Red Bull, Webber Olayında Tramvaydan Şüpheleniyor

yazar:

kategori:

Red Bull Racing, Mark Webber’in Singapur Grand Prix’inde yarış dışı kalmasına pistin yakınındaki tramvay hattının ürettiği statik elektriğin neden olmasından şüpheleniyor.

Webber, Singapur’da yarış dışı kalmasıyla bu sezon ilk kez mekanik bir arızayla yarışı tamamlayamadı. Oysaki yarışta yaşanan ilk güvenlik aracı periyodundan yararlanarak podyuma çıkma şansını ele geçirmişti.

Fakat Webber yarışın 30. turunda ibir seferde iki vitesi seçmeye çalışırken kırılan vites kutusu ile pit alanına dönmek zorundan kaldı. Yaşanan problemle ilgili kesin bir açıklama yapılmazken, takım başkanı Christian Horner sıradışı bir olayın bu duruma sebebiyet vermesinden şüpheleniyor.

" 13. virajda vites kutusu bir seferde iki vites birden seçti. Webber hala beşinci viteste olmasına rağmen valf vites değişimine başladı ve yedinci vitese geçmeye zorladı."

" Yazılımı inceledikten sonra şimdiye kadar böyle birşeyin yaşanmadığını gördük. Doğru zamanda elektrik dalgalanmasını görebiliyoruz."

" Aynı şekilde ve aynı noktada Toro Rosso’dan Sebastien Bourdais cuma günü bu sorunla boğuştu. Tramvay hattı pistin o virajının tam altından geçiyor ve Mark bu virajdan geçerken tramvayın geçiş yapması sonucu yaşanan statik olayın neden olduğunu görlüyor."


Yorumlar

  1. acayip ki bunu yakalayabilmeleri daha da acayip..

  2. bu incelenmeli gercekten.büyük bi sorun cünkü

  3. Cadde pistin değişik yani. Garip bir olay…

  4. gerçekten ilginç.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir