Japonya GP Öncesi Bridgestone

yazar:

kategori:

Hirohide Hamashima-Bridgestone Motorsporları Lastik Gelişimleri Direktörü

Fuji ne gibi meydan okumalara sahne olacak?

HH: "Fuji’nin asıl özelliği çok uzun düzlüğe sahip olması, ve bu düzlükten sonra yavaş virajlar oluyor buda bazı ilginç geçiş olanakları sağlıyor. Sadece iki adet hızlı düzlüğe sahip. Kuru zemnin ayarları ile düşük tutuş ayarları göreceğiz. Zemin oldukça pürüzsüz, bu yüzden aşınma ile ilgili sorunlar beklemiyorum. Geçen seneden gördüğümüz gibi, en büyük meydan okuma hava şartları olabilir ve kesinlikle yağmurlu hava için elbiseler getireceğim."

Eğer pist kuru olursa Bridgetone’un kuru zemin için seçtiği lastikler konusunda kendinizden emin misiniz?

HH: "Fuji’de yapılan Formula Nippon ve Super GT gibi motorsporları yarışlarından yıllar boyunca çok şeyler öğrendik, Ve bu bilgi ışığında Formula 1 lastiklerini (orta sert ve yumuşak) seçtik. Tabi ki, geçen sezon çok kuru hava göremedik, fakat 100R virajı biliyoruz ki sol ön lastiğin aşınma değeri için büyük bir meydan okuma olacak. Fakat, eğer takımlar bununla iyi şekilde başa çıkabilirlerse evet lastiklerimizin güçlü performans göstericeğinden eminiz."  


Yorumlar

  1. Yavuz Balcı avatarı

    alonso yalan tek gerçek sebastian :)))

  2. serhan acar demeyin yha son yarıs gelıyo aklıma:D cıkmıyor sayın seyirciler cıkmıyor:D

  3. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    japonya için çok umutluyum gerek fernando gerek nico gerekse sebastian için çok önemli bi yarış ve ben bu sefer niconun yıldızının parlayacağına inanıyorum yarışa heyecan katan mükemmel sesin sahibi serhana da teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir