Briatore, Renault'da Yeni Görevine Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Renault patronu Flavio Briatore, gelecek yıl Fransız otomobil üreticisinde farklı bir pozisyonda yer alacak. Briatore’nin takım direktörlüğüne tayin edilmesi bekleniyor.

Bugün Renault CEO’su Carlos Ghosn ile görüşmeye hazırlanan Briatore’nin Renault ile olan mevcut kontratı sene sonunda bitiyor ve Briatore yeni bir anlaşmayı imzalamayı şimdiye kadar kabul etmiş değil.

İtalyan gazetesi Gazzetta dello Sport’a konuşan Briatore kesinlikle devam edeceğini ama farklı bir pozisyonda olacağını söylüyor.

"2009’da artık 360 derecelik bir rolüm olmayacak. Takımı günlük olarak idare edecek bir direktörlük olacak. Böylece en önemli şeylere konsantre olabileceğim."

Briatore, Sinpapur’da sezonun ilk galibiyetine ulaşan takımının 2005 ve 2006’daki başarılarına geri dönebileceği konusunda iyimser.

"F1’de dalgalanmalar vardır. Sadece zor zamanlarda, Carlos Ghosn bütçeyi azaltmak istemedi. F1 sadece para değildir eğer öyle olsaydı Toyota her yarışı kazanırdı."

"Renault’da tüm aerodinamik departmanı yenilememiz gerekiyordu. 40 kişiyi değiştirdiğinizde onların konsantre olması için beklemelisiniz. Şimdi çizgideyiz, baştan başlamaya hazırız. Doğru, genç ve yetenekli insanlara sahibiz,,"

Renault, gelecek yıl Fernando Alonso’yu takımda tutmayı umuyor ama Briatore hâlâ İspanyol pilotu ikna etmek için çok çalışmaları gerektiğini düşünüyor.

"Zafer, hiçbir şeyi değiştirmedi. Fernando başka kimseye bir teklif yapmadı ve sanırım burada kalmaktan mutlu olacak ama şampiyona bittiğinde onunla oturup konuşacağız. Ona ne verebiliriz? Yenilikçi bir araç ve yeniden düzenlenmiş bir oyun."

Ayrıca Briatore takımın gelecek yıl Nelson Piquet’nin yerine Lucas di Grassi’nin getirileceği söylentilerine de "Piquet şimdiye kadar iyi bir şampiyona geçirmedi. Sıralamalardan önce iyi şeyler yapıyor, sonra ise olması gerektiği gibi olmuyor. Göreceğiz…" diye cevap verdi.


Yorumlar

  1. ogun savaş avatarı

    Renault gibi takımlar 10 senede bir ön plana çıkar.Mclaren ve ferrari gibi her sezon şampiyonluk için savaşamazlar güçleri yetmez başta kim olursa olsn

  2. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    briatore ve renault takımına guvenim SONSUZ

  3. Briatore 90lı yılların sonunda yerlerde sürünen Benetton'u alıp şampiyon yapmadı mı? Yine yapabilir diye düşünüyorum.

  4. bu adamı sevyrm yha:D f1 de hersey para olsaydı her yarısı toyota kazanrdı 😀 toyotaya ıyı laf sokmus ama haaa:D koçum bnm suana kadar hep ufak butcelerle tarıh yazdın renault adam gibi bütçe sağlasa tekrar anasını aglatr ortalıgın ama pinti bir baskana sahıbız flavio fernando el ele hep beraber zafere:D

  5. doğru konuşmuş valla para ile olsaydı bu işler toyota her yarışı kazanırdı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir