Whitmarsh: "Final Yarışı İçin Gelişim Planlıyoruz"

yazar:

kategori:

İki dalda da lider konumda olan McLaren, final yarışı olan Brezilya yarışına özel güncellemeler olacağını ortaya çıkardı. Singapur’daki yarışta Ferrari’nin puan alamaması en yakın rakibi McLaren’in puan farkını kapatıp liderliğe geçmesine ve Lewis’in de yedi puan farkla lider olmasına neden olmuştu. Sonuç olarak takım çalışmaları durdurmadı ve 2009 aracı için çalışmalarda yoğunluk artsada Woking fabrikasında  çalışmalar Mp4-23’ün de gelişimi içinde son hızlıyla devam ediyor.

McLaren’in CEO’su Martin Whitmarsh şunları söyledi;

"Normalde, Singapur’daki gelişim sezonun son büyük gelişimi olacaktı. Fakat şimdi sezonun son yarışı Brezilya yarışına odaklı son bir güncellememiz daha olacak ve bunların önümüzdeki yarışlarda kullanılıp kullanılamayacağına bakacağız. Önümüzdeki iki Asya yarışı içinde ufak gelişimler olacak fakat paket gelişimi Singapurda’ki kadar büyük olmayacak." dedi.

Whitmarsh Singapur GP içinde beklemedikleri şeylerle karşılaştıklarını da söyledi.

"Tümsekler beklenmedik şekilde sürpriz oldu tüm takımlar için. En beklenmedik şey buydu bizim için. Singapur’a gelmeden önce pistin yüzeyini ve yapısını incelemesi için mühendisler göndermiştik fakat yeni pist olması nedeniyle sürekli olarak değişiyor ve asfalt çöküyor. Bu faktör için önceden önlem almamıştık ve bu kötü etkiledi. Bunun dışında her şey harika bir şekilde iyi gitti iki pilotumuzda oldukça istekliydi. Doktorumuz Aki Hintsa tarafından hazırlanan programlar harika şekilde çalıştı. Yeni bir deneyim oldu herkes için. Seanslardan sonra otelime döndüm ve sabah 4’e kadar pilotlarla oturdum ve yemek yedim. Sonra yatmak için ayrılıyorsunuz ve pilotlar film izleyebiliyorlar gerçekten ilginç bir duyguydu, fakat çok iyi çalıştı."dedi. 

 


Yorumlar

  1. Büyük takımların her zaman gelişmesi gerekiyor. Başka çareleri var bunu şu andaki ilk 3 takım da yapmak zorunda.

  2. işte ArGe takımı.Her iki alandada şampiyonluk bizim olucak umarım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir