Fuji'de Yarış Olaylı Başladı – Hamilton ve Massa Temas Etti

yazar:

kategori:

Şampiyonluk yarışının kilitini açacak Japonya GP oldukça olaylı başladı. Poleden başlayan Hamilton ilk metrelerde Kimi’ye geçilmesinin ardından ilk viraja agresif bir şekilde Kimi iç tarafından geldi. Ancak içten gelen Hamilton virajı alamayınca dışarda kalan Kimi Kovlainen ve Massa gibi pilotlarıda dışarı sürükledi ve grid bir anda değişti.

Kubica liderliğe yükselirken Hamilton Massanın ardına kadar düştü. İkinci turda Massa çok yaklaşan Hamilton pistin en yavaş şikanın giriştikleri mücadele sonucu şikan çıkışında temas ettiler ve Hamilton spin atıp son sıraya kadar düştü.

Yaşananlar sonucu Massa ve Hamilton pitten geçme cezası aldılar.

Temas Videosu




Yorumlar

  1. Hamiltonun startta yapmak istediği tek şey macaristan da massanın yaptığını yapmak istemesiydi. Ancak yapamadığı tek şey fren noktasını bulamamak oldu. Zaten o hızla ve agresiflikle gelipte fren noktasını bulup, kimseyi tehlikeye atmadan dönebilmek beceri ister. Bu beceri hamiltonda yoktu. Ve kendisi dahil üç kişinin daha yarışını berbat etti. Ceza sonuna kadar haklıydı.

    Hamilton temiz taraftan kalkmasına rağmen heiki ve kimiye geçilince hırs yaptı ve olanlar belli.

  2. kaan kaanhan avatarı

    geçmişte ilk virajda ne curcunalar gördüm neler hiçbiri ceza almadı ama işin içinde Hami var,McLaren var.. fırsatı kaçırmamak lazım. en azından massanın cezası farklı olsun 10 sn dur kalk yaptır onu bile yapmıyorlar, güyya bakın eşit davrandık diye hamiye de kakalanmış bir ceza, massanın yaptığı bilerek ve isteyerek yapılmış bir haraket.

  3. burak arkadaş adeletten bahsediyorsak.3 yarış önceki Hamilton nun massaya giden puanları ne oldu.
    Adalet herkes için olursa adalettir.

  4. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    arkadaşlar siz her şeyi bir kenara bırakında hamiltonun alonsoyu son turdaki geçmeye çalışmasına bir anlam verebildnizmi.ben pek veremedim doğrusu.

  5. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Dostlar size iyi günler ben gider yatar haftaya görüsürüz ALLAHA EMANET OLUN spor dostluktur tatli atismalarda bunun icinde vardir önemli olan muabet sohbet olsun bizler futbol tafartari deyiliz dostca tatli tartismalar yapmak güzel vakit gecirmek icin burdayiz kim sampiyon olursa sezon sonu onu tebrik etmek gerekir sezon bitince bu tartismalarin hic bir deyeri kalmyacak tek sampiyon olan pilot konusulacak ama bir sonraki sezon bizler tekrar burda tatli bir rekabetle diyer takimlarin taraftariyla tartismaya devam edecegiz byeeee

  6. Geçe yarışında önüne gelen firsatı değerlendirip kazanmıştı, ama Fuji de bileğinin hakkıyla damaı bayrağı ilk sırada gördün. Helal olsun Alonso.
    Br McLarenci olarak seni bizde yariştiğindan beri ilk kez takdir ediyorum.

    Yarışın içine eden Massa'nın da artik
    biri kulağını çekmeli, Göz göre göre Hamilton'un yarışını bitirdi. Adam ilk virajı zaten senin önünde dönmüş, ve zaten dışarı çıkmışsın ve yarımm boy geridesin, çimden girip önüne mi geçebileceğini düşündün,

    İlk virajda Hamilton çok gereksiz bir zorlama yaptı. Kendisi zihin ve fizik olarak şampiyonluga hazırdım diye açıkladı hafta başı ama henüz hazır olmadığını gördük. Adamın anlık kazanma hırsı var, hiç süreklilik düşünmüyor. Ne saçma sapan bir sürate kalkışıyorsun viraja girerken, birak Kimni geçsin gitsin, sen şampiyonluğunu garantiye alsana. Hamilton Gp2de bir iki sefer bu saçmalığı yapmıştı ama butun bunlara rağmen pistteki en rekabetçi pilot. Alonso, Kimi ve Hamilton pistte gerçek 3 pilot var sadece..

    Sanırım Çin yarışında çok daha sakin bir Hamilton izleyeceğiz, Dennis işin ciddiyetini ona kendi İngiliz donukluğu ile anlatacaktir eminim.

    Hamilton'a iyi pilot olmadığı suçlamamsı yapanlar eminim onu sadece F1 de izlemişlerdir. Ayiptir, adamin GP2 serisindeki sadece 2-3 yarışını izleseler, ne tür bir atak pilot olduğunu ve F1 in izlenilenilirliğine yaptığı katkıyı goreceklerdir.

    Ortada bir gerçek var, F1 heyecan ve büyük pilotlarını kaybederken ortaya bir Hamilton gerçeği çıkmıştır. ve yeni bir Sumi efsanesi doğacakıtır. Sumi hiçbir zaman desteklemedim ama hep takdir ettim. Seneye 3 şampiyonlu bir pistte (ve pistin en iyi 3 pilotunu) izlemek gerçek bir keyif oalcaktir eminim.

    Son söz: Serhan Acar bu yil en kötü yarışını anlattı. JetLag'a mı çarpıldı, uykusuz muydu bilmiyorum ama Serhan, titre ve kendine gel, hakkaten kötüydün ya.

    Zaten Türkiye gpsinde hakemlik görevin nedeni ile yarişi anlatamiyor olmana saygımız var ama alp midir nedir o torpilli dobişko senin yerine yariş anlatmaya mecbur ediyorsunuz ya, resmen yarişi eurosporttan izliyorum, onun saçma sapan birak pilotlari takimlari bile tanimadan kimin kimi geçtiğini anlamadan sallaması mide fesadı geçirtiyor bana iki yildir.

    Bari bir seferlik bile olsa eski arkadaşin Cem anlatsa da keyile 2009 Tr Gpsini izlesek.

  7. burak bocek avatarı

    teoman bir karar ver sende neye ianandıgın belli değil:)az once ilah fia olunca diyordun ne oldu şimdi imana mı geldin:)

  8. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    GÜLÜNC olan tek sey STAR i mana ederek lewis e verilen ceza massa-lewis temasina kadar böyle bir sey söz konusu deyildiki tabiki suda bu temasdan tek karli cikan oda 1 puan massa oldu ibrahim tatlissesin degisiyle allah cezecigini verecek diyorum masaya :))))

  9. burak bocek avatarı

    peki bu adilce mi.hadi ilk defa olmuyor diyelim.kendinle beraber 2pilotun yarısını neden mahvediyorsun.mantıklı mı bu normal mı

  10. isterseniz söylemeyin ben direk güleyim:) bırakın bunları.
    Ben startta hiç ceza görmedim bu güne kadar! ilk kez de dışarı atmak gibi birşey olmuyor.Siz ilk kez izlediyseniz söyleyin.

  11. forzaferrari avatarı

    startın videosu varmı acaba?

  12. Teoman senin kadar fanatik gözü bürünmüş adam görmedim yazık sana biz hiç degilse massa hamilton olayında suçlunun massa oldugunu söyleyebiliyoruz.Ama sen ve senin gibiler ilk virajda haminin yaptıgını görmezden geliyor.Kimi Hamiyi mahvetti startta bunu sindiremeyen hamilton adamı dışarı attı daha ne konusuyorsun !

  13. teoman arkadaşim sen yarışla ilgili yorumunu yap ferrari = fia artık kabak tadı vermedimi sanada gülünç oluyosunuz

  14. burak bocek avatarı

    abi klavyede 2ye basıyorum 3cıkıyor kusura bakmayın ya ust uste2.yarıs oh be oldu:)

  15. burak bocek avatarı

    pardon ust uste 3.yarısını ozur dılerım

  16. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    massa ile hamiltonun olayı belçikaya cok benziyor…

  17. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    ya arkadaslar bu FIA-ferrai el ele diye sadece biz deyil reon-bmw-ve diyer takimlarda ayni seyleri diyor zaman zaman bu ilk konusulan seydeyil ki neden FIA-BMW el ele denmiyor veya FIA-baska takim el ele denmiyor demeki var bisey????????????????

  18. burak bocek avatarı

    bravo ertan akkaş dedıklerıne sonuna kadar katılıyorum.alonso ve renaulta tebrıkler.bileğinin hakkıyla soke soke cok ıı taktık ve hızla aldı ust uste 3.yarısını.bravo alonso

  19. ha bu arada ben hamilton hatalı dedim ama şunu da söylemeliyim cezalar gerkesizdi. yarış kazası startta

  20. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Her zaman agrasif START lar gördük ama böyle düzmece bir ceza ile ilk defa karsilastik bu FIA deyilmi ilk virajda startdan sonra summi kaza yapinca yarisi yeniden baslatmis ve summi o yarisi ilk oto kaza yaptigi icin yedek aracla puan almisti FIA-ferrai hep el ele yatiklar olsun diyorum elbet bu FIA baskani degisecek ve adaletli bir baskan gelecek ..o zaman icimiz rahat edecek

  21. Ertan Akkaş avatarı

    Öncelikler Alonso'yu tebrik edelim. Gerçekten çok güzel bir iş çıkardı. Singapur'da şans olmasaydı kazanamazdı diyenlere bir nebze olsun dersini verdi. Bir tebrikde REnault'a gerçekten güzel bir taktikle Alonsoyu desteklemesini bildiler. Şimdi geleyim kendi takımıma:D Raikkonen bu gün iyi bir performans ortaya koydu diyebiliriz ama Massa çok iyi bir iş yaptı. Evt sevgili pilotum bir hata yaptı ve cezasını çekti bizde bunu açıkca söylüyoruz Massa, HAmilton olayında suçludur.

    Ama ne yazıkki McLaren taraftarı arkadaşlardan göremiyorum. Hamilton'un başkalarını hiçe saydığı bu tutum ve davranışlar konusunda kendi pilotlarını nasıl savunabiliyorlar merak ediyorum. Gerçekleri görebilmek galiba yürek istiyor. Ne zaman Ferrari'nin en küçük olayında hemen FİA=FERRARi naraları atıp, suölamalara başlıyorlarsa, aynı hataları kendi pilotları yaptığında eleştirebilmeliler. Ama nerde…

    Tebrikler Kimi, Massa, Alonso, Kubica, Nelsinho… Bu arada yarışa zevkli dakikalar katan Massa, Kimi ve Kubica'yı ayrıca tebrik ediyorum.

  22. burak bocek avatarı

    atılırda bu kadar mı atılır.adam aynı hatayı cuma antremanlarında yaptı.startta yerını kaybedıyorsun yedıremeyıp 2pılotuda surukle peşinden.fren noktası var ama ham ne hıkmetse ayagını gazdan cekmek yada fren yapmayı pek tercih etmıyor.nede olsa bunun adı trencilik oluyor size göre:)onlar f1 sürücüsü ya hız lazım agresiflik lazım:)al sana hırs buda ders olsun hamiltona.hanı rahattı hanı rısk almıcaktı.bırakın bu işleri

  23. Yaw burada tartışan akıllar neyi tartışıyorsunuz siz ilk virajda hamilton suçlu.O mücadeledede Massa suçlu.

  24. kazada keske massanın kamerası olsaydı daha net görürdük:D

  25. massa burnunu sürtmüş nazikçe:) bırakın bunları çizgisi felan kalmamış massa yapabileceği tek şeyi yaptı.Bundan sonra starttada ceza verilecekse geçmiş yarışlara bakmak lazım herkes nasıl geçiyor herkese ceza vermek gerekecek.sanki yarış tarihinde ilk kez görüyorsunuz startta dışarı atmayı.ilk kez ceza gördğümüz kesin.

  26. forzaferrari avatarı

    ogun savaş yazdıklarımı bir daha oku, massa kurtarabilirmiş resmen lewisi biçti dedim, ama 1 arabalık boşluk kuralı olup olmadığını sordum, dikkat edersen lewis suçlu ceza hatalı falan demedim, tekrar oku!!!

  27. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    ilahi adalet herzaman ferrariden yana isliyor ilah FIA olunca bu gayet normal :)) ne derseniz deyin yarisdan sonra inceleme olacakmis massa icin bakin yaziyorum ilahi FIA yine orda olacak ferrai icin görcez

  28. burak bocek avatarı

    suçlu ki ceza aldı massada şikanda hatalıydı çarptı ki ceza aldı kimseye ayrımcılık yok siz böyle izlemeye devam edin asıl.ne kadar f1den anladııgnız ortada.hiç realist değilsiniz.tamamen fanatik duygular.ben kendi pilotumu hatalı buldum şikanda ama sizde yürek yok arkadaşım yürek söyleyemezsiniz

  29. Olan rai'ye oldu olası 1.likten koptu.
    Daha dün centilmenlik dersleri veriyordunuz hani ? Pek tabi raikkonen 1. virajda zorlayıp hamiye çarpıp yarış dışı bırakabilirdi.Ama rai öyle bir pilot değil çaresizlikler karşısında çareyi başkasının yarışını mahvetmekte veya başkasını riske atmakta bulmuyor.
    Psikolojik savaşı çok iyi bilen mclaren-mercedes'i kutluyorum.Böyle cinlikleri akıllarına getirebildikleri için ne büyük deha değil mi?

  30. forzaferrari avatarı

    teoman iskender dediklerine dikkat et küfür etme!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! lewis ceza alıyor fia ferrari oluyor massa ceza alıyor yine fia ferrari oluyorr??ne işş?

  31. ogun savaş avatarı

    forzaferrari pes doğrusu hayla lewis suçlu diosn 😀 sen boyle yarış izlemeye devam et.

  32. burak bocek avatarı

    teoman el insaf be arkadaşım.bu kadar ön yargılı olma el insaf adam herkesi dışarı itti be.halen aynı alflar.burda birtek sen diyorsun startta böyle agresiflikler gördük diye.siz yarışı nerenizle izliyorsunuz.resmen 3pilotu dışarı attı be.ilahi adalet ya size gör al sana ilahi adalet

  33. forzaferrari avatarı

    kurala göre geçiş yaparken, virajda 1 arabanın geçebileceği kadar boşluk bırakması gerekmiyormuydu? bence lewis sıkıştırmış massayı 1arabalık boşluk falan yok orda ama ordan sonra massada kurtarabilirmiş, bariz biçmiş lewisi ama sanki 1 arabalık boşluk bırakma kuralı yokmuydu?

  34. Ertan Akkaş avatarı

    Bu sefer yarış hakemlerini verdikleri doğru karardan dolayı tebrik ediyorum her yarışta görmek isteriz 🙂

  35. haug millete centilmenlik dersi vereceğine pilotunun kulağını çeksin önce. startta rezil olan hamilton bunun acısını hem kimi hem massa'yı dışarı atarak çıkarmaya çalıştı ama felipe şikanda hamlton'un burnunu fena sürttü. hamilton sürekli davrandığı şekilde muamele görünce şaftı kaymış gördüm onu :)) bir musibet bin nasihattan iyidir, bu da hami'ye ders olsun..

  36. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    bence yanlis karar massa 100 % hatali ona ceza vereceklerdi FIA-FERRARI el ele yine LEWiS e ceza verdiler start da her zaman bu sekil agrasiflikler oluyo her pilot bunu yapiyr ama massa ceza alacakya yaninda da lewis sadece ha .s… FIA diyorum ama yinede sansliyiz massa birsey yapamadi hala lewis lider önümüzdeki yarislara bakicaz…

  37. burak bocek avatarı

    acaba ham,lton risk almıcam dediğinde ona kim inandı?işte dediğinin adamı olmamak budur.kafasının dikine gitmeye devam etsin.startta yaptığı yenilir yutulur cinsten değil onun yüzünden kendisi dahil 3kişinin yarışı alt üst oldu.momentumunu kaybeden massa sırada kaybetti ve sonra yerini korurken hata yaptı riske girip hamiltona çarptı.bütün cezalar doğruydu ama bunlara sebebiyet veren lewis hamiltondur.işte hırs panik diye buna denir.norbert haug da lafını yemiştir herhalde.kimin belden aşıgıya çalıştıgını gorduk.kim kimi duvara itti gördük.aynı hatalara devam hamilton uslanmaz.helal kimiye ve massaya cok iyi iş çıkarttılar.özellikle massa inanılmaz yarıştı bana göre.yapabileceği en iyi işti.ve o hatası olmasa soguk kanlı olsa daha yukardaydı

  38. ikisinde de hamilton hatalıydı bana göre. hamilton viraj çıkışında çok içeriye kırdı ve temas oldu. ama bir bakıma ceza iyi oldu. fia=ferrari bu yarış sonucunda artık fia≠ferrari oldu bence. daha önceki sayısız benzer pozisynda ceza alınmışmıydı hatırlamıyorum. ilk aklıma gelen monaco 2008 alonsonun heidfeldi biçmesi var. her neyse iyi bir yarştı..

  39. Bahadir  Akgun avatarı
    Bahadir Akgun

    Evet bencede dogru karar..Hamilton gereksiz yere startta gene agresiflik yapti..Massada ona sikanda bariz carpti..Ikiside dogru karar..

  40. İlk virajda Hamilton, Sonrasında Massa Hatalıydı doğru karar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir