BMW Araç Gelişimine Devam Edecek

yazar:

kategori:

Şampiyonluk umutları tamamen bitmiş gibi görünmesine rağmen BMW Sauber, sezonun geri kalanında aracı geliştmek için çalışmaya devam edecek.

Rober Kubica, Singapur Grand Prix’inde güvenlik aracı periyodunda pit stop yaptığı için 10 saniye dur kalk cezası almasının ardından değerli puanlardan olmuştu. Bu sonucun ardından son üç yarış kala Kubica şampiyonadaki rakibi lider Lewis Hamilton’ın 20 puan gerisine düştü. Buna rağmen takım sonuna kadar mücadele edecekleri konusunda kararlı.

Takımın teknik müdürü Willy Rampf autosport.com’a yaptığı açıklamada: " Robert şampiyonada biraz yer kaybetti fakat normal şartlar altında Singapur’da hızı çok kötü değildi ve eğer güvenlik aracı periyodu olmasaydı eminim ki iyi ölçüde puanlar kazanacaktı."

" Herşeye rağmen devam edeceğiz. Zirveye yaklaşmak adına gelecek yarışlar için en azından ufak modifikasyonlar ve güncellemeler için çalışacağız. Uzak değiliz ve Robert bizim lider pilotumuz değil."

Rampf güvenlik aracı periyodundan takımın pit stop yapmaktan sakınmasına çok az kalmıştı ki tam da Kubica’nın pit yapması gerektiği anda bu olayın yaşandığını söyledi.

" Büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Robert’ın yarışını adeta mahvetti, pite gelmek zorundaydı. Güvenlik aracının ne zaman gireceğini önceden tahmin edemezsiniz ve olacağı zaman olur. Bir tur önce ya da sonra olması iyi olurdu. Kesinlikle 61 turluk yarışın en kötü turunda gerçekleşti."

Singapur’daki yarış Formula 1 camiasından büyük bir övgü aldı ve Rampf gerçekleştirilen ilk gece yarışından oldukça memnun fakat bununla birlikte gelecek yıl için bazı değişikliklerin yapılması gerekeceğini düşünüyor.

" Aydınlatmayla birlikte teknik açıdan bakarsak herşeyin kusursuz olduğunu düşünüyorum. Pist için yapılması gereken herşey vardı. Pit yolunun girişi ve çıkışı konusunda çalışma yapılması gerekecek ayrıca tümsekler çok sert."

" Bazı bölümlerde tümsekler ve kerbler yüzünden aracın kontrolünü kaybediyorsunuz, civata ile piste tutturulmuş olan yapay kerbler konusunda da modifiye yapılması gerekecek. Bunlar pilotlar, takım patronları ve FIA arasında tartışılıyor."

" Eminim bu konula üzerinde çalışacaklardır. Daha fazla geçiş imkanına sahip olmak güzel olur fakat yapı itibariyle zor."


Yorumlar

  1. Maalesef fanatiklik insanı kendi takımından başka her takıma düşman yapıyor. Halbuki F1 gibi girilmesi zor bir sporda her takımın çok büyük değeri var. Futbol mantığıyla F1 seyredince sonuçlarını hepimiz görüyoruz. Gerçi futbolda olmasınıda kimse tasvip etmez.

  2. şu yanlış anlamayıda giderelim ben bmw düşmanı birisi değilim aksine çok sevdiğim bir f1 takımıdır bmw-williams dönemnden itibaren 2000 den önce bir shumi ve ferrari taraftarıyken shumi kazanamycksa williams bmw kazansın diyordum sene 2006 oldu münih mavısının tasaramı hosuma gıdyrdu fanatik bir renault taraftarı olmama ragmen ıkncı bır takım tutmam ıstense ınanın bu takım bmw olurdu ama gelelımkı 2007 sezonuna takımnz basarlı sonuclar aldı iyi bir yere geldnz ama bazı taraftarlarnz olayı cok abrrttı bndekı ve bazı renault taraftarlarındakı tepkı bundan olsa sanrım öyle bir duruma gelındıkı bu sezon maccacılarlada kavga etme noktasına geldi bazı fanatik arkadaslar bnce bunlara hiç gerek yok geçmiştede söylemiştim biz türkiyede pek tanınmayan bir sporun taraftarlaryz malesf ülkemizde futboldan baska spora önem verlmyr ztn sayımız az bırbıırımızı yememelyz dedım halada soylyrm bnde hıc hata yokmu oohho cok fanatıklıgın sınırını bnde hepımz gıbı asyrm ama su bir gerçk kavga yerine daha gzl seyler yapablrz bnn kendı adıma soylyrm bmw sauber takımına karsı en ufak bır dusmanlıgım antipatim yok hatta f1 oyunlarında renaulttan sıkldıgım zmn ılk kullandgm arac bmw ayakkablgmda kubicanın da gıydığı puma bmw sauber ayakkabmda var yani hiçbir düşmanldgım yok sadece bazı arkadaslgn fanatıklık ugruna yazdklarına tepklym okadar renaultta bmw sauber de sporun iki güzide takımdr ikisinede saygı duyulmalı biri5. hatta6.büyük bütçeyle tarih yazmıs diğeri f1 de yeni olmasına ragmen azımsanmyacak kadar podyum almıs bir takım ikiside f1 de basarılı olmus ılerdede olacaktr bnce kavgamz yersiz bnn renault ve bmw taraftarlarının artık kavga yerine öndeki iki takımı yenmek adına dayanısma ıcıne gırmesını ıstyrm ki zeytin dalı uzatyrm isteyen umarım bu çağrıya EZELİ RAKİBİMZ EBEDİ DOSTUMZ bmw sauber taraftarlarıda duyarsız kalmaz

  3. yok seni kastetmedim arkadaslar yazıyodu tamamen bu sezonu btrdık dıye ama f1 de sezonu bıtrmek dıye bsy yoktur ztn son yarısa kadar ufak tefek te olsa guncellemeler olur ki bmw de bıtrmems demekkı bu acıklamasyla

  4. Yasin beni kastettiysen ben hiç bir zaman durdurdu demedim. Her yarış yeni parçalar deneniyor fakat asla McLaren veya Renault'un yaptığı gibi büyük bir güncelleme olmadı dedim. Hem dhaa 1 hafta önce Kubica demişti her yarışta yeni parçalar deniyoruz diye.

  5. ömer erkan avatarı

    kesınlıkle bmvw dogru yolda ılerlıyor ılerleyen yıllarda sampıyona da daha onde olacaklar ve daha zevklı bır formula 1ızleyecegız ( WİLLİAMS F1 )

  6. sanırımbme butun gelişimi durdurdu dıyen arkadaslara kendı takımlarından yalanlama gelmıs oldu bmw gelişmeye calısyor fakat gelışm konusnda cok tecrubeli değiller tecrübe kazandıkca daha ıyı duruma geleckler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir