Mattiacci Alonso’nun Takımdan Ayrılacağı İddialarını Kabul Etmiyor

Ferrari’nin yeni takım patronu Mattiacci, Fernando Alonso’nun zayıf rekabet gücü üzerine İtalyan takımı bırakmak isteyeceği iddialarını kabul etmedi.

Son yıllarda olduğu gibi Ferrari’nin yavaş görüntüsü 2014 yılında da devam etmişti. İlk üç yarışta podyuma dahi çıkamayan İtalyan takımda fatura geçtiğimiz günlerde takım patronu Steffano Domenicali’ye kesilmişti. Takımdan gönderilen Domenicali’nin ardından yerine Marco Mattiacci’nin geleceği kısa bir süre önce duyuruldu.

Bazı haberlere göre Alonso Mattiaci’nin gelmesiyle birlikte yeni bir sayfa açmayı düşünmüyor olabilir.

Ama takımın yeni patronu Marco Mattiacci Alonso’nun Ferrari ile şampiyon olmak istediğine inanıyor.

“Alonso harika bir profesyonel ve mükemmel bir sürücü. Muhtemelen şampiyonluktan başka bir hedefi yok”

“Fernando’nun Ferrari ile şampiyon olmak istediğini düşünüyorum”

Mattiacci ayrıca Ferrari’nin istediği yere gelebilmesi için gereken herşeyi yapacağını söyledi.

“Mükemmel bir ekibimiz var. Tabi ki değişiklikler yapabilirim fakat bu değişikliklerin bize güçlü bir ek değer vermesi gerekiyor”

“Sağlam bir gelecek sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağım”


Yorumlar

“Mattiacci Alonso’nun Takımdan Ayrılacağı İddialarını Kabul Etmiyor” için 23 yanıt

  1. sal yaralı balığı gitsin misina artık çok gergin…

  2. Dur önce adamla bir tanış, sonra hakkında yorum yaparsın 😀

  3. ertan köseoğlu avatarı
    ertan köseoğlu

    önümüzdeki 4 yada 5 yarış alonsonun ferrarideki geleceğini belirleyecek…yani bu süre içerisinde ferrari gerçekten ciddi anlamda yaklaşabilirse mercedese bence alonso kalıp savaşmayı tercih edecek…fakat durum tam tersi olursa gideceği tek takım var o da mclaren..peki bu ne getirir alonsoya derseniz bence ferraiden daha büyük bir hayal kırıklığı yaşar…sonuçta onlarda aynen ferrai gibi eski yıllardaki rekabetten çok uzaklar..ve f1 izleyen herkes şunu çok iyi biliyorki iyi araç üretmek öyle çok çabuk olan bişey değil..bana göre maclaren honda işbirliği ancak ikinci yılında başarı getirir tabi onun da garantisi yok..bana öyle geliyor ki 4 yıllık redbull üstünlüğünden sonra şimdi de en az 2 yıllık mercedes üstünlüğü ile geçecek f1 doğasında bu var malesef..son olarak bu kadar yıl sabrettikten sonra en az 1 yıl daha beklemeli alonso çünkü feraride büyük değişimler olacağı kesin zaten yavaş yavaş başladı örnek mi herkesintepkili oldu domenicali…bunun devamı da gelecek…sonuç olarak ferrari tüm teknik ekibini bile yenileyebilir yeni takım dirktörü önderliğinde onlarda bu maddi güç mevcut..

  4. Muammer UYAR avatarı

    Mclaren in şuan görünen durumu Ferrari den daha kötü. Seneye de iyi olacağının garantisi yok. Hele birde Honda ile yeni bir motor macerasına girecekken, Alonso Mclaren e geçmemeli. Ayrıca Ron dennis sihri de tutmadı Mclaren in. Vede şu var; Alonsoyu sadece Honda mı istiyor? Yoksa gerçekte Mclaren ( ron dennis te ) istiyor mu gelmesini? Umarım Alonso doğru kararı verecektir çünkü Zeki birisi.

  5. Nedense bu adama güveniyorum ben.İçim ısınmış olabilir veya Domenicali denen illet adam bizi o kadar bıktırdı ki bu adama sıcak bakıyoruz.

  6. Alonsonu takımda kalıp kalmayacağı bu yılki araç ve önümüzdeki yıl için hazırlanan
    araçtaki gelişime göre şekillenecektir.Alonso Ferrari’den umudu keser ve önmüzdeki
    yıl güçlü olacağını düşündüğü bir takımda pozisyon yakalarsa bir dakika düşünmez.
    Bavulunu toplar yola çıkar. Ferrari’nin Alonsoyu elinde tutabilmesi için daha fazla
    performans, hız bulması lazım…

  7. Bu adamın müşteri araçları fikrine sıcak bakacağını düşünüyorum 😀

  8. Tamamda hadi Alonso gitti diyelim nereye gidecek? Mclarene mi? yoksa Rosberg şutlanıp Mercedese mi? yoksa Vettelle takas mı olacaklar? Red Bulla Mercedes hariç Alonsonun aldığı parayı karşılayabilecek bütçede takım yok. Mclarenin hızlı olacağının garantisi var mı? Honda Ersde falan iyi, motorları da fena değil. v6 anlamında mercedesle Renault ve Ferrariden daha iyi rekabet edebilirler. Ancak şunu unutuyoruz, şu an motorda en güçsüz olan Ferrari ve Renault yarışarak gelişmeye çalışırken Hondanın böyle bir avantajı yok. Mercedes demolarını kullamak zorundular fakat Mercedes uyanık çıktı hemen Mclaren motorundaki bataryal gelişimi durdurdu. Yani artık Mclarenin bu sezon yarışacağı her yarış kendine zarardır. En kötü Renaulttan bile daha kötü hale düşebilirler. Hâl böyle iken Mclarenin gelecek yılda rekabetçi olabilmesi çokta olası değil. Mclaren cin olmadan adam çarpmaya kalktı, Mercedesle 2014’te biten sözleşmenin opsiyonunuda kullanarak bilgi alırım dedi ama Mercedes ilk birkaç yarış buna izin vermeyeceğini gösterdi. Alonso bu dakikadan sonra Mclarene falan geçmez anlayacağınız.

    1. OtonomAktor avatarı

      katılıyorum seneye bir muammaya doğru yol alan bir takıma gitmek tercihi bu saatten sonra çok riskli olur. ama kesin gitmez diyemem giderse risk almış olur ama.

  9. sadece bir saniyeliğine 2014’ün ilk 4 yarışı için Alonso yerine Massa’yı koyduğunuzu düşünün, Ferrari nerede olurdu onu bir düşünün… ardından kabustan uyanın

  10. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Bana göre artık bu söylentinin gerçekleşme ihtimali azaldı. Mclaren kullandığı motoru en kötü kullanan araç durumunda. Honda’nın çıkıp Mercedes’ten çok daha iyi motor üreteceğini felan sanmıyorum. Aynı seviye motorla da mevcut Mclaren’in durumu Ferrari’den çok da iyi değil. Mclaren dışındaki ihtimallere belki bakabilir.. Alonso’yu bilmem de Kimi böyle devam ederse sene sonunda jübile yapmak zorunda kalabilir. Bu haftaki performansı (araçta bir problem yoksa eğer) kabul edilebilir düzeyde değil. Her tur düzenli olarak 1 saniye yavaş kaldı Alonso’dan. Bunun teknik bir problem dışında hiçbir kabul edilebilir tarafı yok. Antrenmanı da kaçırsa yine bu kadar geride kalmaması lazımdı.. ılşi0,

  11. Serhan acar ne diyor Formula 1 i öğrenmeye çalışıyor 😀 bu adam senden benden iyi bilmiyorsa neyim

  12. Alonso seneye McLaren’de olacaktır. O dedikodular boşuna çıkmadı. İçleride boş değil kanımca.

    Alonso büyük bir heyecanla kırmızıları giydi. Neler hayal ederek takıma geldiğini hepimiz az çok tahmin ediyoruzdur. Aradığını bulamadığı halde, ilk 3 senesinde yavaş araca rağmen Ferrari sevdası sürdürdü. Bence Alonsonun Ferrari aşkı geçen sene bitti.

    Honda’nın dönüşü + Ron Dennis’in takımı ele alışı McLaren’de başarı kombinasyonu oluşturabilecek kıvılcımı yaratabilir. Alonso’da kariyerinde çok uzun süresi kalmadığı için bu macerayı deneyecektir.

  13. yaw he he ölme eşşeğim yaz gelecek .

  14. Kaç yıl oldu bu senede böyle geçiyor umut dünyası seneye olacak olacak derken emekli edeceksiniz en sonunda.
    Rosberg gibi bir pilot bugün Mercedes gibi bir hız makinesinde yarısıyorsa yazıklar olsun böyle düzene.

    1. rosberg den ne alıp veremediğin var

      1. Cevap çok basit çünkü Rosberg vasat bir pilot.O araca yakışmıyor! Bazı pilotlar vardır orta sıra araçların büyük pilotlarıdır.Futbol dada aynı örneklemeler verilebilir küçük takımların büyük oyuncuları gibi sonrası malum. Daha da ileri gideyim bu sene Hamilton sampiyon ama bunun en büyük nedeni Rosbergin o takımda olması.He gene sampiyon olabilirdi ama olmama ihtimalinide göz önünde bulundurabilirdik disli bir takım arkadası olsa.Mesela 25 puanlık farkı eritti Rosberg bir çok hatalar yaparak sıralamalarda ve yarıs içinde geçen yarıs olduğu gibi bir çok avantajına rağmen acemi gecis manevralarıyla yüzüne bulastırdı.Sonuç ortada Ama Alonso olsaydı 25 puanlık farkı korumasınıda bilirdi elbet 25 puan büyük bir fark çünkü.Üstelik hiç bir kazaya karısmadan bir problem yasamadan pist üzerinde bu büyük farkı kapattırdı bu yüzden anlamlı 25 puan.

    2. OtonomAktor avatarı

      aynen. onun çabalarının da mercedes in bugünkü konumunda etkisi büyük hala anlamıyor değil mi o rosberg i küçük gören kafa yapın. schumi + ros çok iyi iş çıkardı bu arabanın gelişmesi için. bu katkılar olmasa bugünkü konumu olmazdı mercedes in. yarışı izlemişsindir muhtemelen alonsoman dikkat ettin mi takım sürekli rosberg den sürekli veri alıyor rosberg tüm detayları iletiyordu. adam tam bir geliştirme ve çalışma adamı rosberg. kapiş? sanmıyorum da neyse.

      1. Şöyle çok şey bildiğinizi zannedip de aslında başkalarından gördüğünüz lafları alıp burada söylediğinizin siz de farkındasınız, ama itiraf edemiyorsunuz.

        Pilotların feedbackleri araç geliştirmede sizin düşündüğünüzden çok daha az etkilidir, anlayın bunu artık !

        1. OtonomAktor avatarı

          rush filmini izledin mi izlemediysen anlatayım filmin bir bölümünde niki lauda otomobilde bazı parçaların değiştirilmesini istiyor daha hafif malzemelerin kullanılabileceği yerleri söylüyor takıma ve araç yeniden toplanıp tur atıldığında 2 saniye hızlandırıyor aracın aynı pistteki tur hızı. tabi bu film diyeceksiniz ama gerçeği de buna yakındır feedback herşeydir şöför neyin eksik neyin hatalı olduğunu söylemeden mühendis körü körüne parça geliştirmez.
          schumi ferrariye geldiğinde ferrari orta sıra takımıydı ve bu yüzden 4 sene şampiyonluğu alamadı. o 4 sene de mühendis kadrosunda çok extra bir yenilik olmadı hemen aynı mühendislerle 2000 e kadar devam etti ve 2000 den itibaren 5 sene şampiyonluğu domine etti. feedback dediğiniz pilot geri bildirimi olarak adlandırılarayım bunu türkçe olarak, eğer schumi nin üstün çaba ve sabrıyla verdiği geri bildirimler olmasa ferrari 5 sene domine edebilir miydi? 4 sene şampiyon olucak bir araç veremeyen mühendislere gayetten bilgiler gelip mi aracı geliştirdiler? pilotun verdiği geri bildirim herşeydir. neyin eksik olduğunu bilmeden o eksikliği gideremezsiniz.
          sizde birşey bildiğinizi sanıp ezmeye çalışmışsınız da olmadı be.

          1. Uzun uzun cevap yazacaktım, ama sonra baktım da, hakkında en ufak bir bilgi sahibi olmadığın dönemler hakkında sadece izlediğin bir filmde gördügün şeyleri söyleyip, tam 40 sene sonra ile karşılaştırıyorsun. Telemetri denen şeyi biraz araştır, sonra devamı kendiliğinden gelecek zaten.

            Kendi fikrinizi söyleyin, ona kimsenin birşey dediği yok.Ama yanlış bilgi sahibi olduğunuz konularda iddialı konuşup da komik durumlara düşmeyin.

          2. OtonomAktor avatarı

            Sizin yaş 60 filan var mi o dönemler hakkinda direkt bilgi sahibi misiniz yani canli izlediniz mi o sezonlari?

      2. OtonomAktor avatarı

        ayrıca rosbergin telemetre problemi olduğu açıklandı adam hiç bir veri görmeden yarışmış. takım patronu wolff rosberg in çok iyi iş çıkardığını söylemiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir