Ferrari Şimdiden 2015’e Odaklanmayı Düşünüyor Olabilir

Son haberlere göre Ferrari, şimdiden 2014’ten vazgeçip 2015’e odaklanmayı düşünüyor olabilir.

Yeni döneme büyük umutlarla başlayan Ferrari, özellikle turbo motorunun rakiplerinin gerisinde kalmasıyla büyük hayal kırıklığı yaşadı. Yaşanan hayalkırıkları karşısında takım patronu Stefano Domenicali istifa ederken yerine Mattiacci getirildi.

Pat Fry “Şu anda önceliğimiz en iyi ikinci takım olmak.” demişti.

Luca di Montezemolo “Önümüzdeki 4-5 yarış Mercedes’i yakalayıp yakalayamayacağımız konusunda belirleyici olacak.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari Şimdiden 2015’e Odaklanmayı Düşünüyor Olabilir” için 28 yanıt

  1. yazık oluyor ve yine yazık oluyor, Bu sene F1 izleyemez duruma geleceğiz sanırım

  2. MyN1Fernando avatarı

    ferrari geleneksel mühendislerden vazgeçmeli bence.sadece italyanlarla olmayacak bu iş

  3. 2015’i çöpe attılar çoktan. Yoksa takımın başına F1 ile alakası olmayan birisini getirmezlerdi.

  4. Haydaaaa! Motorların önemli olduğu bir sezonda önümüzdeki sezona nasıl odaklanmayı düşünebilirler?

  5. FernandoAlonso14 avatarı
    FernandoAlonso14

    Daha sezonun başındayız şimdiden 2015’e odaklanmak aptallık olur bence eğer güncellemeler gelip de işe yaramazsa o zaman 2015’e odaklanmalı.

  6. Önemli değil, 2015’te şampiyon oluruz birşey olmaz. Yeter ki Ebru Gündeş’in çocuğu etkilenmesin.

  7. hani kimi alo kavgasi yapacaktik??? neyse artik 2015 ertlendi harkes sakin :D:D.

  8. bence artık odaklanmanın yerine yolun sonuna yaklaşmamız gerek her sene aynı palavralarla takımın imajını zedeleyeceksek o zaman ne ferrari kalır ne şahlanan atı o yüzden yapamıyorsak şimdiden bırakmak her seneyi aynı palavralarla geçirmekten daha iyidir

  9. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Bence Ferrari 2015’e değil 2016 ya da daha sonrasına odaklansın.. Kaç senedir bir sonraki seneye odaklanıp durarak vakit geçirip taraftarlarını oyalayıp duruyorlar. Tüm mesele Domenicalli’de miydi ki sadece onun gidişiyle sorun çözülsün.. Toptan yapılanmaya ihtiyaçları var. Mercedes gibi en iyileri bir araya toplayıp yeni bir ekip kurmalılar. Yoksa 2023’te de aynı şeyleri söylüyor olurlar. (Tabii bu gidişle F1 2023’ü görür mü o da ayrı bir muamma)

    1. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Bir de kurallar herkes için geçerli ama motor değişiminin ilk yılında gelişimin sezon sonuna kadar açık olması daha güzel olurdu bence. Dayanıklılık problemleri daha fazla olurdu belki ama bu bile yarışlara daha fazla heyecan katardı. Yarıştan daha iyi bir test ortamı yok. Bu şekilde belki de sezon sonuna kadar kıran kırana bir mücadele izleyebilirdik. Ayrıca ses konusunda da belki bir nebze ilerleme kaydedilebilirdi..

  10. 4-5 Yarışta Mercedesi yakalamak ? Hahahahuehehahaha diye gülerim ben buna.

    70-80 yarışta RB’yi yakalayamadık son 4 senedir.

  11. Bunuda redbul yapmıştır , ferrarinin içine ajan koymustur , oda aracın harıtasını farkedılmeyecek sekılde bozmustur … hadi kumpascılar .. yıllardır demediğiniz iftira kalmamıstı rbr hakkında .. ferrari nin yapamadığını yerinde saydığını kabullenmeyip işin kolayına kaçıp akıl almaz karalamalar yaptınız rbr hakkında .. hadi kolay gelsin …

  12. Ferrari’yi motor konusunda sıkıntıya sokan kesinlikle yakıt tüketimi. Bu konuda çözüm bulmadıkça bahreyn gibi hızlı pistlerde puanı bile zor alırlar. Ferrari’nin podyumu düşünebileceği tek yer Kanada olabilir bu durumda.

  13. Arkadaşlar eleştirilerinize katılmakla birlikte bir kaç söz de ben etmek isterim.
    Ferrari’ye geçmiş yıllardaki başarısızlığı ya da az başarısı nedeniyle gelen (bazen alaycı) eleştirileri bende yapıyorum. Fakat şu anki durumda Mercedes haricinde diğer tüm takımlar bir kolu bağlanmış boksör kıvamındalar.
    Kusursuz diyebileceğimiz bir tek Mercedes var. Mercedes motorlu diğer araçlarda motor güçleriyle biraz ön plana çıkıyorlar. Yoksa Ferrari veya Red Bull’dan daha iyi araç üretmiş değiller. Zira aero olarak Red Bull’un çok iyi olduğundan bahsedilirken, Ferrari’ninde viraj hızından bahsediliyor.
    Bu da demek oluyorki bu araçların ana sorunları yeni güç üniteleri. Eeee sezon içi güç ünitelerine yazılım haricinde dokunulamadığına göre, bu takımların gelecek yıllara odaklanmaları normaldir diye düşünüyorum.
    FİA harcamaları düşürmek için sürekli kısıtlama yapıyor sözde. Şimdi dokunamadıkları ve şu haliyle bir işe yaramayan yarı çöp durumundaki yeni güç üniteleri üzerine harcanan milyon dolarları ile Renault ve Ferrari büyük TASARRUF ettiler değilmi?

    1. Onur Ömer Öztürk avatarı
      Onur Ömer Öztürk

      Motorda dondurulan kısım şu an için çok sınırlı, tam emin değilim ama 4 senelik falan bu dondurma olayı, önümüzdeki yıl motorda başka parçalar da dondurulacak, sonraki sene daha başka parçalar da, 4 senede parça parça motor donduruluyor. Ferrari’nin sorununun dondurulan temel kısımda olduğunu sanmıyorum çünkü bu yıl çok temel olan bazı parçalar donduruldu, sanırım motor bloğu, krank mili falan, çok kısıtlı. Şu an tam hatırlamıyorum ama kurallardan açıp bakabilirsiniz. Ferrari yıllardır üretemediği aracı üretti, şu an pistteki en iyi araç denilebilecek bir aero ve df seviyesinde, ancak güç ünitesi tırt. Ferrari önümüzdeki yıla odaklansa ne değişir, sadece yıllardır üretmek için uğraştığı bu şasiyi çöpe atar, sonuçta motorda her şekilde aynı gelişim olacak, üstelik sorun dondurulan temel yapıdaysa zaten 4 yıl uçtu gitti, ki hiç sanmam ama öyle de bir durum olamaz diyemeyiz. Her durumda Ferrari’nin önümüzdeki sezona odaklanması aptalca olacağından bu haberin hiç bir mantıklı yanı yok, sırf geyik olsun diye yapılmış. Haber için siteyi de suçlamıyorum, çünkü onlar da yabancı kaynaklardan alıp çeviriyorlar, haberin kaynağı kimse fena sallamış :))

      1. Söylemlerinin coğu cok akla yatkın

  14. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Sezon başında testlerde Redbull ile dalga geçenlerin durumunu gördükçe aynı onlar gibi seviyesiz eleştiri yapmak isterdim ama gerçekten vahim bir durum ama yinede kendimi tutamıyorum hahahahahah 😀

  15. Erkenden odaklansalarda bir şey değişmiyor. Geçen sene mclaren ve Ferrari’de gördük.

  16. bence direk 2018 e odaklansınlar yeni kurallar geliyor o yıl ferrari belki o zaman en hızlı ikinci aracı yapabilir.

    1. Tolga Karanlık avatarı
      Tolga Karanlık

      Tam ben diyecektim aynısını

  17. hayır 2023e odaklanıyoruz 😀

  18. FerrariFanTR avatarı

    Üzülüyorum.

  19. Bu 2014 aracını Domenicalli yapmadı… şimdi, Domenicalli gitti ve aracı tasarlayıp üretenler ve bu araç burada… hadi hızlatın bakalım.2015 yada 2016 da ne olmasını beklerler ki; birileri şasi ve motor koordinasyonunu sağlamak yanında onların birleşiminden performans çıkarmayı hesaplayamadı. Araç tanıtımındaki söylemlerde… ‘ araç da bazı kabüllerimiz oldu umarız bu kabüller en uygun olanı olur ve başarı getirir ‘ diye içerikler sunuldu. Ferrari nin ; tasarım sırasındaki kabülleri tutmadımı yoksa başka bir durum mu var? Bence; Ferrari nin kabülleri oldukça iyi ama performansa dönüşecek detayları yakalayamadılar yada bu teknolojiyi hala öğrenemediler.

    RBR den bir gecede aptal olamayız diye bir açıklama geldiğinde öğrendiklerini tasarladıklarında hata yapma paylarını anlatıyorken Ferrari nin hala akıllanamadığından bahseder olmuşlar.

    1. Kaç senedir gitmesi gerekenin şu Yunanlı tasarım zaaflı kişinin olması gerektiği açıktı. Bu adam gitmiyorken Domenicalli gibi bir organizatörün yolunun açılmış olması üzücüdür.Domenicalli ile Alonso çok sıkı fıkıydılar ama geçen sene İspanya dan sonra bir buz duvarı görüntüsü izleyip durduk. İyi bir aero cu etrafında tasarım ekibi tekrar bir araya gelmeli ve bu sezonki aracı tırtıklamaya başlamalılar. Bu araç yontularak iyi bir malzeme olabilir. Birde gelecek seneki taarım zihniyetine göre moto-güç ünitesi performansı gözden geçirilmeli.

      1. Domenıc organızetor ne yı ıyı : )oraganıze edıyordu yada organıze mıydı yaptıkları saçmalık mı : )

  20. Her zaman motorları ile övünen bir firmanın motor konusunda bu kadar geri kalması takım için
    büyük hal kırıklığı olmış olmalı özelliklede Bahreyn yarışından sonra Monte’de film koptu zaten.
    Turbo motorlara uzak bir firma olasada bence Fiat ile daha iyi iş çıkarabilirlerdi. Çin yarışında da
    Ferrari için Bahreyn yarışına benzer bir görüntü olması muhtemel. Ancak sonrasında Ferrari için
    daha uygun pistler gelecek. Araç aslında aero olarak fena değil motor-güç ünitesi-frenleme
    konusunda sıkıntı yaşıyorlar.Zamanla %100 olmasa bile büyük ölçüde bu durumu aşabilirler.
    Bu sezonu şimdiden çöpe atarlarsa yazık ederler.

  21. mclaren le birlikte 2015 te 3 yarış sonu 2016 ya odaklanırlar.

  22. mehmet ceviz avatarı

    2015 Avustralya sonrası, otomobil de kapasite var bulmamiz lazım. 2015 Malezya sonrası alonsoya hakettiği aracı vermeliyiz, 2015 Bahreyn sonrası yeni Formula1 taraftarı mutlu etmiyor, 2015 Çin öncesi veya sonrası Ferrari 2016 ya yönelecek. Yahu bide bu işi italyanlar çok bilemiyor.ingilizler daha iyi biliyor.kabul edin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir