Vettel: “Hâlâ Herşey Mümkün”

Sebastian Vettel sezonun ilk 4 yarışında galibiyet alamamasına rağmen henüz 2014 sezonundan vazgeçmiş değil.

Son dört yılın dünya şampiyonu Vettel bu sezon şuana kadar koşulan dört yarışta bir kez podyuma çıkabildi ve galibiyet almayı başaramadı.

Şampiyonada dördüncü sırada bulunan ve şampiyona lideri ile arasında 49 puan fark olan Vettel, şuana kadarki dört yarışın üçünün sıralama turlarında yeni takım arkadaşı Daniel Ricciardo’nun gerisinde kaldı.

Bütün bunlara rağmen Sebastian Vettel henüz şampiyonluktan vazgeçmediğini söyledi.

“Tabi ki kolay değil. Kesinlikle Mercedes ile aramızda olan büyük farkın farkındayız”

“Ama unutmayalım ki sezon henüz bitmedi. En azından bunu biliyoruz. Önümüzde koşulması gereken uzun yarışlar ve gitmemiz gereken uzun bir yol var. Herşey olabilir. Herşey mümkün”

“Gerçek şu ki bizim hızlı bir aracımız var. Şuan aracın güncellemeleri üzerinde çalışıyoruz. Aynı zamanda Renault’un motordan daha fazla güç elde edeceğine olan inancımız tam”

“Olmak istediğim yerde değilim. Sürekli araç ile savaşıyorum. Gelişmem gerektiğini biliyorum. Takım gelişmek için elinden geleni yapıyor ve bende öyle yapmaya çalışıyorum”

“Umarım önümüzdeki yarışlarda doğru yönde bazı adımlar yapmak mümkün olur”


Yorumlar

“Vettel: “Hâlâ Herşey Mümkün”” için 11 yanıt

  1. renaultun temel motor donanımında sıkıntı yok. Suçu her seferinde Renaulta atmayı bırakacaksın Vettel. Özellikle Toro Rosso düzlüklerde Mercedes ile yarışıyor. Aerodinami bulalım downforce kazanalım diye maksimum sürat ayarı yapmıyorsanız suç Renaultun mu? Renaultun tek eksiği Ers’de bir miktar geri olması kaldı. Ben şuna inanıyorum Toror Rosso ve Red Bull araçlarındaki motorlar mercedese en yakın motorlar. Ferrariden bir miktar daha iyi. Toro Rosso test takımı olarak maksimum sürat denemesi yapıyor, Red Bull’a bilgi veriyor. Vergne geçen cuma ilk 3’e girdi galiba. Motor konusunda şikayet etmenin anlamı yok Renault kendi standartlarında üreteceği en iyi motoru üretti Maksimum sürat açısından bakarsak sonlara oynamak Red Bull’un başına ilk defa gelmiyor geçen sene en hızlı takımkende top speed yoktu. Her neyse uzatmadan şunu söylüyorum Renaultun Red Bull ve Toro Rossoya sağladığı motor Mercedesin fabrika takımına en yakın motor konumunda. Ers’den 4-5 km kazanmak dışında Red Bull’un bu sene motordan kazanımı olmaz. Bir kerede teşekkür edin Renaulta. Adamlar tüm kaynağı sizin iki takıma ayırdı,halen Renaulttan atılım bekliyoruz diyor.

    1. Simdi bu top speed olayini tamamen motora baglamak yanlis, torro rosso ile redbullu karsilastirmakda ikinci yanlis.Orta sira takimlari genellikle top speed acisindan fazla ayar yaparlar, kolay gecis yapabilmek ve zor gecilmek icin, biraz performansdan odun verirler.Hatirlarsan 2012 vettelin koreydi yanlis hatirlamiyorsam, ceza almisti ve ayarlari tamamen degistirilip, duzluk hizi yuksek bir ayar secilmisti, bunun gibi dusunebiliriz.Orta sira takimlarinda duzluk hizi zaruri bir olay.

      1. Lotusta orta sıra takımı oldu ama düzlük hızı yok. Sauberde de yok. Ben Sauberi Toro Rosso ile kıyas ederim. Eğeer Toro Rossonun düzlük hızı Sauberden fazlaysa bu renault motorunun Ferrariden bir tık daha önde olduğunu gösterir. Top speed açısından tabii. yani dönüp dolaşıp şuraya geliyoruz Renault motoru Ferrariden bir adım önde. Ben de bunu kastederek diyorumki niye şikayet ediyorsunuz? Mercedese Ferrariden daha yakınsınız, Ers konusunda da iyi bir gelişme sağladılar. Artık motorun nimetini kullansınlar. Tabii Newey diğer aerodinamicilere zayıf görünmemek için basıyor downforce’u gurur meselesi yapıyor. Böyle oluncada Red Bull düzlükte yavaş kalıyor. Suçta direkt Renault motoruna kalıyor. Şundan eminim Red Bull ve Toro Rosso takımındaki motorlar Renaultun en iyi motorları. Yine iddia ediyorum maksimum sürat olmasada ivmelenme konusunda Red Bull renault motoru Mclaren mercedes motorundan ve willimas mercedes motorundan iyi. Sadece Force India ve Mercedes fabrika takımından biraz gerideler. Force Indiada aerodinami olmadığı için geride kalsada motor ivmesi yönünden iyiler. Red Bull bu ivmeli motora rağmen Ferrarinin önünde kalmakta zorlanıyorsa yarın öbür gün Ferrari Ers’de gelişince darmaduan eder. Gelişime en aç motor kuşkusuz Ers’i daha düşük performans gösteren ve frenleme sorunları yaşayan Ferrari motoru ve aracı. Bence Red Bull Mercedesten daha iyi bir motora sahip olmak için bastırıyor. Geçmiş senelerde yine top speed yoktu ama en iyi ivme kazanan ve bu ivmeyi frenlemede koruyan motordu. Bu sene 3.lüğe belki 4.lüğe düşünce şikayet ediyorlar. Bu yıl kimse Mercedes motorunu geçemez. mercedes motoruna en fazla yaklaşan ve aerodinamiyi de Mercedesten bir adım öne taşıyan Red bull veya Ferrari birkaç yarış kazanabilir. Bunlar macaristan kore, monaco belki suzuka japonya ve belki singapur olabilir. Mercedes bu sene en az 11 yarış kazanır diye düşünüyorum. Şu anda zaten 4’teler.

  2. Onur Gentas avatarı

    Red Bull bana göre şuanda griddeki en güzel görünümlü araca sahip. Aracın tipini bozmadan da aero’da başarılı olunabiliyormuş demek ki. Fakat işleri bu sene hiç kolay değil çünkü Mercedes bu sene geçmiş 4 senede yaşadıkları lastik aşındırma ve aero gibi problemlerle uğraşmıyor. Üstelik çok ta güçlü bir motora sahipler. Diğer taraftan Ferrari’de öyle görünüyor ki başarısızlıklardan dolayı ciddi anlamda hırslanmış durumda ve önümüzdeki yarışlarda gelişme sağlayacaklar gibi görünüyor. Bununla beraber çok iyi pilotlara sahipler. Kısaca bu sene ciddi anlamda çekişmeler yaşayacağız gibi görünüyor. Mercedes 1-0 önde şuanda bakalım bu üstünlüklerini devam ettirebileceklermi.

  3. sen önce danieli bir geride bırakta sonra bakarsın renoya
    kulağınıda telsizden ayırma takım emirleri için malum bu sene çok duyacaksın

  4. 😀 Ferrarinin gazabını hissetmeye hazır olun çünki bu yakın bir zamanda olacak 4 yılın acısı önce mercedes sonra Ferrari tarafından alınacak 🙂

  5. e = Mc² ........ (spa2000) avatarı
    e = Mc² …….. (spa2000)

    İnanılmaz berbat bir kış testinden sonra bu halleri bile muazzam ve RB aero açıdan hala en iyi araç.

  6. “Gerçek şu ki bizim hızlı bir aracımız var. Şuan aracın güncellemeleri üzerinde çalışıyoruz. Aynı zamanda Renault’un motordan daha fazla güç elde edeceğine olan inancımız tam”

    Benimde inancım tam Şampiyon İspanya da her şeyi göreceğiz.

  7. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    Aynı zamanda Renault’un motordan daha fazla güç elde edeceğine olan inancımız tam”

    böyle bi şey yok ben renodan ümidi kestim

    objektif olalım bu sene şampiyonluğu felan unutcaz önemli olan hamidonun senin rekorlarını kırmaması buda alonso ve rosberge bağlı burda sana düşen görev sene sonunda hornerden deminde belirtttiğim gibi seneye şampiyonluk sözü al sözü vermesse daha güçlü bi takıma kapağı atarsın

    1. Aynı zamanda Renault’un motordan daha fazla güç elde edeceğine olan inancımız tam”

      böyle bi şey yok ben renodan ümidi kestim

      rambo arkadaş renodan ümidini kestim diyorsun. tersi olursa renaultu tutan arkadaşlardan bir özür yazısı beklerim

  8. “Olmak istediğim yerde değilim. Sürekli araç ile savaşıyorum. Gelişmem gerektiğini biliyorum. Takım gelişmek için elinden geleni yapıyor ve bende öyle yapmaya çalışıyorum”

    10 Numara yorum 🙂

    İşte bir pilotun efsane olma özelliklerine eklenen bir durumdur bu.

    Bazıları gibi dk başı takıma hadi hızlı hadi hızlı diyerek basın yolu ile kırbaçlamıyor 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir