Takımlar, Yarış Haftasonu için Radikal Değişiklik Peşinde

yazar:

kategori:

Formula 1 Takımları, sporu yeniden canlandırmak için yarış haftasonu formatında radikal değişiklikler yapmayı planlıyorlar. Yeni Formula 1 Takımlar Birliği (FOTA) grand prix yarışları konusundaki tüm durumları değerlendiriyor. Cuma günleri piste daha seyircinin gelmesi amaçlanıyor ve mevcut serbest antrenman programlarının özel, para ödüllü zamanlı seanslarla değiştirilmesi düşünülüyor.

FOTA’nın sportif çalışma ekibinin başkanlığını yapan McLaren F1 CEO’su Martin Whitmarsh, cuma günlerinin çehresini değiştirmek için tartışmaların şimdiden başladığını söyledi.

"Yarış haftasonundaki tüm formatı inceliyoruz. Ancak şu anda sadece cuma günleri test formatını hazırladık. Gerçekte hiç kimse disiplinli testler gerçekleştirmiyor. Bunun yerine sadece yarış için hazırlanıyoruz. Eğer takımlara pazar gününden önce cuma günü de mücadele etme şansı verirseniz, herkes testlere önem verecek."

"Antrenmanları 45 dakikaya indirsek, belki tamamıyla farklı lastikler kullansak, gerçekten sert olanları ve herkesin en hızlı azmanı elde etmeye çalıştığı küçük bir yarış düzenlesek ve kazanan pilota 1 milyon dolar versek… Bunlar yarıştan ayrı olacak. Bu tarzda fikirler her zaman var."

"İyi olan şu ki, insanlar bizim bir şeyler yapmak zorunda olduğumuzun farkında ve biz yaratıcı fikirlere açığız. Japonya ve Şangay’da bir sonuca varabiliriz. Ardından FOTA’ya tavsiyeleri sunacağız ve sonra FIA’ya gönderilecek ama umarım bunu yapabiliriz."


Yorumlar

  1. Samet Eminefendi avatarı
    Samet Eminefendi

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/2757.html
    bu linkte pilotların kazançları ile ilgili bir haber var.

  2. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    f1 racing de okumuştum kimi nin 50 milyon dolar kazandığını geçen yıl

  3. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    raikkonen 50 milyon dolar aldı arkadaşlar eminim…

  4. suan yarısan pilotlar arasında en fazla ücreti alonso alıyor 38m euro olması lazım raikonen daha az bır ucret alıyor hatta alonso sozlesme ımzaladgnda bu sitede de yayınlandı alonso f1 in en cok kazananı yapan sozlesmeyı ımzaladı dıye shumi suanda btn pilotlardan fazla para kaznaıyor ama o dogru

  5. forzaferrari avatarı

    bende 50 milyon $ diye hatırlıyorum kimiyi, alonsodan falan daha fazla hatta schumiden(farklı zamanlar tabi kıyaslanmaz ama) bile fazla, diye hatırlıyorum ama bu yıl mıydı geçen yıl mıydı o 50milyon dolar muhabbeti onu hatırlamıyorum…

  6. O kadar almadı Raikkonen sanırsam. Alonso bile şu an 30 milyon dolar alıyor.

  7. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    para mı??? sanmıyorum paranın en iyi ödül olduğuna. bu adamlar zaten çok iyi kazanıyorlar.raikkonen geçen sene ferrariden 50milyon dolar aldı.sadece maaşı bu.sponsorlar falan cabası.bence para ödülü ile olmaz

  8. bence bu konuda en iyi ödül para ödülü olacaktır.pilotlar kendilerini zorlayacaktır.takınlarda keza öyle.sonucta f1 para getirisi yüksek oldugu kadar maliyetlerinde yüksek oldugu bir spor.

  9. Yeni fikirler bulmak bile işe başlamaktır yani gerisi gelir.

  10. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    para falan olmsın işin içinde… sıralama turlarını ikiye bölsünler ilk bölüm cuma olsun ikinci bölüm c.tesi üç gün heyecan güsel olur

  11. evet güzel bir düşünce sadece para olmassa bile puan bie olabilir örneğin birinci 10 puan alıyor değilmi pole kazanan 1 cuma günü seansı lider bitiren 1 milyon dolar+ 1 puan olursa yarış hafta sonunda 12 paun kazanma şansı doğar böylece pilotlar daha istikrarlı kullanırlar bence bu değişiklik lastik ısıtma problemi yaşayan pilotların avantajına bile olabilir.:(raikkonen ve heidfeld gibi).:))

  12. Fikrin McLaren gibi güçlü bir takımdan gelmesi şaşırtıcı değil. Ufak takımların kabul etmesi için bir sebep yok. Büyük takımlara ekstra bir gelir kapısı açmak istemişler. Hem adı üzerinde antrenman, takımların ayarlar üzerinde çalışması, yarış provaları yapması için düzenlenmiş bir seans. Yarışa çevirmeye gerek yok.
    Tek güzel yanı Yasin'de demiş, fikir sahibi oluruz kim güçlü diye.

  13. doğruluk payı var hem cumalarıda bir fikir sahibi oluruz pazar gunu ıcın güzel bir fikr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir