Yakıt Sensörüne Zarar Veren Şey Bulunmuş Olabilir

yazar:

kategori:

Avustralya GP’sindeki diskalifiyenin ardından Red Bull defalarca yakıt akış sensörü ile sorun yaşadı.

Dünya şampiyonu takım Shanghai’da Gill üretimi sensörle yine sorun yaşadı.

Fransız petrol devi Total’in yakıtı Red Bull’un bu sorunlarının sebebi olabilir. FIA’nın teknik uzmanı Fabrice Lom suçlunun Total’in yakıtı olduğunu düşünüyor.

“Sensör üzerinde bir conta var ve Total yakıtının kimyasal içeriği buna zarar veriyor olabilir. Bu olursa sensör düzgün çalışamaz.”

Açık olmayan şey Total’in yakıtının diğer Renault motoru kullanan takımlar yerine sadece Red Bull’u etkiliyor olması.


Yorumlar

“Yakıt Sensörüne Zarar Veren Şey Bulunmuş Olabilir” için 11 yanıt

  1. bence sorun bu meşrubatcıların karakterleri.

  2. Bottas’ınkinde de sorun vardı yarışta gördüğümüz üzere. Sadece RedBull etkilenmiyor.

    1. ikisi aynı sorun değil. hemen atlama rbr temize çıkarmak için.

  3. Bu işinde kokusu çıkar yakında. Eksozla beslenen difizör yıllarca şampiyonluk kazandırmıştı. Yine benzer uyanıklığı yapmaya çalışıyor ancak bu sefer yememiş gibi duruyor.

  4. Siz de contayı değiştirin arkadaş. Gidip adamların benzinine dokunmayın.

    1. birtek redbull da yaşanıyorsa bu problem bi sorun var demektir olay conta felan değil muhtemelen uygun olmayan yakıt kullanılıyor.

  5. Suç ne totalde ne Red Bullda. Suç adam gibi çalışmayan Ers’de. Bu dezavantajı kapatmak için çok fazla benzin akışı yaparak çekiş yakalamaya çalışıyorlar o da sorun yaratıyor. Ferraride de benzer sorunlar var. Hele geçenki Bahreyn yarışında zannedersem 35. turdu bir baktım Alonso 62.36 miktarına ulaşmış, diğerleri 60’a yeni geçmiş. Red Bull dahil herkesten çok yakıt tüketen bir Ferrari vardı. Araçta adam gibi hızlı gitmemesine rağmen nasıl oldu da o kadar yaktı halen anlamadım. Mercedes bu ilere çok kafa yoan bir ekipti her zaman. Geçen senelerde Double Drs geliştirmek için çok çalışmışlardı. Demekki o zamanki emek ve zahmet bugünkü Erslerinin temeli olmuş tebrik ediyorum. Hiçbir çaba sonuçsuz kalmaz.

    1. Double DRS ile ERS arasında ilişki bulunmuyor .
      Mercedes kendi ünitesini üretiyor.Önceki dönemde de en hafif ünite Mercedes’e aitti.Bu konuda büyük tecrübeleri var.

  6. Acaba yakıt kurallara uygun mu?Konu Red Bull olunca akla ilk bu geliyor. Uçak benzini bile kullanıyor olabilirler.F1 yakıtının istasyonda satılan benzine yakın olması gerekiyor.

    1. Halilazırda kullanılan jet-uçak yakıtlarının yanıcılığı benzinden fazla ve yanarken yarattığı yüksek ısıya contayı-montayı geç, bu motorlar dayanmaz diye biliyorum; benzinin akıcılığını sağlamak için belli bir oranda kerosene müsaade ediliyor ama bilemeyiz.. Tabi Renault(Total/Elf komple) & RedBull’un köşelerin tozunu alma hususunda zirvede ve tencere-kapak uyumunda oldukları kesin; her şey beklenir 🙂

  7. var bu işte bir dalavere

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir