Piquet Karışık Duygular İçerisinde

yazar:

kategori:

Renault pilotu Nelson Piquet, takım arkadaşı Fernando Alonso’nun takımı adına uzun bir aradan sonra zafere ulaşmasıyla karışık duygular içinde olduğunu söyledi. Yarışa Alonso’nun gerisinde 16. sıradan başlayan Piquet 18. sırada giderken kaza yaparak güvenlik aracını piste girmesine neden olmuştu.

Piquet, "Hem iyi hem de kötü bir duygu. Fernando benim yanımdan yarışa başladı ve kazandı, bu Renault için iyi ama muhtemelen ben Hockenheim’da güvenlik aracı bana yardım ettiğinde onun yaptığı gibi hissediyorum."

Yarış içinde tek pit stop stratejisi ile yarışacak olan Piquet, eğer kaza yapıp yarış dışı kalmasaydı son güvenlik araı periyodundan fayda sağlayabileceğine inanıyordu.

"Benim hatamdı. Güvenlik aracını umarak Fernando’da çok kısa ilk bölüm bende ise çok uzun olmak üzere iki uç noktada strateji denedik. Eğer kaza yapmasaydım, güvenlik aracı ile şanslı olabilirdim."

"Sürekli duvara sürtüyorduk ve bir kez duvara çok az dokunduğunuzda kontrolü kaybedersiniz. Hepsi bu."

Brezilyalı pilot, markalarda dördüncülüğü elde etmek adına takımın kalan yarışlarda daha agresif olması gerektiğine inanıyor.

"Umarım takım dördüncülüğü koruyabilir ve son üç yarışta risk alabiliriz. Belki Toyota’dan güvendeyiz."


Yorumlar

  1. pığuet yerine jenson button'ı getirseler müthiş olur

  2. yav guzel dıyosun kardesımde bı ınsan renaultla Q2 ye kalamıyosa bıraksın f1 i bukadarıda ayıp be ılk geldıgı gunler tecrubeszdır caylak dedık ama heıkkı renaultuyla cok daha basarlydı bu adam tam bir rezalet bıktık artık fınısh cızgısını gordugu yarıslar bır elın parmaklarını geçmyr her yarıs yarıs dısı bıktık piquetden

  3. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Piquet yarışı berbat etmiş olabilir ancak kova gibi onu da takım arkadaşıyla karşılaştırmak pek mantıklı bir şey değil ,bunlar takımlarında ikinci pilot gözüyle bakılan ve buna göre desteklenen pilotlardır.Bakın massaya 2006 da kaç defa kazandı ve performansına ve bakın 2008 de eşit şartlardaki performansına .

  4. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    duvara vurdunda bi işe yaradın nelson,başka bi işe yarıcagın yok zaten.aynı araba ile alonsodan daima en az 1 sn yavaşsın.

  5. yav pike sıkıcam boğazını, yarışın içine ettin yine yav. kendine verdiğin zarar üzülmüyoruz, yarışın kaderini değiştiriyosun. bu senenin şampiyonunu sen belirledin vallahi 🙂

  6. Babası gelsin herkese kök söktürür o yaşta…

  7. sinan karan avatarı

    öyle deme kanka aslında çok iyi bi pilot gp2 de hamiltona kök söktürüyodu araba berbat bakma sen alonso tecrübeli adam pique ye versinler hamilton gib mclaren bak gör sen ozaman bu arada alonsoyada ferrariyi verseler bütün recorları alt üst eder bence…

  8. sende pilotmusun be artık bıktık senden kovulması için daha ne yapması gerekıyor Q2 ye bile kalamıyor bunu yarıstracagmızı jasonu yarstrsak daha basarılı olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir