Ferrari Pit Stop Sorumlusu Görevine Devam Ediyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa’nın 2008 dünya şampiyonluğuna mal olabilecek hataya neden olan Ferrari mekanikeri görevine devam ediyor.

Pazar günü Singapur Grand Prix’inde asmi açıklanmayan Ferrari mekanikeri, Felipe Massa’nın pit stopu sırasında zamanlama hatası yaparak düğmeye basmış ve Brezilyalı pilotun benzin ikmali sırasında erken hareket etmesine neden olmuştu.

Zamanından önce hareket eden Massa benzin hortumunu da sökerek pit yolunda ilerledi ve daha sonra mekanikerler araca sıkışan benzin hortumu için büyük çaba harcadılar.

Bu olay yalnızca Massa’nın galibiyeti kaybetmesine değil muhtemel 2008 şampiyonluğunun kaybına da neden olabilecek bir hataydı ve son üç yarış kala Brezilyalı pilot şampiyona lideri Hamilton’ın 7 puan gerisine düştü.

Pazartesi günü takım patronu Domenicali yaptığı açıklamada yaşanan bu hataya rağmen, mekanikerin görevine devam edeceğini söyledi.

" Birlikte kazanıp, birlikte kaybederiz ve talihsiz bir hata yüzünden saygı duyduğumuz bu felsefe değişmeyecek. Bir çok insanın pit stopun yönetimini sağlayan kişinin yerinde olmak istemeyeceğini düşünüyr. Bu çocuklara çok fazla saygı duymamız gerekiyor. Çok zor bir görev ve çok fazla baskı altındalar."

Massa yarışın ardından yaptığı açıklamada Ferrari’nin geleneksel lolipop sistemine geri dönmesi gerektiği önerisinde bulundu.

Domenicali kazanın ardından Singapur’daki diğer pit stoplarda tartışmaya yol açan ışıklı lolipop sistemini kullanmadıklarını doğruladı.

" Pit stoplar sırasında ne yaptığımızı analiz edeceğiz. Michael ve Rubens zamanında da benzer hataların yaşandığını hatılıyorum (klasik lolipop kullanılırken). Bu yüzden geçmişe göre daha fazla hata yaptığımızı kabul etmiyorum."


Yorumlar

  1. bu tip seyler olabilir.gecmistede oldu evet.bu sene bir cok pilot pit alanında kaybetti aslında yarısı ama dedigimiz gibi hepsi olacak bunların.

  2. gurcan hezer avatarı

    Geraksiz bir alanda ,faydası olmayan bir yenilik faka GELİŞİM değil….

  3. ogun savaş avatarı

    En mantıklı karar 😀

  4. belki aynı şey yine yaşanır pilot yine pompa çıkmadan kalkabilir ama en azından lolipop adamı ezemiyceği için orda durur pompa da çıkarılır bu yarış (sanırım) coulthardda olduğu gibi. ama yani pitler özellikle geçiş olmayan pistlerde çok kritik ve orda her şey teknolojiye bırakılmamalı insan faktörü olmalı

  5. Eski sisteme dönmek Monti nin onurunu kırar.İsteyeceğini sanmıyorum yoksa teknolojik olarak devrim yaratacak bir yenilikti:D
    beni şaşırtan massa pes etmedi köşeye çekti pitten kimse gelmedi.tartışıldı mı bu konu bilmiyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir