Hamilton Bugünkü Sonuçtan Memnun Değil

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, unutmak isteyeceği 2008 Japonya GP’sinin sonucundan memnun değil.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan Hamilton önce ilk virajda yaptığı hata ile pozisyon kaybetti, daha sonra ise Felipe Massa ile olan olayı sonrasında spin attı ve cezası ile ancak 12. olabildi.

Hamilton "Açıkçası bugünkü gibi bir sonuçtan memnun değilim ancak çoktan geride bıraktım ve yarın başka bir gün olacak. Üzücü bir şekilde iyi bir start alamadım ancak Kimi’nin hava koridoruna girdim ve içeriye daldım."

"Biraz geç fren yaptım ancak herkes öyle yaptı. Bir çok araç 1. virajda genişten döndü ve ben diğerlerine göre biraz daha geniş girdim. Ancak cezayı geri alıp sonucu değiştiremezsiniz. 2. turda Felipe genişten döndü ve ben içeriye daldım ve ona yeteri kadar yer verdim. O bana oldukça sert dokunarak spin atmama neden oldu."

"Bugünden alınacak olumlu yanlar da var. Sadece Felipe’ye 2 puan kaptırdım bu yüzden hiç bir şey bitmedi. Bugün olanları unutacağım ve ilerleyeceğim. Daha iki yarış daha var ve her ikisini de kazanmak hedefim." dedi.

Motor sorunu yaşayan Kovalainen Bugün umut verici bir şekilde başladı ancak üzücü bitti. İyi bir start aldım ve ilk virajda genişten dönmeme rağmen Robert ve Fernando’nun arkasında kalmayı başardım. Onları yakalama konusunda oldukça iyimserdim çünkü aracım fantastikti ve bir anda motor durdu."

"Bu gerçekten kötüydü çünkü tüm sene boyunca dayanıklılığımız harikaydı. Buna rağmen bugünkü performansım iyiydi ve Çin’e oldukça iyi hisler ile gidiyorum." dedi.

Takım Patronu Ron Dennis "Bugün mücadeleci bir gündü. İlk virajda olanlar ile ilgili Lewis’e ceza verilmesine şaşırdık çünkü bu tür bir çok olay gördük ve ceza olmadı. Pilotlar fren noktalarını kaçırabilir ve genişten dönebilirler, bu tür olaylar olur."

"Heikki oldukça güçlü pozisyondaydı ve etrafındaki araçlara göre önemli derecede yakıta sahipti ve bir anda nadir motor sorunlarından birisi ile karşılaştı. Şampiyona bakımından herşey daha da kötü olabilirdi ancak bu hayalkırıklığı ile sonuçlanan bir hafta sonu olduğu gerçeğini değiştirmiyor."

"Yine de Lewis pilotlar şampiyonasında sezonun bitmesine 2 yarış kala 5 puan fark ile lider ve tüm takımın buradan itibaren sıkı çalışacağını biliyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Kimi'yi zor durumda bırakan Hamiltondan çok Heikkiydi Heikki olmasaydı sorunsuzca dönecekti hafif dışar açılacaktı..Eğer bence illa ceza vericekseydide bu Heikki'ye olmalıydı Hamilton'a değil..Ama hakemler Massa'ya veriyoruz şimdi Hamilton'a da verelim eşitlensin diye düşündüler sanırım..

  2. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Aslında hamiltona verilen cezaya şaşırdım. Sık sık gördüğümüz bir bir olaydı ve bu tür olaylara ceza verildiğini ben pek görmedim. Ama kimi çok zor durumda bıraktığı kesindi. Kimi : hamilton- massa olayındaki gibi çizgiye yapışsa o da hamilton gibi sona düşecekti hatta hızlı oldukarı için ikiside yarış dışı kalacaktı.Cezaya hamilton ın Massa ile olan temasından sonra karar verdiler heralde. İkisinde cezasını aldı. Umarım böyle şeyleri sık görmeyiz.

  3. Dogrudur bir cok startta gec fren yapanlar olur disa tasabilir ama hic kimse rakiplerinin yarisini bu sekilde katletmemelidir, orada kac aracin yarisini katletti bi sayin isterseniz, Ben olsam 2. turda siyah bayragi sallardim Hamilton`a.. Her yarista Hamilton birilerini itiyor kakiyor icine daliyor, tamam severiz agresif pilotlari ama bu agresiflik degil diger pilot arkadaslarina saygisizliktir, bu yuzden Massa`nin dokunmasida iyi oldu, belki kendine gelir biraz..

  4. süper yumuşak lastik kullanılmayacak brezilyada lastikler birer kademe sertleştirldi bu sene

  5. ertugrul bayraklı avatarı
    ertugrul bayraklı

    Mclaren bence çok iyi avantajı kullanamadı.pol ve 3.kalkan mclaren (hemde 1-3-5 temiz olan taraf) yapamadı.Çin ve brezilya iki değişik pist.Çin biraz ortada fakat brezilyada kesinlikle ferrari daha hızlı olacak.Çünkü süper yumuşak lastik kullanılacak.Ham 1 adım önde fakat her an herşey olabilir.takımları ferrari alır gibime geliyor.çinde mutlaka ham 1 yada 2 olması lazım.ya da massanın bir sorun yaşamasını beklmesi lazım.Şu an hala şampiyonluk belli değil.Ham da çok baskı var bu yine anlaşıldı.

  6. zafer cevik avatarı

    The FIA (Ferrari International Assistance) strikes again.
    Or at least the race stewards on this occasion.
    There is no way that Hamilton took an unfair advantage after being pushed onto the escape road by Raikkonen. He clearly gave the position back tucking back in behind Kimi before commencing the attack again. He didn't get additional drive out of the corner as he had to back off to let Kimi back through!

    Lets hope the appeal by Maclaren puts things right.

  7. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    neden memnun değilmiş herkes hak ettiği sırada

  8. Starttaki olay olmasa bile değişen birşey olmayacaktı zaten. Kubica biçecekti oraları. Belkide Hamilton'un içine doğmuştur onun için o şekilde girmiştir viraja.

  9. murat korkut avatarı

    Hamilton start almayı pek beceremiyor aslında yarış içinde gayet iyi sürüşleri biraz iyimser atakları var ama,sanırım sakin olmayı başaramıyor,ilk virajda sıra kaybetmeyi göze alsaydı eminim yarış içinde pozisyonunu daha geliştirebilirdi,yapamadı birazda tecrübesizlik diyelim.

  10. ercan postacı avatarı
    ercan postacı

    insan herzaman insandır pilotlarda insan tabiki ama formula 1 de kendı acıklaması hamıltonun tabıkı zıhınsel fızıksel olarak 2008 de daha ıyıyım we tecrubelendım dıyor ama ıcındekı sabırsızlıgı bırturlu adam durduramadı bu yuzden kimi herzaman cok akıllı oldu bugun oldugu gıbı hamıltonda kımının startına ınanamadı ve kılasık olarak gerıdeyken bo caladı boyle dewam ederse yılsonu husran yasar

  11. Sinan Şahin avatarı

    kimi'nin bugünki startı çok fantastikti. hamilton'ın yaptığını bu sefer kimi yaptı. hamilton'ın önüne kırması çok güzeldi. hamilton'da kimi'nin arkasındayken çok agresifti, aslında biraz daha sabırlı olsa ceza gelmezdi. gerçi cezada biraz ağır oldu gibi. görünen şu ki; hamilton arkada kalınca çok bocalıyor ve şampiyonluğu kaybederse yine bu sebepten kaybedecek.

  12. tahmin etmiştim zaten

  13. yok serkan izlemedim uyduruyorum belki tutar diye..

  14. massathebest bilmiyorum yarışı izledin mi ama hamilton massayı geçerken yaşanılan kaza sonucu massacığın ceza aldı, yani haksızdı, ama sen gelmiş diyosunki hamiltonın eli ayağına dolaşmışmış, adamın biri dağları taşları delip yine hedefi 12den vurabiliyo, tebrik edilmesi gerekir bence..

  15. bir de memnun mu olacaktı? şu an poleden başlayıp 0 çektiği için çok morali bozuktur. ayrıca 2 puan önemli değil tavırları da hikayeden başka bir şey değil. gördük bugün kimi'nin felipe'nin arkasına düşünce nasıl eli ayağına karıştı. bu psikoloji en çok felipe'ye yarayacak..

  16. Mercedes motoru insan yapısıymış onu öğrendik bu yarışta. Motor sorunu yaşamayan tek takım BMW kaldı.

  17. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    arkadsaşlar siz bu cezaya razı olun bence. çünkü bu ceza verilmese massada o cezayı almazdı o zaman vay hamiltonun haline.

  18. Ahmet  Keleş avatarı

    geçen sene Spa'da Alonso Hamilton'u dışarı attı ve hiç bahsi geçmedi

  19. ogun savaş avatarı

    ilk viraj benzeri yıllarca Avusturyada yaşandı ve hiç bi zmn ceza verilmedi.Ama günümz f1 i okdr nazik bir duruma geldiki herşey cezaya mahkum oluo

  20. kaan kaanhan avatarı

    gerçekten yazık, hamiye ceza verenler daha önce hiç start seyretmediler herhalde.. fia ve komserleri artık eşeğin kulağına suyu iyce kaçırdı, taraflı olmanın bu kadarınada yuhh diyorum.

  21. Murat Irmak avatarı

    Yahu hadi Lewis'i anladık da aslında Heikki'nin olayı çok daha dramatik. Start krizinden sonra fazla yakıt(geç pit-stop), iyi araba, orta karar bir sürüş bile rahatlıkla Heikki'yi 1. yapmaya yetecekti; olmadı, onun adına üzüldüm..

  22. burak bocek avatarı

    ilk kez mclareni dayanıklılıktan kalırken gördüm bu sene.bu yolda ciddi adımlar kat etmişlerdi.bozulmaz gibi duruyordu ama demekki herkes bu problemi yaşayabiliyor.ferrari bu sene sıkça yaşadı.ancak mclarenden beklemıyordum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir