Vettel: Takım Emrini Reddetmem Bir Yanlış Anlamaydı

yazar:

kategori: ,

Sebastian Vettel Daniel Ricciardo’nun pit stratejisini yanlış anlamasının takımın yol vermesi yönündeki emrini reddetmesine neden olduğunu kabul etti.

24. turda Ricciardo Vettel’e yaklaşmış ve Vettel takım arkadaşına yol vermesi yönünde bir mesaj almıştı. Ancak Vettel takım arkadaşında hangi lastikler olduğunu sorduktan sonra telsizden ‘hiç şansı yok’ demişti.

Pit duvarından Vettel’e yönelen ikinci mesajda Ricciardo’nun farklı pit stratejisiyle yarıştığı belirtilmişti ve Vettel bir tur sonra ilk virajda yol vermiş göründü.

“Evet, onu arkamda daha fazla tutmamın bir mantığı yoktu. Çok daha hızlıydı. Bu durumda farklı stratejiler uygularız ve bana yol vermem söylendi. Bunu anlamaya başladım ve sonunda onu arkamda tutamazdım.”

“Çok hızlı olamadığımı düşünüyorum. Takımın açısından bakarsak muhtemelen doğru karardı. Daniel Fernando’yu zorlayabilirdi, ancak bu olmadı. Ancak onu bugün açıkça hızlı olduğu da ortada.”

Çin’de sorunun nerede olduğu sorulduğunda Vettel: “Bilmiyorum, bence ilk sürüşte iyi göründüm, ancak ana lastiklerle olan son sürüşte nedense yavaştım. Araçta bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Görünüşe göre şu an araçtan benden daha fazlasını çıkarıyor. Fark çok büyük ve bunun nasıl olduğuna bakmalı ve çalışmalıyız.”


Yorumlar

“Vettel: Takım Emrini Reddetmem Bir Yanlış Anlamaydı” için 33 yanıt

  1. Telsizde söyledikleri gibi Ricci 2 pitstop yapmadı ama 3 pitle lastiklerini Vettel’den daha iyi kullandığını gösterdi 20 sn farkla. Vettel egoyu bir kenara bırakıp doğru olanı yaptı..Kendi sorunlarını çözüp hızlanması gerek. Eğer o hızlı olursa yine Ricci’den de yol istenecektir. 4 yıldır araç iyi olabilir ama istikararlı sürüşleri yabana atmamak gerek. Sezon ortasında Vettel Ricci’yi takım emriyle geçerken bu lafları yutmayın sonra..

    Kimse yanlış anlamasın..Sadece özet geçeyim..Erken konuşuyorsunuz. Grosjean’da son 4-5 yarış Raikkonen’den iyiydi bu Grosjean’ın Raikkonen’den hızlı olduğunu göstermedi, bugün yaşananda aynı durum.

    1. Onur Tezoğlu avatarı
      Onur Tezoğlu

      Ricciardo da Vettel de 2 pit stop yaptılar.
      Sadece Ricciardo’nun lastikleri Vettel’den 3 tur daha fazla dayandı.
      Sebatian Vettel 12 ve 34. turlarda, Ricciardo ise 15 ve 37.turlarda pite girdi.

  2. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Bazıları Vettel’in bu kadar açık sözlü, bu kadar dürüst, yenildiğinde kem küm etmeden konuşmasını sindirememiş gibi. Bence Vettel iyi yolda.

    Ha bazıları restleşme takımdan ayrılma falan gündeme getirmiş. Takımla kavga etmesine gerek yok. Seneye Alonso’nun koltuğuna gelecek bence :p

  3. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
    2 Ekmek 1 Camel

    Ric’den öpücükler.

  4. ”Adamın şu konuşmasının neresinde ego gorebildiniz? Onceki sampiyonluklari aracinda yardimiyla olabilir ama vettel kotu bir pilot degil.”

    takım arkadaşın sen hızlı dediklerinde verilebilecek cevaplar nelerdir bize bir sırala istersen strateji hal hatır bunlar nedemek oluyor kenara çekil kısaca..diğer tüm cevaplar şişik egoyu tatmindir..

    biz zaten kötü pilot demiyoruz

    daniel kadar iyi değil.

  5. BahtsızBedevi avatarı
    BahtsızBedevi

    vettel için cok buyuk sans aslında bu yıl. efsane yapabilir ama işte takım arkadasını gecemeyince 4 değil ister 10 sampıyonlugun olsun bi onemi yok. kimse adam gozuyle bakmaz. bole giderse vettel sadece iyi araçla şampiyon olmuş pilot olarak kalıcak.

  6. Adamın şu konuşmasının neresinde ego gorebildiniz? Onceki sampiyonluklari aracinda yardimiyla olabilir ama vettel kotu bir pilot degil.

  7. rambo şansmı? tutun tutun duvarları yıkılmasın. gülmekten yarılabilirler.asfalt bile utandı vettelden tuuuu

  8. Vay beee vettele bak…adamım gün gelir devran döner k…. s..ters döner diye bosuna dememısler…Seni ne kadar sevsemde egonu yenmedıkce gercek sampıyon olamıycaksın..en azından kalplerde…

  9. Yarışı Ricciardo’nun 25 saniye gerisinde tamamladı. Fark aşırı yüksek.

  10. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste.

  11. Eğer böyle devam ederse ki eder,Vettel daha da agresifleşir takım içerisinde.Ayrılma noktasına gelirse kariyeri açısından büyük yıkım olur zira başka takımda başarılı olacağını düşünmüyorum.Mercedes’e gidemez heralde diye düşünüyorum giderse Hamilton’un yanında tamamen şampiyonluk imajını kaybeder.

    1. Aynı kanaatteyim. Şimdi ağlamalar, sızlamalar. Yıl sonuna doğru restleşmeler. 4 yıl Redbull ve Weber sayesinde şampiyon oldu. 1 şampiyonluğu olan button, hamilton, raikkonen gibi pilotlar bile çok daha fazla saygı görüyorsa bir yerde bir sıkıntı var demektir. Ama anlamazlar.

  12. Not bad for a number “1” driver hahaha 😀 😀

  13. yukarıdaki yorumlara bakınca anlamakta güçlük çekiyor insan 4 kere şampiyon olan pilota takım emri verilmiyormu..

    demekki öyle bir şampiyonmuş artık şampuan olma yolunda.

    sene sonunda egosu tavan yapana değil takımlar şampiyonasında paralar bölüşülüyor

    kimse parmak çocuğun kara kaşına sarı saçına hürmet etmez.

    parmak çocuk ait olduğu yere doğru gitmeye başladı.demekki bu araçta daha fazlası varmış.

    ve geçerken takıldığı insanlara idiot dediği günleri hatırlamaya başladı sanırım

    anlama zorluğu çeken biri için bu gün önemli bir gelişme

    anlayacak

    anlatacaklar..

  14. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    ayrıl şu takımdan seneyede bi cacık olmayacak sürüneceğiz burda acilen kapağı mercedese at hamido rekorları kıracak

    ayrıca vettelde gridin en yii pilotudur daniel tamemen şansa vetteli geçmiştir

    1. ayril su takimdan ??? hani sezon baslmadan diyodun vettel butun rekorlara devam edecekti??? takim emri yer oldu yol felan da vermedi zaten frenlemyi kacirdi disari tasti ve ricardo gecti.weberin ahi cikiyo yavas yavas 😀

    2. Vettel 4 dünya şampiyonlugunu Redbull’a borçlu ne çabuk sattın takımı hemen? kötü gün taraftarı olmak böyle birşey olsa gerek.

    3. Vettel 4 dünya şampiyonlugunu Redbull’a borçlu ne çabuk sattın takımı hemen? iyi gün taraftarı olmak böyle birşey olsa gerek.

    4. ←Simply The Best avatarı
      ←Simply The Best

      Rambo yapma bunu yapma, böyle zayıflık belirtileri gösterme. Sen John Rambosun titre ve kendine gel. Üzerinde taşıdığın adın ve Albay Trautman hakkını ver, pes etmek yok 🙂

    5. OtonomAktor avatarı

      la sanki mercedese geçse ne olcak hamilton rosberge yaptığı farkın 3 katını atar valla 😀 çaylak sayılan ricciardoyu aynı aracı kullanırken geçemeyen adam hamilton ımı geçicek 😀

    6. -10 Kardeş biz de bir söz var dır Zoru görünce kaçıp gidene adam denmez.

  15. Helal olsun Vettel’e benimde sempatim artıyor, dört kez dünya şampiyonu bir pilota emir vermek?Egosunun çok düşük olduğu bir gerçek şuanda.Gerçeklere yaklaşımıda üst düzey, şuminin tek varisi.Sorunlar yaşıyor yeni kurallar yeni lastikler, uyum sağladığında Ricardo’yu tokat manyağı yapacağına eminim.Terside çıkabilir o zamanda Ricardo’ya bir helal olsun deriz.

    Geçmiş sezonlarda hareketlerini bende çok tasvip etmiyordum, bu sezon ki hareketleri ile kafamdaki herşeyi altüst etti helal Vettel’e.Bu sezon geçtiğimiz tüm sezonlardan daha çok taraftar kazanacak.

  16. ←Simply The Best avatarı
    ←Simply The Best

    Normalde takım emirlerine karşı değilim, gerçekten önemli bir durumda ya da bir pilot şampiyonluk için savaşıyorsa gözüme çok batmaz. Bugün Red Bulla kıl oldum. 4 kez dünya şampiyonuna sanki çaylakmış gibi davranıp yol vermesini istediler. Bunun kabul edilecek bir tarafı yok, Seb kesinlikle bunu bir yere yazmıştır. Aslında Seb yazmanın da ötesine geçti ve yol vermedi, Sebe karşı sempatim bir kat daha arttı. Eğer geçmek istiyorsa gelip pist üzerinde geçecek. Gerçi bu yol vermeler Sebin gelecekte elini güçlendirecek, yine hoş gözükmüyor. Seb ilk stinte açıkça iyiydi. Ne olduysa sonraki stinte korkunç bir şekilde geriye düştü. Tahminimce Avrupada bunun üstesinden gelecek.

    1. Onur Gentas avatarı

      İşte şöyle yorumlar yapmayın. Avrupada üstünlüğü ele alacağını nerden biliyorsunuz? Sitede kesin konuşmalar dönüyor ve bunlar çok yanlış.

  17. bir sonraki yarıştatda vettel, sanırım Daniel benden daha iyi diyebilir…:)

  18. ForzaFerrari avatarı

    Multi 21 i de yanlış anlamıştın. Nedense işine gelmeyince yanlış anlaşılmalar oluyor.

  19. 37 ‘lik Webber’in yanında Schumi ile kıyaslanmaya başlanmıştı “Fet” . Şimdi asıl bölgesine döndü , seneye F1 i bırakabilir.

  20. Olay şöyle oldu. Vettele Daniel hızlı ona yol ver dediler. Vettel Danielin lastiğini öğrenince şansı kötüymüş, yapacak birşey yok dedi(yol vermem manasında) ve önde kalmaya devam etti. Akabinde pit duvarı biraz da sinirli olarak çağrıyı yineleyince(daniel hakkaten 1 saniye hızlıydı) vettel yol verdi.

    1. Ve yarış sonunda 25 sn. önünde bitirdi

  21. Vettel: “Bilmiyorum, bence ilk sürüşte iyi göründüm, ancak ana lastiklerle olan son sürüşte nedense yavaştım. Araçta bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Görünüşe göre şu an araçtan benden daha fazlasını çıkarıyor. Fark çok büyük ve bunun nasıl olduğuna bakmalı ve çalışmalıyız.”

    Kilit nokta bu cümle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir