Fuji'de Hamilton Pole'de, Massa Şokta!

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton şampiyonluk rakibi Felipe Massa’nın 5. sırada kaldığı Japonya GP sıralama turlarında önemli bir pole pozisyonu kazandı.

Sıralamaların son seansına kadar en hızlı isim olamayan Hamilton, son turda attığı 1.18.404’lük derecesi ile en hızlı isim oldu ve kariyerinin 12. pole pozisyonunu kazandı ve yarınki yarışa avantajlı bir konumdan başlayacak.

Hamilton’u Ferrari’de son yarışlarda iyi iş çıkaramayan Kimi Raikkonen takip ederken Mclaren’den Heikki Kovalainen 3. sıradaki isim oldu.

Fernando Alonso da etkileyici şekilde 4.lüğü kazanırken onu şampiyonluk mücadelesinde belkide büyük bir şansı kaçıracak olan Massa takip etti. 

Massa’yı Kubica ve kendi evlerinde yarışan Toyota pilotları takip ettiler. Toyota pilotlarının arkasında ise her ikisi de son seansa kalmayı başaran Toro Rosso pilotları yer aldılar.

Red Bull pilotları burada da Toro Rosso’nun arkasında yer aldı. Coulthard 11. olurken Webber 13. sırada kaldı. Nelson Piquet de 12. olarak bir kez daha takım arkadaşının gerisinde kaldı.

Williams pilotları Nakajima ve Rosberg 14 ve 15. sırada kalırken onları Nick Heidfeld takip edecek olan isim. Heidfeld sıralamaların ilk bölümünde sürpriz bir şekilde elendi ancak BMW Sauber takım olarak rekabetçi olamadı ilk seansta. Kubica da 14. sırada kalarak son anda elenmekten kurtulmuştu. 

Yarışa Honda ve Force India pilotları son sıradan başlayacaklar. Yarınki yarışı sabah 7.3 ‘dan itibaren izleyebilirsiniz.

Pos  Driver        Team                     Q1         Q2         Q3     
1. Hamilton McLaren-Mercedes (B) 1:18.071 1:17.462 1:18.404
2. Raikkonen Ferrari (B) 1:18.160 1:17.733 1:18.644
3. Kovalainen McLaren-Mercedes (B) 1:18.220 1:17.360 1:18.821
4. Alonso Renault (B) 1:18.290 1:17.871 1:18.852
5. Massa Ferrari (B) 1:18.110 1:17.287 1:18.874
6. Kubica BMW Sauber (B) 1:18.684 1:17.931 1:18.979
7. Trulli Toyota (B) 1:18.501 1:17.541 1:19.026
8. Glock Toyota (B) 1:17.945 1:17.670 1:19.118
9. Vettel Toro Rosso-Ferrari (B) 1:18.559 1:17.714 1:19.638
10. Bourdais Toro Rosso-Ferrari (B) 1:18.593 1:18.102 1:20.167
11. Coulthard Red Bull-Renault (B) 1:18.303 1:18.187
12. Piquet Renault (B) 1:18.300 1:18.274
13. Webber Red Bull-Renault (B) 1:18.372 1:18.354
14. Nakajima Williams-Toyota (B) 1:18.640 1:18.594
15. Rosberg Williams-Toyota (B) 1:18.740 1:18.672
16. Heidfeld BMW Sauber (B) 1:18.835
17. Barrichello Honda (B) 1:18.882
18. Button Honda (B) 1:19.100
19. Sutil Force India-Ferrari (B) 1:19.163
20. Fisichella Force India-Ferrari (B) 1:19.910


Yorumlar

  1. sabah yarış barselonanın aynısı olur sebebi ise pistin neredeyse aynı oluşu ama sol ön lastiklere çok yük biniyor avusturalyayı hatırlarsanız oradada sol ön lastikler bitmişti ve macaristan bence maklaren lastik patlatır sebebi ise sol virajlarda onboard kamerada maklerenin lastikleri kitlemesi son olarak yarışın galibi lastiklerini en iyi kullanan takım olacaktır.GO MASSA GO KİMİ

  2. Yakup Ercan 3ünün ya da 4ünün aynı turda pite girme şansları imkansız derecede az. takımlar bu tür şeyleri engellemek için pilotlar arasında en az 1 turluk yakıt farkı ayarlıyor. düşünki her iki pilot ilk pitlere kadar arka arkaya gitti ve yakıtları bitti. ne olacak? ikisi girip arkadaki mi bekleyecek sc periyotu olmamasına rağmen?

  3. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    son cumlede alonso olacaktı ozur.:))))

  4. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    burak arkadasım.bak.ben massa yı hıc sevmem.yıllardan beri yanı sauberden mc larenden beri kimi raıkonnen cıyım.bunu bır cok kısı bılıyor.sevmek sevmemek ayrı.senın kımıyı savunuyor massa ya tas atıyorsun dıye sucladıgın yorumda ben ıkısınıde yapmamıstım.tamamen objektıf yarın ıcın bır senaryo yazdım kendımce.bu benım fıkrım ktılırsın katılmassın ayrı.massayı sevmıyorum.lafta atarım tas ta atarım kımseden hıcazet alacak degılım bunu sende soylemıssın ama ben bunları hıc yapmamıstım.sen dırek ısmımı kullanıp bana cvp verdın.hemde ıtham ederek.yanı kımıyı kolladıgımı massa ya tas attıgımı soyledın.tamam.arkasından ben hayır yapmadım dıyorum kımseyı kolladıgım tas attıgım yok dıorum.ıkıncı mesajında buluttan nem kapıp savunma dıorsun.lımı kandırıyosun dıosun.uslubuna dıkkat et dıosun celıskı ıle sucluyosun ve en onemlısı bunu benım hep yaptıgımı soyluyorsun.yanı uslubu kotu olan suclayan ıtham eden hep senken.bana cvp veren hep senken.polemık olmasın dıye ugrasıyorum senın yaptıgına bak.arkadasım yorum yaz kımseye cvp verme.katılırsın katılmassın ayrı dava.bende kaılmadıgım zaman dırek kımseye ısım vererek cvp vermem.tezını antı tez ıle curutmeye calısırım.benım yapmaya calısıgım yıne soyluyorum.kımı pıt adamı dıyen arkadasıma ısım vermeden suclamadan kısısel polemıge gırmeden hayır kımı pıt adamı degıl o yarıslarda yarıs ıcınde mucadele eder gecmeye calısır yarıs ıcınde gecıslerı pıttekı gecıslerınden fazladır dedım yanı tezı curutmeye calıstım.cıkan mevzuya bak ya.yonetım uyuyormu nerde bu devlet nerde bu trf1.
    massa ınsallah agırdır.degılse fıyasko.ferraırı agır cıkarıssa massa yı zaten buyuk bır kumar rısk.elınde patlıyabılır.ama madem 5.oldu bahanesı agırlık olur ınsallah.massayı sevmem ama sırf kımı nın tk arkadası dıye ısterım samp olmasını.kımı elınden gelenı yapacagını soyledı.umarım massa startta yada yarıs ıvınde olmassa pıtlerde alonso ve kovayı gecer.yoksa gecmıs olsun demekten baska bır sey kalmıyacak.
    hamıye gelınce.o super bır pılot bana gore.arkasında kaybedecek hıc bırseyı olmayan hızlı bır kımı var.kaybedecek cok seyı varken kımıyle nasıl mucadele edcegını nasıl tapkı verecegını cok merak edıyorum.hugh bıle korkmus ama bellı etmıyor.kımı ne yapıp edıp hamıltonu gececektır.ama massa ne yapar bılmıyorum.onunda onunde eskı samp son yarıs galıbı massa var.allah yardımcısı olsun.burak.herseyı yanlıs anlama.ben poılemık adamı degılım:))

  5. Yakup ERCAN avatarı

    Hamil – Kimi yada Massa üç pilotta aynı yakıt miktarları ile yarışa başlayacaklar. Bu sıralama Massa için büyük bir dezavantaj olacak. Mutlaka çok çok iyi bir start alması lazım yoksa iş Kiminin üstüne kalacak. Gerekirse Massa için arkasındaki bütün gurubu tutması lazım:)

  6. burak bocek avatarı

    erdal neden celallendin anlamadım kardeşim.yazını yanlışta anlamış olabilirim.tabiki savunmaya geçmişsin.kimi kandırıyorsun savunuyorsan suç değil yapabilirsin.ama yazdıklarına çelişme.gerçi senin herzamanki halin olmaya başladı bu.adam kimiye pit adamı geçiş yapamıyor demiş sende cvp vermişsin.savunma değilde ne bende senın yorumuna katıldım az cok ve cevap olark aynı şeyleri yazdım.asıl sen nasıl okuyorsun ben merak ediyorum.vermiceksen verme cevabı cokta umrumdaydı.önce bir uslubuna dikkat et.ben yanlış mı anladım diye sordum.yanı konu massa demek mi istedin orasını anlamadıgım için yazdım allah allah herkes bi alem burda

  7. ayhan sumbul avatarı

    massa ilk virajda yarış dışı. rai ilk turda lider. tabii duvara toslamazsa :))

  8. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ben kımı nın nesını savunmusum bu yorumda.aslında cvp vermıyecektım ama yanı nasıl okuyorsunuz yorumu anlamıyorum.kımıyı savundugum massa ya tas attıgım fılan yok benım.yarın olacaklar hakkında bırseyler yazmısım nacızane..arkasından kımı ye pıt adamı dıyen ısmı lazım degıl bırıne kımıdenmı bahsedıyorsun massa danmı dıye bır soru sormusum.zıra kımı pıt adamı degıldır yarıs ıcınde gecıslerı pıtte gectıklerınden kat be kat fazladır buna vurgu yaptım.massa da kımı nın takım arkadası ne yanı vettel yada sutıl dıyeı sorsaydım…..

  9. alonso yarın yarışa zevk katacaktır arkadaşlar bundan eminim saygılarımla renault r 28 de büyük bir gelişim var sezona başladıkları yere bakın şimdi herşey alonsoya bağlı 2009 da renault da olursa 2005 2006 nın renault u geri dönecektir

  10. ya kimin olacak kardeş

  11. 2009 un sizin olcağını pek sanmıyorum hakan arakadaşım….

  12. somuma kadar renault f1 team fernando alonso bir gün mutlaka adım adım yaklaşacaz zafere 2009 bizim olacak saygılarımla

  13. geçmiş olsun massa.. geçmiş olsun ferrari… 10 yıl sora tekrar mclaren şampiyonluğunu seyredecez artık napalım…

  14. onur aybars avatarı

    Yarın hiç bir şey garanti değil. Massa iyi kalkamasa da uzun düzlükte Alonso'nun en fazla 2 bilemediniz 3 tur arkasında kalır diye düşünüyorum. Heikki'yi zaten saymıyorum. Kimi de bir güzellik yapacaktır. Yani Lewis'in çok hızlı ve hatasız olması gerekecek. Ancak Ferrari pit ekibi ve pit duvarını unutmamak lazım 🙂

    Alonso'ya da "Helal olsun" diyorum.

    Bir de anlayamadığım bir durum var; Ferrari'ler bu yarışı Massa alamazsa şampiyonluk gider diyorlar. Ben bir McLaren'ci olarak Massa başladığı yerde bitirse bile Lewis şampiyondur diyemem. Neden bu kadar pesimist düşünüyorsunuz? Çözebilmiş değilim. Lewis'in – bu yarış veya diğer iki yarış – sorun yaşayamayacağını nereden bilebiliyorsunuz?

  15. burak bocek avatarı

    kimiyi savunurken massaya taş atman gereksiz erdal altundağ.kimide massada ne kadar geçiş yaptıklarını kimseye ispat edicek değil.massada pit adamı depil kimide.bunu söyleyen zaten yarışları izlemiyordur.kaç yarış yazıcaz ki burda şu yarıs sunları geçti bunları geçti diye.bilen biliyor.onlar tamamen art niyetli yazılar.ama son söylediğin cümlede ben anlamadım massaya taş mı attın yoksa konu massa onu mu konusuyoruz demek istedin.yani ben mı yanlıs anladım yada?

  16. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bence fıyasko.bunu massa nın sıralama soonrası yuz ıfadesınden anlıyoruz.her ne kadar agır olsada 5 cı olması ıslerı arap sacına dondurdu.massa nın en buyuk sılahı polden pbasladıgında alıp basını gıtmesı.bunu ferrarıde bılıyor ve onu agır depoyla kaldıracak kadar rısk alamazlar.bence massa standart olarak herzaman cıktıgı ortalama agırlıkla cıktı.ılk turunda rai ıle hemen hemen yakındı.ıkıncı turda raı derecesını gelıstırırken massa gelısıremedı.bunun benzın yukunden olmadıgını lastık veya massa dan kaynaklı bır hata oldugunu dusunuyorum.ha yok takım bılerek agır depo ıle cıkardıysa gecmıs olsun.raı onun ıcın tehdıt olmaz.o durumda bır sekılde yer degısırler ama massa nın gecmesı gereken bır mc laren bırde reno var.kımı startta veya yarıs ıcınde hamıltonu gecmeyı basarısra massa nın bırde hamıltonu gecmesı gerekkı bu cok zor.sampıyonluk sansı elbette var ama bu yarısı alması bır nevı mucızelere yada extrem seylere baglı.start cok onemlı.uzun duzluk sonra soguk lastık ve soguk frenlerle ılk vııraj super zevklı olacak.kım kımı gecer bılemem ama bu sekılde kalsa bıle raı hamıltonu asla bırakmayacaktır.bence hamı nın ısı daha zor.cunkı kımıyarıs kazanamasa pıuan alamasa bıle spa dan sonra baya bır sorunlarını asmıs gıbı gorunuyor.bırde su an gerıden gelıp en ıyı yarısları cıkaran kımıye yarıs ıcınde bır sey yapamıyor sadece pıtte gecıs yapıyor pıt adamı dıyenler ne kadar komık sınız ya.kımıdenmı bahsedıyorsunuz massa danmı:?

  17. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    massa şampiyonlugu singapurda kaybetti malesef.

  18. burak bocek avatarı

    abi bu saatten sonra massa startta geçse 3bitirsede bir önemi yok bence.çok dha fazlasına ihtiyacı vardı.çünkü daha da açılacak puan farkı.bız burda ayzıyoruz ama su olur bu olur dıye bunlar en ıyı ıhtımaller.ya aksı olursa bu ıhtımallerde var.sıngapurda bıle elımızdekı yarısı verdık yarın massanın sansı bence cok az.ferraride en sevdıgım guvendıgım adam o fakat bunuda duygusallıgı bır kenera bırakıp gerçekçi olurak söylüyorum

  19. vidyo linki var mı bende göriyim 😀

  20. Şenol Massa öyle kusursuz bir tur atmamış.Onboard kameradan turunun tamamını izledim 2 kere frenaj kaçırması var ve kontrası var son sektörde.Lewisin tam turunu göremedim.Massa çok ağır değil max. 2 turdur.

  21. helal sana alonso.nerdeyse 3. oluyodun. yaptığın showu izlemek keyif verici

  22. tebrikler LEwis harika bir son turla bitirici vuruşu yaptın özlemiştik seni polde başlarken görmeyi :))) Hamilton bu pistte gerçekten iyi gidiyor özellikle onbord kameradan baktığımızda aracı kaydıra kaydıra sürdüüğünü görürsünüz belki içinizden bu adam nasıl hızlı olabiliyor diyebilirsiniz ama o bunun sayesinde bu kadar hızlı oluyor yani oversteer'ı seviyor buda onun en büyük artılarından birisi mesela Ferrari aracı understeer'a daha yatkın vede Kimi sevmiyor understeer'ı Massa ise tam tersi understeer'ı seviyor Kimi'nin stiline McLaren aracı daha iyi uyuyor o yüzden..Her neyse Kovalainenede tebrikler Massa ile aynı yakıt yüküne sahip olduğunu düşünüyorum çok yakın dereceleri çünkü startta 3. sıranın avantajını kullanırsa Kimiyi geçebilir ama bizim ondan beklentimiz yeter ki geçilmesin yerini korusun başka bir şey istemiyoruz :)) Hamilton da temiz taraftan kalkıcak o yüzden Kimi'nin sorun yaratıcağını sanmıyorum ona ama ileriki turlarda Kimi zorlayacaktır çünkü kaybedecek bir şeyi yok sonu duvarda bitebilir onunda bu yarışta..Massa'nın bende hata yaptığını düşünüyorum eğer benzin yüküne vurursak Massa'nın en az 5-6 tur ağır olması lazım bu kadar fark yiyebilmesi için. 10kg(5 turluk) benzin 0.380 kaybettiriyor..Benim şahsi düşüncem Massa'nın 2 veya en fazla 3 tur ağır olacağı aynı şekilde Kovalainende Hamiltondan 2-3 tur ağır Kimi ile Hamilton arasındada 1 tur fark olabilir..Ron Dennis'in söylediğine göre Lewisin en iyi sıralama turlarından biriymiş bu..Buda hafif olmadığını kanıtlıyor bi nevi..Heyecanlı bir yarış bizi bekliyor iyi olan kazansın..Hamilton 1. bitirirse bu yarışı Çinde büyük olasılıkla garantiler şampiyonluğu..

  23. yazının son cümlesindeki yarış saati bana baya ilginç geldi,zaman farkı gibi işe fazla kaptırmışsınız :))))))

  24. gurcan hezer avatarı

    Kovalainen vasatın üzerine çıksın Mclaren 1-2 yapar demiştim ,iki pilot arasında 0,4 sn hatrı sayılır bir fark fakat ferari pilotlarının farkı kadar değil….
    Sıcaklığın düşük olduğu ve Brisgestone orta sert lastiklerle geldiği tüm hafta sonlarında Mclaren açık bir şeklde daha güçlü , özellikle tek turda,bence tek süprüz massa diğer dereceler normal…
    Yapılan yorumlarda bağzı arkadaşlarımmı umutsuz bi şaşkınlıkla okudum bennzin hortumu çıkınca Hamilton pilot geçiyormuş filan,Almanyada ben çıkan bi benzin hortumu görmedim,ama güzel geçişler izledim …
    Massa baskı altında hata yapabilen bi pilot yarın startta agresif bir tutum sergilerse kötü güden hafta sonunu noktalamış olur…
    Mclarenler start pozisyonlarını kaybetmesinler ilk üçe girerler fakat kimi sonunu kadar zorlayacaktır ,Massanın 1.lik mücadelesinde olmadığı yarışta hem kendi ,hem de ferrari için kazanmak isteyecektir…

  25. Yasin Alonso'nun muhteşem startları Alonso'nun değil Renault'un kullandığı çekiş kontrol sisteminin başarısıydı. Elektronik sistemler kaldırıldığından beri pek öyle süper bir start göremedik Alonso'dan. Renault yine de en hızlı 3. takım gibi görünüyor.

    Hamilton'a ve McLaren taraftarlarına tebrikler. Ben Massa'nın pek öyle ağır olduğunu da düşünmüyorum. Ancak Massa iyi start alan bir pilot açıkçası ben 3. sıraya çıkmasını bekliyorum startta. Yarışın galibi yine de Hamilton olur gibi.

  26. Ahmet Bridges arkadaşım.
    Gökhan Demir Tarih: 11.10.2008 09:08:14

    Bu şampiyonluk bizim olacak, bileğimizin hakkıyla.Pit Stop adamı Rai' nin ikinci olması iyi bişey değil tabi.Yarışta birşey yapamayan Rai, Pit Stop' ta araç geçebiliyor.Umarım herşey yolunda gider.

    Onu bu yoruma cevapolarak yazdım yorumun devamı okusaydın anlardın.

  27. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    ya eren uzcan sen bi biraksan su pitstop adami demeyi iyi olcak
    senin o pit stop adami dedigin kimi gridin en aggresiv sürenlerinden biri neresi pit stop adami acaba
    pit stoplardan önce en hizli turlari atiyo diye mi yazdin niye yazdin pek anlayamadim valla

  28. McLAREN TEAM avatarı

    massa yakıt yükünden sonra muhtemelen ufalanma sorunu yaşadı bunu yaşamamış olsaydı 1turluk zamanı daha vardı o bunu kullanmadı bu pistde yumuşak lastiklerde çok çabuk ufalanma sorunu yaşanıyor..

  29. McLAREN TEAM avatarı

    önemli olan sıralamalarda yakıt yüküyle en iyi yol tutuş yakalamak! bugün bunu mclaren ve lewis başardı! massa muhtemelen yakıt yükünden sonra aracın dengesini bulamadı! yarışta daha hızlı olabilirler yarın yine hızlı turları ferrariden görebiliriz! ama bu pistde önden başlamak çok önemli!..
    mclaren büyük avantajla başlıyor! eminim bundan daha iyisi olamazdı! ..heiki 2 olamadığı için gerçekten mutludur! bu pistde kirli tarafdan kalkmak gerçekten ciddi sorunlar çıkarabilir!.. ilk viraja kadar uzun bir düzlük var ve kalkışta iyibir ivme yakalayan ilk virajda galip çıkar!kirli tarafda olanların işi biraz zor….

  30. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclareni sevmeyen bayağı varmış 🙂 ….

  31. abi nerdn bilyosnz massanın dolu depo oldugunu yav belki hata yaptı alonsoda ılk turunda 1.19 lu bır tur attı Q3 te bence alonso hafıf falan değil en azından kimi ve lewise oranla hafif değil ama massanın kı bnce hatadan kaynaklanıyor bence alonso startta geçilmez hatta heıkkıyı geceblr bıle alonso cok ıyı bır startcıdır alonsoyu yabana atmayın derım yarın podyumda bıttrrse bnn hıc sasrmam R28 cok ıyı calısyor nelsınho son turunda hata yapmasa son sektorde Q3 e kalması garantıydı buda R28 ın ıyı calıstıgını gosteryr burası f1 hersey olablr bnce alonso podyum fıınsh gorecek massa veya lewisten birisi yarıs dısı kalacak ben ferrarinin yerınde olsam raikonene takım emrıyle lewise carptrrrm 😀 rainin kazancagı bır sampıyonluk yok ama massanın var

  32. Bu şampiyonluk bizim olacak, bileğimizin hakkıyla.Pit Stop adamı Rai' nin ikinci olması iyi bişey değil tabi.Yarışta birşey yapamayan Rai, Pit Stop' ta araç geçebiliyor.Umarım herşey yolunda gider.
    hami'de anca benzin hortumu çıkan araçları geçer.Hami'yi bu konudaki başarısından dolayı tebrik ediyorum.
    asdsada

  33. alonso'nun avantajı hafif depo dezavantajı ise renault ve kirli taraf olması, heikki'nin avantajı temiz taraf dezavantajı ise raikkonen'e göre ağır olması (2. ve 3. seanslardaki tur farklarına bakarak), kalkışta kısmen başarısız görünmesi. massa'nın dezavantajı ağır olması avantajı temiz taraf, ferrari ve kalkıştaki kişisel başarısı. tüm bunlar ışığında ilk viraj dönüldüğünde 1 hami – 2 raikko – 3 felipe diyebilme ihtimali kuvvetleniyor işte.

  34. Bence massa sıralama turlarında en fazla yol tutuşda zorlandı.Benzin yükleri nedir bilinmez.Ama çoğu zaman iyi sıralama performansı çıkaran felipeden şaşırtıcı bir sonuç..Ferrari bir kumar oynamış olabilir.

  35. bence benzin farkı yok…alonsonun hafif ve yumuşak lastikle kalkacağını tahmin ediyorum,massanın geçmesi biraz zor bu şartlarda ki siz ağır olduğunu söylüyorsunuz..ki heikide temizden kalkıyor,rai yi geçebilir…

  36. Massadan Macaristandaki gibi gözü kara bir start bekliyorum artık herşeyi göze alacak!

  37. massa daha çok önden kayma problemi yaşamışa benziyor , bir kaç virajı biraz fazla dıştan aldı, kimi yarın ilk turlarda daha önceki yarışlarda gördüğümüz gibi sorun yaşayabilir, toparlayana kadar lewis farkı fazla açmazsa yarış ortada görünüyor

  38. Massathebest kardeşim tüm düşüncelerine katılıyorum yarın umarım işe yarar bu strateji.

  39. hatta benim şöyle bir fikrim var. domanicali 1 haftadır duble yapmamız gerektiğinden bahsediyordu. raiikkonen'e hafif depo ile pole aldırmak, massa'ya ağır depo ile en kötü 3. başlatmak, hamiyi pitlerde geçmek ve yarış esnasında kimi ile felipe'nin yerini değiştirmek. sonuç duble zafer. kağıt üstünde iyi gözüküyor ama 0,020-0,053 gibi küçük farklar felipe'nin, hami'nin poleyi almış olması da kimi'nin hesabını bozdu. ayrıca bu stratejinin uygulanması, felipe kadar kimi için de düşünülmüş olabilir. şöyle ki, daha ağır depo ile kalkan kimi'nin son 7 yarışta iyi sıralama derecesi elde edememesi ve sonuçta yarıştan erken kopması sebebiyle, bu yarışta da aynı şeyin olmasını engelleyip duble için gereken pozisyonu sağlamak adına seçilmiş olabilir bu strateji.??

  40. Ahmet  Keleş avatarı

    Hamilton'a kara çocuk demek biraz ayrımcılık olmuyor mu biraz daha saygılı olsak? Antipatik gelebilir size bana gayet sempatik geliyor. Eminim kendi taraftarı olduğunuz takıma geçse anında Hamilton'cı olursunuz. Örneklerini gördük defalarca, Mclaren'dayken Rai'den nefret eden Ferrari taraftarı arkadaşlarım Rai transfer olunca hemen Rai'ye tapmaya başladılar, aynı şey Mclaren'da da oldu tabi hatta bende yaşadım bunu, Alonso'yu hiç sevmezdim Mclaren'a gelince sempati duymaya başlamıştım ama bunları atlattım ben artık saygı duymayı biliyorum ve aynı şeyi sizden de bekliyorum!

  41. Gerçekten bu heidfeld soru işareti. Ama takımın önümüzdeki sene kubica üzerine yoğunlaşacağını sanıyorum.

  42. Günün en hızlı isminin 5. sırada olması üzücü ama Singapur'da Pole'yi almış olmasına rağmen sonucun nasıl olduğunu hepimiz gördük.Yani demek istediğim herşey bir anda değişebilir.Felipe'nin iyi start alışınıda düşünürsek hiç bişey bitmiş değil ama iş birazda Kimi'ye düşüyor Lewis'in farkı açmasına izin vermemeli hatta onu geçmeli yarın umarım herşey ferrari leğine gelişir ve özlediğimiz dubleyi görebiliriz…

  43. ama sonuç olarak, eğer böyleyse tabi, bu yol tam bir saçmalık bence de. felipe'nin boş depo ile atılan turu haftasonunun en hızlı derecesi. hafif depo ile pole + yarışı alıp götüren bir felipe varken böyle bir strateji seçilmiş ise çok gereksiz ve tehlikeli olmuş gibi. mesela valensiya'da 2 tur daha hafif depo ile pole aldı, yarışta farkı 10 saniye civarına kadar çıkardı. hakkımızda hayırlısı demekten başka birşey gelmiyor elimden, felipe her zamanki harika startlarından birisini yapmalı, raikko da her yarışın son turlarında attığı hızlı turları bu kez ilk turdan itibaren atmalı. ama olur da, sebep böyle bir stratejiden olduğu anlaşılır, ve strateji tutar, felipe ve kimi görevlerini tam olarak yerine getirir ve bir duble bile gelirse, işte o zaman da tadından yenmez, al yarış sonucunu bastır A4'e, koy yatağın kenarına yat yanında :))) tabi çok zor gibi görünüyor şimdilik, ama yarışta neler olacağını kim bilebilir??

  44. Son sektörü elektrik kesintisi yüzünden izleyememekle beraber, sok sektöre kadar en hızlı isim massaydı. Ancak son sektörde ne oldu bunu bilmiyorum. Eğer ki massa hatadan dolayı zaman kaybettiyse bu şampiyonluğun bitmesi anlamına gelir. Yok massa ağır depoyla kalkıyorsa ferrari yılın kumarını oynadığını çıkarabiliriz.

    Farz edelim ki massa ağır depoyla kalkacak, O zaman mutlaka startta alonso ve heikiyi geçmek zorunda. Eğer geçemezse tur başına en az 0.3 sn kaybeder. Bu da ona yarışı kaybettirir. Geçerse o zaman strateji tutabilir. Lastik ısınana kadar belli bir süre kiminin arkasında olur ve pite kadar arayı kapatabilir. Umarım bunlar olur ve massanın şampiyonluğu hayal olmaz.

  45. mesela aynı şekilde hami'nin son seansta ilk turunda felipe'den geri kalmasının nedeni tur boyunca önünün kapalı olması idi, ki zaten kendisi de söyledi bunu önümde kimi vardı diye. ama önü açıldığında 0,8 saniye civarında daha iyi bir 2. tur attı hami. felipe'nin 2 turunda da önünde bir engel olmamasına rağmen 2 turu arasındaki fark 0,25 saniye. az önce dediğim gibi, bu farkın -büyük kısmının- benzinden kaynaklandığını doğruluyor bu, tabi eğer ki aynı hatayı 2 tur üstüste yapmış ise o zaman iş değişir.

  46. ham pıtır pıtır puan kaybedip, raikkonen yine alıp başını gidiyomus 🙂 ama bu sefer puan takviyesi lazım :p
    ah be rai 🙂

  47. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    Birde Kimi lewise carpıyoMus yrs dısı ikiSide :)) (şaka tabi) 🙂 kimiNin ztn kaybetcegi bişy yok :)) Massayı kurtarmk için :)))))))))

  48. ali eymen topbaş avatarı
    ali eymen topbaş

    fark ettiyseniz nerdeyse bütün takımların pilotları arka arkaya 🙂

  49. ogun savaş avatarı

    Mclaren heralde en ii sıralama turlarından birini daha geçirdi. 😀 kimi yi geri lerdee beklerken sağolsn MAssa 5. oldu tebrikler LEWİS 😀

  50. bence kimi hamiltondan daha hafif. bu arada renaultu gerçekten tebrik ediyorum şuanda bmwden iiyis ve giderek öne yaklaşıyorus böle giderse alonso ve renault seneye ortalığı karıştırır. ferrari maclareni ve hamıltonu yenemiyosa bbiz onu çok rahat yaparız fernandoyla go fernandooooo

  51. kimii =)
    2.sırada görmekten mutluyuumm =)

  52. Yavuz Balcı avatarı

    hamiltona tebrikler.ikinci tebrik alonsoya iyi iş çıkardı.ancak massa eğer dolu depoysa ferrari bana göre bu sezondaki en büyük strateji yanlışını yapmıştır.ayrıca uzun bir düzlük var startta iyi çekiş yakalayan fırlar öne.

  53. ben kimi'nin de hami'den hafif olduğunu da düşünüyorum, bu da kimi'nin hami'nin peşinden kopmamasına, sürekli baskı yaparak belki hataya zorlayabilir, yada geçebilir, bu noktada iş raikkonen'e düşecek. dikkat edersek felipe sadece hami ve kimi'den bariz şekilde yavaş kalmış, önündeki diğer 2 pilotla arada 0,053 ve ve 0,022 saniye fark var, sanırım hesap edilmeyen bu çok az farklar oldu. ayrıca son seansın ilk turunda da yavaş bir tur attı felipe. aynı hatayı 2 tur üstüste yapmamış olacağı düşünülürse, bu fark üzerinde benzin yükünün önemi daha iyi anlaşılır.

  54. Massanın öyle yada böyle bu yarışı mutlaka kazanması gerek yoksa şampiyonluk gidiyor.

  55. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    Kimi!!!! your welcome…

  56. editör sarhoş olsa gerek 😛

    Q1

    Glock Toyota (B) 1:17.945
    Hamilton McLaren-Mercedes (B) 1:18.071

  57. abi ben size sölüyüm yarısı kazanacak adamı FERNANDO ALONSO 😀 iknciyi tartısalım üst üste iknci galbyetini alcak fernandom:D iknciyi tartsalım:D eski renaultlarla kalkıslarını hatrlyrmda 5. 6. kalkması hıc sorun degıldı bı bakıyoduk alonso ılk vırajı ya bırıncı ya ıkncı donmus:D alonso gerckten sessız sedasız cok ıyı ısler yapıyor bnce yarında guzel bır netıce alablr startta kovalaınenı gecerse lewis sampıyonluugu garantıler alonsoda muhtemel bır podyum fınısh goreblr bnn kovalaınenın kalkıslarına guvnmyrm alonsonun gecme ıhtımalı var tabı massayıda arkasında tutmalı

  58. Massanın çok ağır olduğunu sanmıyorum bence lewisle aynı benzin yüküne sahip,ağır olup arkada kalmak gibi bir kumar oynayacaklarını sanmam heran biri gelip çarpabilir…zaten son seansın ilk denemesinde lewisden daha hızlıydı ve kimiden az bir farkla ikinciydi…son denemede hata yaptı sanırım,ikinci sektörde 0,3 sn kaybetti,umarım yarın sonuçta böyle olur..başarılar lewis…

  59. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    tabi yağmur ihtimalide var…

  60. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Ah massa ne yaptın ,tamda önde olmanın gerekli olduğu bir yarışta.Acaba bi hata mı yaptı ? Q2 deki derecesi baya iyidi.Bunu Q3 e taşıyamadı.Yarın onun için gelmiş geçmiş en zor yarış olacak.İşin kötü tarafı bütün riskleri alıp saldırabilir;ancak bu şampiyonluk umutlarını tamamen silebir.Umarım yakıt yükünden dolayıdır.Burada hamiltonun önünde olması için sadece massanın iyi olması yetmiyor kiminin de startta hamilonu geçmesi gerekir.Aksi taktirde işler mucizelere kalır.

  61. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    massa ağır olabilir ama 5. olacak kadar değildir. mutlaka bi hata yapmış olmalı.takım hamilton u gözönünde bulundurup o kadar benzin koymaz.hamilton eğer ilk virajı lider dönerse massa isterse ikinciliğe kadar çıksın… alonso ve kova yı geçer evet doğru. ama burada kimi nin zorlayıp hamilton u geçmesi lazım.ancak böyle yardım etmiş olur massaya. sonra zaten massa yakalar hamilton u… tabi neler olacağını yarın göreceğiz

  62. ibrahim bekar avatarı
    ibrahim bekar

    bence yarın ki yarış yağmur yağmazsa kaza olmaz sa alonso 6. sırada bitirecektir massa 3 kimi 1 hami 2 kova 4 kubi 5 eğer yağarsa bu alonsonun 1 veya 2 olabileceği konum olacaktır ( yağmur 15 – 20 tur içinde gelirse ) çünkü reno hep aynı mantıkla yarışıyor ilk bölümleri çok kısa sürüyor

  63. FeRRaR!_k!msTeR #1 avatarı
    FeRRaR!_k!msTeR #1

    tahmn yapmk zor ama eğlncli bi yrş olcğı ksn

  64. seni seviyorum lewiss :))) inş. yarınki yarişta böyle bi sıralama olur…..

  65. yarıs hakknda tahmın cok zor yagmur japonyada herzmn tehdıt olmstr gene bır yagmur yagablr:d

  66. neden böyle bir strateji seçildiğini anlamadım ama massa'nın hem hami hem de özellikle raikkonen'den daha ağır olduğu kesin. 2. seans ve 3. seanslardaki tur zamanları farklarına bakarsak bu rahatlıkla anlaşılıyor. vardır bir bildiği takımın diyecem ama, malum güven olmuyor takıma hiç. esasen hafif olan raikkonen'e pole aldırıp, hami'nin önünü kesip ağır olan massa ile işi şansa bırakmadan galip gelmek istediler ama işler böyle yürümedi gibi. nyese fazla büyütülecek bir mevzu değil, çok şükür ki temiz tarafta kalabildik. renault startta ferrari'ye göre çok zayıf kalacaktır, heikki'nin ise start alma konusunda özürünü de katarsak, temiz ve kirli tarafları da olaya katarsak ilk virajın çıkışında felipe büyük ihtimalle 3. dönecektir. sonrasında da daha ağır benzin stratejisi yardımıyla galibiyeti kovalayacaktır. tabi bu noktada raikkonen'in bir tehdit olmayacağını varsayıyorum ki, eğer öyleyse yok artık derim.. güzel bir takım oyunuyla felipe rahatlıkla galip gelebilir, startta her zamanki gibi kalkış yapsın yeter.. burası da aynen bahreyn ve macaristan gibi kirli ve temiz tarafın çok öenmli olduğu pistlerden birisi, yarın göreceğiz..

  67. Q1 de glock en hızlı dıye bılıoz ama biz baska sıralama turu ızlemısız herhalde gökhan editör gayet dogru yazms ham sadece Q3 te oda son turda hızlıydı

  68. Massa startta 3.lüğe çıkmalı, ardından eğer raikkonenden daha hızlı gidebiliyorsa ferrari yol verdirmeli, hamiltonu takip etmeli,pitlerde geçmeli. Bu arada Raikkonen de hamiltonu geçmeli. Aksi takdirde Massaya geçmiş olsun şampiyon hamilton. Kafiyeli oldu:)

  69. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    Ewt ST cok zevkLiydi hamiLton yine hatasız sürdü diyebiLirz 🙂 aLonso'da yine yrsı karstırackLrdan gibi gözüküo 🙂 yrn zevkLi gzeL Bir yrs bizLeri bekLior 🙂 Massa startta mutLak aLonso'yu gecMeLi yoksa işLer onun için ii gtMez tabi aLonso ondekiLerLe aynı tempoyu yakaLayamzsa :))))

  70. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Yazıyı yazan editör tam bakmamış galiba HAmilton sadece Q2' de yavaş diğer iki seansta en hızlı isim.Kendiside Ferrari taraftarı galiba.

  71. Ertan Akkaş avatarı

    Eğer Lewis farkı burda 2 puan daha açarsa Massa'nın şansı Lewis'in yarış dışı kalmasına bağlı olacak.

  72. forzaferrari avatarı

    massa hata fln yaptımı yaa noldu ben anlamadım? renoda gelişme var gibi… massa startta iyi kalkarsa şansı var…

  73. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Bu şampiyonluk bizim olacak, bileğimizin hakkıyla.Pit Stop adamı Rai' nin ikinci olması iyi bişey değil tabi.Yarışta birşey yapamayan Rai, Pit Stop' ta araç geçebiliyor.Umarım herşey yolunda gider.

  74. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bu arada NUMBER ONE izleyebilenler varsa f1 in gizli dünyası adlı belgesel var …

  75. Ertan Akkaş avatarı

    Evt güzel bir start olacak ama yarışı bilemem 😀 Eğer Lewis Kimi'yle Kimi de arkadakilerle farkı 5'er saniyeye çıkarırlarsa o zaman zevki kalmaz tabi bir sorun yaşanmadığı sürece…

  76. MagicAlonso avatarı

    ben burda şunu gördüm.massa zor şartlarda kötü şeyler yaşıyınca motivasyon eksikliği yaşıyor sanki belki bana öyle geldi ama peşpeşe yarış ve pol kazandığı dönemdeki massa yi göremedim bugün ben.Eğer massa zor durumlarda da güçlü olmayı başaramazsa ne bu sene nede önümüzdeki seneler şampiyon olamaz.çünkü işler hiçbirzamn istediğiniz gibi gitmez.umarım yarış içinde hafif de olsa yağmur yağarda çok zevkli bir yarış izleriz

  77. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    rai de iyi iş çıkardı unutmamak lazım uzun zamandır ilk cizgide kalkmamıştı

  78. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    massa bu kötü sıralama performansı ardından startta iyi kalkar.güzel start ve güzel yarış olacak

  79. ertugrul bayraklı avatarı
    ertugrul bayraklı

    Eğer arabada bi problem çıkmazsa Ham kesin yarışı götürür.Adam harbi gidiyo…

  80. start cok çetin olacak massada alonsoda iyi kalkan pilotlar startta rai kov ve ham zorlanacaktır:D müthiş bir 5 li var ilk 5 te son zamanlarda izlediğim en iyi sıralama turlarından biri oldu bu süperdi startta alonso kovalaineni geçerse işte ozmn şenlik var demektir:D

  81. Ertan Akkaş avatarı

    Temiz taraftan kalkacak eğer macaristandaki gibi bir kalkış yaparsa Alonso ve Heikki'yi startta geçecektir.

  82. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    massa ile rai yerleri ters oldu:)
    massanın yarın çok zorlaması lazım çünkü şampiyonluk gidiyor…

  83. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    İşte benim ilk 3'üm inşallah podyumda böyle olur ….

  84. Ertan Akkaş avatarı

    MAssa 2. sektörde iyi bi hata yapmış olmalı drecesi yavaştı.

  85. ahhh be az kalsın P3 geliyodu:D helal olsun alonso ya helal olsun renaulta:D

  86. piqueti sevmem ama burda iyi gidyordu renault ona daha fazla tur attrmalydı Q2 de sanki cok iyi bir pilotmus gibi en sonlarda attı turlarını renault ne yapmaya calsyor anlamak mumkun değil

  87. kubica da kıy kuya kurtardı ama 14.ydü sanırım

  88. abi sezon bitti bu nick lastikleri ısıtmayı öğrenemedimi yav çok saçma nick büyük bir soru işareti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir