Japonya GP Öncesi BMW Sauber

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld: " Öncelikle 2007 yılında olduğu gibi yoğun yağışlı bir Fuji görmemeyi ümit ediyorum. Temel olarak yağmurda kullanmaktan hoşlanıyorum fakat geçen yıl ki selde imkansızdı. Görüş mesafesi sıfırdı, bu da bazı kazanala sebep oldu. Bazıları aracımın üzerine doğru sürdü ve zarar verdi. Buna rağmen kısa sürede altıncılığa yükseldim fakat ardından yaşadığım motor problemi sonrası yarış dışı kaldım."

" Eğleneli bir pist. Çok fazla inişli çıkışlı yükseltiler var ve bununla birlikte birkaç kör viraj. Fakat her zaman favorim pistim olarak gördüğüm Suzuka kadar zor bir pist. Fuji pistinin en belirgin özelliği sıradışı uzun düzlüğü."

" Güzel bir manzarası var, pistten otele giderken özel bir ralli pisti hizmet veriyor. Fuji Dağı’nın bir kez daha yüzünü sergileyeceğini umuyorum. Genel olarak aşırı tempoda olacak gibi görünmüyor fakat Singapur’un telaşından sonra iyi olacaktır."

Robert Kubica: " Bu sezon ikinci kez Fuji’yi ziyaret edeceğiz. Herkesin geçen yıl ki Japonya Grand Prix’inde yağan çılgın yağmuru hatırlayacağını tahmin ediyorum. Kesinlikle sıradışı bir yağştı ve görüş çok zayıftı. Pilotların bakış açısından bakarsak pist oldukça ilginç. Farklı yarıçaplara sahip bazı mücadeleci virajlarla birlikte bazı kör virajlar da mevcut. Kuru hava şartlarında kullanmak gerçekten eğlenceliydi, bununla birlikte dar virajların bulunduğu son sektör oldukça yavaş."

" Japonya’da her zaman olduğu gibi, taraftarlar Formula 1 pistine kendine özgü bir atmosfer yaratıyor. Genellikle sabahın erken saatlerinde piste geliyorlar ve bizden sonra terkediyorlar."

Mario Theissen, BMW Motorsporları Direktörü: " Olağanüstü Singapur gece yarışını geride bıraktık. Gelecek iki yarış Asya’da mola verecek, ilk durak Japonya olacak ardından Çin’e geçilecek. Bazı takım üyeleri Singapur’dan Münih ve Hinwil’e geri uçarken geri kalanlar rahatlamak için birkaç gün daha Asya’da kaldı. Diğerleri, Güney Kore’ye seyahat edenler Nick’in Formula 1 aracı ile cumartesi ve pazar günkü gösteri sürüşüne katılacak."

" Fuji Speedaway pisti 2007 yılında başarılı bir şekilde Formula 1’e geri dönüş yaptı. Alp Dağları’ndaki pist resminin yapılmasını hakedecek bir görüntüye sahip, görkemli bir şekilde yükselen Fuji Dağı’nın perde arkasında yeralıyor. Geçen sene kutsal dağ yalnızca cuma günü güneşin doğuşuna sahne oldu. Malesef koyu sis duvarı ve yağmur nedeniyle bir daha görünmedi. Hava durumu 2007 yarışını çok derinden etkiledi."

" Singapur’daki güvenlik aracı kuralları karşısında yaşadığımız şanssız deneyimin ardından (bu sezon ikinci kez) bazı çok önemli puanları kaybettik. Amacımız kaybedilenleri Japonya’da kazanmak. Pilotlar ve markalar şampiyonasında puanlar birbirine çok yakın ve kalan yarışlarda heyecanlı anların yaşanacağını garanti ediyor."

Willy Rampf, Teknik Müdür: " Olağanüstü Singapur gece yarışının ardından, Formula 1 Fuji’de normal seyrine dönüyor. Geçen sene oradaki ilk yarışımızdı ve pist yağmur tarafından domine edilmişti. Fakat hala araç ayarları konusunda bazı bilgiler toplamayı başardık."

" Yaklaşık 1.5 kilometrelik uzunluğuyla Fuji hiçbir Grand Prix’ide olmayan en uzun düzlüğe sahip. Bunun anlamı gerçek geçiş fırsatları var. Aynı zamanda fazlaca downforce isteyen hızlı ve orta hızlı virajlar mevcut. Bu da aero ayarları için uzlaşma sağlamamız gerektiği anlamına geliyor. Fuji’de orta seviyede downforce’la yarışıyoruz, Valencia ile karşılaştırılabilir. Bridgestone iki orta sertlikte lastik sağlıyor bunlar bizim herhangi bir sorun yaşamadığımız bileşenler."

" Güvenlik aracı periyoduyla bütün çalışmamızın boşa gittiği çalkantılı Singapur yarışının ardından Japonya’da her iki aracımızla birlikte güçlü puanlar kazanmak istiyoruz."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir