Ferrari Patronu Kimi'nin Hakkını Vereceğini Umuyor

yazar:

kategori:

Ferrari başkanı Luca di Montezemolo, Kimi Raikkonen’in ‘şampiyon’ ünvanıyla bu yılki şampiyonluk yarışında Maranello takımına yardım edeceğini söyledi.

Raikkonen’in bu sezonki şampiyonluk şansı Singapur’da yaşadığı kaza sonucu sona erdi, Fin pilotun artık takım arkadaşı Felipe Massa’ya destekleyici rolü üstlenmesi gerekiyor.

Bununla birlikte Raikkonen, Macaristan Grand Pirx’inden bu yana puan kazanamıyor. di Montezemolo şampiyon pilotun kalan üç yarışta elinden gelenini en iyisini yapacağından emin.

Gazzetta dello Sport’a konuşan di Montezemolo: " Kimi’nin şu andan itibaren anladığından eminim." şeklinde konuştu.

" Bunun yanısıra O ne bir aylak ne de eski bir yıldız: son dünya şampiyonundan, Magny-Cours’da kırılan egzoz borusuna rağmen sıradışı bir yarış çıkaran pilottan bahsediyoruz. Massa bununla ilgili konuştuğumuzda bu sorunu yaşanmadığı takdirde onu asla yenemeyecek olduğundan bahsetti."

" Spa’da çok hızlıydı fakat yarış dışı kaldığı anda gerçekten şanssızdı. Hamilton tarafından dışarı atıldı fakat geri dönmeyi başardı."

" Tepedeki Kimi cesurdur ve her zaman takım için çalışır. Takıma ve Massa’ya şampiyonluk yolunda yardım ederek herkesi etkileyecek ve kendini kanıtlaması gerekecek. Bu çok açık ona % 100 ihtiyacamız var."

Di Montezemolo ayrıca Singapur Grand Prix’i hakkında yaptığı eleştiri ile ilgili olarak sakinliğini korumadı ve Formula 1’i haketmediklerini söyledi.

" Pazar günü televizyonun karşısında kendimi Disney dünyasında gibi hissettim. 2009 Singapur yarışını düşündüğümüzde modanın olduğu, Disney cenneti, ya da bunun gibi birşey."

" Fakat kesinlikle Formula 1 değil. Yarışların geleceği bu ise bundan rahatsızız… Valencia’dan hoşlanmadım, kendimize kulak vermiş olacağız."


Yorumlar

  1. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Ferrari başkanı Luca di Montezemolo dan her zamanki gibi sacma sapan sözler :))

  2. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    burak kardesım senınle aynı seylerı konusuyoruz ama sen baska taraftan bakıyorsun.ben massa brezılya yarısına kadar yardım etmedı yada edemedı dıorum.son brezılya yarısıda tartısılır dıorum.cunkı massa ıstemeyerek yaptı yapacagını.kaldıkı kımı massa nın onunde olursa ferrarı mudahale eder dıorum.aynı son brezılya yarısında massa ıstemedıgı halde edılen mudahale gıbı.burda soyledıklerımın nesı yanlıs.bu soyledıklerımın kımı ferrarı fanı olmakla alakası yok.massa kımıye sezon boyunca yardım etmedı yada edemedı.sadece son brezılya yarısında ıstemeyerek takım emrıyle yerını verdı.musade edınde onuda versın.aynısı bu kalan son 3 yarısta olursa kımı yerını massa ya elbette verecektır.massa gecen sene yardım etme fırsatını bır kez buldu ve verdı.su ana kadar kımı nın boyle bır sansı olmadı.cunkı her yarısta massa kımının zaten onunde bıtırıyor.kımı puan bıle alamazken nasıl yardım edecek dıyorum ben.ha 3 yarıs kaldı yardım etme fırsatı buldugu an kımsenın suphesı olmasın elbet yerını verır yada takım verdırır.kıyaktan bahsettıgım de buydu.kımı onde olsa bıle bır sekılde yarını verır.nedense massanın sampıyon olabılmesı sankı kımı nın elındeymıs gıbı bır hava olustu benım anlayamadıgım bu.massa ondeyse kimi nin hamıltonun onunde bıtırmesı kıyak olur basara bılırse tabi.kımı baska ne yapabılır.onun dısında hersey massa ıle hamılton arasında.bekleyıp gorecegız.tesekkur konusunda da ıstemeden yerını verdıysede ınsan nezaketen tesekkur eder cnm sonunca ıkısıde aynı tulumu gıyıyor.

  3. burak bocek avatarı

    birde son birşey söylicem hem kimi yardım edemez diipte yapacagı en buyuk kıyaktan bahsetmıssın.zaten aynı seyı konusuyoruz değil mi?ferrari ninde amacı duble tabi dubleden kasıt kimi hamiltonun onunde olucak massada her ıkısının.bu yeterlı yardımı saglıcaktır byes

  4. burak bocek avatarı

    burdaki hiç kimse son yarısı unutmadı erdalcım.ve eğer sen diyorsan ki massa kimiye yardım etmedi ben sadece sana ön yargılı bakıyorsun olaya derim.çoğumuz biliyor starttan itibaren olanları.pitten çıkarken acaba massa kaç km suratle gıdıyordu.yada o pistin dısına ufakça cıktıgı an kendı hatası mıydı yoksa bılerek mı yaptı.bir husus daha kimi raikkonen neden sorna massaya teşekkur etti.madem massa ihç birşey yapmadı.bana gore tartışması bile olamaz bu durumun.massada kendı agızıyla demıstır ben geçen sene yardım ettim die.demekkı olayı yasayanlar boyle dıyorsa fazla soze gerek yok.senle aynı fıkırde degılım.istesın veya ıstemesın yardım etmıstır bunuda gormek cok ta zor değil.kiminin cok sıkı fanları bile artık bu gerçeği kabul ettiler ve geçen seneki çok şanslı şampiyonlugun farkına vardılar.he bu kımının perfonmansını dusurmuyor tabiki 2.yarı muhteşemde zaferler olsun istikrar olsun podyum olsun.ancak kesınlıkle bana gore massa yardım etmıstır ve mılyonlarca insana görede emınım durum budur saygılar

  5. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    "massa hamılton arasında 7 puan var.kımı nın massa ya yapacagı en buyuk kıyak son uc yarısın en az ıkısınde hamıltonun onunde bıtırmek tabı massa nın da ıyı derece alması sartıyla."burak bocek arkadasım senden farklı bırseymı soylemısım anlıymadım.kelın ılacı olsa basına surer dıorum.kımı kac yarıstır puan alamıyor.onun derdı su an kendısı ve takımı massanın sampıyonlugunu dusenecek durumda degıl.kendı adına ıyı seyler yaparsa zaten takımı ıcınde yapmıs olur.massa ya gelınce elbette hamıltonun onunde olmak ıstıyecektır.hatta massa nın onunde olursa bıle takım buna mudahale edecektır.gecen sene brezılya gpde oldugu gıbı.massa gecen sene kımıye hıc bır yardım yapamıstır bana gore.tek yardım gıbı gorunen sey brezılya gp de bır sekılde kımıye yol verme olayıdırkı oda tartısılır.massa hıc bır surette yol vermekten yada kımının onu gecmesınden mutlu olmamıstı ve ıstemeyerek yapmıstı bunları.kendı ıc dunyalarını bılemem ama kendı aralarında kımın ne dusundugunu kendılerı daha ıyı bılır.massa nın ıstemeden yaptıgını kımıde bılıyor kı ısteksız gorunuyor.en nıhayetınde ıkısı nın takımı aynı.ve 1 2 olabılecek gucteler.ınsallah olurlar massa da samp olur.ama bence hamılton ve mc laren armut toplamıyacak.

  6. gurcan hezer avatarı

    Singapuru beğenmeyen valenciadan hoşlanmayan ,yani mücadele olmadığı için bubu f1 olarak nitelendirmeyen Montezemolo ,sezon başından beri en güzel mücadelelerden birine sahne olan spa gp için hamiltton kimiyi dışarı attı şeklinde yorum yapıyor ,eski f1 den hoşlanıyorsa mücadeleyi destekelr nitelikte konuşmalı ,yok aksini iddaa ediyorsa neden bu yarışlara f1 değil dedi,
    açmaz ,çıkmaz ,paradoks ,çelişki….Montezemolo.

  7. hamilton mu spada kimiyi yarış dışına attı?" Spa'da çok hızlıydı fakat yarış dışı kaldığı anda gerçekten şanssızdı. Hamilton tarafından dışarı atıldı fakat geri dönmeyi başardı." ben mi farklı bir spa yarışı izledim, luca mı anlamadım :))

  8. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    şanssız bir sezondu ama sen bir "şampiyon "sun. Çok cesur ve başarılısın da ileriki sezonda senden çok şey bekliyoruz ama bu sezon Massa'ya yardım etmelisin bence.

  9. Burak Soylu avatarı

    valla bakıp sölersen ben de f1racing e mail atarım.. çünkü açıklamaları ben bizzat kendim dinledim. peter windsor denen adam da montoya 2005 de fernando alonso yu silverstone da geçip yılın geçişini aldıında haketmedi tarzından açıklamalar yapmıştı.. düşün artık montoya ya karşı nası bi adam 😀 😀

  10. kimi artık şampıonda oldun artık emekli ol derim ben sana alonso ve haılton varken bu halinle şampıon olamassıngo kimi demek isterim ama senin pilin bitti

  11. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Bir bardak sadece hacmi kadar su alır, Rai' den daha fazlasını beklemeyin hacmi o kadar..Biz yıllarca sabrettik ona sıra sizde..

  12. forzaferrari avatarı

    bende öyle okumuştm temmuz veya ağustos sayısının son sayfalarına doğru altlarda bi yerde diye anımsıyorum:)

  13. burak soylu kardeşim, bunu ben söylemedim ki, çarpıtmış olayım.. f1racing dergisinden peter windsor JPM'in s.tone yarışında kimi'nin sorun yaşadığını bildiği halde, bu şekilde konuştuğunu söyleyip eleştirmiş. istersen bu konu hakkında f1racing'e bir mail atmalısın konuyu çarpıtmamaları için. yarın bakar hangi aya ait dergi olduğunu da söylerim istersen 🙂

  14. Burak Soylu avatarı

    massathebest arkadaşım.. montoya nın silverstone sorası açıklamalarını çarpıtma lütfen.. ben o açıklamaları ingilizce direkt tv de canlı montoya nın ağzından dinledim ve açıklama şöleydii " after kimi's penalty i was going to win the race , because we had a very competative car and very good strategy… Fernando was good too but we
    won with the right strategy at the same time" umarım bunları çevirebilcek kadar
    ingilizcen vardır… çünkü zamanında yaptıınız gibi hep en kolayı montoya ya saldırmak oldu.. montoya ya hiçbir zaman laf söletmedim söletmem de…

  15. burak bocek avatarı

    çokda iyi yardım edebilir.brezilyada massa kimi ile hamilton arasında bir sıra bile olsa tampon görevi oynamıştır.takım boşuna son 3yarışta duble amacı ile çıkmıyor.duble yapmasa her yarısı 1massa 2hamılton olsa bile hamilton şampıyon oluyor.bu yuzden kimi olabildiğince iyi iş çıkartıp en kötü hamiltonun onunde olmalı.işte böyle oldugu zaman hem takım için elinden gelenbi yapmış olucak hemde dolaylı yoldan yardım yapıcak.nasıl birşey yapamaz yardım edemez ben anlamıyorum.bundna daha iyi yardım mı olur?geçen senede kendi davaları deyip massa startta hamiltonun onune kırmasaydı o zaman ve belkide biraz daha kasıp alıcaktı yarışı.neden kimiyi düşümsün değil mi?kimi kendi halletseydi o zaman.bu bir takım işidir arkadaşlar her 2pilotun alacagı sonuçlar cok onemlı hem takımlar hem pilotlar şampiyonlugu için.kimi altın değerinde puanları elinin tersiyle itip gozunu karartıyor sonrada olmadı canın sağolsun dıyorsunuz sız.ben bunu anlamıs değilim.yarışta en hızlı turları atana puan vermıyorlar.o en hızlı turlar geriye sıfır puan donuyorsa hiçbir anlamı yok.ferraride yarısan birisi geçen yıl hiç yapmadıgı hataları yapıyor oluras olur diip hemde öndeyken olmadık riskler alıp garantı puanları bırakıyor.bu yanlıştır artık istikrarlı olarak puan almak zorunda takımlar.mclarene bakın geçen sene öndelerdi cok rısk aldılar yok yere stres yaptılar ve bu sene aynı hataları tekrarlamıyorlar.zaten ondeler neden yapsınlardı dımı?

  16. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kımı elınden gelse zaten yapacak.cocuk puan alamıyor.sanssızlık deyın hata deyın adına ne koyarsanız koyun bır sekılde olmuyor.yanı kelın ılacı olsa basına surer..kımı massa dan cok takımı dusunuyor bence.ben cıkar yarısırım yapabıldıgımın en ıyısını yaparım.puan alırsam ne ala alamaz yarıs dısı kalırsam canım sagolsun modunda.dunyanın sonu degıl dıye bakıyor.aslında massa nın sampıyon olabılmesı ıcın kımı nın elınden bırsey gelmez.tamamen massa hamılton arasındakı bır dava.ıkısı kapısacak.burda kımı ve kova hıc bır sekılde mudahıl olamazlarkı yardım etsınler.kımı alacagı puanlarla ancak ferrarının samıyonlugu ıcın bırseyşler yapabılır.kımı ne yaparsa yapsın massa hamılton arasında 7 puan var.kımı nın massa ya yapacagı en buyuk kıyak son uc yarısın en az ıkısınde hamıltonun onunde bıtırmek tabı massa nın da ıyı derece alması sartıyla.her sonucta hersey massa hamıltonun kendı davaları.gazaları mubarek olsun.

  17. Gazzetta dello Sport'a konuşan di Montezemolo: " Kimi'nin şu andan itibaren anladığından eminim." şeklinde konuştu. –> ya bana kalırsa o bayadır anladı ama :)) olmayınca olmuyo be başkan! 🙂 şu resmede hastayım :))

  18. burak bocek avatarı

    evet bu zaten fransa gpde söylenmiş bir söz genel olarak massa onu yenemem demez.zaten sonuç tam tersini gösteriyor.bile bile kendisini kimi karşısında güçsüz durumuna düşürüceğini sanmıyorum.orda eksik bir tercüme var fransa gp için söylenmiş bir söz pek fazla üstünde durulmaması gerekiyor.

  19. massa bu sözü fransa yarışı için söylemişti ve bizler de rai'nin performansı ile felipe'ye geçilmeyeceğini görmüştük. felipe de yarıştan sonra bugün raikkonen sorun yaşamasa onu geçemezdim demişti. ve otoriteler tarafından montoya'nın silverstone'da kimi sorun yaşayıp JPM galip geldiğinde ''kimiyi burada yenebileceğimi biliyordum'' diye konuşmasına atıfta bulunarak felipe'nin açıksözlülüğünü ve olgunluğunu takdir etmişlerdi. bazı arkadaşlar sadece şimdi burada duyuyorlar galiba bunu, ve hatta bazıları da tüm sezon için söylenmiş bir söz gibi algılamış.. biraz daha takip..

  20. Yakup ERCAN avatarı

    Massa bununla ilgili konuştuğumuzda bu sorunu yaşanmadığı takdirde onu asla yenemeyecek olduğundan bahsetti. Konu içinde geçen iki pilot şu an ferraride ama biri şampiyonluk için mücade ederken diğeri 4. durumda buna rağmen masssa rainin üstünlüğünü kabul ediyor. başka söze gerenk bile yok

  21. evet kimi,takımın sana ihtiyacı var seninde iyi bir şansa.ben f1'i kısa bir süredir takip ediyorum ama bazı arkadaşların dediğine göre kimi'ye çift haneli sezonlar yaramıyormuş bizde ozaman seneye gerçek kimiyi görmek istiyoruz.tabi bu senede felipe'nin şampiyon olmasını çok istiyorum.umarım artık işler yolunda gider(şu bir hafta çabucak geçsede yarış başlasa…)

  22. berk özdemir avatarı
    berk özdemir

    sana katılıyorum gerçekten de doğru söylemiş rai morali çabuk kırılan bir pilot bu sene 1-2 şansızlıktan sonra kendisini toparlayamadı ve momentumunu kaybetti öbür sene yeni ve kazanılabilecek yarışlar olcakak..sana güveniyoruz rai..

  23. "Magny-Cours'da kırılan egzoz borusuna rağmen sıradışı bir yarış çıkaran pilottan bahsediyoruz. Massa bununla ilgili konuştuğumuzda bu sorunu yaşanmadığı takdirde onu asla yenemeyecek olduğundan bahsetti."

    ne kadarda doğru söylemiş..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir