Williams, İki Yılda 88M$ Zarar Etti

yazar:

kategori:

İngiliz takımı Williams’ın geçen yılı, ikinci defa rekor kayıpla kapadığı açıklandı. Yapılan hesaplamalara göre Frank Williams ve Patrick Head’in sahibi olduğu takımın 2006 ve 2007 yıllarındaki zararı 88 milyon doları buldu.

Hazırlanan raporda, 2008 yılında on takım içinde sekizinci sırada yer alan Williams’ın banka borçlarının da arttığı bellirtildi ve "Takımın pistte rekabetçi olması için net borçları artırma kararı uzun vadeli bir ticari planın parçasıdır." denildi.

Denetleyici Grant Thornton ise firmanın (Williams) tahmin edilen gelecek için çalışmaları sürdürmek adına gerekli kaynaklara sahip olduğu konusunda kabul edilebilir bir beklenti olduğunu söyledi.

1979 ve 2004 yılları arasında 113 GP kazanan Williams 2005 yılında 60 milyon dolar kâr etmişti. Takım şu anda gridde üretici bir firma ya da bir milyoner tarafından yönetilmeyen tek takım olarak yer alıyor.


Yorumlar

  1. araçları bazı pistlerde cok rekabetçi bazı pistlerde force india gibi bncede üzücü bir olay ama bn williamsn geri döncgne inanyrm

  2. ömer erkan avatarı

    bu haber heralde tum f1 severlerı uzmustur boyle bır takımın boyle bır hale gelmesı gercekten uzucu (WİLLİAMS F1 )

  3. bir arkabalığım yok tabiki 🙂 sadece Ron'un servetinin ne kadar olduğunu söyledim bunuda yabancı sitede okumuştum kendi cebinden verdiğini vs..

  4. mclaren-mercedes ron dennis yada norbeth haug ile bir akrabalığınmı varda adamların servetlerini bize övüyorsun zenginin malı züğürtün çenesini yorarmış. :)) adamlar kendi paralarından sana veriyorlarmı bari. :))))

  5. Ron 100M doları cebinden ödedi 600M dolar serveti old. söyleniyor Ron un ama bence daha fazladır 😀 Haugdaki parayı söylemeye bile gerek yok 😀

  6. ferrari ve maccanın zarar veya karı nası acaba gerçi macca 100m dolar casuslktan kaybetti gçn sene markalar sampıyonlugu kaybetti ve bu sene tahkime götrdgu davaları kaybederek dava masaraflarını ödedi ama herhalde kazandklarnn yannda bu meblağ devede kulak kalır

  7. bakalım tekrar ne zaman kazanacak.. böyle bir takımın bu hallere düşmesi üzücü.. o kadar şampiyonluk gördükten sonra bu durumda. haliye en başarılı garaj takımı ama günümüzde çok şey değişti. iyi bir motora sahip olmadıkları sürece hem zarar ederler, hemde yarış kazanma umutları yine başka baharlara kalır..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir