Massa'yı Yarın Zor Bir Mücadele Bekliyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Lewis Hamilton ile arasındaki 7 puanı kapatma şansının bugünkü sıralamalarda sekteye uğradığını söyledi. Brezilyalı pilot, sıralamaların son seansında sıkıntı yaşadı ve rakibi Hamilton’un ilk sırada başlayacağı yarınki yarışa 5.sıradan kalkacak.

Massa: "Birinci ve ikinci seansta araç harikaydı ama üçüncü seanst hiç tutunma yoktu veya önceden olduğu gibi aynı denge. Belki de (nedeni) yakıttı veya başka bir şey. 5.likten yarışı telafi etmek kolay olmayacak ama şüphesiz bu, yarın üzerinde çalışmamız gerekecek bir durum"

Massa, yine de Ferrari’nin yarışta güçlü olacağını düşünüyor ve iyi bir startın kendisine yardımcı olacağını söylüyor.

"Bu bir utanç. Bugün, pistteki en hızlı isimdim ama yanlış zamanda. Son seansta, kullandığım lastiklerden en iyi tutuşu alamadım."

"İlk turumda, çıkış turum konusunda biraz endişeliydim ve ilk sektörde bu yüzen sorun yaşadım, üçüncü virajda hata yaptım."

"İkinci turda, tam tersini yaptım ve turun sonunda lastiklerde hiç tutunma yoktu. Bu yüzden, gridde beşinci sırada kaldım. Bu da olması gereken bir yer değil."

"Yarışta şampiyonluk adına fazla puan almak için çalışacağım. Aynı zamanda, aracın ayarları da iyi ve rekabetçi olabiliriz."

"İlk viraj mı? Hungaroring’dekiyle benzer. Bu yüzden orada yaptığım gibi iyi bir startı daha burada tekrarlayabilirim." 


Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    birde olaya kaybedicek birşeyi yok diye bakanlar var.sanki adam intihara teşebbüs edicek:)nasıl kaybedicek birşeyi olmaz.pilotlar şampiyonasında geri düşücek takımlarda ferarinin işi iyice zorlaşıcak.böyle mantık mı olur.aramızda bazı arkadaşlar sürekli bunu söylüyorda.daha geçen yarış daha fazla puan uğruna takımım diye duvara tosladı ya

  2. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    o kadar hızlı yazıyorum kı bazı kelımeler gume gıdebılıyor.sevındırıcı tarıfı yazılmasa bıle anlıyanlarda varmıs.bazıları yazılanı bıle anlamıyorda:))

  3. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    erdal altundag kardeş senin şu ilk cümlene çok güldüm galiba "bir" kelimesini kullanmayı unutmuşsun .

    "hamının ısı zor cunkı raıkonnen ın kaybedecek seyı yok"

  4. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    hamının ısı zor cunkı raıkonnen ın kaybedecek seyı yok.onun ıcın basarı yarısı kazanmak olacagı ve ıkıncılıgı begenmedıgı ıcın hep zorlayacaktır.burda kaybedecek cok seyı olan hamılton ne tepkı verecek merak edıyorum.massa nın en buyuk avantajının bu oldugunu dusunuyorum.massa ne yapmalı ne etmelı alonso ve heıkıyı startta yada yarıs ııcnde bır sekılde gecmelı.raıde hamıyı sıkıstırırken rahat rahat arkalarına yapısmalı.ben massa nın agır oldugunu sanmıyorum.ama ınsallah agırdır dıye de ıcımden gecmıyor degıl yoksa cok zor

  5. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bence olay o kadarda pembe degıl.massa agır olsa bır sekılde acık verır agırım yada stratejım ıyı guvenıyorum derdı.burda bır utanc verıcı durumdan bahsedıyorkı sorun tamamen kendı kontrolu dısındakı etkenlerden.ya dedıgı gıbı lastıkler yada kotu bır tur.kendısı zaen acık acık soyluyor lastık dıye.kı bu sorunu raıkonen bayadır cekıyordu.en kotu zamanda massa ya denk gelmıs olmalı.agır oldugunu kabul edelım bır an ıcın.5.sın.onunde kova ve massa var.starta gecemesse gecmıs olsun.startta gecse bıle hamı ve raı den sureklı fark yıyecektır.acılan farkıda ılk pıtlerde atacagı fazladan turlala kaparmı ben suphelıyım.emın oldugum bır sey var.kımı yerını verecek ortam a gelırse yerını kesın verır.ve kımı hamıye pıtbull gıbı yapısıp mutlaka gecmek ıseyecektır.hamı nın ısı bu yuzden zor ve massa ıcın ıyı haber.zevklı bır yarıs olacagından emınım

  6. burak bocek avatarı

    düzlük uzun tek şansı düzlük perfonmansı ve eğer onundekı 2pılottan hafıfse maceristan ve ispanyada yaptıgı geçişler gibi geçebilir.tabi bu iyi düşünce terside oalbilir.ancak massa adına işler çok ama çok zor.bu durumda alabileceği en iyi puanı almalı.ve bence yarın yarış sonu buyuk ihtimalle umutlar çöpe gidicek benim için:(

  7. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    massada genel bir sorun olduğunu düşünmüyorum iyi bir start alacaktır. tek kilit nokta kimi nin hamiltonu geçmesi. yoksa hamilton uzar gider

  8. samet demirel avatarı
    samet demirel

    bir diğer sitede de massa nın son seansta lastikler şikayet ettiği yazıyo

  9. Videodan massanın turunu izleme fırsatım oldu. Ve görebildiğim kadarı ile kendisinden kaynaklanan bir hata yoktu. İlk yorumumda yakıt yükünden değilmiş dememin sebebi massanın "Belki de (nedeni) yakıttı veya başka bir şey" demesiydi. Ancak turunu izledikten sonra hatasının olmaması ve ilk iki seansta çok iyi olup üçüncü sektörde bu kadar farkın olması insanın aklına yakıt yükünden başka bir şey getirmiyor.

    massathebest arkadaşımızında dediği gibi ağır benzin yükü bu gibi durumları beraberinde getirebiliyor. Ancak benim anlamadığım bir şey var ferrari neden böyle bir strateji seçti? Massa önündeki iki rakibini geçse bile nasıl hamiltona yaklaşacak. Yaklaşabilmesi için kiminin hamiltonun önünde olması gerekir ki, massa ona yaklaşabilsin. Kimi de kirli taraftan kalkacağına göre işler biraz zor görünüyor.

    Ayrıca massanın macaristandaki gibi sıradışı bir start alacağını düşünmüyorum. O zaman durum farklıydı ve yapılan hatanın ilerleyen zamanlarda telafisi mümkündü. Şimndi ise durum çok farklı agresif bir start aldığı taktirde önünde alonso ve ondan daha büyük tehlike olan heiki olacak. Yarış dışı kalma ihtimali bile olabilir.

  10. elbette şener. ağır bir benzin yükü, beraberinde frenleme esansında ileri doğru kuvveti artıracağından, bir miktar erken frene başlanmasına, viraja girerken yanal yükleri artıracağından bir miktar daha yavaş viraja girilmesini, aksi halde aracın virajın yapısına göre önden yada arkadan kaymasına, dolayısıyla yol tutmamasına neden olur. ve artan yükle aynı hızda viraja girmeye zorlamanın, yol tutmaya çalışan lastikleri de fazladan aşındıracağı, ve sonuçta vermesi gereken performanstan önce bozulacağı da bellidir. nitekim raikkonen dün yumuşak lastiklerin çıkış turundan sonra hızlı tura başlandığında performansını kaybetmeye başladığını söylemişti. şimdi bir de buna ağır yük + sıralama derecesi için zorlamayı da eklersek, ağırlığın neden tutunmayı zorlaştırdığını daha iyi görebiliriz.

  11. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bu akla daha uygun geliyor bence veya frenler olabilirmi? ….

  12. tolga soydan avatarı

    lastikleride ısatamamış olabilr.kiminin başına gelenler gibi.

  13. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Tutunmanın olmaması benzinden kaynaklanabilir mi? ….

  14. bu benim içimi rahatlattı açıkçası. sanmıyorum o kadar benzinn yükü farkı olsun(bu açıklamya dayanarak).tabi anlayış meselesi ve bakış açısı.ben araca benzin koyulduunda dengesini kaybediyor olduğunu anladım massathebest de başka türlü. olurda alonso yu geçerse muhtemel bir podyum yakalar ama onun dışında massa nın şi zor bence

  15. levent blacksperm avatarı
    levent blacksperm

    massa ve ferrarinin bu sene başından beri bence en büyük sorunu özellikle sıralama seanslarında değişen şartlara uyum sağlıyamamaları ferrarinin yarışperformansı tur sayısı arttıkça çok daha iyi oluyor. eger iyi bi start alıpta alonsoyla kovalianenden önce ilk viraja gire bilirse herşey ola bilir

  16. 5 dakika önce aynı araçla aynı lastikle en hızlı turu atıp 5 dakika sonra aynı araç ve aynı lastikle yol tutuş eksikliğinden bahsetmek, değişen faktörün yük olduğunu gösterir.. yada bir anda ters esen kuvvetli bir rüzgarı başlaması, yada lastiğin özürlü çıkması. rüzgar çıkmadığını live timing'ten, özürlü lastik çıkmadığını da felipe'den öğrendiğimize göre (yoksa neden saklasın ki sorun lastikti der), geriye 5 dakika içinde yol tutuşu değiştiren tek faktör kalıyor, yük. benzin yükü. ayrıca burada sebebi benzin yükü değil dememiş, benzin yükü olabilir bile demiş..

  17. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Daha heşey bitmedi ama durum berbat artık tek umudumuz massanın harika startlarından bir tanesini yapması ve kiminin hamiltonu startta geçmesini beklemek.

  18. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    Ewt Massa için artık yrs cok zorLastı !!! yrn startta hiç zmn kaybetmemesi gerekior we kimi we ham a yapısMası gerekio 🙂 inş.yapar we basarır 🙂

  19. tolga soydan avatarı

    o zaman iş zora girdi.

  20. İşte bu kötü oldu. Yani geride kalmasının sebebi yakıt yükü değilmiş. Araçtaki sorundan dolayı 5.sırayı almış.

    Şimdi herşey çok daha zor olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir