Ferrari, F1 Takımındaki Yeniden Yapılanma İle Bürokrasiyi Azaltmayı Hedefliyor

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, Formula 1 takımlarını yeniden zirveye yerleştirmek için gerekli olan yapı değişikliği üzerinde çalışmaya başladı.

Takımdaki en büyük değişiklik, eski takım patronu Stefano Domenicali’nin istifa edip yerine Amerika’dan Marco Mattiacci’nin getirilmesiyle gerçekleşti.

Ancak değişiklikler bununla sınırlı kalmayacak. Açıklamalara göre Montezemolo, gerekli güncellemelerin hızlı bir şekilde yapılabilmesi için takımdaki yapılanmayı daha basitleştirerek bürokratik süreci azaltmayı planlıyor. Bu kapsamda danışman sayısı azaltılırken araçta performans kazanılacak alanlara yönelme oldu.

Di Montezemolo ayrıca güncelleme programının hızlandırılmasını, dış tedarikçilerin yeni parçalar konusunda zamanı kısaltmalarını istedi.

Bu kapsamda takımdan yapılan açıklamada “Tüm bu değişikliklerdeki amaç, Ferrari’nin daha hızlı tepki verebilmesi, sürücülerimizin hem yarış simülasyonunda hem de pist üstünde yaptıkları çalışmalardan sonra bilgilerin toplanıp onlardan maksimumun çıkarılması.” sözlerine yer verildi.


Yorumlar

“Ferrari, F1 Takımındaki Yeniden Yapılanma İle Bürokrasiyi Azaltmayı Hedefliyor” için 8 yanıt

  1. Halbuki aynı bürokrasi Todt dönemi öncesinde de vardı.. Gerçekten de Todt-Brawn-Michael ve diğerlerini değiştiren irade desteklenirken, bu ekibin artık doyduğu ve gözlerin daha yukarlarda farklı noktalara çevrildiği noktasından hareket edilmişti..Todt FİA başkanı, Brawn takım patronu/sahibi olunca kısmen de doğrulandı..
    Peki neydi yanlış olan ve başarı niye gelmedi??
    Takım testlerin yasaklanmasından en zararlı çıkan ve o güne kadar simülasyon teknolojisine para harcamayan en büyüklerin içinde tek takımdı.. Peki Öngörü?..
    Sınırsız bütçe/Test döneminin kazananı ve o dönemin evrilebileceği en iyi aracı yapan Ferrari ve ekibi aynı zamanda dönemin kurallarını da iyi okuyordu..2009 sezonuna kadar bu gelenekselleşen gücün doruğunda içerden yaşanan kırılma Bürokrasi-Otokrasi tartışmasını getirdi aklıma..
    Costa-Stefano vb benzeri her durumda verilen kelleler Buz dağının görünen kısmı sadece.. Ve kavga tam da o ekibin tasfiye olduğu günlere dayanıyor.. Zaman bize F1’in bir dönem tarihini yazmış ekibin zamanlı ve manidar değişikliğinin aynı zamanda erk kavgası olduğunu gösterdi.. Bürokrasi kaybetti otokrasi kazandı…

  2. Di Montezemolo ayrıca güncelleme programının hızlandırılmasını, dış tedarikçilerin yeni parçalar konusunda zamanı kısaltmalarını istedi.

    Mattiacci: “Emredersiniz efendim”

    Domenicali niye gitti?

  3. Alonsonun agzini bantlamak iyi bir baslangic olur, direk cag atlarsiniz..

  4. Muammer UYAR avatarı

    Bürokrasi yi azaltmaya kendinden başlayabilirsin montezemelo :))

  5. Dağılın !!!

  6. Bürokrasinin yanında biraz da hiyerarşiye el atsanız ne güzel olacak.

    1. BahtsızBedevi avatarı
      BahtsızBedevi

      then*

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir