Renault, Alonso'nun Takımda Kalacağına İnanıyor

yazar:

kategori:

Renault teknik sorumlusu Bob Bell, takımın Fernando Alonso’yu gelecek yıl takımda tutmak adına yapabileceği her şeyi yapacağına inanıyor.

Alonso, 2009 seçenekleri konusunda düşünmeye devam ettiğini söylerken, BMW Sauber ve Honda Racing takımlarının İspanyol pilotla ilgilendiği biliniyor. Ancak Bell, Alonso’nun kafasındaki şüpheleri silmek için Renault’nun yeterince çalıştığını düşünüyor.

"Dürüst olmak gerekirse, eminim ki Ferrari veya McLaren’dense, gelecek yıl için burada kalmayı kafasında planlıyordur."

"Ona her şeyi kanıtlamak için pist üzerinde çok fazla çaba harcayamadık ama fabrikadaki olanaklarımız ve yaptıklarımız, nasıl organize olduğumuz, bu takımın kazanmak konusunda ne kadar ciddi olduğunu ona gösterdi."

"Orta grupta olmak için burada değiliz ve umarım bizimle kalması için gerekenleri ona kanıtlamışızdır. Ben yaptığımızı düşünüyorum ama ne olur bilmiyorum."

Bell, R28’in bu yıl içinde kaydettiği gelişimin 2009’da ön gruba geri döneceklerinin kanıtı olduğuna inanıyor. Bell Melbourne’de en hızlı takım ile kendi en hızlı pilotları arasındaki farkın 1 saniye olduğunu, ancak şu anda bunu 0.4 saniyeye kadar indirdiklerini söyledi.

"Tüm sezon boyunca hedeflediğimiz gibi istikrarlı bir gelişim kaydettik ve hâlâ hedeflerimizin peşindeyiz. Şampiyonayı dördüncü sırada bitirmek zorundayız. BMW’leri geçmeli ve bazen podyum için savaşmalıyız."

Şu anda BMW Sauber’in temposuyla başa çıkıp çıkamayacakları sorulduğunda ise Bell, "Durum pistlere bağlı ama iyi bir günümüzde Fernando ile onlarla mücadele edebiliriz." dedi.


Yorumlar

  1. 300 resgele atılmış bir sayıydı. Gece gündüz çalışmamış olabilirler ama BMWden çok daha fazla insan gücüyle gelişim yaptı Renault. Onu demek istedim.

  2. erhan anlamadım ne 300 ü

  3. iyi güzel diyosunda bnde sana diyrmki renaultta ispanyadan sonra sadece süspansiyon ve fren anlamnda gelişim yaptıki bunlar ztn sene basında kullanlcaktı fakat casusluk olayları fln vardı J süspansiyon fln bu yuzden kullanmadı ispanyadan sonra nezmn radikal güncellemeler yaptı renault sadece ön kanat gelişimi oldu singaporeda monzada farklı bır paket vardı briatore hala bu yıldayız demıs olablr fakat briatoreden aylar önce bob bell iki aracında gelişimi son sürat gidiyor demişti

  4. Yasin, Renault gece gündüz çalışmadı belki ama 300 insanın 8 saat çalışmasıyla 50 insanın 8 saat çalışması aynı şey değil.

  5. Arkadaşlar benim Renault'u küçümsemek gibi bir derdim yok. Daha geçen gün Briatore demedimi "hayır 2008'deyiz, tüm çabamız bu yönde" diye. Renault bütün takımıyla 2008 gelişimine odaklandı şimdiye kadar. Yeni yeni 2009 lafı geçmeye başladı Renault'da.

    BMW sanılanın aksine Monza'ya çok büyük değişikliklerle gelmedi. İlk olarak Kanada'da kullanılan düşük downforce paketinin güncellenmiş haliyle geldi ki oda yağmur yüzünden pek bir etki gösteremedi. Kubica'nın dediği gibi her yarış yeni parçalar kullanılıyor ama asla büyük bir güncelleme olmadı Kanada'dan bu yana.

    Bell madem Renault BMW'den çok üstün demiş, bu haberde neden "pistlere bağlı, iyi bir günümüzde geçebiliriz" demiş?
    Gelişimi sürdüremezler diye Schumacher değil Ron Dennis dedi ki haklı çıktı, BMW yeni bir takım olmanın sancılarını yaşıyor. Tıpkı Renault'un sezon başında yanlış yönde gelişim gösterdiği gibi BMWde gelişimi yanlış yönde yaptı.
    Daha birkaç gün önce ben demiştim Renault'un sezon sonuna BMWnin önüne geçmesi sürpriz olmaz çünkü gelişmeye devam ediyor diye. BMW 3. sırada yeri garanti ama Renault 4. olmak için gelişmek zorunda.

  6. bmw monzada buyuk bır gelısım planlyordu yaptıda sonuc pek ıc acıcı değil yani bmw sene içinde gelişimi pek iyi değil yeni bir takımlar hayet normal ama gelişimi durdurmaları mantıklıca yerleri garanti daha üstleri zorlamalarıda bosuna caba olacgndan mantıklı ama renaultta 2009 için bos durmuyor ispanyadan sonra renaultta gelişimi 2009 aracına kaydırdı sene basında kullanmadıgı süspansiyonları araca ekledi ve bazı fren testleryle aracı hızlandrdı yani renaultta 2009 aracına odaklandı ama 2008 i de bos gecremezdi ufak tefek degsklıklerle buralara gelındı reno R28 e gece gunduz calısmadı yani ispanyadan sonra bnce 2009 içinde yeteri kadar calısılıyor bob bell ispanyadan sonra her ıkı aracında gelısımı son sürat ilerlyr demişti bnce korkulcak bsy yok KERSE gelirsek renault bnce düşünülenin aksine zorlanmayacak elektronikte renault cok basarılı bir takım mühendisler iyi çalsarak bunun üstesnden gelecektr bıseyı geç denemek bunda basarısız olacgnz anlamna gelmez V8 motoru ilk ferrari denedi ama maccada ferrariden asagı değil misal yani KERSe iyi adapte olacgmzı dusunyrm tabi bunları konusmak ıcın ocak donemı testlerını beklemek lazm;)

  7. nuri ozarslan avatarı
    nuri ozarslan

    bence Alonso Rai'nin yerine gelmeli.O zaman kimse ^^"Ona her şeyi kanıtlamak için pist üzerinde çok fazla çaba harcayamadık^^ demez.

  8. anlucağınız bmw gelişim göstermeye çalışıyor ama pek başarılı olamıyor.GO RENAULT F1 TEAM

  9. hiç birbirimizi kadırmayalım sezon içnde ençok gelişim gösteren takım renault ve maccadır .bmw takımı bağırıyordu sezon içinde gelişimi sürdürez durmak yok die ve mona testlerinde aracda değşiklikler yaptılar. renault takımı bmwden üstün ve seneye onları rahatça gecceğmise inanıyorum şu anda en hızlı araçtan 0,4s gerdeyiz bunu bell dior. ve senye şampıonluğa oynayacağımısa takım inanıyor

  10. erhan bwm nin gelişimgösteremeyeceğini scmaher bile dediki bunu adam baştan dedi şumi sürdüremezler onlar diye

  11. erhan renault bmw den 10 gömlek daha üstün şuan daa

  12. birgün her takımın bize uyuyor dediği bir pist görmeyi umuyorum :d 3 bmw 4 toyota 5 alonso 6 vettel sıralaması yaparım.

  13. BMW nin gelişimini Kanada'dan itibaren büyük oranda durdurduğunu düşünürsek Renault'un BMWyi geçmesi o kadar büyük bir başarı değil. BMW hala Renault'un önünde zaten Bell "iyi bir günümüzde onlarla mücadele edebiliriz" diyerek beni desteklemiş.

  14. evet takım sahiden çok çalıştı sezunu ilk başladığımızda millims toyota bmw nümüz delerdi ama şimdi durum çok çok farklı 2009da kazanmak dileği ileee

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir