Ekonomik Kriz Müşteri Araçlarına Tekrar İzin Verebilir

yazar:

kategori:

Dünyadaki ekonomik kriz ile birlikte, Formula 1’den tamamen uzaklaştırılması planlanan müşteri araçları tekrar spora dahil olabilir.

Geçen sene Super Aguri ve Toro Rosso takımları ile ortaya çıkan sorunların ardından müşteri araçlarının gelecek sene tamamen kaldırılması planlanıyordu ancak mevcut ekonomik kriz bu planı değiştirebilir.

Önemli kaynaklardan gelen haberlere göre FIA 11 takımın yarışmasını istiyor ve harcamaları düşürme çerçevesinde de müşteri araçlarına izin verilecek.

Yapılan görüşmeler müşteri aracı olması halinde 2 takım arasında hangi seviyede teknik ortaklık olacağı ve bir aracın üretici tarafından hangi parçalarının üretileceği konularını içeriyor. Bu konu Çin GP’sinde takımlar FIA Başkanı Max Mosley ile görüştüğünde tartışılacak.

Eğer bu kural değişirse gelecek sene Mclaren ve Mercedes-Benz ortaklığı değişik bir şekil alabilir ve Red Bull, Toro Rosso’yu satmaktan vazgeçebilir.

Geçen sene BMW ve Toyota gibi bir çok takım müşteri araçlarına sıkı şekilde karşı çıksa da, artık takımlar ekonomik kriz nedeniyle bu duruma karşı çıkmıyorlar.


Yorumlar

  1. onur aybars avatarı

    "Eğer bu kural değişirse gelecek sene Mclaren ve Mercedes-Benz ortaklığı değişik bir şekil alabilir…"

    Şu olayı bilen varsa açıklık getirebilir mi arkadaşlar?

  2. Müşteri araçları F1i daha güzel kılıyor bu benim düşüncem. Bu müşteri araçları F1e pilot girişini de sağlıyor ayrıca.

  3. prodrive gelsin.küstürmeyin adamları.yoksa herkese mercedes motoru veririz.:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir