Japonya GP Öncesi Honda

yazar:

kategori:

Ross Brawn: "Honda için Japonya GP sezonun en önemli anlarından birisi ve kendi taraftarlarımız önünde yarışmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu benim Honda ile ilk Japonya yarışım olacak ve ilk kez Fuji Speedway’i ziyaret edeceğim bu bakımdan yarış haft a sonu için sabırsızlanıyorum.Geçen sene yarış oraya dönmeden önce pistte büyük değişiklikler yapılmış ve herşey hesaba katıldığında olanaklar ve pist çok etkileyici."

"Turun ilk iki sektörü, üçüncü sektör boyunca bir seri viraj öncesinde çok hızlı. Geçen sene Fuji’de hava şartları, üzerine konuşulacak ana konuydu: sis ve sağanakvari şartlar sıralama ve yarışı çok etkiledi. Pistin Fuji Dağı’nın civarında yer alması, hava öngörüleri hassas kılıyor. Bu yüzden, bu durumda nasıl mücadelelerin önümüze çıkıcağı konusunda sabırsızlanıyoruz."

Jenson Button: "Japonya GP, sezondaki ikinci ev-yarışımız olması ile takım adına daima özel bir hafta sonu olmuştur. Japon bir takım adına yarışmak, daima muhteşem destek alıyoruz ve taraftarlar çok heyecanlı. Bu da harika bir atmosfer yaratıyor. Benim için Japonya GP’nin gerçek evi Suzuka’dır, dünyadaki en iyilerden biri ve gelecek sene oraya dönmeyi dört gözle bekliyorum. Bununla birlikte geçen sene Fuji’de sürmekten keyif aldım ve pist, yüksek hızlı pit düzlüğü ve aldatıcı virajların hoş bir karışımı."

"Virajların bir çoğunda çok geç apeksler var, bu da oldukça olağan dışı. Taraftarlarınızla gerçekten yakın olmanızı sağlayan harika bir etkinlik olan Odaiba’daki Tokyo Motor Sporları Festivali’nin bir parçası olduğumdan, benim için yoğun bir hafta olacak. Buradan, yarış hafta sonuna hazırlanmak için Perşembe günü Fuji’ye geçmeden önce Salı günü Honda Basın Konferansı’na katılacağız"

Rubens Barrichello: "Fuji Speedway’dan çok etkilenmiştim. Turun sonuna doğru bazı sıkı meydan okuyucu virajları ve hoş akışı ile düşündüğümüzden çok daha ilginç bir pist. Geçen sene kuru zemin çalışmalarımız sınırlıydı ve sonrasında çok ıslak bir yarış. Bu yüzden normal bir yarış hafta sonunda pistin nasıl olacağı yönünde bir uzlaşıya sahip değiliz."

"Geçiş potansiyeline sahip bir kaç yer var ki bunlar, yeni bir pistte görülmesi daima iyi olmuştur. Japonya’yı ziyaret etmekten daima keyif almışımdır ve evinizdeki yarışta elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışırsınız. Honda pilotları olarak, Japonya GP hafta sonu boyunca bazı geröekten iyi desteklerden keyif alıyoruz. Taraftarlar, Formula 1 için çıldırıyor"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir