Kubica: "Alonso BMW'ye Uymazdı"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso BMW Sauber’e geçmedi çünkü o Alman takımının  F1’e olan yaklaşımına uymazdı. Bu sözler BMW pilotu ve Fernando Alonso’nun yakın arkadaşı Robert Kubica’ya ait.

Kubica seneye takımda kalıyor, ve sezon başlarında Alonso’nun 2009’da hangi takımda olacağı söylentiler ortaya çıkmıştı, ve Kubica onunla takım  arkadaşı olmak "çok eğlenceli" olurdu demişti.

Fakat şimdi Bild gazetesine şunları söylüyor: "Bence Fernando hiç bir zaman BMW’ye gelmesi için ikna edilmeye çalışılmadı. Onu tanıdığım kadarıyla o BMW takıma uymazdı.

"İki taraf arasında felsefe farkı var". dedi.

Ayrıca 2008’de kimin şampiyon olacağının sorulması üzerine: "Mantığım Hamilton, fakat kalbim Massa diyor."

Hamilton’la olan rekabeti karting yıllarına kadar uzanan Kubica geriye bakıyor ve İngiliz şampiyona liderinin sürüş tarzını eleştiriyor.

"İki yaklaşım vardır. Ya sert ama adil sürersin, ya da kendine fazla güvenip aşırı agresif olursun."

Kubica Hamilton’ın Monza’da Timo Glock ve Alonso’ya karşı sürüşü hakkında "çok fazla ve tehlikeliydi."dedi.

Ayrıca sürücüler birliğinde şikayetçi olanın bir tek kendisinin olmadığını söyledi: "Bu bir konu oldu ve çoğu aynı görüşte."dedi. 

 


Yorumlar

  1. adam doğru söylemiş nerden mi biliyorum başka pilotlar da alonso mclaren de durmadıysa bmw de hiç durmaz demişlerdi…

    Hamilton iyi bir pilot fakat geçişlerde çok bencil davranıyor monza dışında da yaptı fakat monza daki artık çok belirgindi.. ben hamiltonu sevmiyorum aynen kubica gibi mantığım hamilton kalbim massa diyor..

  2. hamiltonun glock u geçişi değil de, geçtikten sonra onu pist dışına itmesi kesinlikle problemliydi..ama weberi, alonsoyu ve diğer 5 (monzada) kişiyi geçişinde bi sorun yoktu.Aslında kubicanın alonso ile ilgili söylediği şeylerde pek çelişki yok..ilk sorulduğunda alonso bmw ye uymaz felan deseydi bu sefer adamı korkmakla suçlayacaklardı..galiba alonso ve kubica birbirilerine benziyorlar..ikisi de bulundukları takımda tüm enerjilerin kendilerine yoğunlaşmasını istiyorlar..bu sebeple ikisi aynı takımda olamazlar.

  3. McLAREN TEAM avatarı

    arkadaşlıkları karakter benzerliğinden kaynaklanıyor olaylara bakışları açıklamaları aynı son ana kadar nediyecekleri belli olmaz yarın tam ters bir açıklama yapabilir…

  4. Raikkonen'i Hamilton'u eleştirdiğimin 2 kat eleştirdim. Bu beni McLaren'ci mi yapıyor?

  5. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    arkadaşlar ben kubica alonso arkadaşlığı ile ilgili yorum yazacağım. dikkat ederseniz kubica alonso ile problemimiz olmaz diyor hatta eğlenceli olur diyor ilk demecinde. şimdiki demecinde ise bmw takımının f1 olan yaklaşımından dolayı o bmw takımına uymazdı diyor. yani başka bir takımda yine takım arkadaşlığı konusunda fikir değişikliği yok yanılmıyorum galiba değilmi.ama habere bakarsanız kubica sanki çark etmiş gibi bir hava verilmiş

  6. Yaşasın formula 1;Yaşasın formula 1 kardeşliği.Teşekkürler Trf1.net iyi ki varsınız.

  7. Ben istanbulparkta Alonsoyu izlediğimde şoke olmuştum gerçekten çok güçlü bir pilot ve insanı tatmin eden bir sürati var.Ama hiç diğer pilotları tehlikeye sokacak bir hareketini göremedim.yani şampiyonluk başka bir tecrübe gerçekten.

  8. senna guven avatarı

    ege, kimiye laf etmiyorum..kimi başkaları gibi söylenmiyor sızlanmıyor diyorum..erhan f1 ..sempatiklik konusunda bence dedim zaten..lewisi herkesin sevmesini istemiyoruz zaten.bence yine söylüyorum geçişte birşey yok senin de hamilton düşmanlığından düşüncelerine bişey olmuş..ayrıca bakıyorum da bmw haberlerinden çok hamilton haberlerine (negatif) ve ferrari haberlerine(pozitif) yazılar yazıyosun.. gerçekten bmw cimisin???

  9. Evet insanlar mantığım hami ama kalbim massa diyor çünkü hami kırıyor döküyor sadece arabayı sürmüyor;massa ise sadece sürmeye çalışıyor bu kadar basit.

  10. Alonso bir dünya şampiyonu ve hangi takıma gitse diğer pilot o sıfatın altında ezilir.Kimse böyle bir takım arkadaşı istemez tabi,bu gayet doğal.Ayrıca kimse Kimi ye laf etmesin tamam mı çünkü oda bir DÜNYA ŞAMPİYONU…

  11. Alonso'ya yaptığı atak bence de temizdi. Hamilton'un sana sempatik gelmesi senin düşüncen, herkes aynı pilotu sevseydi zaten saçma olurdu.

    Eski konuları tekrar tekrar açmak istemiyorum ama Hamilton'un Monza'da Webber ve Glock'a yaptığı yarışmak değildi, bunu tartışmaya bile gerek yok aslında. Sen bunlara normaldi diyebiliyorsan kusura bakma ama gözlerin fanatiklikten kör olmuş. Bunun korkmakla falan bir alakası yok.

  12. monzada haminin glock a atağını tartışırız veya eleştirebilirz ama alonsoya yaptığı atak ta ne gibi bir problem vardı…

  13. senna guven avatarı

    korkuyorsan gidip golf oynayacaksın…
    bunu ben değil kimi söylüyor…kimi gibi birinden çok yanlış çok tehlikeli geçiş die bişey duydunuzmu..nascar ve DTM bu gereksiz konuşan pilotlar gibi pilotları bekliyor. bence pistin en sempatik adamı da lewis..kubica şansının bittiğini mi düşünüyor aceba da konuşmaya başladı!?
    herkese iyi yarışlar..

  14. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Galiba söylediklerim yanlış analşıldı. Aslında demek istediğim şey kubica aynı soruya dün farklı bugün farklı bir şey söylemiş gibi gösterilmesidir.Aslında dünkü ve bugünkü ceavplarının farklı olmasının nedeni farklı soru veya farklı konulara cevap vermesidir.Yoksa eminimki kubica ve alonso hala iyi arkadaştırlar ve aynı takımda da iyi bir şekilde geçinebilirler.

  15. BMW Alonso'yu birinci pilot yapmazdı. Alonso'da böyle birşey kabul etmeyeceğine göre Kubica'nın dediğinde bir sorun yok.

    Kalbi Massa diyorsa bunda ne gibi bir art niyet olabilir. Benimde kalbimden Massa geçiyor ama mantığım Hamilton diyor. Massa Hamilton'a göre daha sempatik bir pilot.

    Monza'ya baktığımda Hamilton'un geçişlerini hatırlıyorum ama hatırladığım başka şeylerde var. Yanında bir pilot varsa o yokmuş gibi davranamazsın. Hamilton'un sürüşünü bütün pilotlar eleştiriyor. Sizce sebebi diğer pilotların korkak olması mı?
    Kendinizi bir de Webber'in veya Glock'un yerine koyun veya Almanya'daki Piquet'in yerine koyun veya aynı şeyin Hamilton'a yapıldığını düşünün. Hoş olmuyor dimi?

  16. burak bocek avatarı

    bizde bundan bahsediyoruz işte.daha dün farklı diyordu bugun farklı diyor.tamam onu bizden iyi tanıyor diye her söylediği doğru olamaz ki.ve f1de diye bizim düşünmemize engel olamaz ki bu durum.neden bırakalım bunları.bence çokta mantıklı ve yasin arkadaşımızda bana katılmış.bana çelişkili geldi konuşması.önce iyi bir ikili oluruz sorun olmaz onla yarışmak isterim diyen birisi bugun farklı konuşmuş.bu f1 pilotuda olsa takım patronu olsada yoruma açıktır ve tartışılır.bizden iyi biliyorlar diye bu işi düşünmemize engel değil sevgili kardeşim.bunu o zaman bilmiyor muydu kubica takımın felsefiesine suyuna buyuna aykırı oldugunu o demeci verdiği zaman şimdi mi aklına geldi acaba

  17. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Bazıları diyorki kubica şöyle demişmiş sonra böyle demişmiş bırakın bunları. Adama alonso seneye heifield yerine gelirse iyi geçinip geçinyeyeceklerini sormuşlar oda evet iyi geçiniriz sorun olmaz demiş.Eee bunda ne var ? Onunla hamilton gibi oluruz demesini mi bekliyordunuz? Sonuçta alonsonun takıma gelme olasılığı vardı değil mi? şimdi ise Alonso BMW'ye Uymazdı demiş diyeceksiniz.Adam aşağı yukarı 2 yıldır sizden ve benden daha çok alonsoyu tanıyor ve f1 hakkındaki düşüncelerini biliyor.Alonso gideceği takımda mutlaka 1. pilot olmayı istediğini hepimiz biliyoruz.Kubica da BMW de birinci ve ikinci pilot uygulamasının çok açık bir şekilde yapılmadığını bildiğinden ve alonsonun BMW deyken sürekli gözünün ferraride olacağından dolayı söylemiştir.

  18. arkadaşlar lütfen yorumlarımızı yazarken sakin olmaya çalışalım seviyeyi bozmadan..

  19. burak arkadasım süper yazmıs hele iknci yorumunun altına ımzamı atarım:D iki ay önce iyi bir ikili olurz dıyen adamn soyledklerıne bak kubicada başarılı oldukca degısmeye basladı önce heidfield le ilgilenıyorlar dedi gçn yarısta sıralama turlarında yarıs muhendısını fırcaladı hatrlıyosanz telsizde kubicayı cok sevıyodm ama degsmeye basladı

  20. Yavuz Balcı avatarı

    buda çorbacı çıktı. resmen batırmış. heidfeld şu adamı geçsin başka şey istemiyorum. bu adamdan büyük pilot olacağını sanmıyorum ayrıca.son günlerin moda sözü mantığım….. kalbim……diyor.artık gerçekten düşünmeye başlıyorum acaba lewis teninden dolayı mı bunları düşündürüyor.salladıkları şeye bak bazıları adil sürermiş.kardeşim benden yavaşsan o zaman sağa çek yol ver sende adil ol.arkamdaki benden hızlı yol vermem gerekir de.yanlız şunu diyeyim bugün lewis bu yüzden sevilmiyor.yakın tarihte bir kişi daha vardı aynı nedenle sevilmeyen.kısaca şumi.şumi efsane olarak her zaman kalacak.belki lewis te olabilir. ama kubica ve kubica gibi düşünenler asla.saygılar.

  21. burak bocek avatarı

    yapma etme mclaren daha avustralyada 16cı başlayıp3e kadar cıkan kimi raikkonen değilmiydi.kanada gpde 14ten e kadar çıkanda massa değil miydi.geçen yılda 20geçişle en çok geçiş yapan pilot massa.hem konumuz bu değil massa buyuk takımlara atak yapmıyor dedi bende ondan yzdım

  22. nedense hiç görünmüyor ferrarini geçişleri ama hamilton he ferrari geçmiş:D insan utanır sayerken. sadece bak monza ya geçiş gör. bu adam olmasa neyi izleyicez oraya gidip sonda giden ferrariyi izlerek mi zevk alıyor millet.
    – Her seferinde geçiliyorum bu da bana çok koyuyor diyecektiniz!

  23. mehmet ceviz avatarı

    yapma be kubi alonso dan sonra en sevdiğim pilot sensin.bence sen de söylediğine inanmıyorsun.alonso her takım için bir seçenektir.hami konusundada sana katılmıyorum.hami gerçekten limitte giden bir pilot.bu seneki performansıyla şampiyonluğu hakediyor.saygılar

  24. McLAREN TEAM avatarı

    dogru söylüyorsun puan durumu anlatıyor zaten:)

  25. McLAREN TEAM avatarı

    iyi ozaman onunla yetinmeye devam et

  26. burak bocek avatarı

    birde kubica alonso ile sorun olamz iyi dostuz iyi takım arkadaşı olruuz dedikten sonra kadro belirlenince yan çizmiş gibi oldu sanki.ve alonso bmw hiçbir zaman opsiyon olmadı demesinede bozulmuş bir karşı cevap vermiş olabilir.sadece benim fikrim

  27. McLAREN TEAM avatarı

    macaristan sıtartından başka bir örnegin varmı acaba?

  28. burak bocek avatarı

    massanın büyük takımlardan birine atak yapmaya ihtiyacı yokki.maceristan startındakide size yeter de artar zaten.sonuçta oda yarış içinde geçiş olarak kabul ediliyor.sen bunu ayırsanda pek önemli değil.massa bizim istediğimiz gibi geçiş yapmak zorunda da değil.olaya büyük takımlara atağı yok diye bakarsak massanın hiç iddaası olamazdı bu yıl.bi kere massa dediğin takımların hep araksında mı kalıyor ki geçiş yapıcak.heiki ve heidfield desen massa ile hiç alakası olmayan yerlerde yarıştılar sezon boyu.ama bahreynde kubicayıda geçti kanada da aynı virajda heiki ile bar hondayı geçti.unuttun mu sezonun en güzel geçişleri bu adamdan geliyor.korkak olsa bunları yapamazdı.hamiltonda ist park almanya yarışlarında massayı geçti.almanyada frenleri tutmayan piqueti bile yakalayaman massayı.

  29. McLAREN TEAM avatarı

    birde neden cesur pilotlardan ses çıkmıyor mesela kimi! çünki o bir yarışçı…

  30. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Sanki gereksiz cümleler gereksiz kurulmuş,birşeyler söylemek zaruri olduğundan söylenmiş gibi.Daha önce iyi bir ikili,neden olmasın,başarılı olacaktır gibi kelimeler kullanırken,kimin nerede kalacğı belli olduktan sonra sanki o cümleleri dha önce hiç kurmamış gibi davranmak bana gereksiz,boş laflar gibi geliyor.F1 dünyajsının da bizde çok yaygın olan dedikodu-magazin bir yanı oluşturulmaya mı çalışılıyor acaba.

  31. McLAREN TEAM avatarı

    buna hazmedemiyorum demek daha iyi olur bir laf vardır meyve veren agaç taşlanır..o geçiş yapmaya çalışırken siz ne yapıyorsunuz acaba trencilik oynuyorsun sezin yaptığınızı eminim dünyada pek çok kişi yapabilir ama sıradaışı olmak f1 etarihe adını yazdırmak zorlamayla zekayla limitlerde gitmekle olur..bir çok efsane pilot yaşamıyor bu mantıkta olmadıkları için

  32. ilker biçer avatarı

    Hamilton gibi sürüş yapan çok az pilot var ben daha massa'nın bu sezon büyük takımlardan birine yarış içerisinde atak yapıp geçtiğini görmedim.(Macaristan'ın startını ayrı tutuyorum çünkü start'ta geçti)ve pilotların sürüş yaklaşımını da bir türlü anlamış değilim herkes sizin gibi korkarak araç kullanmaz ki senin yapamadığını Hamilton yapıyor işte artık pist üzerinde rakibi geride bırakmak bile kubica gibi pilotlara göre adil olmayan bir durum oldu.Ayrıca hamilton Alonso'yu start-finiş düzlüğünde geçmişti viraja girmek içinde aracını tekrar yarış çizgisine oturtması gerekiyordu.

  33. hamilton alonsoyu monzada geçişinde problem mi vardı???

  34. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Kubica sen bi tanesin seninle aynı şekilde düşünüyorum.

    "Mantığım Hamilton, fakat kalbim Massa diyor."

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir