McLaren, Temyize Gitmekten Pişmanlık Duymuyor

yazar:

kategori:

Temyiz başvuruları kabul edilmese de McLaren patronu Ron Dennis Belçika Grand Prix’sinde Lewis Hamilton’a verilen cezayı temyize götürmekten pişmanlık duymadıklarını söylüyor. Geri çevirilen temyiz başvurusu için yapılan mali hazırlıklar ve harcanan çabaya rağmen Dennis, takımının konunun takibi üzerinde doğru olanı yaptığına inanıyor.

"Geriye dönüp sürece bakıyoruz ve ilk gördüğümüz şey kesinlikle profesyonel olmaya çalıştığımız. Temyize gitmeme seçeneği var olmadı bile."

"Sezon sonuna geldiğimizde bu puanlar yüzünden dünya şampiyonasını kazanamazsak, kendimize ‘Eğer temyize gitseydik ne olurdu?’ diye sorardık. Bu yüzden temyize gitmek zorundaydık."

Hamilton’ın aldığı ceza ile kaybettiği altı puanı geri alamasalar da Dennis takımının konu üzerinde daha fazla zaman harcamayacağını söylüyor.

"Bunu düşünerek zaman harcamayız. Bu yıl tüm amacımız geleceğe daha fazla odaklanmak ve güçlenmek. Bu durumlarla güçlenmeyi deniyoruz. Olanlar bizi güçsüzleştiriyor mu? Hayır. Daha güçlü kılıyor. Başarıya olan yükümlülüğümüzü arttırıyor."

Mercedes-Benz motorsporları patronu Norbert Haug da temyiz kararını savunuyor ve kaybedilen puanların şampiyonanın sonunda çok önemli bir rol üstlenmemesini umduğunu söylüyor.

"Temyizden başka alternatif yoktu, aklımızın ucunda belki de hiç şansımızın olmadığını düşünsek bile yapmak zorundaydık. Farklı şekilde olamazdı."

"Umarım bu puanlar sezon sonunda belirleyici olmaz. Geçen yıl şampiyon bir puanla belli oldu ve eğer bu yıl 3,4 ya da 5 olursa, bu spor için iyi olmaz."


Yorumlar

  1. "Umarım bu puanlar sezon sonunda belirleyici olmaz. Geçen yıl şampiyon bir puanla belli oldu ve eğer bu yıl 3,4 ya da 5 olursa, bu spor için iyi olmaz

    bu sözler işte çok önemli İnşallah dediği olmaz yoksa ortalık fena karşır. ayrıca hakkını aramanın neresinden pişmanlık duyulacak anlamdım mali konular fln fasa fiso işin ucunda 6 puan wardı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir