2014 Çin GP – Hamilton Art Arda 3. Zaferini Kazandı!

2014 Formula 1 Şampiyonası’nın 4. yarışı olan Çin GP’yi Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Hamilton, ilk virajı ilk sırada dönmesinin ardından çok rahat bir yarış çıkardı ve pit stoplar dahil tüm yarışı ilk sırada götürerek damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu.

Hamilton bu galibiyet bu seneki 3., aynı zamanda art arda 3. zaferini kazandı.

Mercedes’in Alman sürücüsü Nico Rosberg, startla birlikte geriye düşmesine rağmen iyi bir yükseliş gösterdi. Son pitlerden sonra Fernando Alonso’nun arkasında 3. sırada olan Rosberg, pist üstünde Alonso’yu geçerek 2. sıraya yükseldi ve yarışı o pozisyonda tamamladı.

Mercedes’in 3. duble sonucunun ardından pilotlar şampiyonasında sürücüler arasındaki fark iyice azaldı. Rosberg 79 puanla liderliğini korurken, ilk yarıştan hiç puan alamayan ve son 3 yarışı kazanan Hamilton 75 puana yükseldi ve puan farkını 4’e düşürdü.

Ferrari pilotu Fernando Alonso, 5. sıradan başladığı yarışta agresif bir başlangıç yaptı. İlk viraja gelirken eski takım arkadaşı Felipe Massa ile temas yaşayan Alonso, ön grupta mücadele ettiği sürücülere kıyasla erken pite gelerek 2. sıraya yükseldi ve uzun süre yerini korudu. Ancak Mercedes pilotuna geçilen Alonso yarışı 3. sırada tamamlayarak bu sene ilk defa podyuma çıkmış oldu.

Podyuma çıkabilecek gibi görünen Red Bull, yarış ilerledikçe geriye düştü. Sebastian Vettel ilk bölümde 2. sırada yer alsa da pitlerde Alonso’ya geçildi. Daha sonra Rosberg’e geçilen Vettel, takım emri ile daha yavaş göründüğü Daniel Ricciardo’ya yol vermek zorunda kaldı. Vettel yarışı 5. sırada tamamladı. Alonso ile mücadele etmesi beklenen Ricciardo ise son pitlerden sonra farkı yeteri kadar kapatamadı ve 4. sırada damalı bayrağı gördü.

Force India ile sezona çok iyi başlangıç yapan Nico Hulkenberg yarışı 5. sırada tamamlayarak iyi puanlar alırken onu Williams’tan Valtteri Bottas takip etti. Bottas’ın takım arkadaşı Massa, ilk pitlere Hulkenberg ve Bottas’ın önünde girmesinin ardından pit alanında arka lastiklerin takılmasında yaşanan sorunlar nedeniyle yaklaşık 1 dk kaybetti. Massa yarışı 15. sırada tamamlayabildi.

Ferrari ile sezona çok iyi başlangıç yapamayan Kimi Raikkonen, 11. sıradan başladığı yarışta 8. olurken onu son yarışta podyuma çıkan Force India pilotu Sergio Perez takip etti.

Çin’de son puan Toro Rosso’nun çaylak pilotu Daniil Kvyat’ın oldu.

Sezon ilerledikçe rakiplerinin gerisinde kalan Mclaren sürücüleri Jenson Button ve Kevin Magnussen 11 ve 13. sıralarda yarışı tamamladılar. Onların arasında Toro Rosso’dan Jean Eric Vergne yer aldı.

Zor bir sezon geçiren Lotus’ta, dün sıralamalara katılamayan ve son sıradan yarışa başlayan Pastor Maldonado 14. sırada yarışı tamamladı. Yarışı iyi bir yerde götüren ve 10. olarak puan kazanabilecek durumda olan Romain Grosjean, vites kutusunda yaşadığı sorun nedeniyle yarışa erken veda etti.

Dayanıklılığın oldukça üst seviyede olduğu Çin’de Grosjean ile birlikte yarış dışı kalan tek isim Sauber’den Adrian Sutil oldu.

Çin GP, Avrupa dönemi öncesinde gerçekleştirilen son yarış oldu. Sezonun 5. yarışı, Avrupa’nın ise ilk yarışı olan İspanya GP, 3 hafta sonra, 11 Mayıs’ta İspanya’da gerçekleştirilecek.

 

Poz  Pilot              Takım                    Süre/Fark
 1.  Lewis Hamilton     Mercedes              1sa36dk52.810s
 2.  Nico Rosberg       Mercedes                  +18.686s
 3.  Fernando Alonso    Ferrari                   +25.765s
 4.  Daniel Ricciardo   Red Bull-Renault          +26.978s
 5.  Sebastian Vettel   Red Bull-Renault          +51.012s
 6.  Nico Hulkenberg    Force India-Mercedes      +57.581s
 7.  Valtteri Bottas    Williams-Mercedes         +58.145s
 8.  Kimi Raikkonen     Ferrari                 +1m23.990s
 9.  Sergio Perez       Force India-Mercedes    +1m26.489s
10.  Daniil Kvyat       Toro Rosso-Renault          +1 lap
11.  Jenson Button      McLaren-Mercedes            +1 lap
12.  Jean-Eric Vergne   Toro Rosso-Renault          +1 lap
13.  Kevin Magnussen    McLaren-Mercedes            +1 lap
14.  Pastor Maldonado   Lotus-Renault               +1 lap
15.  Felipe Massa       Williams-Mercedes           +1 lap
16.  Esteban Gutierrez  Sauber-Ferrari              +1 lap
17.  Kamui Kobayashi    Caterham-Renault            +1 lap
18.  Jules Bianchi      Marussia-Ferrari            +1 lap
19.  Max Chilton        Marussia-Ferrari           +2 laps
20.  Marcus Ericsson    Caterham-Renault           +2 laps

Yarış dışı:

     Romain Grosjean    Lotus-Renault              27 laps
     Adrian Sutil       Sauber-Ferrari              4 laps
Puan Durumu

Poz  Pilot            Puan
 1.  Nico Rosberg      79
 2.  Lewis Hamilton    75
 3.  Fernando Alonso   41
 4.  Nico Hulkenberg   36
 5.  Sebastian Vettel  33
 6.  Daniel Ricciardo  24
 7.  Valtteri Bottas   24
 8.  Jenson Button     23
 9.  Kevin Magnussen   20
10.  Sergio Perez      18
11.  Felipe Massa      12
12.  Kimi Raikkonen    11
13.  Jean-Eric Vergne  4
14.  Daniil Kvyat      4

Poz  Takım                 Puan
 1.  Mercedes              154
 2.  Red Bull-Renault      57
 3.  Force India-Mercedes  54
 4.  Ferrari               52
 5.  McLaren-Mercedes      43
 6.  Williams-Mercedes     36
 7.  Toro Rosso-Renault    8
 8.  Lotus-Renault         0
 9.  Sauber-Ferrari        0
10.  Marussia-Ferrari      0
11.  Caterham-Renault      0

Yorumlar

“2014 Çin GP – Hamilton Art Arda 3. Zaferini Kazandı!” için 141 yanıt

  1. sen şuna kısaca PU 106 A ,ya gücümüz yetmiyor desene ne zırlayp duruyon

  2. ecclestone bu sene Hamilton alır dedi ,gayet bet bir şekilde, şampiyon olucağını söyledi, bana artık çok enteresan gelmiyor, bu konular, geçen yıllar içinde vettel şampiyon olur dediler oldu, falcı gibi tahmin yapmıyorlar, bildikleri ayarladıkları bir şeyler var ,
    kısaca geçen seneye bakalım, sezonun 2.yarısı lastikler değişti ve rbr 7.8 dominant şekilde 1. oldu, 2. lik mücadelesinde alonso,webber, kimi ve Hamilton, rosberg vardı, Ferrari kimi ile anlaşınca, ne hikmetse kimi de bozulmalar da başladı, lotus para mevzusu çıktı sonra 1.2 kaza yaşadı en sonunda da 2 yarışa çıkmadı

    Hamilton rosberg e üstün gibiydi, tabi takım emirleri ve shuminin başına gelen araç sorunları, rosbergin başına geliyordu, kimi 2. lik mücadelesinden geriye düştü ,alonso 2. liği aldı, hamliton 4. lüğü ,son yarışlarda yerler netleşmeye başlayınca, rosberg öne çıkmaya başladı, bakın puan tablosuna, bu yaşananları siz pilotlarımı bağlıyorsunuz, ben anlaşmalara ve siyasete bağlıyorum
    Ferrari aslında geçen sene 1 taşla 2 kuş vurdu, hem alonso nun 2. liğini sabitledi, hemde kimi yi aldı hep siyaset yapılıyor 1. 2. pilot söylemlerde yok ama uygulamalarda ve araç gelişimlerinde var

    bu sezonda Hamilton a çalışmaya başlarlar çünkü Ferrari rekabet e girecektir rbr de girecektir o sebeple Hamilton a çalışırlar sonrada sıralama garantileşince rosberge çalışırlar ben uydurmuyorum rakamlar gösteriyor umarım yanılırım

        1. İspanyada Alonso kazansa şampiyon alonso der.Almanyada Vettel kazansa Vettel der.Bernie bu illaki altında bişeyler aramak mı lazım.

  3. Görünen o ki; mekanik arıza, kaza diskalifiye olmadıkça Lewis en kötü podyumda bitirecek yarışları, Monaco’yu da hasarsız atlatırsa tarihin en erken şampiyonluklarından birini yaşayabiliriz.

    Pole sonrası yorumumda, arayı 10 sn.den fazla açma arasira arkadaki biraz yaklaşısın gibi şeyler yazmıştım.. O kadar hızlıydı ki o biraz şakaydı ama sanırım artık bunu gerçekten isteyecegiz, zira Lewis arkadan başlamazsa bu sezon doğru dürüst geçişini-kapışmasını göremeyecegiz.

  4. Takım arkadaşları mücadeleleri yavaş yavaş oturmaya başlamış Mercedes,Ferrari ve Red Bull’da .

  5. Rambo ne oLdu HamıLtonu Kovun Sebastian VetteLi aLın diyon Gördük Sebastİanı Kötü AraçLa McLarendeyken HamıLton Kötü AraçLa ßiLe Kazanıodu En az YıLda 1 defa da oLsa Kazanıyordu Lewıs HamıLton Sebastian VETTEL danieLe biLe dayanamıyor Gridin En iyi piLotLarı HamıLton – Alonsodur.

    1. Yılda en az 1 kere kazanıyordu demişsin kötü araçla bile.. Hayırdır kardeş sanırım 2014 sezonu 4 yarıştan oluşuyor ? Şampiyon Rosberg oldu o zaman sanırım ilginç şimdi yılda 1 ay F1 mi izliycez tüh ne yazık ..

      Ne kadar ilginç insanlarsınız daha 15 yarış var 4 yarışta yeni arabalara alışamamış olması normal karşılanmalı pilotların.Raikkonen Alonso’yu geçebilir Vettel Ricciardo’nun zaten önünde şuan ne olursa olsun. 4 yarışa göre herşeyi belirlemişsiniz hahah vallahi güldüm hatta bunu yazarken de gülerek yazıyorum.

  6. Esteban dilalogları..ric ve pit duvarı

    ve massa makas dansı yarışın enlerindendi.

  7. tebrikler Merso daha iyisi olamazdı.Ferrari’de gelişmeler var

  8. Ricardo bize şunu gösterdi ben 4 yıl weberin yerinde olsaydım vettel o 4 Şampiyonluğu nah görürdü

  9. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    Sebastian Vettelin acilen bu takımdan ayrılması gerekir sene sonunda bay bay red bull mercedese kapak atalım ingiliz hamiltonu kovun alman vetteli alın vatandaşınıza sahip çıkın elin ingilizi kazanmasın mercedesle

    berbat bi sezon temennim hamidonun sene sonunda vettelin rekorlarını kırmaması

    avanti avanti nico rosberg

    1. bunu, alın bunu..

    2. Sana inat inşaallah Vettelin Rekorlarını kırar Lewis ohh olsun 😀

  10. ForzaFerrari avatarı

    Yarış sonrası mühendis spagnolo kimiyi teselli ediyor. Belli ki kötü etkilenmiş yarıştan sonra. İnşallah İspanyada durumu toparlarsın.

    1. OtonomAktor avatarı

      bu durumu bile umuttur hırslanmasına. yeter ki takmamazlık umursamamazlık yapmasın rai her türlü kendini toparlar.

  11. https://pbs.twimg.com/media/Blp8-SfIYAAwVBl.jpg
    https://pbs.twimg.com/media/Blp_GfmIIAAsBn-.jpg

    Yarıştan sonra Kimi’nin yarış mühendisiyle konuştuğu sıralar. “Umursamıyor, konsantrasyonu yok” diyenlere gelsin.

  12. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
    2 Ekmek 1 Camel

    Sayın site yöneticileri Vettelin ismini andığımız yorumlar neden siliniyor anlamış değilim, lütfen açıklama yaparmısınız ?
    Ayrıca yorumumda hiç bir hakaret aşşağılama yok farkındasınız lütfen buna; yorumlarınıza dikkat edın dıye cevap vermeyın herkes herseyın farkında lütfen tadımızı bozmayın.

    Bir pilota balon demek suç ise kepenkleri kapatın.

    1. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
      2 Ekmek 1 Camel

      Teşekkür ederim.

  13. güzel bir yarış oldu. Mercedeslerin 1 adım önde olduğu aşikar… bunun devam edeceğini düşünmüyorum. Redbull ve Ferrari hızlanmışlar ve her geçen yarış aradaki fark kapanacaktır düşüncesindeyim.
    kimi belki alışma süreci belki yaşanan talihsizlikler ilk 4 yarış takım arkadaşına karşı geri kalmış durumda. normal şartlar altında bu fark mümkün değil. kesinlikle bazı sorunlar var. bu sorunların düzeleceğine inanıyorum. sene sonu bükemediğimiz bileği öperiz. ama bükersek te öptürmesini biliriz.
    vesselam…

  14. Yarışı izlerken kendi kendime dedim Vettel olsa en hızlı turu atar öyle bitirirdi yarışı Hamilton rahat kazandığı yarışta sanırım kendisine layık görmedi grand slami 🙂

  15. Yavaştanda olsa sezonun ve pilotların gidişatı belli olmaya başladı.
    Takımlar bazında bu sene ön grubu Mercedes-Red Bull-Ferrari oluşturacak.
    Red Bull ve Ferrari bir yandan birbirlerini geçmeye uğraşırken diğer bir yandan da
    Mercedesi yakalamaya çalışacaklar.Barcelona yarışı sıralama açısından güzel bir
    gösterge olacaktır.

    Sürücü bazında ise Mercedes’te Hamilton, Ferrari’de Alonso ve Red Bull’da Ricciardo
    takım arkadaşları üzerinde ciddi bir baskı kurmaya başladırlar.Önümüzdeki 2-3 yarış
    içersinde sezonun gidişatı iyice belli olmaya başlar…Bakalım bu uzun arayı takımlar
    nasıl değerlendirecek Barcelona’da göreceğiz…

  16. Serhan Acar : Alonso çok dikkatli bir şekilde Maldonado’ya tur bindirdi :))))

    1. Bende izlerken çok guldum bu yoruma,hatirlattigin için tesekkurler…

  17. Yusuf Hitay avatarı

    şu araçlarla ispanya yarışı koşulsa, bence dizilimde pek bir değişim olmazdı. en azından mercedes bu büyük üstünlüğünü kolay kolay bırakacak gibi durmuyor.

    hamilton yarışı dün kazanmıştı zaten, rosberg’de dün kaybetmişti. yine de telemetri sorununa rağmen iyi yarış çıkardı diyebiliriz. hamilton hızlı tur atsaydı bir grand chelem daha kazanmış olacaktı. onun yerinde vettel olsaydı, muhakkak atardı o turu. sonra baştan sonra güle oynaya galip götürdüğü yarışta bitiş çizgisine geldiğinde çığlıklar bağırışlar vs… sevilmemesinin nedeni kendi yaptığı itici hareketler ve webber’in takım tarafından ikinci plana itilmesiydi zaten.

    alonso gerçekten iyi bir yarış çıkardı, ama start anındaki temasta suçlu varsa o kişi massa değil. aynı japonya’da raikkonen ile yaşadığı kazaya benzer şekilde aniden çizgi değiştirmeye kalktı, viraja girildikten sonra bunu yapmamanız gerek.(orada viraja girilmeden yön değiştirmişti, benzerlik olan kısım yanında araç varken aniden yön değiştirmeye kalkmak)

    button caterham’dan bile daha yavaş bir tura sahip. daha iki hafta önce en hızlı 2. takımdık diyordu birde. hızlı olduğunu iddia ettiğin takımlardan tur yediniz/yemek üzereydiniz. ama aracın temeli sağlam, sıkıntı yok.

    ricciardo iyi bir start alabilse alonso’nun önünde bitirebilirdi. yakın gözükselerde redbull bir miktar daha güçlü sanki ferrari’den.

    ferrari düzlük sorununu büyük ölçüde çözmüş gibi, viraj performansları zaten fena değil. ama merdeces’i yakalamaları hiç kolay görünmüyor.

    bence sezonun gidişatı 3 hafta sonra belli olur büyük ölçüde. ve muhtemelen mercedes, en kötü ihtimalle açılan 100 puana yakın farkın inmesine izin vermeyecek.

    raikkkonen çok kötü, massa çok şanssızdı.

    çin standartlarına göre sıkıcı bir yarış oldu.

    1. Ham’in çığlık atmamasının sebebi 2008’de 1 puan farkla kazandığı şampiyonluktan sonra uzun yıllar çektiği acıların getirdiği bir olgunluk olmasın?

      1. Yusuf Hitay avatarı

        bu mudur yani? asıl acı çeken insan, başarıya ulaştığında çoşar.

        şumi yıllarca ferrari’de çekmedi mi? onun 4. şampiyonluğunda, podyumdaki klasik sıçraması dışında vettel kadar coştuğunu hatırlamıyorum.

        kişisel bazda yorum yapmam genelde, pek önemli de değil. ama tamamen aynı şeyleri yaşasalar, yine de hamilton’ın vettel gibi tepkiler vereceğini sanmıyorum. karakter analizim bu yönde.

  18. lanet olsun niye 8. oldun sebebi neydi ki 🙂

  19. ForzaFerrari avatarı

    Bahreyne göre daha az keyifli bir yarış izledik ama sonuç bizim açımızdan güzeldi. Mercedesler zaten şu an hiçbir takım için hedef halinde olmadıkları için en iyi sonuç 3. lüğü almak başarıdır. Alonso için 2012 yılında söylemiştim bu pilot ferrariden aldığı her kuruşu hakediyor, İnanılmaz bir pilotaj,inanılmaz bir adanmışlık, hırs ve azime sahip. Tıpkı dövmesini yaptırdığı gibi samurai tarzında bir kişilik yetiştirmiş bu çok açık. Ferrari ne yapıp edip ileride de Alonso’nun takımda kalması için çaba sarfetmeli. Ne pahasına olursa olsun. Raikkonende tam tersi bir durum var neredeyse. Raikkonen elbette çok iyi bir pilot lafımız yok ancak ona kaybettiren 3 şey var 1. si bana göre yeterince yeteneklerini geliştirmek için çalışmıyor hatta ona zararı olabilecek davranışlarda bulunuyor 2. si asla adanmışlık yok dünya yıkılsa umrunda olmıcak. 3. sü ise en önemli nedenidir heralde; Raikkonen motovisyonunu çok rahat kaybedebiliyor. Ve istediği tarzda bir araç ve yarış sıralamasında olmadığı zaman asla ortalarda görünmüyor. Hani ne geçerim ne geçilirim hesabı başladığı yerde bitiriyor yarışı. Ferrari daha hızlı ve uyumlu bir araç verirse önlere oynayan bi Kimi görebiliriz. Bazı arkadaşlar çok yerden yere vurmuşlar bir kısmı haklı elbette ama onun şampiyon bir pilot olduğunu unutmayalım, kaldı ki 2 sene lotusta yaptıkları da ortada. Umarız ispanyadan itibaren geçen senelerdeki performansını bize gösterir. Takım şampiyonası için gerçekten buna ihtiyacımız var. Yarışa geri dönersek Hamilton ve Riccardo tebriği hakedenlerden. Vettele neler oluyor anlamış değilim. Tamam Alonsoyla Hamiltonla kıyaslamam diyordum 10 şampiyonluğu olsa da ama Riccardo dan da yavaş kalacağını tahmin etmiyordum. Redbull riccardoyu manipüle etmezse vettelin daha çok çekeceği var gibi görünüyor. Kiminin mağlup olması ile vettelin mağlup olması aynı şey değil. Kıyaslama şöyle olabilir 4 yıl Ferraride hüküm süren Alonsonun massanın yerine gelen Bianchi tarafından geçilmesi gibi bi durum. Düşünmesi bile kötü Allah vettel fanlarına sabır versin.

  20. Murat AYDIN avatarı

    Şu Alonso’nun BAL’ına hayranım. Massa ile çarpışan Kimi olsaydı ya lastiği patlar son sıraya düşerdi ya da yarış dışı kalırdı. Aracın iyiyse dayanıklıysa basarsın gider. Pistler içindeki sanırım en uzun düzlük bu pistteydi. Aracın hızı kadar basarsın. Rai düzlükte gaza basmaktan aciz bir pilot mu? Var da basmıyor mu?Tutmuşlar hala Rai’yi eleştiriyorlar. Yok Alonso ezermiş, yok Hamilton’u ancak Alonso geçermiş falan filan. Gördük son 5 yılda ne yaptığını. Araban ne kadar sorunsuz ve iyiyse sorunları ne kadar çözülmüşse o kadar iyi bir yarış çıkartırsın. Ricciardo üç yarışta podyuma oynayan pilot haline geldi. 3 ay da mı bu hale geldi bu adam. Hamiltonu Ricciardo’nun geçen yılki arabasına koyun bakalım ilk ona girebilecek mi?

  21. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    İllegal araç önden başla tur başına 1 sn araçla yarış yetenek sıfır hamiltonda Tebrikler

    1. Üzülme abisi. Bozuk saat bile günde 2 kere doğruyu gösteriyor. Vettelde ara sıra Ricarddoyu geçer.

      1. Bu yorumun altına imza atarım 🙂

    2. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
      2 Ekmek 1 Camel

      Anlıyoruz seni canım, ama yanlış meridyendesın bildiğim kadarı ile ağlama duvarı daha çok güneyde :s.

    3. OtonomAktor avatarı

      dns değiştirip kendi yorumunu beğeniyor galiba yada bir kaç çakma hesabı daha var 😀

    4. Çevirisi illegal aracımızla önden başlayamadığımız için madara oluyoruz.Vettal takım emri yeme konusunda rekor kıracak gibi. SKY yorumcuları multi21 diyip duruyordu.

      1. OtonomAktor avatarı

        aynen sky sports ada bakıyordum arada tam o geçiş anında multi 21 deyip gülüştüler adamlar 😀

    5. yasak parça yok bişey yok niye zırlıyon

    6. Geçen 4 sezonu anlatıyor galiba.

    7. İroni yapmayı bile becerememişsin.
      Yetenek sıfır. Tebrikler.

    8. Sesli güldüm… 🙂 🙂

  22. Şu dakikadan sonra Hamilton’u durdurmak imkansız. 6 yılın patlamasını bu araç ile diğerlerini her yarış infaz ede ede çıkartacaktır. Kaza ve mekanik problemler olmadığı sürece her yarışı cebine koyar.

    Alonso muazzam yine. 4 yıldır söylüyoruz, şu adama sadece zirveye yakın araç verin ve gerisini seyredin diye. Yine tekrar ettiriyorlar, Ferrari bir şekilde toparlasa bile Hamiltonu kimse yenemez.

    1. Yine tekrar ettiriyorlar : )

  23. yazmayı unutmuşum

    Vettel,Kobayashi turunu geri alınca kendini kaybetti 😀

    sezon sonu Ricciardo ya geçilirse depresyona falan girer

    1. Aynısını 2012 almanya da hamiltonda yapmıştı vettele 🙂 Orda da el kol yapıyordu..

      http://www.youtube.com/watch?v=xrK3Kzhz26U

  24. Yakıt ekonomisine döndü F1 zaten araçlar yavaş bide yakıt bitmesin diye arada bir basıyorlar iğrenç bi hal aldı. Mercedesler okadar performansa en az yakıtı harcayan onlar oluyor , motorlar fısıldıyor saçma sapan bir yarış oldu gene.

  25. şu tavşan yine çıkmadı şapkadan.

    ferrari’nin bu kadar gelişmesinin nedeninin daha çok vites oranlarını kısaltmalarıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. ve pist bahreynden daha uygun gelmiş olabilir. gerçi ben alonso’nun bahreyn yarışında güçsüz bir araçla yarıştığını düşünüyorum. alonso’nun bahreyndeki yarışı ferrari’deki en kötü yarışlarından biriydi. belki de en kötüsüydü. hadi sıralamada araç yüzünden yavaş kalır ancak yarışta illa birşeyler yapar alonso.

    alonso massa ile çarpıştı, massa’nın hatası sanırım vardı ama alonso da sağa doğru geçiyordu. massa sıkışmıştı ancak start anında öyle bir manevra tehlikeliydi. bence 50 alo/50 mas gibi bir hata oranı var.

    rosberg startta 2. olsa da sanırım yine bir 15snlik fark görecektik, bir diğer malezya performansı olacaktı. yarışta hamilton tüm gridden daha az yakıt kullandı. finişe de sanırım fazla yakıtla geldi. adam şimdiye kadar bitirdiği tüm yarışları kazandı. gerçekten çok daha üstün bir performans. ancak ilk yarıştaki sorun yüzünden hala şampiyonada ikinci. bazı arkadaşlar rosberg’e button’a yaptıklarını yapmaya hazır görünüyor. ancak problem şu: hamilton’ın yanına gridde hangi pilotu koyarsan koy(alonso hariç) bu şekilde yavaş görünmeye mahkümdur.

    redbull’un motor olarak zayıf olsa da aero olarak en iyisi olduğu belli. adamlar virajlarda yavaşlamıyor ki motora hızlanması için iş düşsün 🙂 vettel biraz fazla fark yedi gibi geldi bana. eğer araçta sorunu yoksa ve bu tamamiyle performans farkıysa bir yuh demek gerekir.

    yarışta 3 kişi vardı. alonso-hamilton-ricciardo(vet problem yaşamadıysa)

    1. ←Simply The Best avatarı
      ←Simply The Best

      eğer araçta sorunu yoksa ve bu tamamiyle performans farkıysa bir yuh demek gerekir.

      Evet, Vettel Ricciardodan tur başına 1 saniye(!) fark yiyebilcek bir pilot 🙂 Araçta problem var mı bilmiyorum; ama lastiklerle ilgili ciddi sıkıntıları olduğu açık.

  26. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Hamiton çok rahat. Araç hızlı, kendisi formda. Bu zaferlerde kaçınılmaz oluyor. Baştan sonra rahat şekilde kazandı.

    Rosberg’de büyük bir iş çıkardı. 4.sıradan kalkıp telemetri olmadan 2.olması büyük bir başarı.

    Alonso’da elinden geleni yaptı. Aracı limitlerde sürdü. Podyumu sonuna kadar haketti.

    McLaren’e denilen ucube takıma değinmek bile istemiyorum.

    2. bir Willams oldular. Kimse kusura bakmasın. Bundan sonra orta sıralarda sürünmeye alışmalılar.

    Şuan da F1’de ilgilendiğim tek isim Lewis Hamilton. Diğerleri umrumda bile değil.

    1. McLaren toparlıyacaktır,şuanki mühendis kadrosuyla zaten önde mücadele etmesi zor.Seneye yeni gelecek mühenislerle eski günlerine geri dönecektir.

    2. İyi gün taraftarlığı size yakışmıyor.

      1. Lewis Hamilton (TEE) avatarı
        Lewis Hamilton (TEE)

        Emin ol iyi gün taraftarı olsaydım takımı çoktan bırakmıştım.

        Ama McLaren yıllardan beridir sürünüyor. Şampiyonluk bir türlü gelmiyor. Araç desen son yıllarda patates çuvalı gibi. İzlerken sinirden sigara üstüne sigara yakıyorum.

        Strateji desen o hiç yok. Button’ı yumuşakla başlatıp 6-7 tur sonra pite almak hangi sivrizekalının işi mesela? Ben daha Button pite girer girmez TV başında Button’ın yarışı bitti dedim. Koskoca McLaren bunu nasıl göremez?

        Ron Dennis’in dediğine göre takımdan çok kişinin kellesi uçucuymuş.

        Bir Ron düzeltir bu takımı yaparsa. Yoksa McLaren’in hali hiç hayırlı durmuyor maalesef.

  27. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Ya aklıma gelmişken yazayım. Massathebest geçen sezonu aratmıyosun yine 😀 ? Yav massa’dan bi halt olmucağı belli. Her cumartesi buraya bi ton laf yazıp her pazar niye kendini rezil ediyosun güzel kardeşim 🙂

    1. adam alışık 😀

    2. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Olurmu ya Williams masus yavaşlatıyor Massa’yı. Pehhhhh…

  28. Mercedes iyiydi,Rosberg hafta genelinde yavaştı

    Alonso,Red Bull’ları yenmek istiyorum demişti başardı

    Ricciardo kötü starta rağmen Vettel’e 20 sn taktı 😀

    Hulkernberg ve Bottas,ellerinden geleni yaparak puan aldılar

    Raikkonen kötüydü,sürmek istemiyormuş gibi yarışmaya devam ediyor

    Mclaren rezaletti,bu gidişle Avustralya’daki podyum tek podyumları olacak

    Grosjean 1 puan kazanacak gibiydi,vites kutusundan kaldı.

    Maldonado birisini biçmeyince SC girmemiş oldu 😀

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      sonda ricciardo tur bindirirken varlığını hissettirdi gene önce yol vermedi sonra ricciardonun aracına yapıştı turunu geri alıcak zannettim 🙂

  29. McLaren’de bu gidişle yılın bidonu olacak heralde. Dennis amca neler oluyor ??

  30. Bu sene olmasa da Mattiacci’nin başarılı olacağına inanıyorum.

    1. OtonomAktor avatarı

      duruşu karizmatik adamın ilginç olur cidden, satış uzmanı bir adamın f1 takım patronluğunda kariyer yapması.

  31. Hamilton a tebrikler.Adam hakkını veriyor Allah için .Ben ilk 10 da herhangi bir yerde de başlasa yarışı kazanacağını düşünüyorum. Fazlasıyla haketti bugünleri vesselam.
    Rosberg kötü startı telafi etti zaten bitireceği en iyi yer 2. likti onu da aldı az da olsa aksiyon kattı yarışa tebrikler ona da.
    Alonso cuma antrenmanı stintlerinde zaten hızlı olacağı sinyallerini veriyordu.Ben bekliyordum bu podyumu öyle de oldu.
    Red bull lar düzlükler de çok kötüler.Virajlarda sıkıntıları yok.Renault güç problemini çözebilirse Mercedes in ensesine yapışabilirler.Araç dengesi harbiden çok iyi Viraj çıkışlarında bu çok net görünüyor özellikle.
    Raikkonen in sorunu var diyelimyine eleştirmeyelim ama kalan hiçbir yarışta alonsoyu geçemez bence o kadar iddalıyım.alonso sorun yaşarsa belki geçer onda da geçsin zaten 😀
    mclaren rezilleri oynuyor resmen ilk yarış podyum şimdi puan yok.

  32. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Herkese merhaba.Yeni bir çarşı gününde daha sizlerle birlikteyim 🙂 2014 Sezonu boyunca ilk kez bir yarışı izledim hem de startından itibaren.O yüzden mutluyum ancak beklediğim gibi bir yarış değildi.Yine de podyumda olmak bu felaket araçla çok iyi bir şey.Dün akşam Fernando;”Hedefim RedBullar” dediğinde pek çok arkadaş küçümsemiş ama bugün derslerini almışlardır.Halen f1 izleyen ve yorum yapan insanlarımızın ciddi eksiği var.Ancak geçen yıllara göre kalite düzeliyor gibi.

    Yarışa gelirsek,start bizim için güzeldi.Massa ile hafif temas hasar vermedi.Atak ve taktik olarak da iyi bir gündü.Şu ana kadar ki en iyi sonucumuz.Belki güncelleme belki yine maksimumu araçtan çıkartma belki piste uygunluk ama sonuç güzel.Takımı tebrik eder,m.

    Mercedes bu sezon silip süpürecek gibi.Farkı kapatslar bile en az 0.3-0.5sn önde sezonu kapatırlar ve ilk yarıda bu işi bitirebilirler.Red Bull motor ve elektronik sıkıntısına rağmen aerodinamisi ile çok iyi toparlamış.Bu da bizlere peşin konuşmamamız gerektiğini yine hatırlattı.Mercedes ve Red Bulla tebrikler.

    Malum,askerlik ve haberleri tkip etmek zor.Domenicali kovulmuş.Gerçekten çok sevindim.Takımın önü artık açık.Son basiretsiz kendisiydi ve artık yönetim ve organizasyon adına umudum çok.

    Son olarak bir paragraf hazırlarsak,Hamilton ikinci şampiyonluğunu umarım alır.Mercedes verdiği emeğin karşılığını almalı.Ferrari olarak sezon içi testleri iyi değerlendirip ciddi güncellemeler yapmalıyız.Farkı kapatamasak da şampiyon olamasak da sezonu en iyi yerde bitirip sorunları çözmemizi diliyorum.Raikkonen beklediğimden kötü performans sergiliyor ama duyup okuduğum kadarıyla şanssızlıklar yakasını bırakmıyor.Takımın bir kayırma veya sabote yaptığına kesinlikle inanmıyorum.O yüzden pilot fanlarını sükunete davet ediyorum.Bu arada arkadaşlar,Ferrari’nin genel sorunlarını ve ilerleyen güncellemeleri bana cevap olarak yazan olursa sevinirim.Özel mesaj da kabulüm.Yazlım,elektronik,motor ne varsa…Düzelebilir mi veya düzelirse ne kadar vakit alabilir?
    Saygılar…

    1. OtonomAktor avatarı

      hayırlı teskereler dostum.

  33. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Atraksiyonun olmadığı heyecansız bir yarış oldu. Mercedes her zaman ki gibi iyi iş çıkardı. İsteseler çok büyük farklar elde edebilirler ama ben aracı belirli bir farktan sonra zorlamadıklarını düşünüyorum. Alonso da elinden gelenin en iyisini yaparak podyuma çıktı. İnşallah galibiyet sonrası podyuma çıkışını da görücez.

  34. Bahreyn’de mücadele var falan diyenler yarışlar gerçekten eski heyecanını kaybetti.Bu v6 motorlar sevilecek türden değil.Pist üzerinde hiç mücadele yok.

  35. Mercedes’i tebrik ederek es geçiyorum. Alonso harika bir ilk turla harika bir yarış çıkardı tebrikler. Stratejik anlamda da pitlere erken gelerek çok akıllıca davrandılar. Aynı hamle niçin Red Bull’dan gelmedi anlamadım ben. düzlükte geçemeyecekleri belliydi, özellikle ikinci pitlerde ricciardoda bunu denemelilerdi. bekleterek saçma bir strateji uyguladılar çünkü kaybedecekleri bir şey yoktu.

    Yıllar yıllar önce pite bir tur bile geç girenin avantajı oluyordu…. Şimdi durum değişti. Erken giren avantajlı çıkıyor. Vettel yarışta takip ettiğim kadarıyla tur başına 0.4 – 0.5 sn fark oluyor çoğu zaman. Vettel için zor bir durum olsa gerek. Aracına alışamadığı açık. Red Bull’un Avrupa’da yapacağı güncellemeler Vettel’in lehine olursa şaşırmayın.

    Hulkenberg ön grubun arkasındaki grubun en istikrarlı sürücülerinden olmaya devam ediyor. Bottas da keza öyle. Massa iyi bir başlangıç yaptı. Ricciardo’yu da geçebilirdi ancak yer kalmayınca, o hızla sola kaydı. Gördüğüm kadarıyla tost olacaktı ama Alonso üstüne doğru gelince tek taraflı temas oldu. Oraya girdiği için suçlu diyemeyiz çünkü agresif başlayan her sürücü startta bulduğu yere girer. Alonso da orada içeri girmeye çalışmasa daha geriye düşebilirdi.

    Kvyat dikkatimi çekmeye devam ediyor. İyi bir yetenekmiş gerçekten. Raikkonen ise silik bir sezon geçiriyor. Geriden başlayınca yapabileceğiniz çok bir şey kalmıyor.

    Geçen yarışın ardından vasat gibi görünse de Formula 1 standartlarında bir yarıştı bana göre. Biraz ses olsa sorun olmaz yarışlarda ama sessiz olmuyor gerçekten.

  36. Mercedes’in hızı için söylenecek pek fazla birşey yok. Ross Brawn deyip geçsek yeterli sanırım.Daha fazlasına ne hacet.

    Ferrari’de bir miktar iyileşme var, ancak ne Mercedes kadar motor gücü ne de Red Bull kadar aerodinami ve çekiş kuvveti var.Bu ikisinin ortasında yer alıyor, pistten piste göre bir Red Bull bir Ferrari önde yer alacaktır. (Tabi ki gelişim yarışını bir kenara bırakırsak)

    Red Bull’da pek fazla bir değişken yok.Hala düzlükte çok yavaşlar, Rosberg düzlüğün başında 0.9 saniye farktan gelip düzlük sonunda Vettel’i geçti. Buna rağmen 2.sektördeki hızları çok iyiydi, yarışın başında Vettel, sonunda da Ricciardo o bölümde hep Alonso’dan çok daha iyi gözüktüler.

    Massa da bugün Alonso’nun yanından uçup gidecekti sözde, gerçekten de uçurmak için bayağı zorladı ama sonunda uçan kendisi oldu. FlyPgs iyi uçuşlar diler.

    Yine problem, yine sorun ve yine Kimi. Bir türlü tam sorunsuz bir haftasonu geçirmeyi başaramıyor. Aracında bir sorun olduğunu anlamak için de resmî açıklamayı beklemeye gerek yok, zira Alonso’dan 50 saniye fark yiyecek bir pilot değil. Ben %100 eminim, sorunsuz geçireceği haftasonlarında çok daha yukarılarda olacaktır.

    Vettel’in aracında bütün haftasonu bir problem vardı.Takımdan resmî açıklama gelmedi ancak daha cuma gününden itibaren radyo konuşmalarında hep bundan bahsediyordu. Bugün de o sorunlar devam etmiş gibi gözüküyor.

    Sıradaki yarış İspanya olacak, bir hedefi olan takımların belki de son umudu. Tam bir aerodinami pisti, ayrıca uzun düzlükleri de bulunuyor. Ak koyun kara koyun belli olacaktır.

    1. Hocam aero dinami RB ile aynı değil katılıyorum ama çekiş bu yarış enteresan şekilde iyiydi. Yavaş viraj çıkışlarında RB ile hep fark açtık 0.1 saniye falan. Daha ilk turda bu net görüldü zaten S virajın ardından vettelin hemen arkasına yapıştık az daha geçiyorduk ilk turda.

      1. Ben bunun yanıltıcı olduğunu düşünüyorum. Bu pistte çekiş gerektirecek viraj sayısı çok düşük, o yüzden kapsamlı değerlendirme yapmak imkânsız. Ancak önceki yarışlara bakarak kesinlikle RB seviyesinde olmadığımızı söyleyebilirim.

      2. Yalnız Cuma günü topspeed Red Bull’a yakınken 2.sektörde Ferrari herkesten bir miktar hızlıydı. Yarışta düzlükte geçilmeyelim diye galiba downforcedan feragat etmişler. İlk sektör hariç elle tutulur bir sektör yok. Kumar tuttuda derin bir oh çektik. Yoksa Bu downforce eksikliğiyle Red bull geçerdi. Fakat şu da var, Red Bull’un da düzlükte bu kadar yavaş olmasıda aerodinami eseri. Red Bull Toro Rosso kadar hızlı olsaydı 2. ve 3. sektörde çok fazla fark yiyebilirdi. Hatta belki 4-5 bile olamayabilirdi. Hakkaten çok zor. Red Bull ve Ferrari adam gibi Ers’ye sahip olmadan düzlükten kıssa adam geçmekte zorlanır, downforcedan kıssa öngrupta yer alamaz. İki arada bir derede kaldılar. Fakat Ferrari en azından Alonsonun aracında ortalama bir çözüm buldu. Downforcetan biraz kıstılar ama şansa ve birazda Alonsonun yeteneğine podyumu kurtardılar.

  37. geçen senenin vetteli hamilton . alonso yine alonso. geçen senenin massası raikonen. ayrıca puhahahahahahaha vettel 😀 😀 😀

  38. massanın startı bu sefer yemedi hele rosbergin startı hiç mi hiç kendine yakışmadı ama alonso gerçekten bu yarışta çok iyiydi tebrikler ona riccardoyada tebrikler vettelcilerin iyi gün dostu olduğunu şimdi daha net görebiliyoruz riccardo takımı etrafına toplayabilirse vettel için çanlar çalmaya başlar hadi hayırlısı ferrari için belli bir gelişme olmuş ama ispanya ve sonrası için getireceğimiz güncellemelerle mercedese dahada yaklaşıp galibiyet mücadelesine bir girebilsek işte o zaman mercedesi titretebiliriz ispanyada rosberg-rbr-ferrari mücadelesi bekliyorum yarışın galibi lewise tebrikler aslında ilk yarışıda kazanabilirdi ama orda şansızlığı tuttu mattiachinin gelmesi takımda yeni bir hava yaratmış gibi gözüküyor hadi inşallah gelişime devam

  39. Sonlarda uyuyacaktım nerdeyse. Film olsa kapatırdım.

    Red Bull’ların kuru havada motordan dolayı patates olacaklarını dünden biliyorduk zaten. Vettel’in biraz geride kalması lastik kullanımı veya henüz bilmediğimiz bir araç sorunu olabilir. Bir ara telsizden konuştular Vettel’le, dışarıda kalman bize yardım ediyor dediler. Belki de DNF konusuydu.

    Starttaki kazalar yarış kazası olarak kabul edilebilecek şeyler. Ama aynı şekilde Massa Alonso’ya çarpsaydı kesinlikle ceza alırdı. Malum Ferrari araçlarına çarpamazsınız. Mercedes de bu gruba katılmış olabilir. Yoksa bırakır gider ağlaklar. Bir de üretici olacaklar.

    Hülkenberg, Bottas, Kvyat puan aldı. Sevindim. McLaren’leri gören oldu mu? Bir ara Grosjean bi McLaren’i geçmişti, sanırım lastik farkıydı.

    1. zaten massa alonsoya çarptı :)))

      1. Alonso Massa’ya çarptı.

    2. Starttaki olayda Alonso’nun suçu olduğunu düşünmüyorum. Normal bir yarış kazasıydı, etkilenen Massa oldu.

      1. OtonomAktor avatarı

        alo hiç bakmamış sağına massa ortadaydı ricciardoyu geçmişti alo toslamış ona bence. iyi birşey olmadı ikisinede.

      2. Doğrudan suçlu yok zaten. İncelemeye bile alınmadı, yarış kazası.

        Alonso’nun arkadan o kadar hız farkıyla araya dalabilecek Massa’yı görmesi beklenemezdi. Gel de bunu fanatiklere anlat 🙂

    3. Ben 2 tur kala bır dalmışım gozumu acabıldıgımde ıse yarış bıtmıs : ) saka bır yana hıc tatmın edıcı bır yarış deıldı daa bunun Monaco gıbı pıstlerı war hee olayı ferrarı taraftarları ıcın ele alıcak olursak belkıııııı bırraaaaaazzzcııkkkkk

  40. OtonomAktor avatarı

    ham ric alo ya tebrikler. iyi mücadele ettiler. özellikle alo o araçtan fazlasını çıkardı. rai nin durumu kötü test yapmaması kötü neticeyi doğurdu gibi alo kadar mücadeleci değildi. ama 3 haftalık arada ispanyadan itibaren bir şeyler yapması lazım yoksa kendi adını karalıyacak gitgide. vet ise ric e geçildikçe zaten şampiyon saygısı görmeyen imajı iyice kötüleşiyor. ya acil şekilde hızlanmak için çalışmalı yada seneye ric in ardında 2. pilot olmayı kabul etmiyeceği için(öyle düşünüyorum şampiyonluk egosu) kendine yeni bir takım aramaya başlamalı 😀 bahreyn den sonra sıkıcı bir yarış oldu.

  41. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Hamilton , Alonso ve Ricciardo’ya tebrikler.. Kimi’ye gelince araçta bir problem felan yoksa tabir-i caizse ölmüş de ağlayanı yok. Live timing’de son turda 1.47 görünüyor. Pist dışına mı çıktı yoksa araçta bir sorun çıktı da yarışı zor mu tamamladı ilerleyen saat ya da günlerde anlarız..

    Dikkatimi çeken bir nokta ya Rosberg yakıt kullanımı konusunda çok kötü bir durumda ya da Mercedes sıra kazanmak için mücadele ederken daha fazla yakıt tüketiyor. Hamilton’ın yakıt tüketimi ilk sıradan başlayıp mücadele etmemekle alakalı ise çekişme açısından güzel bir haber. Aksi durumda bu Mercedes’in bu sene için yenilmesi bayağı zor görünüyor.

    Alonso’nun performansına bakılırsa Ferrari ‘de gelişme var (muhtemelen vites oranları değişti) Mclaren ise geçen seneye geri dönmüş gibi. Lotus da güncellenmiş motorla biraz toparlamış.

    Tur zamanlarına bakıldığı zaman Mercedes’le diğer takımların arası Bahreyn’e göre biraz kapandı gibi görünüyor. Tabii hala rahat kazanacak şekilde çok hızlı.. İspanya’da bakalım durum nasıl olacak.. Redbull 3 haftada yine bir şeyler yapmazsa podyum aynı isimlerden oluşabilir gibi bir görüntü var..

  42. Bahreyn’e göre sönük bir yarış oldu.Beklendiği gibi Mercedes geçtiğimiz senelerde bile çok güçlü olduğu pistte duble yaptı.Yarışı keyifli hale getiren bana göre Alonso ve Ricciardoydu.Alonso sonunda takım arkadaşına bariz üstünlük kurduğu bir yarış geçirdi.Muhtemelen Raikkonen problem yaşadı çünkü aynı stintte düzenli olarak 1 sn fark yedi Alonso’dan bu çok fazla eşit araçlar için.Bugün Alonso’yu öne taşıyan bana göre Bahreyn’e göre oldukça gelişmiş olan düzlük hızıydı.Buna güvenerek ikinci stintin başlarında Vettel onun 0.5 sn yakınında zorlamasına rağmen lastik korumaya devam etti.Ricciardo yine Vettel’den açık bir şekilde daha hızlıydı.Üstüste ikinci yarış Vettel yol verme talimatı aldı.Arka arkaya dört şampiyonluk alan biri için oldukça zor bir durum merak ediyorum acaba üstesinden gelebilicekmi yoksa gerçektende Ricciardo Vettel’den hızlımı.
    Bugün dikkatimi çeken bir diğer şeyde Mercedes’in virajlarda Redbull ve Ferrari’ye üstünlük kuramamasıydı.Bazı virajlarda Redbull daha hızlıydı Ferrari ise özellikle ilk sektörde çok hızlıydı.Görünen o ki aradaki farkı yaratan frenleme,çekiş ve düzlük hızı performansı.Eğer Redbull ve Ferrari elektronik sistemleri daha iyi kullanmayı başarabilirse farkı kapatabilirler.Aksi takdirde Mercedes’in bol virajlı pistler dışında fire verme olasılığı düşük.

  43. Bana göre bu saatten sonra gelmiş geçmiş en iyi piipt Alonso’dur. İsterse 2 kez şampiyon olsun yaptıkları ortada kendisinden hızlı araçlarla tek başına savaşıyor resmen. harika bir pilot.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      🙂 …

      İşte başlıyoruz.

    2. Hakan arkadasimiz tartismaya açik ve çok konusulacak bir yorum yapmis,ama uzerinde konusulmasi gereken ciddi bir konu bence,Alonso zaten su an genelde listelerde ilk onda gosteriliyor,gelecek senelerde Ferrari ya da bir baska takim mesela Mclarenle 1-2 sampiyonluk daha alabilirse bence tarihin en iyi 5 ya da 3 pilotu arasinda ismi sayilir…

      1. yani adam kendi fikrini belirtmiş… verdiği isimde Max Chilton değil dünya şampiyonu yani…

        1. Adamsın esprı yetenegın dıerlerı gıbı yok deıl : )

  44. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alonso ‘yu tebrik ederim önceliklen. Böylesi bir araçla başardıkları yine parmak ısırtacak cinsten. Mersedesleri geçmek zaten imkansız. En hızlı turlara bakınca 2 saniye fark var arada. 2 mersedeste dolmuş kullanır gibi rahat rahat gidiyorlar. Alonso’nun RBR leri yenmesi çok iyi oldu. Ferrari azda olsa bir gelişim göstermiş gibi. Tam güç olmasada bahreyne göre biraz daha fazla çekiş ve sürrat bulmuş araç. Avrupaya umarım daha iyi bir Ferrari olur Alonso’nun altında.

    Rai ye gelince ben ne yaptığını artık bilmiyorum, başladığı yerden topu topu 1 sıra kazanmış o da aradan Grosjean çıktı yani. Pilotun teki kafaya oynayan araçlarlan mücadele içinde, diğeri dökülen araçlarlan. Umarım kendini bir an evvel toparlar. ferrari aynı Massa da olduğu gibi çok değerli puanlar kaybetmeye başladı bile.

    Biride çıkmış bir yandan tebrik edip bir yandan arka plandaki sinsilikleri bilemediğinden bahsediyor. Aptal Ferrari, adamı madara olmak için kattı takıma zaten.

    Mersedes’e tebrikler, Lewis’e tebrikler, Rosberg’i tebrik etmiyorum. Daha düne kadar podyum nedir mumlan arayan adam, aracı sayesinde 2 olmuş suratsız suratsız dolanıyor ortada.

    Massa ya da tebrikler, adamın bir üstünden atlamadığı kalmıştı, Allah’ ta verdi cezasını ne güzel. O nasıl bir agresiflik arkadaş. Birde Alo tur bindirdikten sonra ne güzel çekliyor kenara Rosberg geçsinde yetişsin Alo’ya diye. Seni sevmemem için her yarış bir sebebim daha oluyor.

    Bakalım Avrupa da neler olacak.

    1. bahadır sezgin avatarı
      bahadır sezgin

      Start kazasında Massa’nın hiçbir suçu yoktu. Alonso fanatikliğini bırakta düzgün izle startı. Tüm yorumcular, spikerler bile bunun bir start kazasının olduğunun iki pilotunda suçunun olmadığını belirtti ve ama sen fanatikliğin yüzünden Massa’ya laf atıyorsun. Massa orada sağa geçti Alonso’da onu görmeyip Massa’ya çarptı. Startı düzgün izle. Fanboyluğu bırak.

    2. suratsız suratsız dolanıyor ortada

      Bir bayan taraftarımız daha oldu sanırım? Hoşgeldin 🙂

      Tespitim doğru mudur?

      1. bahadır sezgin avatarı
        bahadır sezgin

        Bayan !?

        Bak dostum ben öyle aşırı fanatik birisi değilim ama Massa’yı destekliyorum. Normalde böyle yazılarda yazmam. Fakat fanboylar iki pilotunda suçunun olmadığı bir kazada Massa’yı suçluyorlarsa gereken cevabı veririm. Tartışma yaratmayı sevmem. İyi günler.

        1. F_Alonso Diaz avatarı
          F_Alonso Diaz

          Gereken cevabı aldım, teşkkür ederim..

      2. F_Alonso Diaz avatarı
        F_Alonso Diaz

        Yanlıştır arkadaşım, kabalaşmak istemediğim için öyle yazdım. Beğenmiyorum o adamın burnu havada davranışlarını. Su içtikleri odada da eldivenleri falan fırlattı attığı koltuğun üstüne.

        1. OtonomAktor avatarı

          massa ortada kaçacak bir yeri yok alo görmemiş onu sıkıştırmış ve temas yaşamışlar. iyi ikisi de devam edebildi bence.

        2. bahadır sezgin avatarı
          bahadır sezgin

          Massa’nın davranışlarını sevip sevmeyebilirsin dostum. Herkes her pilotu sevecek diye bir kural yok. Sen ne kadar sevip sevmesen de o kazada Massa’yı suçlayamazsın. Alonso’nun da burnu havalarda, her pilotun ki de havada. Alonsonun’da öyle. Peki sen olaylara hiç Massa’nın gözünden bakmayı denedinmi?

        3. Anladım, özür dilerim. Bana öyle gelmiş. Suratsız suratsız… kısmını okuyunca aklıma kız arkadaşım geldi de 🙂

  45. Ha bu arada yazmayı unuttum. Ferrari podyuma çıksa da yarış çok sıkıcıydı. Mercedesler düzlükte usain bolta bağlıyor dayanmak mümkün değil. Rosberg gibi bir yeteneksiz bile tüm yarış boyunca 2 kere DRS açtı birinde RB’yi , diğerinde Ferrariyi tur bindirir gibi geçti gitti.

  46. Çok şükür ki bu hafta podyum gördük. İspanya daha da iyi olacak. Vettelcilere en güzel cevabı Ric veriyor. Yol vermezsen ben geçerim dedi. 🙂 Tur zamanlarına bakı Ric her yarış ortalama 1 sn daha hızlı.

  47. Vettel vasat bir pilot.Bugün daha net ortaya çıktı.Ricciardo resmen kendisini eziyor.

  48. Raikkonen iyi değildi evet ama ilk antramanlarda hiç tur atamadı bu çok önemliydi zira ayarlarda zaten sıkıntı yaşıyor turda atamayınca sonuç ortada.

  49. Müjdeler olsun Ferrari’nin yakıt tüketim sorunu çözülüyor gibi. Ers içinde Marco Matiacci Chevroletten yardım almak için görüşmeleri sıklaştırdı. Ers tam anlamıyla çözüldüğü anda Ferrari rahatlıkla podyum ve galibiyet mücadelesi verecektir. Fakat yarışta tabii düzlük hızı için Downforcedan ödün verildi. Hafa boyu 2. sektörde daha iyiyken bugün daha kötüydü Ferrari. İleriye dönük bir adım atıldı. Marco Matiacci’de uğurlu geldi. Montezomollo’nun Matiacciyi getirmesinin en büyük sebebi Ferrari’nin Magmar altyapılı Ersleri’nin tam çalışmaması ve bu turbo konusunda iyi olan Chevroletin Amerikada Ferrari ile yakın ilişkide olmasıymış. Chevrolet mühendisleri teknik altyapı sağlayıp Ers konusunda Ferrariye destek verecek. Öyle zannediyorumki 2-3 yarışa kadar Ferrari öngrupta galibiyet mücadelesi bile verebilir. Mercedes için korkma,titre zamanları yaklaşıyor. Artık lastik kullanımı dışında avantajları gitgide azalmaya başladı. Tek turda arka grup gitgide yaklaşıyor, yarış hızında da 2 saniyeye yakın farkları artık 1 saniyeye hatta daha altına düştü. Mercedes henüz kazanabiliyorken kazanmaya devam etsin, arka grup gümbür gümbür geliyor. Mercedes motorlu araçlarında avantajı yavaş yavaş eriyor gibi. Mclaren devredışı kalmış zaten, Williams ve Force India biraz gerilemiş.. Daha doğrusu yerlerinde saymışlar diğer motor üreticileri gelişmiş. Red Bull’un da Bmw’den turbo desteği alabileceği konuşuluyor. Zannediyorum 2-3 yarışa Red Bull galibiyet mücadelesi veriyor olacaktır. Riccardo ve Alonsoyu da tebrik ediyorum.

      1. Ben Dinçer Yılmazın yalancısıyım o söyledi. Ers konusunda Chevy çok iyi, Matiaccide amerikada onlarla yakın ilişkide dedi, birkeç şey daha söyledi ondan aldım müjdeyi buraya aktardım.

    1. Sallayayım bari adam sansınlar 😀 Şimdi kullandıkları ERS’yi TATA’dan almışlar, o yüzden sorunluymuş. Chevrolet üretimi olan işi çözecekmiş. Arkadaş Renault’nun bile kullandığı Magneti Marelli’den habersiz 😀

      Ferrarioğlu?

      1. Ferrarioğlu ?

        al bendende o kadar

    2. 1-1.5 sn fark var bu farkın kapanması imkansız.Mercedes f1 e girdiği dönemdeki kısıtlı bütçenin kadro yapılanmasının bugün çok çok üstünde onlarda gelisim yarısında diğerleri kadar atak olacaklardır.

      1. Valla Dinçer Yılmaz diye bir twitter kullanıcısı var, teknik konularda iyi olan, onun twtter sayfasına bakabilirsiniz,adam ne söylerse çıkıyor. Sezon başı dediki Renault ve Ferrari bu Erslerden çok çekecek, Mercedes kendi üretiyor bunlar Magmardan alıyor dedi, öngörüsü tuttu. Şimdide diyorki Ferraride kendisi üretmek için Chevroletten teknik destek alacak diyor. Motoru üretmek ayrıdır motor aksamlarını Ers’yi falan üretmek ayrıdır. O yüzden bu işin erbablarından teknik destek almak iyi olacaktır.

        1. Olabilir ama bu kadar büyük bir fark kapanmaz.

    3. Nasa sogutma sistemine benzemesinde bu olayda.

    4. Bmw Renoya yazılması için Red Bull’a turbo desteği verecekmiş.Ferrari Chevroletten yardım alacakmış.Ne güldüm yahu.
      Avantaj eriyormuş.Yarış bitiminde Hamilton’un %10 yakıtı duruyordu.Neden?Adam pazar gezmesinde idi.Buna rağmen ondan başka birisi bir tur bile lider gidemedi.
      Sahi sen Memo olabilir misin?Tarzınız baya benziyor.

  50. Ferrari ilk kez stratejide başarılı oldu ilk kez aracı geliştirebildi bakalım monaco vb pistlerde şansımız olacakmı

  51. Yarışın yıldızı Alonso ve strateji ile Ferrariydi kesinlikle Alonso’ya bir helal de benden.Vettel’e çok şaşırıyorum Ricardoya gecikiyor bir sorun var gibi geliyor bana gelecek yarışlarda göreceğiz.

    Kimi ise çok kötüydü sonuca bakarsak tur başına ortalama 1,5 sn yavaşti Alonso’dan, böyle gidersede sonuç sanırım değişmeyecek.Yarışlar geçiyor ancak Kimi belkide en kötü sezon başlangıçlarından birisini yaptı.Takım arkadaşı ile olan yarış hariç araç ile de ilgili.

    Son olarak Hamilton da gayet iyiydi.

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      2008 in son 5-6 yarışı hariç kimi kariyerinde ilk kez 4 yarış art arda takım arkadaşına geçilmiştir sanırım.

  52. Bir de dün burada bir arkadaş vardı.Massa startta Alonso’nun yanında uçup gidecek diye bir şeyler saçmalıyordu.Massa puan alırsa sevinsin demiştim.Dediğim gibi de oldu.Bana pit stopu bahane etmesinler sakın.

  53. Açıkçası bir sıkıcı sezon daha izliyoruz.
    Dominant ferrari yılları Rbr yılları simdide Mercedes hepsinin ortak özelliği biraz zorladığında 1 sn üstü en yakın rakibine fark atan araçlar olması.Bu sartlarda sezon basında kimin sampiyon olacağıda belli oluyor izlemeye değer birsey de kalmıyor.
    Ferrari nin Rbr yi yakalaması ileri yönde bir adım fakat beni sampiyonlukdan baska bir sey tatmin etmiyor bu yüzden mutsuzum.
    Ben Barcelona dan itibaren arkadakilerin Mercedese yaklasabileceklerini düsünüyordum fakat bugün açık bir sekilde görüldüki arada muazzam bir fark var sınırını bilmediğimiz bir fark Hamilton %68 yakıt tüketimiyle giderken diğerleri %73 le gidiyordu ama fark sürekli açılıyordu zorlasa 1,5 sn leri bulabilecek bir farka sahip ultra hızlı bir araç var ve sampiyonda simdiden belli gerisi teferruat.5 yarıs izlemeyin 6.yarıs bi bakın hiç bir sey kaçırmadığınızı hiç bir seyin değismediğini görürsünüz olay bu kadar basit.Üzüldüğüm nokta tarihe bakarsak iyi pilotlar mutlaka zayıf araçların yanında çok çok hızlı araçlarada dönem dönem sahip oldu ama Alonso böyle bir sansa hiç sahip olmadı sampiyon olduğu yıllardaki aracı bir parca hızlıydı ama asla böyle bir aracı olmadı .Bu kadar yıl geride olan aracla yaptıkları istikrarı topladığı puanlar bugün gridde hiç bir pilotun yapamadığı bir başarı yazık gerçekten bu büyük ustaya.

  54. Ferrari’nin düzeldiğini düşünenler boşuna yormasın kendini.Bahreyn bir istisnaydı.Ferrari farkı hiç kapatamamış görünüyor.0.1 sn kazandılarsa sevinsinler.Bu sene de bitti zaten.

  55. Öncelikle kazananı tebrik edelim. Hamilton Rosbergi tokat üstüne tokatlıyor. Rosbergden bir halt olmaz. Mark Webber V2. Bir iki yarış daha kazanabilirse şükür etsin bu sene…

    Ferrari bana geçen haftada ki sözlerimi ve düşüncelerimi yutturdu. Bu gelişimi domenicalinin gidişine bağlamak yanlış olur. Demek ki bir çalışma varmış arka planda. Çekiş konusunda şaşırtıcı şekilde gelişmişiz , RB’ye bile çekiş olan viraj çıkışlarında fark açtık. Ama domenicalinin gidişine bağlayabileceğim birşey var o da Ferrari uzun zamandan sonra pit stop sayesinde sıra kazandı bugün. Önceden inatla zaman kaybedip öyle pite alıyorduk.

    Alonso ve Riccardo iyi iş çıkardı. Alonsonun startı harikaydı. Massaya resmen omuz attı. Riccardo yarış tepmposunda bariz hızlı vettelden.

    Vettel ve Raikkonen facia durumdalar… Resmen içler acısı bir durum var. Ezici şekilde takım arkadaşlarına mağlup oluyorlar. Vettel’e 2 yarış üst üste riccardoya yol ver denmesi… Evlat acısı gibi… Kobayashi’nin vettelden turu alma anı ise hem saçma hem komikti :)))

    İspanya da RB ve Ferrari ,Hamilton’u değil ama Rosbergi yakalayabilir ve geçebilir. RB hızlı virajlarda çok hızlı gerçekten. Mercedese bile fark açıyordu hızlı virajlarda.

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      vettelinki daha tuhaf aynı takımda 5-6 yıldır yarışıyor zaten adam yeni gelip bu kadar rahat vetteli geçti ricciardonun aracı akıyor resmen yolda geçen sene ler vettelin attığı fark lar azmış demekki.

  56. Ferrari iyi olsaydı Raikkonenin şampiyon olma ihtimali zaten yoktu 4 senennin emeği hatrına alonso olacaktı Raikkonen simülatör yapmasın içsin gezsain sonra niye rai süremiyor 2. massanız hayırlı olsun
    Bu işler böle olmuyor biladerlerim
    Ferrari kesinlikle çekişi düzeltmiş düzlük hızı eksiğimiz var ispanya monaco singapur japonya gibi pistlerde şansımız olabilir en hızlı 2. takım olma yolunda ilrliyoruz raikkonen kendini düzeltmeli …

  57. Yarış gerçekten çok sıkıcıydı sayılı geçiş, ses desen yok görüntü desen yok.

    Mercedes pilotları aracın hakkını verdiler yine olmaları gereken yerdeler

    Ferrari de sanki biraz hareketlenme olmuş alonso gerçekten çok iyi yarış çıkarttı beklenmeyen bir podyum aldı kimi antremanlarda tur atamamanın bedeli büyük olacak demişti aynen de öyle oldu en azından redbullarla mücadele içinde olurdu diye düşünüyorum

    Mclaren git gide geriliyor onlarında ne yaptığını anlamak güç

    Massaya yazık oldu

    Ricciardo yu da tebrik etmek lazım ama bu sonuçlar vettelin kötü pilot olduğunu göstermez çok değişik bir sezon yaşıyoruz

  58. bence alonso hızını saklıyordu , sadece dominicin kovulmasını bekledi …:) şaka bir yana çok iyi bir yarış çıkardı ve en büyük tebriği haketti. öte yandan takımdan birilerini kovmak işe yarıyorsa bence McLarende bunu yapmalı örneğin ne işe yaradığı belli olmayan sam michaelsle başlayabilirler, çünkü bollier daha çok yeni. Mercedeslere bir şey demiyorum ay şekilde devam ediyorlar, ben f1 birtakımın açık ara önde olmasını sevmiyorum 2007, 2008 sezonları gibi olmasını istiyorum. sonuç olarak McLaren P11, P13 süper başarı…

  59. vettele satasmayı bırakın lan artık .. bu arada rosberg hamiltona çok soğuk davranıyordu dıkkat ettinizmi .. gecen seferki duruma düşmemek için bu kadar gerıde kalmıs olabılırmı ..?

    1. Hahaha, yorumun ilk kısmına güldüm. İkinci kısmına daha da güldüm.

  60. Mercedes dominasyonu tam gaz devam ediyor.
    Hamilton önüne gelen bu güzel şampiyonluk fırsatını tepmemek için oldukça kararlı gözüküyor. Çılgın yarışçı ve agresif sürücü olarak görülen Lewis bu sene her şeyi kontrol altında tutmayı çok iyi bildi. Daha teknik gibi gözüken ve yarış boyunca sadece saf hızın değil, stratejinin, lastiklerin, motordaki gücün ve benzinin hep bi arada düşünülmesi gereken bi yılda oldukça iyi iş çıkarıyor.
    Rosberg Avrupa sezonu öncesinde bir darbe daha aldı. 3 haftalık aradan sonra takım dengeleri bakalım nasıl olacak ?
    Alonso’ya da bi parantez açalım, bu adamın her dediğine inanmak lazım artık kesinlikle. Dünkü açıklamasında RBR’ler ile kapışabiliriz dediğinde açıkçası kimsenin inanası gelmemişti, hatta dalga geçenler bile olmuştu ancak Alonso her zamanki gibi düşüncesinin ve tahminin ne kadar yerinde olduğunu gösterdi. Kesinlike gridde lafına en çok güvenilmesi gereken ve öngörüsü en yüksek olan pilot kendisi şu an için bence. Podyum için de ayrıca tebrikler Alonso’ya.

  61. Yılın en güzel sahnelerinde biri bu olsa gerek, VETTEL e takım arkadaşından daha yavaş olduğu için RICCARDIO ya yol vermesi gerektiği söylendi :))) alma webberin ahını çıkar aheste,vettel resmen eziliyor…
    Tebrikler ise tabiki haklı olarak mercedes ve pilotlarına, çok iyidiler….

  62. İlk üçü tebrik ederim sıradan bir yarıştı Bahreyn’in tadını vermedi ama sağlık olsun. Bizim için iyi bir sonuç şimdilik İspanya ya Mercedes ile arada kalan 40 Bg gücü kapatmak dileğimle.

    1. Renault ve Mercedes motorları arasında 40 bg olduğu nerden çıktı resmileşmiş bir durum mu? Bana daha çok Ferrari motorundan dahi 40 bg den fazla güç eksiği varmış gibi geldi özellikle bu yarış.

      1. Nasıl nereden çıktı sen izlemedin mi yarışı Serhan abi söyledi yarışı anlatırken sağolsun. Burada Renault Bg gücü kazanarak geldi. 40 bg eksik olduğunu söyledi Serhan abi bu da tur başına 0.4 saniye demekmiş İspanya ile bunun da kapanacağı düşünülüyor. Ferrari ye gelirsek testlerde ki gibi uçurmaya kaçırmaya gerek yok her şey ortada.

    2. Redbull biraz daha gelişir. Ferrari İspanya’daki güncellemelerle hızlanır ve Redbull – Ferrari kapışmaları görürüz diyorum ben. Sezon ortalarına doğru Mercedes – Ferrari – Redbull kapışmaları görürüz diyorum ben.

  63. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    f1 de son 4 seneden sonra değişen bir ses lerin kısılması 2. si ise yarışı kazanan isim. galibiyet çekişmesi yine yok hamilton aldı başını gidiyor.Rai bence çok kötü yarışıyor artık kabul etmek lazım araç sürünse bile bu kadar yavaş kalmaması lazımdı.Aracda kendini rahat hissetmiyor olabilir yoksa rai bu kadar geride kalmazdı.

  64. Icemanraikkonenf1 avatarı
    Icemanraikkonenf1

    Tarafsız bir şekilde söylüyorum helal olsun Alonso’ya bu araçla bunları yaptı tabi arka planda olan sinsi şeyleri bilmediğimiz için fazla bir yorum yapamıycam ama yinede helal olsun mercedeslere karşı yapabileceği birşey yoktu kendisininde söylediği gibi redbullla savaşabildi umarım avrupaya kadar çok daha fazla gelişme gösterebiliriz tebrik ederim.

  65. Beklendiği gibibir yarış oldu diyebiliriz. Hamilton, yarışı kontrolize ederek işi bitirdi. Rosberg, aracın gücünü iyi kullandı ve aradaki puan farkını korumaya çalıştı.

    Alonso’nun startı muhteşemdi. Zaten yarışını da start ile iyi tamamladı diyebiliriz. Lakin Mercedeslerle başa çıkması da mümkün değildi. Dün dediği gibi RBRleri avladı.
    Raikkonen’e bir şey söylemek zor. Yapabileceğini yaptı gibi göründü yarış boyunca.

    McLarenler bu yarışta geçen yarıştaki Ferrari gibi bir izlenim verdi.

    MALdonado-Grosjean kasap Haydo çıraklarının yanına Massa da ders almaya gelmiş anlaşılan. Startta müthiş bir çıkış yapıp acemice kazaya karışmak iyi değildi. Sıradan bir start kazasıydı, orası ayrı mesele.

    Günün olayı: Ricciardo, bir kez daha Vettel’i tokatladı. Zaten Rosberg de tokatlamıştı. Şamar oğlanına döndü Vettel bugün. Hele bir de Ricciardo geçince el kol sallamaz mı? İşte bu geçiliş ve bu hareket dünden beri Vettel’i öve öve bitiremeyen Rambovari kişilere cevap ve hatta tokat niteliğindeydi.

    1. Vettel Ricciardo’ya geçilince el kol yapmadı, sanırım siz yanlış gördünüz. Vettel tur bindirdiği pilot kendisini yeniden geçince el kol yaptı.

      1. O kadar Ricciardo yazdık ki Kobayashi yerine yine Ricciardo yazmışız. Acınız büyük anlıyorum da yanlış yazım olabileceğini düşünmek yerine nerenle izliyorsun laflarıyla bir yere varamazsınız.

        1. bahadır sezgin avatarı
          bahadır sezgin

          Startı siz düzgün izleseydiniz diyorum. Massa herzaman ki gibi uçup gitti Rosberg’i geçti. Ricciardo sağ tarafında Massa’yı gördü ve sağ tarafı kapattı. Massa’da ortaya geçti. Alonso görmeyip sağa dönüncede malum olay oldu. Birdaha startı izlemenizi öneririm.

          1. Yok hacı, zaten söyledim: Sıradan bir start kazasıydı; suçlu aramaya gerek yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir