Coulthard "Alonso, Red Bull'a Gelmiyor"

yazar:

kategori:

Mclaren ile yollarını ayırdıktan sonra henüz takımı belli olmayan Alonso’nun Renault ya da Red Bull’a geçeceği söyleniyor.

Spekülasyonlar Coulthard’ın anlaşmasının fesh edilebileceği ve Alonso’nun Red Bull’a gelebileceği yönünde ancak Coulthard bu söylentilerin gerçekçi olduğunu düşünmüyor.

Coulthard "Alonso’nun 2008 de Red Bull’a katılacağını düşünmüyorum ve gelecek sene yarışacağıma % 100 eminim. Bu konuda hiç endişe etmedim. Alonso ile spekülasyonlar çıktığında bile."

"Beni en çok şaşırtan ise yalnızca 2 gazetecinin 21 eylülde gerçekleri bana sormasıydı. Ben bulunması zor bir pilot değilim ve F1’de gerçekleri pilotların ağızlarından duymak için çok az araştırma yapılması beni şaşırtıyor."

"Benim Red Bull ile imzaladığım anlaşma güvenilir. Sadece Red Bull’un sahip olacağı araçlarda yarışmam için anlaşma imzalamadık. Çok özel bir anlaşma ve her türlü F1 organizasyonunda aracı kullanma hakkına sahibim. Bunun genç pilotlarda her zaman geçerli olmadığını biliyorum."

"Ancak evlilikte olduğu gibi bir taraf bir gün devam etmek istemeyebilir. Ancak bu olursa sonuca varmak için uğraşılır. Ancak kendi duygularımı ve Red Bull’un patronu Dietrich Mateschitz’i bilen birisi olarak bu senaryonun geçerli olmayacağını söyleyebilirim." O, sözünün eri birisidir." dedi.

Coulthard ayrıca Toro Rosso’dan Franz Tost’un yorumları hakkında da konuştu. Tost’un yorumlarından ardından Alonso spekülasyonları daha da artmıştı.

Coulthard "Red Bull tarafından şaşırdığım tek şey, spekülasyonlar başladıktan sonra  Franz Tost’un basına Red Bull ve Alonso arasında görüşmelerin olduğunu söylemesiydi."

"Neden başka bir takım hakkında yorum yapmasının uygun olduğunu düşündüğünü merak ediyorum. Aynı firma tarafından sahip olunsa da bunu yapmaya yetkisi ve anlaşması yok."

"STR bizimle aynı aracı kullanıyor ancak performans olarak bizim performansımıza yakın değiller bile. Bu yüzden bizim işimize değilde kendi işine yoğunlaşması gerekmiyor mu?" dedi.


Yorumlar

  1. alonso gitmesinde zaten tek gidecegi yer reno oda casusuluk skandalı belli olunca kararını vericek

  2. yasING RENAULT avatarı
    yasING RENAULT

    yaa nası alonso redbulla gtcekk mantıklı ol arkadasım couldhart gıbı yılların tecrubesı dıyorsa alonso gelmıycek dıye gelmıycektr alonso casusluk skandalını beklıyo eger renault f1 den cekılme kararı almas buyuk bı ceza almazsa %100 renaultta alonso olmassa bnce yarısmas kmde yarıscak torro rosso mu super agurımı alonso ya renault yakısır

  3. Cooluthard bu kadar sert konusabiliyorsa ve Franz Tost`a bu kadar buyuk laflar edebiliyosa dedigi gibi cok ozel bir anlasmasi ve Dietrich Mateschitz'le buyuk samimiyeti var demektir, yoksa koltugu sallandigi soylenen bir pilot bu kadar sivri dilli konusamaz..

  4. Coulthard gidici.
    yerine alonsoyu getirirlerse şaşırmayın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir