Sutil, Daha Sert Pit Cezaları İstiyor

yazar:

kategori:

Force India pilotu Adrian Sutil, bugünkü Japonya GP pilotlar brifinginde gündemde olması planlanan pitten çıkışların güvenliği ile ilgili daha ser ve yıldırıcı cezaların verilmesini istedi.

Sutil, Singapur’da Felipe Massa’nın pitte garajının önünden ayrılırken kaçmak zorunda kaldı. Bu, Alman pilotun Massa ile arasında yaşanan ikinci pit meselesi idi.

Sutil: "Eğer sert bir kural olursa, herkes büyük bir cezanın olacağını bilir ve sonrasında bunu yapmayı durdurur. Daha dikkatli olacaklardır"

"Brifingde bazı görüşmeler yapacağız. Valensiya’dan sonra görüşmelerimiz olmuştu ve takımlar şimdi, bu tip kazalar hakkında neler yapılacağını düşünmeye başlamalı"

"Pit-stoplar her zaman zor gergin olur. Herkes, araçlarını mümkün olduğunca aracın gitmesini izin vermeye konsantre durumda. Orada, pit yolundan gelen diğer araçları kontrol edecek birine ihtiyaç var"

"Şüphesiz bu sorunu çözmek için biraz daha konuşacağız, belki de FIA ile. this problem. Pit yolunda birilerinin kaza yaptığı zaman olacak, bu berbat bir şey. Bu sadece bir şeylerin olmasından önce zaman meselesi."

Güvenli olmayan bir şekilde pit yoluna çıkış, Pilotlar Birliği tarafından da artışılacak. Direktör Jarno Trulli, sadece araçların pit yoluna güvenli olmayan bir şekilde çıkması ile değil, erken çıkma ile mekanikerlerin tehlike altında olmasından da endişe ediyor.

Trulli: "Adrian’ın düşünceki güzel. Bunu önceden gerçekten tartışmadık. Çünkü pek sık olmazdı bu. Ama bunun olduğu zaman çok tehlike yaratabileceğini gördük, sadece pilotlar için değil kesinlikle mekanikerler için de"

"Bunu kesinlikle hükme bağlamalıyız. Pit-stop, herkes için kilit nokta ama hazır olmadığınızda aracını kaldırmamalısınız. Asla olmamalı. Pit alanındaki herkese dikkat etmeliyiz."

Trulli, araçların güvenli bir şekilde kalkışı için takımlara daha fazla sorumluluk verilirse sorunların azalacağına inanıyor. bu, küçük bir pit yolu kazasında bile daha yıldırıcı, sert cezaların verilmesine doğru gidecek. Nascar ve IndiCar serilerinde hava hattında bile giderken ceza ile sonuçlanıyor.

Trulli: "Kişisel olarak takımlara daha fazla sorumluluk verirdim. Eğer güvenli olmayan bir çıkış yaparsanız ve kimse bunun için hazır değilse, takım sorumlu olmalı"

"Bu şanssızlık meselesi değil çünkü şimdi bu bir kaç defa oldu ve mekanikerler için ciddi sonuçlar doğurabilir. Belki de yeni bir kural koymalıyız"


Yorumlar

  1. this problem:) arada kaçmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir