren uygun pistlerde 1-2 olcak cidden komik 😀
    Tamam podyumda 2 ferrari olablir ama Lewis ya 1 yada 2 olur en kötü massa ya göre

  24. Kalan 3 yarışta şampiyonun sonucu sezon başından beri değimiz gibi Hava şartları belirleyecek…

  25. Singapurdaki hız gerçekten etkileyiciydi.Bunun böyle devam etmesini temenni ediyorum.

  26. Ahmet  Keleş avatarı

    singapur ekvator ülkesi olduğu için orada hava sıcaklığı pek düşmez genelde 30C'lerdedir. Gece olsa da yağmur yağsa da farketmez.

  27. bu yarışta da olduğu gibi kazanmak için herşeyi yapacaklar ama zorlamak ferrari için uygun değil çünkü hata getiriyor.

  28. gece yarışı soğuk olacak diye bekliyorduk ama çoğu Avrupadaki yarıştan daha sıcak ve nemli çıktı pilotların halini gördük yarıştan sonra..Ferrari güçlü olacaktır yinede ama McLarende güçlü olacaktır..

  29. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    lastik ısıtma probleminin nedeni bulunup halledildi (sanırım) gece yarışında ferrariler hızlıydı. önümüzdeki yarışlarda yağmur yağsada böyle olurlar umarım. ama böyle pitstop hataları ve yanlış stratejilerle şampiyonluk hayal olur.

  30. aragon

    domenicalli 1-2 yapmaya çalışcağız demiş ama hangi taraftan yapacaklarını söylememiş.pit stoplar sonrasında ferrariler 1-2(17-18) iydi ama arka tarafta…

  31. bi mclaren taraftarı olarak acayip tırstım bu hıza :s önümüzde ki yarışlarda da bu hız böle sürer giderse, anca yağmura duacı oluruz 🙂

  32. Necati ÜNAL avatarı

    vallahi ya.

  33. forzaferrari avatarı

    stefano lafla olmuyo be…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir