Ferrari Lolipop Adama Geri Dönecek

yazar:

kategori:

Bu hafta sonu yapılacak olan Japonya GP’sinde Ferrari takımı tekrar lolipop adam kullanacak.

Ferrari bir süredir lolipop adam yerine ışıklı sistem kullanıyordu ve bu sistem bir kaçyarışta Ferrari’yi utandıracak durumlara neden oldu.

Formula 1 Patronu Bernie Ecclestone bile bu sistemi eleştirenler arasında olmuştu.

Son gelen haberler Maranello kökenli takımın 2008’in kalan yarışlarında lolipop adama döneceği yönünde.

Times gazetesi "Ferrari sezonun kalan yarışlarında lolipop adamı kullanma kararını aldı." dedi.

Ancak aynı haberde Ferrari’nin gelecek sene ile ışıklı sisteme geri döneceğini ve bunun yanında başka takımların da bu sistemi kullanacağı iddia edildi.


Yorumlar

  1. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Bence ferrariye bu kadar yüklenmek f1 in mantığına aykırı. Şuan kers için kimsenin gıkı çıkmıyor. Peki kers projesi başarısız olursa ne diyeceksiniz ? Rezil sistem bilmem kimin başını yaktı. Beceriksizler kers de neymiş gibi yorumları kesinlikle görücez. Bırakın da adamlar denesin. Daha iyisini yapmaya çalışsın. Başarısız olunca da bu kadar acımasız eleştiri yapmayalım. Massa olyından önce kimse bu sistem için bir şey demiyordu. Şimdi de eleştiriyi makul ölçüde kullanmalıyız. Ferrari her zaman yeni birşeyler denedi. Deneyecek. Bazen başaracak bazen de …

  2. bir yanlış daha.. ışıklı sistem elektronik olarak sensörlerle çalıştığında hata payı doğal olarak sıfır. araçta yapılan işlem bittiği anda otomatik olarak yanan yeşil ışık, bir insanın işlemin bitmesini algılayıp lolipopu kaldırmasına göre açıkça daha hızlı çalışır. massa'nın olayında ise SC periyodunda bu sistemin manuel olarak kullanılması sonucu hata yapıldı. böyle tükürdüğünü yalamaktansa, zaten getirisi net şekilde belli olan sistem kullanılmalı, SC periyodunda ise manuel ışıklı sistem yerine lolipop kullanılmalı. bu kadar basit. ama sanırım ferrari baskılara karşı bu adımı atmak zorunda kaldı.

  3. arkadaşlar bu mantığı kuramıyor musunuz? Şu an kullanılan sistemde, ışıklı sistemi de bir mühendis yönetiyor. Herangi bir etkileşimden kırmızı yeşil yanmıyor yani. Lolipop adamın avantajı şu an, adam misal lolipopu kaldırır, yakıt pompasının takıldığını görünce tekrar refleks yaparak pat diye indirir lolipopu ve en azından hortum kopup gitmez pilotta görür biraz ilerlesede frene basar durur. Daha önce bu sahneleri defalarca gördük. Seneye bence bu sistemi geliştirip kullanmayı düşünürler. yani yakıt pompası çıktıktan 0,1 belki 0,2 sn sonra yada lastik bijonu oturunca vs ışık söner yani geliştirmeyi düşünüyolardır. unutmayın F1 de 0,1 ler konuşuluyor. Böle şeyleri geliştirmekte zaman kazandırır, kimse hortumu kopartıp pit çıkışında beklemek istemez…

  4. burak bocek avatarı

    Allah sizi savul etmesin ferrari.dönün dönün madem akıllandınız neden seneye tekrar eski formata tekrar dönüyorsunuz.bir sistem buldular işe bile yarayıp yaramadığı şüpheli.teknoloji kullanmaktan aciz mi bu adamlar?o kadar simülatör rüzgar tüneli gibi olaylarda sorun olmuyor bi ışıklı sistemde bu kadar sorun çıkıyor.anlamış değilim.

  5. sorun ışıklı sistemden kaynaklanmıyosa lolipop adam da olsa aynı şey olacaksa niye dönüyolar ki

  6. akıllandıktan sonra dönmenin bi faydası yok okadar puan havaya gitti

  7. ferrari belkide sezon basından beri en iyi hareketi yaptı sırf artıstlık olsun diye o sistemi kurdular

  8. dönse neki 7 puanı yedikten sonra

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir