Di Montezemolo, F1 Şovunu Eleştirdi

yazar:

kategori:

Ferrari başkanı Luca di Montezemolo, Formula1’de güvenlik aracının şovu berbat ettiğini söylüyor. Singapur pistine yapılan büyük övgülere rağmen İtalyan başkan, ilk gece yarışına ev sahipliği yapan pisti de eleştirdi.

"Gösteri güvenlik aracı aracı tarafından sağlanıyor. Bu Formula 1’i berbat ediyor. İlerleyen haftalarda bunu diğer tüm takımlarla görüşmek istiyorum."

Di Montezemolo , yarış haftasonda Singapur ve Valensiya gibi cadde pistlerinin spor için kötü olduğuna inandığını söylemiş ve "Valensiya’da olduğu gibi burada da geçişin olmayacağı gibi bir izlenim var. Böyle pistlerde yarışmak Formula1’in geleceği için kötü." diye konuşmuştu.

Pazar günkü olaylı yarış, güvenlik aracının da sahneye çıkmasıyla Fernando Alonso’ya galibiyeti getirmiş ve bu sezon yedinci kez farklı bir pilot yarış kazanmıştı.
Ancak yarış Ferrari için felaketti. Takım 2006 yılından bu yana ilk kez bir yarıştan puansız ayrıldı. Ayrıca markalar şampiyonluğunda liderlik de McLaren’in eline geçti. Hamilton da Massa’nın yedi puan önünde yer alıyor.

Di Montezemolo ise Ferrari’nin geri dönebileceğine inanıyor.

"Acı bir gündü. Ama daha üç yarış var ve her durumda son ana kadar mücadele eden Ferrari çalışanlarına inancım sonsuz. Geçen yıl Brezilya’daki final yarışında bunu gördük."

"Araç en iyisi. Massa en iyisi ve Raikkonen’in de son üç yarışta dünya şampiyonluğu adına performansını göstereceğini düşünüyorum. Ferrari bundan daha zor durumların üstesinden geldi. Hafta boyunca aracımızın en iyi olduğunu gördük ve Massa olağandışı bir sıralama seansı geçirmişti

"Massa ve Raikkonen’in kalan yarışlarda birinci ve ikinci olmasını bekliyorum. Her durumda, McLaren’ın önünde."

Ayrıca Di Montezemolo, Raikkonen’in artık açıkça Massa için destekleyici rol oynaması gerektiğini söylüyor.

"Her pilot takım için yarıştığını bilir.

"Biz dünya şampiyonuyuz, hâlâ kazanabiliriz. Gelecek yarışta harika bir karşılık göreceksiniz."


Yorumlar

  1. emiko emiko avatarı

    Eski daha SC kuralı bundan daha iyi.Rosberg pite giriyor 2. oluyor.Bundan sonra bütün takımlar aynısını yapsın….En arkadakiyle nerdeyse tur bindirecek kadar fark açan 1. pilot S.C. sonrası onun arkasına düşüyor.Saçmalık..

  2. Yakup ERCAN avatarı

    Montezemolo haklı Ferrari 1. ve 3. iken SC nin girmesi Rai' yi 16. eğer her şey yolunda gitse Massa zamanında çıksa onuda 6. lığa kadar düşürecekti. Bir takım için resmen emeklerinin boşa gitmesi demek ve bence adaletli değil. Ayrıca pit yolu kapalı iken pite giren Rosberg 2 oldu ceza almasına rağmen. Çünkü yarış mühendisi hemen cezayı uygulamadı ne zamanki kendi istedikleri duruma geldiler. Arka ile arayı açtılar o zaman uyguladılar ve karlı çıktılar. Keşke Ferraride öyle yapsaydı.

  3. Ya abi o kadar muhendis var, matematikci var, nasil cozulmez bi SC periyodu inanamiyorum, ogun kardesimde gayet guzel bir cozum bulmus, bunun gibi bi en basitinden en teknolojigine bir suru cozum uretilebilir..

  4. ogun savaş avatarı

    Bence her araçta yedek yakıt deposu olmalı sc girceğini varsayarak 3 turluk yakıt her yarışta bulunmalı araçlarda neden böyle bişey düşünülmüyo ilginç

  5. Yavuz Balcı avatarı

    güvenlik aracının girmesi zaten yarışı rezil edebiliyor.tek başına bir etkenken pit yolunun kapalı olması gerçekten çok saçma.bu dün ferrariye olduysa yarın başka takımlara da olabilir. saygılar.

  6. forzaferrari avatarı

    f1deki güvenlik aracı olayının saçma olduğunu, o kadar fark açınca hepsinin gitmesinin adil olmadığını hayaında ilk kez f1 izleyen bir arkadaşım bile söylemişti.tamam güvenlik aracından başka bir çözüm yok belki ama pit yolunun kapalı olması olayına bir çözüm bulmaları gerek adam ne yapsn benzini bitince mecburen pite giriyor, şansına her pilotun başına gelebilir, ayrıca böyle birden yol açılınca pit alanı pistten daha güvensiz oluyor bence:)(bknz:kanada 2008, singapur 2008) lucayı günahım kdr sevmem ama doğru söylemiş altında bişey aramayın…acilen çözüm bulunmalı

  7. gurcan hezer avatarı

    "Bunlar Mafyadir ne soyledilerse altinda bisey vardir onyargilari ile yorum yapmayalim lutfen."
    yorumumdan böyle bi anlam çıkarttıysan söyleyecek bi sözüm yok…

  8. gurcan arkadasim SC kurali her takim her pilot her patron tarafindan elestiriliyor, bu sikayetleri Montezemello yeni yapmiyor ki? Dusunsene 1-3 gidiyor bir SC giriyor yaris SALCA oluyor, Montezemmello`nun bundak sikayet etmesi gayet dogal degilmi? Bunlar Mafyadir ne soyledilerse altinda bisey vardir onyargilari ile yorum yapmayalim lutfen..

  9. gurcan hezer avatarı

    Bu konudan müşteki ise Montezemolo sezon başında ,yada geçmiş sezonlardan itibaren bu şikayetini dile getirebilirdi fakat ferrarinin problem yaşaması sonrası bunu söylemlerinde ifade etmesi etik değil ,1-2 olsa ferrari bu demeçleri verir miydi?
    Senelerdir sc var ve şampiyon oldukları dönemlerde de sık sık görüyorduk ,o zaman niye gelmedi bu tepkiler?

  10. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ben bır ferrarıcı degılım.monte ne derse desın benı ılgılendırmıyor.ancak f1 dekı sc kuralı ve yavas gecıse ımkan vermeyen pıstlerın f1 i katlettıgı nı bende cok oncelerden berı soyledım soyluyorumda.ya f1 hız sporu.taktık becerı yetenek takım ruhu her sporda var.f1 i dıger spor ve motor sporlarından ayıran bu.hız.gecıs adrenalın bunlarıda bu gıbı pıstlerle alırsanız f1 ın dtm nascar ve bılımum dıger yarıslardan hıc bır farkı olmuyor.cıkarın su pıstlerı.adam gıbı bır ton pıst var dunyada.1 2 olmaqk konusunda ferrarı bunu yapacak gucte ama acaba bunu yapacak ruh kaldımı bılmıyorum.ınac varmı bılmıyorum.ben pılotlarda sorun oldugunu sanmıyorum sorun takımın kendısınde bence.

  11. F1 ile ilgilenenler arasında SC kuralının ne kadar saçma olduğunu bilmeyen yok sanırım.
    Geçiş yapılamayan pistlerin F1 takvimine dahil edilmesine herkes karşı çıkıyor burada da sorun yok.
    Adam takımına güveniyor, kalan yarışlarda 1-2 olmak istiyor burada da sorun yok.
    Adam ne demişte ilkelerinden, prensiplerinden bahsetme gereği duydun?

  12. gurcan hezer avatarı

    Klasik Montezemolo söylemleri ve (s)açıklamaları…..
    2000 Almanya gp yada bu seneki Canada gp den sonra neden böyle bir açıklama göremedik acaba Montezemolo dan?
    Her zaman kazanamassınız ama ilkeleriniz vardır ve bunlar her türlü sonucun üzerinde tutulur fakat Montezemolo kazanma hırsı her türlü prensipten ve ilkeden üstün olduğu için bu ve benzeri yorumlar göemememiz doğaldır…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir