Di Grassi, Renault Yarış Koltuğuna Geçebilir

yazar:

kategori:

Autosport’un haberine göre, gelecek yıl Renault takımı Nelson Piquet’yi takımdan uzaklaştırmak isterse yerine yarışacak sürücü Lucas di Grassi olabilir.

Almanya’da şansının da yardımıyla sezonun tek podyum sonucuna ulaşan Nelson Piquet, sezon içinde takım arkadaşı Fernando Alonso ile aynı tempoyu yakalayamadı.

Piquet, Singapur yarışında bilinçli olarak kaza yapmasa da ironik bir şekilde bu kaza Alonso’nun galibiyetinde büyük rol oynamışrı.

Takıma yakın kaynaklar, Piquet’nin takımla bir sezon daha devam etmek için yeterli kanıtı gösteremediğini düşünüyor. Di Grassi ise Jerez’de yapılan üç günlük testlerde Renault’yu etkilemeyi başarmıştı.Di Grassi’nin gösterdiği iyi performans sadece testler için değil aynı zamanda takıma katılma konusunda da işine yarayacak gibi görünüyor.

Takımla kalıp kalmama konusunda son kararın Alonso tarafından verilecek olmasına rağmen, Renault patronu Flavio Briatore’nin şu anda 2009 pilot dizilimi konusunda düşündüğü biliniyor.

İddialar, Briatore’nin gelecek sene için Toro Rosso’ya Piquet’yi önerdiğini ortaya çıkarıyor. Ama büyük bir finansal teşvik olmadıkça takımın bu konuyla ilgilenmeyeceği düşünülüyor.

Eğer Toro Rosso teklifi geri çevirirse, Piquet gelecek yıl sadece test pilotluğu görevi üstlenebilir.


Yorumlar

  1. piguet muhteşem bi adam aslında. çok değişik bi stili var bu reno takımı ve reno fanlarının niye şikayet ettiklerini anlamıyorum 🙂 adam öyleki yarış dışı kalırken yarış kazandırıyo sıfır çekecekken takım 10 puan aldı 😀

  2. eger bmw nicki bırakırsa nickte olablr polemıge gırmeyen biri alonsoyla ıyı gecncklernden emınım:D

  3. yavuz arkadasıma katlmamak ayıp olur 2 sezondr renault caylak pılotlarla sezonun ılk yarısını onları alstrmakla gcryor hos gercı piquet sezon bıttı hala alısamadı da eger 2009 da caylak bır pılot takıma katlcaksa sımdıden katılmalı su 3 yarısta f1 e alısmalı alonso tek basına toyotayı yener ztn renault mutlaka piquetle yolları ayırıp yeni pilotyla devam etmeliki gelecek sezona daha dınc baslasın bnm gonlumdende sutil geçyr ama olmassa davidson de lo rosa gibi pilotları ısterım hele de la rosa alonso ıkılısı harıka olur ıkı ıspanyolla renault acayıp basarılı olur ıkı kanka boga costurur takımı

  4. Yavuz Balcı avatarı

    di grassi yi 3 seneden beri takip ederim GP2 de. bence farklı isimlere yönelmeliler. sutil olabilir. tabi ayrılırsa.

  5. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    Takımın bu yıl R28'deki gelişiminin, 2009'da ön sıralarda mücadeleye dönme yolunda olduğunun kanıtı olduğunu söyleyen Bell, Melbourne'de en hızlı takım ile aralarında farkın 1 saniye olduğunu, şu an ise bunu 0.4 saniyeye kadar indirdiklerini söyledi.
    baska bir siteden alıntıdır ..!!! Bu takım 2009'da Son Derece güçlü oLacaktır buna inanıorum 🙂

  6. renaultu bu yuzden sevyrm hıc pılot transfer etmıyor hep drıver depelopment programından gelıyor pılotlar:d

  7. bence de gitmeli ondan bi cacık olmazzz

  8. Bencede, son yarista gosterdi ki Piquet`den bisey olmayacak..

  9. ben briatorenın yerınde olsam sımdıden oturturum koltuga renaultun kaybetck bırseyı yok bu saatten sonra toyota 5 puanlık farkı alonsoya karsı kapayamaz bı caylak pılotun daha f1 e alısmasayla zaman harcamamak lazım koltuuga sırdakı yarısta grosjean yada di grassi otursunki hem tecrübe kazansınlar hem de piquetın alamadıgı puanları alsınlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir