Mercedes, Red Bull’a Daha Fazla Yaptırım Çağrısında Bulundu!

yazar:

kategori:

Mercedes takımı, Daniel Ricciardo’nun Avustralya’da diskalifiye edilmesiyle ilgili Red Bull’a daha fazla yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.

Avustralya’da yakıt akış sensörü konusunda kurallara aykırı davrandığı belirlenen Red Bull, Daniel Ricciardo’ya verilen diskalifiye cezası ile şok olmuştu. Ricciardo bu ceza nedeniyle 2.liği kaybetti.

Bu cezayı temyize götüren Red Bull, bugün görüşülen davadan olumlu sonuç çıkmasını umuyor. Davayla ilgili sonucun yarın açıklanması bekleniyor.

FIA Uluslararası Sportif Kurallar’a göre temyizin Red Bull için başarılı geçmemesi halinde kurulun daha fazla ceza verme hakkı bulunuyor.

Bugünkü davada söz sahibi olan Mercedes’ten Paul Harris, Red Bull’un temyize gelirken elinde sağlam bir temel olmadığını, onların daha fazla yaptırımı hak ettiğini söyledi.

Harris ayrıca 2005’te Bar Honda takımının yaşadıklarını hatırlattı. Bar Honda, Jenson Button’un aracının minimum ağırlıktan daha hafif olduğu için o yarıştan ihraç edilmiş ve aynı zamanda ekstra 2 yarıştan men cezası almıştı. Harris, Red Bull’un aynı hatayı tekrarlamaması için benzer bir ceza alması gerektiğine inanıyor.

Harris “Bu konuda dürüst ve saygılı bir şekilde konuşmak gerekirse Red Bull kuralları açık ve kasıtlı bir şekilde göz ardı etmiştir ve tekrar bunu yapma riskleri var.”

“Bunun tekrar yaşanmaması için buradayız. Bugün buraya gelen diğer takım temsilcilerinin de aynı görüşe sahip olduğunu anladık. Bu yüzden buradaydık.”

“Red Bull’un FIA’dan daha fazla uyarı almaması, bu mahkemenin ciddiyetinin farkına varmaları için sezonun geride kalan bölümü için askıya alınmalarının en etkili yol olduğu yönünde başvuruda bulunduk.” dedi.

FIA’nın yasal temsilcisi Jonathan Taylor ise Red Bull’un temyiz duruşmasına somut verilerle gelmediğini söyledi.

Haberlere göre Red Bull, 1 Mart’ta yayınlanan TD/016-14 direktifinin (yönetim kurulunun izin vermesi halinde takımların kendi ölçüm cihazlarını kullanabilmesi) bağlayıcı olmadığı yönünde savunma yaptı. Red Bull bu tip direktiflerin bağlayıcı olmadığını, sadece hakemlerin görüşleri olduğunu düşünüyor.

Ancak Taylor, bu direktiflerin, takımlara kurallara tam olarak uygun davranmaları için verildiği ve tamamiyle takip edilmesi gerektiğini söyledi.


Yorumlar

“Mercedes, Red Bull’a Daha Fazla Yaptırım Çağrısında Bulundu!” için 14 yanıt

  1. 2014 lastiklerinden bahsetmişsininiz mercedese hem ceza verildi hem de lastikler değişti ha ne olsun ingilteredeki lastik patlatmalar hikaye hatalarını telafi etmek için değiştirdiler ve redbull rahat şamp oldu bu sene mercedese werildi diyenlere o zaman geçen senede redbull a werildi…
    kimseye werilen bişey yok lastik değişikliği mercedesin avantajını yok etmek içindi

  2. Adama demezler mi, herkesin lastikten yakınıp test yapmak istediği zaman sen gidip gizlice 1000km test yaptın. Sana ne yaptırım oldu? Genç sürücü testlerinden men. Açıkça avantaj sağladınız testin boyutunu bilen yok. Redbull’dan zerre haz etmem ama Mercedes’in politik yollarla Redbull’a bu şekilde saldırması hiç hoş değil. Varsa cezası adam onu çekecek, Bende isterim 2 yarış men edilsin ama mahkemeyi yönlendirmek ve yasal süreç hakkında bu şekilde yönlendirici konuşma yapmakta cezasız kalmamalı. Çünkü sen istiyorsun diye birşey olamaz, kurallar var cezalar belli. Neyse durum ona göre yapılır neden baskı yapıyorsunuz? 1.5 sn önde olan aracınıza güvenemiyor musunuz? Ezikler…

    1. Hukuk usulünü bir kaç satır da olsa bilsen yazdığını silersin. Adamlar, müdahil, sen diyorsun ki açıklamaları için ceza verilsin 🙂 komik desem bile ayip olacak.

      1. Adam haklı, ülkede tek bilinen -kanıksatılan- hukuk cezalandırmadan ibaret. :=)

      2. Birader, hukuk sürecini bilen avukattır hakimdir. Benim bir iki satır bilip bilmemem, müdahilde olsa dava sonuçlanmadan dava konusu üzerinden medyaya yorum yapmanın yanlış olduğunu değiştirmiyor. İşleri politikleştirmelerinden yakınıyorum. Dava şuan sonuçlandı, bundan sonra Redbull’un birdaha böyle bir girişimde bulunmaması için yaptırımda bulunulmasını istiyorlarsa daha önceki olayı emsal gösterip gider FİA’dan bunu talep eder ve istedikleri gibi medyaya konuşurlar.

        Ki zaten sen ilk yazdığımı objektif olarak okuyup değerlendirsen bunu kastettiğimi anlardın ama 2 satır hukuk usulü! bilgin seni bilge yapacağı yerde idrakını kör etmiş. Geçmiş olsun.

    2. Bence Red Bull’un dört şampiyonluğu da iptal edilmelidir.Hepsi bu şekilde hile ile elde edilmiş şampiyonluklardır.

  3. Mercedes vurmaya biraz erken başlamış bu ters de tepebilir. Adım adım hazırladıkları, elleri ile kazdıkları hendekleri birgün insanlar sorgulamaya başlayabilir. Bu devrin hangi üreticilerin çıkarına olduğunu anlayan anlıyor.
    Çok değil birkaç sene önce yönetim kurulunun ikna olmadığı vakaya sımsıkı sarılma görülüyor….bu motor fazla yağ yakıyor be kardeş….

    1. mehmet ceviz avatarı

      Ferrari motoru beceremeyince başladı millet mercedes fia dan soz aldı vs vs. Şu an f1 de ferrari mazisi ve 2 iyi pilotu hariç okadar bütçe bilgiye en kötü f1 takımı.

  4. Arabayı duvara çarptıranlar ne ceza almıştı?

  5. mercedes redbull’dan çekiniyor. haklılar da.

    1. Adamlar madrabaz.Ondan çekiniyorlardır.

  6. Red Bull’un duruşmadaki verileri somut değil diye açıklama yapmayın kardeşim. Onun yerine takımın savunmasını açıklayın, haklılar mı değil mi inceleyip biz karar verelim.

  7. o yaptırımlar daha önceki senelerde meşrubat takımına ne kadar yapıldı acaba birde ona baksak

    neler çıkar dersiniz. yada ne kadarı legal…

  8. Yaptırım çağrısında bulunanlara bakın 2013 arabası ile 2014 lastikleri 1000 km test yapılmış ne yaptırımı yapıldı sormak gerek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir