Mattiacci: “Montezemolo Aradığında Şaka Yaptığını Düşündüm”

Ferrari’nin çiçeği burnunda Takım Patronu Marco Mattiacci, Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo’nun kendisini ilk aramasında şaka yaptığını düşündüğünü söyledi.

Stefano Domenicali’nin istifa etmesinin ardından Ferrari, Formula 1’le hiç işi olmayan ve pek tanınmayan Marco Mattiacci’yi getirerek Formula 1 dünyasını şaşırtmıştı.

Mattiacci “New York’ta yaşıyorum ve cuma sabahı 5:58’te telefondan çağrı geldi.”

“Başkan di Montezemolo telefondaydı ve bana fikrini söyledi.”

“Ona, 1 Nisan’ın 15 gün önce olduğunu söyledim. Ancak 2-3 dakikalık konuşmanın ardından olayın ciddi olduğunu anladım.”

“Ve 3 saat sonra New York’tan Mikan’a uçak biletimin olduğunu anladım.”

“Cumartesi sabah Maranello’da Fiorano pistindeydim.” dedi.

Mattiacci Çin’e uçmadan önce eski takım patronu Domenicali ile 2 gün geçirdi. Domenicali o süreçte Mattiacci’ye bilgilerini aktardı.

Mattiacci “Stefano harika bir insan. O benim arkadaşım. Cumartesi günü birlikte bir kaç saat geçirdik ve pazartesi günü tüm gün birlikteydik.”

“Stefano hem kişi olarak hem de profesyonel birisi olarak çok saygı duyduğum bir insan. Bu yüzden rolleri konuşmamız oldukça doğaldı.” dedi.


Yorumlar

“Mattiacci: “Montezemolo Aradığında Şaka Yaptığını Düşündüm”” için 3 yanıt

  1. son yıllarda ferrarinin sorunu ne teknik ekip, ne para neden teknoloji eksikliği idi. şimdi hatırlayalım, pat fry sezon öncesi medyaya 2014 araçlarını hazırlamanın çok zor olduğunu sızlanarak ifade ediyordu. bir nevi bu yıl zorlanabiliriz şeklinde yer yapmaya çalışıyordu. ilk yarış oldu tam hatırlamıyorum ama teknik ekipten birisi bu senin hatan şeklinde birbirimizi suçlamamalıyız diyerek takımda böyle suçlamaların olduğunu açığa çıkarttı. 2010’da ferrari ile redbull arasında sezon başı 0.1 saniye varken mayıstaki istanbul yarışında ferrari 1.2 sn geriye düştü. ve aynı sezonun sonunda pit hatasından dolayı kaybedilen şampdan sonra 2011 boyunca takım bundan yakındı ve konsatre olamadıklarını söylediler. olayın özü ferraride yönetim ve idare sorunları vardı ve bunlarda performansı etkilyordu. bu nedenle ferrari içinden çok üst düzey bir yöneticiye ihtiyaç vardı. ve o isimde matiaccidi montede bunun görüp matiacciyi aradı. zaten göreve başladığı gün matiacci takımdaki herkesten %120 performans çıkaracağını linkedinde yazmış. yani bu adam profosyonel bir italyan otomotiv ceos’su olarak olaya bilimsel bir şekilde yaklaşıp takımdaki motivasyonu, disiplini motivasyonu ve operasyonel etkinlik ve verimliliği sağlayacak. tabii f1 tecrübesi olan bir mühendis patronda başarılı bir model olur. ancak profosyenel bir yöneticide bu işi yapabilir. ben başarılı olacağını düşünüyorum. yani otomotiv mühendisi olmayan ve iktisat işletme eğitimi alan matiacci nasıl ferrarinin kuzey amerika ceosu olarak çok başarılı oldu ise ferrari kuzey amerikadan daha küçük bir yapı olan scuderia ferrari f1 takımındada başarılı olabilir. inşallah kimiyede bir el atar daha istikrarlı olur. ama alonsoyu pek benimseyeceğini sanmıyorum. tıpkı mclarende whitsmarth ve dennisin benimsemediği gibi

  2. 1.5 günden az sürede Ferrari takım patronluğunu devralmak?

    Takımı başkası yönlendiriyor olmalı.

  3. Bindik bir alamete gidioz kıyamete amaninn 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir