Heidfeld Suçu Yanlış Lastik Seçimine Attı

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld, sıralamalarda 16. kalmasının ardından yanlış lastikleri seçmekten yakındı.

Alman pilot ilk bölümün son turunda sert hamurlu lastikleri tercih edince elenmekten kurtulamadı.

Heidfeld "Şu anda Q1’de 2. sürüşte sert lastiklerde kalmanın yanlış karar olduğunun farkındayız. Bu lastikler ile ilk sürüşümün ardından aynı tür lastikler ile zamanımı geliştirebileceğimi düşündüm ve risk alıp aynı tür lastikleri taktık."

"Geliştirdim, neredeyse yarım saniye hızlıydım ancak yeterli olmadı ve Q2’yi sadece 0.1 sn ile kaçırdım. Robert de kılpayı kurtardı."

"Kesinlikle bu kadar geriden çok zor bir yarış olacak. Ancak Formula 1’de olanları görüyoruz ve hiç pes etmeyeceğim." dedi.

Robert Kubica "Dün yol tutuşu eksikliğinden zorlanıyorduk ve bu sabah yağmur kauçukları yıkadığı için bize yardımcı olmadı."

"Aracın dengesi iyiydi ancak yol tutuşu yoktu. Elimden gelen her şeyi denedim ve bu çıkarabileceğim en iyi sonuçtu. Bu koşullar altında 6.lık okadar da kötü değil." dedi.


Yorumlar

  1. utkucum sizin takım gelişmeyi durdurmadı hafifletti her yarıs gelişim devam eder ama bmw bu konuda tecrübesiz aracı yıl ıcınde gelıstıremedı diğer takımlarda asırı gelişince sonuc bu oldu ama ztn hıcbr takım 2008 gelişimini tam olarak bırakmadı daha gcn acıkladı takmnz son uc yarısta gelısım planlyrz dıye ztn gelişim konusunda daha tecrübeli olsaydı bmw belki bu sezon saampıyonlk mucadelesı verrdisu son yarıslarda bnm tek pısmanlgm su ankı R28 in sezonun ılk yarısında olmamamsı keske suankı halıyle baslasaydık 4 takımlı harıka bır sezon ızleyeblrdk

  2. Fark kapanmadı geçildi bile BMW 😀 Ama tabi bu saatten sonra önemli değil BMWnin 3.lükteki yeri değişmeyecek. Böyle bir durumda bu yıla odaklanmak pek akıllıca bir iş olmaz. Hele hele gelecek sene yepyeni otomobiller tasarlamak gerekince tamamen boş bir çaba olur.

  3. Utku İKİZPINAR avatarı
    Utku İKİZPINAR

    Nick tek pit stopla ilk sekize girecektir. Japonya'nın iklimi bir acayip, her an yağmur yağabilir… Sonuçla ilgili umutsuz değilim.
    Ancak anlaşılıyor ki bizimkiler 2008 aracının gelişimini tamamen durdurmuş. Başta Toyota ve Renault olmak üzere alttaki takımlar ile aradaki fark kapanıyor.
    Nick'e ve Robert'e bol şans.

    BMW POWER

  4. Bizim araçlara ayar yapamıyorlar. Nasıl araç yapmışlar. Hep set-uplarımız zor.

  5. mike shinoda avatarı

    arkadaşlar Farkketinizmi BMW nin monokoku kanatcıklarla dolu???

  6. Her zaman suçu atacak birşey buluyoruz ama dur bakalım. Kubica bile zor çıktı 2. seansa. Umarım yarışta daha iyi oluruz, yarış performansı her zaman daha iyidir BMWnin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir