Haug, Kimi'nin Yavaşlatıcı Rolde Olacağını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Norberg Haug, Kimi Raikkonen’in pazar günkü Japonya Grand Prix’i için ‘korkusuzca’ bir taktik belirlemiş olma ihtimali karşısında endişeli değil.

Haftasonu boyunca Fuji Speedway’de hızlı görünmeyen Ferrari pilotu, benzin ayarlaması yapıldığı sıralama turlarının son bölümünde bir anda rekabetçi bir konuma yükseldi.

İtalyan takımı Fin pilotu daha az benzin yükü ile piste sürerek rakipleri McLaren’in taktiğini engellemeye yönelik bir yol izlemiş olabilir.

Sıralama turlarında ‘hayalkırıklığı’ yaşayarak beşinci sırada yeralan şampiyonluk adayı Felipe Massa, tutunma eksikliğinden şikayetçi olurken mühendisi Rob Smedley Alman basınına yaptığı açıklamada Raikkonen’in ön tarafta hız kesici görevi yapacağını ‘umduğunu’ söyledi.

RTL kanalına konuşan Norbert Haug: " Doğal olarak mümkün olduğunca bizi rahatsız edecek bir şekilde planları var."

" Kimi’nin centilmenlik dışı bir şekilde mücadele edeceğini düşünmüyorum, Lewis’i duvara sürüklemeyecektir. Fakat eğer yapabilirse bizi rahatsız etmeye çalışacaktır. Belden aşağı bir müdahale olmadığı sürece sorun yok, çünkü gerekirse Heikki de Kimi’yi rahatsız edebilir."


Yorumlar

  1. kimi'den korktuğu belliydi zaten bu açıklamayla ayrıca starttada hami'yi ders verir gibi geçti sonrası malum tipik hami atakları:S

  2. Yarın (bugün) sabah görürsünüz nasıl olduğunu.

  3. Ertan Akkaş avatarı

    Ahmet Keleş arkadaşım bence sen olayları kaçırmışsın Kimi ile Heikki'nin olayları çok ayrı olaylar.

    1- Heikki sezon boyunca aracında lastik ısıtamama problemi yaşadı mı?

    2- Kendi takımının yaptığı hatalar nedeniyle puan kaybetti mi?

    3- Herhangi bir şekilde aracında problem yaşadı mı? (motor problemi vs.)

    Koca bir hayır… Karşılaştırma yaparken şartları iyi inceleyelim lütfen…

  4. kimi nasıl yapıcak onu.arkasında birisi varken kaç kere hata yapmış hamilton kimi kaç kere yapmış bakalım görelim farkı:) adam daha 2 yarışında massa yı göndermişti pist dışına unutmayın bunları

  5. Evet korkunun ayak sesleri bunlar.Kimi mümkün olduğunca hamiyi sıkıştırmaya çalışacaktır.Zaten stres altında hata yapmaya yatkın olan hami bundan etkilenecektir.Bu arada massanın işi bayağı zor olacak yarın.Kimi işini yapar hamiyi sıkıştırır geçerse geçer geçemezse baskı kurar.Kovanın kimiye bir baskı yapabileceğini de zannetmiyorum.Alonsoya geçilmesinde o yeter.

  6. mike shinoda avatarı

    Kimi'den böyle birşey yapmasını beklemek bence çok yanlış bu adamı hala tanıyamadınızmı heleki Norbert Amca sen halamı tanıyamadın elinde büyüttüğün pilotunu… Kimi sadece yarışır, 1. olmak için yarışır ikinci olmaktansa zorlamayı ve gerekirse bu uğurda kaza yapıp yarış dışı kalmayı yeğler… Somut örnekleri baya bi mevcut…

  7. onur aybars avatarı

    Bomboş bir konuşma daha…

    Belki pist üzerinde "yarışçı" diye tanımlanacak en baştaki isim Kimi. O, sadece kazanmak isteyecektir. Başkalarıyla uğraşmaz!

  8. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Haug u kaç kez beyanat verirken gördünüzde tehdit savuruyor dediniz ,adam herkesin kafasından geçen komplo teorisini aşikar bir şekilde söylemiş ne var bunda hoş hep komplo teorilerini bizler üretecek değiliz adamların işi strateji ve senaryolar kafalarında bizim kadar komplo teorisi dolanamıyorsa ne işleri var o görevlerde ….

  9. mClaren bu normal. Kendileri belden aşağı vurur rakiplerini öyle sanıyorlar.. Kanada direk belden vurdular, italyada webber ve glock dedikleri gibi belden aşağı ve rakipleri etkisiz oldu.. Bu söylediklerine inanmak için bunun mclaren e söylenmsei lazım…

  10. Ahmet  Keleş avatarı

    orada bahsettiği centilmenlik kaza yaptırmakla alakalı hamilton spada şikanı kesti ve yerini verdi sonraki geçişi doğru veya yanlış sonuçta cezasını aldı. Hem orada geçmese sonraki virajda geçecekti rai'yi. Beğenmediğiniz Heikki'nin de Rai'yle olan puan farkına bakın!

  11. açıkça tehdit:D

  12. burak bocek avatarı

    abi bu ne korku anlamıyorum.o kadar kolay mı ya bu belden asagıya duvara ıtme falan fılan.sankı ılk defa rakııkonen bır haftasonu cok ıyı deıldı yada sıralama turlarıdna ıyıdı.merak etmesın bu kadar mclaren bence kımı elınden gelenı yapıcak tabıkı takım ve massa ıcın yardım etmek ıstıcektır.ama ben bu tarz bir çıılgınlık yapıcagını dusunmuyorum.kurallar var ihraç edilir yahu adam

  13. michael schumacher döneminde schumacherin yaptıklarını eleştirenler, hamilton'un yaptıklarına bir eleştiri getirmiyorlar. o zamanda michael schumacher taraftarları kendi pilotlarına eleştiriyi kabul etmiyorlardı. demekki devran dönüyormuş gerçekten

  14. tabi çatur çutur geçti değilmi şikanı kesende haminin yerine koltuğa oturan bendim bu konuda hamilton için çok örnek verebilirim montrealide hatırla istersen heralde montrealdede haminin yerine geçip rai nin üstüne kıran bendim direksiyonu ?

  15. Yahu şaka mı yapıyosunuz abi Allah aşkına, hadi Monza'da sıkıştırdı Glock'u fln deseniz anlıcam, Spa'da çatur çutur geçti Kimi'yi, yağmurda ferrarinin durumu ztn vahim Kimi'nin de suçu yok, adamı geçti diye dayak atıcaksınız yani amacınız ne anlamıyorum..

  16. Spa'da haminin yaptıklarını ne çabuk unuttunuz centilmenlikten bi haber insanlar kimiye centilmenlik dersi veriyor.Yazık böyle insanlara…

  17. Bu arada sanki hakaretmiş gibi çarpıtmışsın sözlerimi, papağan gibi tekrar etmek deyimdir arkadaşım aynı şeyin tekrar tekrar söylenmesi manasında yani anlamışsındır herhalde.. Kimseye hayvan benzetmesi yapmıyorum yani merak etme, yazının işine gelen kısmını alıp "bak işte çok ayıp hiç yakışmayan şeyler söylemişsin" demenin alemi yok, durup dururken polemik yaratmayın..

  18. massathebest kardeşim bak temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp aynı şeyleri söylüyorsunuz Hamilton olunca herkes taşlamaya bayılıyo, tamam adam melaike değil ama hayranı olduğunu hatta taptığınız MSC'nin neler yaptığını ben anlatmayayım size bir defa daha değil mi?? Bak arkadaşım Haug neyin üstüne bu açıklamayı yapmış, haberi bi tam oku istersen.. Massa'nın yarış mühendisi Kimi'den değişik görevler bekliyomuş, ben demiyorum bunu Haug da demiyo, Smedley RTL'e açıklama yapmış..

  19. mcmerc yazdığın kelimeleri dikkatle seç. öyle papağanı mapağanı falan yok bu işin, yapıyorsan sana yapınca da katlanacaksın. ben miyim durup dururken kimi'den centilmen olmasını bekleyen? bu adamı ne dürttü de böyle birşey söyledi şimdi? hamilton hiçbir şey yapmasa bile spa yarışından sonra kimi hakkında söyledikleri için bile endişe etseler yeri var. viraja girerken geç fren yapacak kadar (ball demiş güven diyelim biz) güveni yoksa bu kimi'nin problemi derken sonrasını da düşünmek lazım. kardeşim önce diline sonra hareketlerine dikkat edecek bir pilot. büyük büyük konuştuklarını aynı şekilde yutabilecek kadar puan farkı yoksa, şimdi burada takım aklınca centilmenlik dersi verir rakiplere. mclaren yapan kendi pilotu olduğu için şimdiye kadar buna hiç ses etmedi. ama şimdi yanında kaybedecek bir şeyi olmayan, spa yarışından da hami'ye bilenmiş bir kimi varken akıllarına geliyor centilmenlik. buna kargalar güler. pilotlar toplantısında hamilton'un yarış esnasındaki hareketleri konuşuldu, bir çokları bundan şikayet etti. ben mi söyledim şikayet edin diye? ortada olan bir şeyi böyle papağan mapağan gibi yakışmayan kelimelerle geçiştirmeye, suçlu bizmişiz gibi üste çıkmaya çalışma mcmerc.

  20. recep ivedik avatarı

    the clone wars …… 2008 …platinium series……ne bu ya sanki yarış değil sen bunu yaparsan bende bunu yaparım ha..tut heikki tut hıııı kocum.

  21. İnsafınız kurusun kardeşim Spa'da napmış Hamilton, artık birisi bi laf çarptı ya herkes papağan gibi tekrar ediyo.. Massa'yla Kubica'nın geçen sene bu pistte yarışın sonunda yaptıkları, Massa'nın geçen sene Barcelona ilk virajda Alonso'yu resmen pistten KAZIYARAK kum havuzuna atması unutulacaklar listesinde tabii ki değil mi?? Ama Hamilton'un bütün hareketlerini kayıt edip sonra papağan gibi tekrarlamak işimize geliyo tabi doğal olarak..

  22. durup dururken niye böyle demiş haug? kimi bunu ima eder bir açıklama yaptı mı? hayır. demek ki kimi'nin böyle bir şey düşünmesi için geçerli sebebinin olabileceğini biliyor (spa). bence haug taradından yada yönetimden bu centilmenlik dışı hareket konusunda açıklama yapmak için geç söylenmiş bir söz bu. hamilton'un yarışlarda kullandığı silahın bu kez hamilton'a doğrulacağını biliyor haug. endişe etmesi çok normal, çünkü bu hissi hamilton kendisi veriyor rakiplerine. ama hami yaparken tatlıysa rakiplerinden biri yaparken de tatlı gelmesi lazım.. hamilton yarın ektiğini biçebilir, belli olmaz.

  23. emiko emiko avatarı

    bu ne biçim adam…Önce konuşmasını öğren..Belden aşağı falan.Lewis duvara dürüklerken belden aşağı olmuyor…sıra size gelincemi böyle oluyor

  24. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    heikinin kimiyi rahatsız edebilnesi için önce onu yakalaması gerekir :)))

  25. erdem akyols avatarı

    hakancim reno ferrariyi gecicek gücte deil hala o yüzden öle söledim celallenme hemen 😀

  26. alonso yem olacak bir pilot değil asıl ferari izler alonso götürür

  27. erdem akyols avatarı

    heiki sürsün alonso izlesin massa gecsin :D:DD:

  28. kardeş eline sağlık heiki sürsünde yeter

  29. tolga soydan avatarı

    bu ne ya kör dövüşü gibi.

  30. puhah :)))

  31. heiki sürsünde rahatsız etmeyi boşver 🙂

  32. alonsoda heikiyi rahatsız edebilir hatta öndekileride bunun burası f1 kim derdi massanın 3 tur kala motor patlatacanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir