Formula 1 Araçları Daha Güzel Görünümlü Olacak!

Formula 1 takımları, son haberlere göre Formula 1 araçlarını daha güzel görünümlü yapmak için bazı çalışmalar yapıyorlar.

Bu kapsamda yerden kıvılcımların yükselmesi, parlak fren diskleri gibi çeşitli fikirler var. Takımlar son nesil F1 araçlarının, önceki nesil F1 araçlarının sahip olduğu karizmayı kaybettiklerini düşünüyorlar.

F1 Strateji Grubu’nda yer alan önde gelen takımlar, önümüzdeki haftalarda araçları daha görsel ve beğenilir hale getirmek için bazı teklifleri masaya yatıracaklar.

Düşünülen önerilerde araçların daha az masraflı olması için düzenlemeler olmasının yanında araçların daha görsel olması gibi şeyler söz konusu.

Takımlar, araçlar üzerinde yapılacak tasarım değişikliklerinin hem harcamaları düşürmesi, hem de araçların daha çekici hale gelmesini sağlayacağına inanıyor.

Bu kapsamda şu anki komplike olan ve daha çok aerodinamik etkisi bulunan fren disklerinin değişmesi, yerine daha ucuz ancak aynı zamanda göze hitap eden disklerin gelmesi hedefleniyor.

Bundan yaklaşık 20 sene öncesine kadar Formula 1 araçlarından çıkan kıvılcımlar büyük beğeni topluyordu. Ancak araçların yere normalden fazla yaklaşmasının engellenmesi için 1994’te zemine tahta koyulması kuralı getirildi.

Geçtiğimiz günlerde de aktif süspansiyonun geri gelebileceği söylenmişti. Bu gelişme de takımların harcamaları düşürme planları kapsamında yer alıyor.

Araç üstünde planlanan değişiklikler dışında sporun formatında da bazı değişiklikler yapılabilir. Planlanan değişikliklerden bazıları yarış mesafesinin kısaltılması, güvenlik aracı arkasında başlangıç, pit stopların kısa olması için daha üst düzey teknolojiler.

Tüm bu teklifler, önümüzdeki haftalarda Strateji Grubu toplantısında değerlendirilecek.

Yapılması planlanan değişikliklerinin F1 Komiasyonu ve FIA Dünya Motor Sporları Konseyi tarafından onaylanması gerekiyor.


Yorumlar

“Formula 1 Araçları Daha Güzel Görünümlü Olacak!” için 25 yanıt

  1. minardi nin üstündeki reklamlar 2014 yılındaki bütün araçların toplamına eşit?

  2. Şu güzelliğe bakın. Sanat eseri.

  3. F1 2006 da yarış yapmak isteyenler skype kursun gökhanı veya beni eklesin skype adım breet6 hamachiden ağa gelebilirsinizi Ağ adı:F12006F1 Şifre:123
    Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

  4. JV Hayranı Deniz avatarı
    JV Hayranı Deniz

    Minardi 2000, en sevdiğim araçlardan biri. Sürekli sonuncu olmasına rağmen o kadar karakterli bir görünüşü vardı ki, telefonica sarısı keşke geri dönse. Ön kanadının neredeyse konik ve sivri uçlu görüntüsü aklımdan çıkmaz =)) Bu araçları çok özlüyorum!

  5. F1 tarihinin en güzel araçları 2005-06-07-08 deydi

  6. Tip istiyorlarsa bizim şahincilerden fikir alabilirler. FIA bünyesine 4-5 tane alsınlar. Paynır tesisat ve marşpiye şart aga. Alta da neon takın. Led olsun ucuz olsun.

    Formatı karıştırmak yerine telemetri ve telsizi yasaklasalar daha iyi olur sanırsam. MotoGP gibi, bırakın adamları, yarışsınlar.

  7. Allah bu kuralları çıkaranın evlerini ateşler salsın !

  8. f1 izlenmesin diye herşeyi yapıyorlar şuan f1i pilotlar götürüyor alonso vettel lewis rai hayranlı olmasa insanlarda f1 izlemezler

  9. Zamanın şartları ve kurallarına göre ortaya çıkan araçlar, kurallar mantıklı olduğu sürece, zaten hep karizma olmuştur. Çıkan kıvılcımlar bir uğraşla oluşmadı..Ozamanki aerodinami bilgisi şimdiki gibi araçlar üretecek düzeyde olmadığından downforce sağlamak için akıl ettiler.

    Parlayan diskler ozamanın teknolojik olarak en verimli fren sistemleriydi.

    Çözümleri yanlış yerde arıyorsunuz. Frenleri değiştirmenize gerek yok, kıvılcım çıkarmanızda şart değil..F1’i öldüren sizin mantıksız kurallarınız. Buraları düzeltin.

  10. Muammer UYAR avatarı

    Oldu canım Maldonado nun çarpmadığı bi güvenlik aracı vardı onu da yapıştırır artık bariyere :))

  11. Zamanında etkileyici görüntüler ortaya çıkardı.

    1. kardeşim biz bunlardan geçtik.bir V10 motor koyup hadi onuda geçtik V8 deolabilir ,birde şu ön kanatları az biraz daha daraltıp arka kanadı biraz daha aşağı çektikmi ha birde şu burunlar hallodumu tamamdır.

      çokmu şey istedim

  12. F-one-Driver avatarı

    Oldu isterseniz yakıt tüketimi azalsın diye yarışları lastik bile değiştirmeden 30 tur yapın geçin, bütün tüketimleri azaltmış olursunuz?!%/)!

  13. “Planlanan değişikliklerden bazıları yarış mesafesinin kısaltılması, güvenlik aracı arkasında başlangıç”

    Allah cezanizi versin!!!

  14. o kadar kafa yormaya gerek yok.çok uzağada gitmeye gereke yok getir 2008 ve öncesi kuralları ondan sonra seyret manzarayı.niye bu kadar zorluyorsunuz ki o kafanızın içindeki nesneyi.

    1. biraz şiirsel mi olmuş ne 🙂

  15. nascar mı bu guvenlık aracı arkasında baslasın kı en heyecanlı sey bu start ve yarıs mesafesının kısalması nasıl olur kı pit stop hızlı olablır teknolojı ıle sorun degil

  16. NEBİH ERTİK avatarı
    NEBİH ERTİK

    Ses güzelliğini mahvettiler. Görüntü desen gitgide bozulmaya başladı. Birde Start ve pit stop rezilllikleri eklenirse…. … Düşünmesi bile kötü… 🙁

  17. Formula 1’i kapalı kokpit serilere yakınlaştırma amaçları. Yine ekonomi, yine para…

  18. Haber resminde ki Minardi karizma olarak 2014 araçlarını 3’e,4’e katlar.
    Şu sarı aracın karizmasına baksanıza. 🙂

  19. güvenlik aracı arkası mı? başlarına göktaşı düşsün. rezillik

    1. Onur Gentas avatarı

      Bir o rezillik kaldı yapmadıkları. Nascar’a benzetecekler yakında.

  20. Guvenlik araci arkasi ne demek ???!!!!!!
    Zaten yarislarin EN HEYECANLI yeri startlar

  21. Formula 1 in başındaki adamlar küçükken bira fıçısına düşmüş .

  22. Yarışların kısaltılması ve güvenlik aracı arkasında yarışın başlaması mı ??? Lütfen şaka yaptıklarını söyleyin.. 1 Nisan da geçti ama :S :S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir