Singapur, Güvenlik Aracı Kuralı Tartışmalarını Alevlendirdi

yazar:

kategori:

Singapur Grand Prix’sinde güvenlik aracı periyodu dolayısıyla yaşanan sorunlar mevcut kuralın adil olup olmadığı konusunda tartışmaları yeniden başlattı.

Singapur yarışında, Robert Kubica ve Nico Rosberg pit alanı kapalıyken yakıt aldıkları için dur kalk cezasına çarptırılmıştı. Renault pilotu Fernando Alonso da güvenlik aracı periyodundan önce pite girerek büyük fırsat yakalamış ve yarışı kazanmıştı.

Konu hakkında konuşan Peter Sauber, "Eğer nazik olmam gerekirse, bu kuralın hiç iyi olmadığını söyleyebilirim." derken, Mario Theissen de "Bu sezon bir değişiklik yapılması mümkün değil." diye konuştu.

Toyota takım patronu Tadashi Yamashina ise, "Bu konu üzerinde birçok şiddetli tartışma yaşadık. Bu yüzden durumun değişmesinin zamanı geldiğini düşünüyorum." dedi.

Yeni kurulan FOTA, bu kuralı 2009 yılı için değiştirebilir ancak on takımdan yedisinin aynı kararda olması gerekecek.


Yorumlar

  1. evet hocam adamlar pitini yapiyorsa yapsin sonra ciksin sc ne zaman girdiyse o siraya otursun pist te temizlenmiş olur sc eski düzene oturunca da çıkar gider milleti f1 den soğutmak için herşeyi yapıyorlar

  2. Bu SC icin bi cozum uretemiyormu o kadar muhendis, nasil olur ya, en kotu ihtimalle SC periyodunda pilotlarin sirasi degistirilmesin, adamlar pite girip ciksinlar ama 3. sirada ise tekrar 3. siraya gelsin..

  3. Ferrari takimi 1-3 gidiyor, Rai acilmaya baslamis Lewis`i zorlayacak ve muhtemelen ondeki 2 pilottanda agir, Yani 2 tur fazla atsa yarisi alacak, Beceriksizligini simdiye kadar coktan kanitlamis Piquet bi kaza yapiyor haydaa yaris YAYLA corbasi, bunun neresinde adalet? SC tamamen piyangodur, isin kotusu insanlar bu piyangonun artik strateji olarak kullanilabilecegini dusunmeye basladi..

  4. ceza almasına rağmen bu kural sayesinde nico ikinci oldu:)

  5. mustafa çakır avatarı
    mustafa çakır

    kural berbat bir an önce değişmesi gerekiyor podyuma çıkmayan kişilerin podyuma çıkması elbette güzel fakat okadar emekde kurallar yüzünden gidiyor yağmurlu bir havada arkadan başlayıp 1. olmaya bir şey demem fakat sc yüzünden yarış kazanmayada karşıyım…

  6. sinan karan avatarı

    ogun savaş arkadasım bu kural gayet iyi bence böylelikle hiç yarış kazanamamış hiç podyumu çıkmamış kişiler podyuma çıkıyo ve kendine güveni artıyo dolayısıyla bence kural aynene devam..

  7. ogun savaş avatarı

    Bu kural olduğu sürece her takımdan bir sürücü yarış galibiyetinden kesiliyor.bu neticede süpriz podyumlar hatta galibiyetler oluyo Alonso gbi.Bazılarının işine gelio ki bu kural değişmiyo her nedense 😀

  8. Bu yazdıklarınız Mclarenden dennis felan duymasın haksızlık oldu derler hamiltonun mühtemel birinciliği gitti diye temyiz e bile giderler…)))))

  9. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    fia yetkilileri depolarda ne kadar benzin olduğunu yarış sırasında kontrol edebilir ediyolardır belkide… bu durumda sorun ortadan kalmış olur.şu an ki sistem gerçekten f1 e yakışmıyor.mecburen girmek zorundasın pite. ikinci SC piste çıkmadan bir tur önce kimi pitstop yapmıştı. bir tur geç girse kimi de ceza alacaktı ve daha çok konuşulacaktı bu konu…

  10. Bu bir spor, şans faktörünün en aza indirgenmesi gerekir, kurallarında bu yönde koyulması gerekli. Şimdiki SC kuralının savunulacak bir tarafı yok, tamamen şansa odaklı bir sistem. SC girdiği sırada pitten yeni çıktıysan 1. olursun (Alonso-Singapur), pite girmek üzereysen yarışın biter (Kubica-Singapur).

  11. eski sitemde ben güvenliği tehdit eden bir durum görmedim aksine bu sistemde güvenlik yok. 20 araç birden pite giriyor pit açılınca gördüğünüz gibi curcuna ortamı. Çıkarken yol vermiyor diye ceza geliyor sonra…

    Serbest bırakın, koyduğunuz kuralların çalışmadığını görüp kaldırmak da erdemdir.

  12. Q3 e kalanlarda agzına kadar doldursun yok oyle 17-18 turluk benzınle pole alıp farkı koymak hamılton massada vs… de doldursun depoları alabılyolarmu pole az benzınle pole gelıyor actıkları farklarla yarısı kazanıyolar bnce gayet adaletlı sıstem

  13. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    sıralamalarda ilk 10a kalamayanlar benzin degerlerini sonuca göre ayarlıyorlar,digerlerinin öyle bir sansı yok,bana göre adaletsizlik oluyor 1.bölümden itibaren benzinler konulsa daha iyi olmaz mı?

  14. forzaferrari avatarı

    bir çözüm bulunmalı çok saçma bence, kimse o noktada keyfinden girmiyo pite…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir