2014 MotoGP Austin – Marquez Rahat Kazandı

yazar:

kategori:

2014 MotoGP Şampiyonası’nın Amerika’nın Austin pistinde gerçekleştirilen 2. yarışını Honda sürücüsü Marc Marquez kazandı.

Yarışa ilk sıradan başlayan Marquez, hatalı kalkış yaparak pitten geçme cezası alan ve ilk turu lider götüren Jorge Lorenzo dışında tüm yarışı lider götürerek rahat bir şekilde bu sene ikinci zaferini kazandı.

Honda’nın diğer sürücüsü Dani Pedrosa yarışı takım arkadaşının arkasında 2. sırada tamamlarken podyumu tamamlayan isim Ducati’den Andrea Dovizioso oldu. Dovizioso, Stefan Bradl’ın Iannone’yi geçmesinin ardından çok geçmeden onu geçerek 3. sıraya yükseldi ve bir daha pozisyonunu kaptırmayarak podyumun son basamağında yer aldı.

Yarışın son turlarında 4.lük için Bradley Smith ile Bradl arasında mücadele oldu. Bu mücadeleden gülerek ayrılan isim Bradl oldu.

Andrea Iannone 3. olarak podyumu tamamlayacak gibi görünüyordu ancak son 7 tur kaldığında performansı yavaşlayınca bir anda 3 pilota geçilerek 6. sıraya kadar geriledi. Iannone son turda Pol Espargaro’ya da geçildi ve 7. oldu.

Yarışa 5. sıradan başlayan Jorge Lorenzo, hatalı kalkışının ardından ilk turu lider götürdü ve turun sonunda pitten geçme cezasını çekti. Pitten son sırada çıkan Lorenzo iyi bir yükselişle 10. olmayı başardı. Yamaha’nın diğer sürücüsü Valentino Rossi, ilk turda 8. sıraya kadar gerilemesine rağmen iyi yükseliş göstererek 3. sıra mücadelesine kadar yükseldi. Ancak Rossi 4. sırada ilerlerken yarışın bitmesine 11 tur kaldığında bir anda rakiplerine göre yavaşladı ve arkasından gelen sürücülere geçildi. Rossi yarışı 8. sırada tamamladı.

  • 1MARQUEZ M.Repsol Honda TeamLap 21
  • 2PEDROSA D.Repsol Honda Team+4.124
  • 3DOVIZIOSO A.Ducati Team+20.976
  • 4BRADL S.LCR Honda MotoGP+22.790
  • 5SMITH B.Monster Yamaha Tech 3+22.963
  • 6ESPARGARO P.Monster Yamaha Tech 3+26.567
  • 7IANNONE A.Pramac Racing+28.257
  • 8ROSSI V.Movistar Yamaha MotoGP+45.519
  • 9ESPARGARO A.NGM Forward Racing+47.605
  • 10LORENZO J.Movistar Yamaha MotoGP+49.111
  • 11HAYDEN N.Drive M7 Aspar+1:00.735
  • 12AOYAMA H.Drive M7 Aspar+1:03.954
  • 13HERNANDEZ Y.Energy T.I. Pramac Racing+1:07.333

Yorumlar

“2014 MotoGP Austin – Marquez Rahat Kazandı” için 9 yanıt

  1. Marquez harbi yetenekli çıktı. Tamam motoru da çok iyi şansına ama kendisi de üstüne koyuyor. Rossi veya Vettel gibi yarı balon değil.

    1. OtonomAktor avatarı

      Rossi ye doktor a balon yakistirmasi uymaz herkes kabul ediyor adam motogp tarihinin en iyisi. Neyse ama siz kabul etmeseniz de cok mühim degil zaten.

  2. Ducati podyumda hayret 😀

  3. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Yarışları takip etmedim ama sonuçlardan takip edebildiğim kadarıyla Moto Gp’nin Mercedes’i de Honda gibi. Bakalım aynı başarıyı seneye F1’de de gösterebilecekler mi göreceğiz..

  4. OtonomAktor avatarı

    bu marquez bazı arkadaşların sandığı gibi f1 in vettel i gibi değil ciddi yetenekli. alt serilerde çok fazla parıldadığı için moto gp ye de hızlı bir giriş ve hızlı bir yükseliş yaptı. yaptıklarını sadece honda takımına haksızlık olur. rossi moto gp tarihinin en iyisi bu bir gerçek ama rossi yi geçebilcek biri varsa o da marquez olacak gibi görünüyor.

    1. Marco Simoncelli vefat etmeseydi Marquezle sporun gelecek yıldızları olabilirlerdi. Açıkcası şahsi görüşüm Casey Stoner’ın Rossiyle aynı seviyede olduğunu düşünüyorum.

  5. Tebrikler Marquez…Lorenzo taktik yapayım derken ışığa yakalandı 🙂
    Rossi galiba ön frenlerde yada ön tekerlekte sorun yaşadı !?

  6. marquez böyle rakipsiz devam ederse.geçen seneki f1 den farkı kalmaz.birazcık yağmur çiseleseydi görürdüm ben o yeni yetmeyi.

    1. BahtsızBedevi avatarı
      BahtsızBedevi

      marquezin bi alt serideki yagmurlu yarıslarını izleyin isterseniz. yeni yetme filan ama gayet yetenekli birisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir