Hamilton: "Temkinli de Olabileceğimi Kanıtladım"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, gerektiği zaman kendisinin temkinli olup şampiyonluğa odaklanabileceği konusunda Singapur GP’nin önemli bir referans olduğuna inanıyor.

Geçen sene 17 puan farktan şampiyonluğu Kimi Raikkonen’e kaptırmasıyla Hamilton’un takımı McLaren, bu sene İngiliz pilotun riskli hareketlerle şampiyonluk mücadelesine zarar vermeyeceğini ifade etmişti.

İngiliz pilot bu teoriyi, güvenlik aracı pitleri sonrasında David Coulthard’ın ve son bölümde Nico Rosberg’in arkasında kaldığında temkinli sürüşü ile pratiğe dökmüş oldu.

Singapur’da 3. olarak, puan alamayan Felipe Massa’nın 7 puan önünde liderliğini koruyan Hamilton, kendisini nasıl kontrol altında tuttuğu konusunda hem memnun hem de şaşkın.

Hamilton: "Singapur’da David Coulthard’ın arkasındayken bir şeyler öğrendiğimi düşünüyorum: önceden, kendinize istikrarlı olmayı ve herhangi bir gereksiz hata yapmamayı söylerdiniz. Birinde söylersiniz diğerinde yaparsınız"

"Ve araca biner binmez, 8 yaşınızdan beri gelişen içgüdülerinizi durdurması zor olabilir".

"Ama Singapur’un aslında iyi bir öğretici tecrübe olduğunu düşünüyorum. Olağan dışı ortamlar nedeniyle bir zafer elde etmek için daha az baskı vardı, yani şampiyonluğu düşünebileceğim ortam"

İngiliz pilot yine de puan için mücadeleyi sevmediğini söylemesine rağmen şampiyonluğa odaklanma yaklaşımının getirdiklerinden memnun.

Hamilton: "Puan almak için sürmekten nefret ederim. Ama şu anda bu yaklaşımın yararlarını hepimiz görebiliyoruz"


Yorumlar

  1. bu yarışa kadar da son 2 yarış esas alındığında massa aynı taktiği uygulamış ve sonuçta yararını görmüştü. o zamanlar massa şampiyon olsa ne olur, sıradan şampiyon puan için oynuyor, pilot ruhu yok gibi saçma sapan sözler ediyorlardı. şimdi lewis yapınca akıllıca… kaldı ki ben başından beri aynı şeyi savundum, bu puan sisteminde önemli olan cabbarlık yapmak değil istikrarlı gitmektir, bu konuda mesela alonso'yu her zaman takdir etmişimdir. doğrusu bu, alonso'da gördük, son 2 yarış massa'da gördük ve bu yarışta da hamilton'da gördük. önemli olan istikrar, günün sonunda alınacak puanlar. ama ne gariptir ki pilottan pilota aynı davranışın yorumu 180 derece farklı..

  2. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Bu işi en iyi Şumi yapıyordu.Kazanmak için 1 puan gerekiyorsa,8.olmak için zorluyor yerini sağlama alınca da riske etmiyordu.Lewis'de böyle yapmak istiyor.Becerebilirse şampiyon olacak gibi.

  3. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Herkes bi ara fernandoya çemkirip duruyodu,şampiyon olmak istiyorsanız bazen ihtiyatlı olmak gerekir.Bakalım hamiltona laf eden olacakmı…

  4. yapması gerekeni yaptı risk alamazdı risk alsaydı belki şuanda massanın önünde hala 1 puanla lider olurdu…

  5. onur aybars avatarı

    Singapurda yapılan iş akıllıcaydı. Ancak beni sıktı. Mantalite şuydu: "Yapacak bir şey yok, bari puan alayım." Lewis'i izlerken 2005'in ikinci yarısındaki Alonso'yu izliyorum sandım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir