Massa "Hamilton'a Kasıtlı Çarpmadım"

yazar:

kategori:

Japonya Grand Prix’inde Felipe Massa, şampiyona lideri Lewis Hamilton’a çarpmış ve İngiliz  pilotun McLaren’ine zarar vermiş olayın ardından Brezilyalı pilot pitte geçme cezası ile cezalandırılmıştı. Yaşananların ardından Massa’nın Hamilton’a kasıtlı vurduğu spekülasyonları çıksa da Ferrari pilotu olayda herhangi bir kasıt olmadığı konusunda ısrarcı.

Yarışa kötü bir başlangıç yapan Hamilton ilk virajda Kimi ile yaşadığı olayda şampiyonadaki rakibi Massa’nın gerisine düştü ve beşincilik mücadelesi verirken her iki pilot onuncu virajda çarpıştılar ve Massa yoluna devam ederken Hamilton spin attı ve gridin son sırasına geriledi. İlk virajda Kimi ile yaşadığı olayın ardından İngiliz pilot Massa gibi pitten geçme cezası aldı.

Massa aralarında yaşanan temasın ‘yarış kazası’ olarak nitelendirdi ve kerb üzerinden geçtikten sonra McLaren aracına çarparak spin atmasına neden olmasının ardından aldığı cezayı hakedip etmediğinin bir soru işareti olduğunu söyledi.

" Hamilton çok geç fren yaptı ben de geç fren yaptım ve ardından virajın ilk bölümünde biraz dışarıya açıldım. Ardından içerdideki yarış çizgi girdi ve beni dışarıdan almaya zorladı ve lastiklerim çim alana çıktı fakat diğer virajda sol taraftaydım."

" Sonrasında birbirimize dokunduk, bu yüzdem benim düşüncem normal bir yarış kazası olduğuydu. Fakat pitten geçme cezası aldık ve bunu ödedik. Cezayı almış olduktan sonra yarışın ardından konuşmak biraz zor."

Hamiltonla olan çarpışmasının kasıtlı olup olmadığı Massa şöyle cevap verdi: " Emin olun kasıt yapılan bir hareket değildi, her iki lastiğimde çim alana çıkmıştı. Aracı durdurazdım ve çim alandaydım çünkü beni çim alana doğru zorladı."

Massa ayrıca Hamilton’ın ilk virajdaki olayı sonrasında aldığı cezanın adil olduğunu hissettiğini söyledi.

" Onun için evet fakat benim için emin değilim. Benim için sadece bir yarış kazasıydı, çünkü onuncu virajda çok geç fren yaptık. Beni geçmeye çalıştı ve onuncu virajda biraz geniş aldım ve aracını benim içerideki çizgime yerleştirdi ve ben de dış tarafta kaldım."

" Toprak alana yaklaşmam için beni zorladı. İki tekerleğim de toprak alana çıktı, kapıyı kapattı ve dokunduk. Sonraki viraj benim lehimeydi fakat ben toprak alandaydım ve yapabileceğim birşey yoktu ve çarpıştık. Hepsi bu."

" Kötü bir start aldı ve Kimi kendisini geçti. Herkesin tamamen virajda olduğu bölümde fren yapmaya çalıştı. Dışarıdan almaya zorladı ve Kovalainen de çizgiyi geniş aldı ve büyük bir kumar yaşandı."

" Benim açımdan oldukça iyimser bir durum özellik şampiyonayı düşünürseniz."

İkili arasındaki rekabetin giderek büyümesine rağmen Massa, Hamilton ile ilişkilerinin iyi olduğunu konusunda ısrarcı konuştu.

" Lewisle iyi anlaşıyoruz ve birşeyleri yıkmak gibi bir amacım yok. Bu doğru."


Yorumlar

  1. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    " Emin olun kasıtlı yapılan bir hareket değildi, her iki lastiğimde çim alana çıkmıştı. Aracı durdurazdım ve çim alandaydım çünkü beni çim alana doğru zorladı."bu görüntülerde Hamilton nerede çim alan zorladı…Defalarca izledim ama Massa ile hamilton arasında çok net boş alan var göz göre göre yalan söylemiş…

  2. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Bir diğeride "Massa bu güne kadar hep ikinci pilot görevini aldı"bu cümle yeterli olur galiba kalite bakımından…:))

  3. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Konuştuğum şeyler sana boş geliyor galiba bu benim boş şeyler söylememden değil senin kendi boşluğunla alakalı olas gerek…Ayrıca zencilerle,İngilizlerle veya grilerle bir alıp veremediğin varsa onuda sporun konuşulduğu bir ortamda konuşma.Irkçılık ile igili siteler vardır onları tavsiye ederim…

  4. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    massathebest kimin neyi iyi bilip kimin bilmediği konusunda yeni otorite sensin galiba…tanıştığıma memnun oldum…Ben sana Hamiltonun kariyerini gönderiyorum…

    1998: KARTING, ŞAMPİYON
    2003: BRİTANYA FORMULA RENAULT, ŞAMPİYON
    2004: EURO F3
    2005: EURO F3, ŞAMPİYON
    2006: Gp 2 SERİES, ŞAMPİYON(bir yarışta 16 turda 15 pilot geçerek)
    2007: F1, McLAREN – MERCEDES, 2., 109 PUAN

  5. erçin özdemir konuşuyorsun ama boş yazıyorsun.. hamilton'un gp2'deki şampiyonluğuyla başlamadı f1'in alt serisi. hadi bilmiyorsun öğrenmeye çalış bari. sanki f1'in alt serisinde ilk kez ve kimsenin kazanamadığı başaramadığı bir şeymiş gibi yazmışsın hamilton'un şampiyonluğunu. hamilton'un gp2'deki şampiyonluğuna bak (massa ile aradaki kalite farkını anlarsın demişsin..

    işte felipe'nin kariyeri:
    1999- brezilya formula chevrole şampiyonu
    2000- italya ve avrupa formula renault serisi şampiyonlukları
    2001- formula 3000 şampiyonu. f3000'de koşulan 8 yarış var. bunların 6 tanesi galibiyet, 6 kez pole pozisyonu, 5 kez en hızlı tur sahibi olmuş.

    tutturmuşsunuz bir gp2 şampiyonluğu.. ondan daha kralını felipe yamış zamanında işte kariyeri.. bu arada sen bilmezsin şimdiki gp2= eski f3000

    yeter mi? illa rengi siyah, ırkı ingiliz, kıçını koyduğu koltuk ta gri olmak zorunda mı yoksa?????

  6. Erçin ben bunu bir uzman görüşü olarak yazmadım. Kendi halimde 12 yıl f1i yeri gelip canlı yeri geldiğinde tv de ayaklarımı uzatıp izleyen bir insanım. Burda ben çok iyi f1 i biliyorum, ya da en iyisini ben bilirim diye bir ukalalıkta yapmam.

    Söylemek istediğim uzman görüşlerinin herşeyi doğru olarak söylemediğini dile getiriyorum. Hatırlarmısın bilmem, konusunu ettiğimiz çoğu uzman; button sanırım macaristan gp sinden sonra, yarış kazandı diye onu yere göğe sığdıramayıp griddeki en iyi pilot haline getirdiler. Alonso 2005-06 yılında şampiyon olduğu için schumi gibi bir efsaneyi bitirdiler. Aynı uzmanlar mika son sezonunda mclarenin iyi olmamasından dolayı formu düşünce yerin dibine soktular. Aynı otorite ve hatta patronu, Schuminin formula 1 den ayrılmasının f1 için kayıp olmayacağını hatta gençlerin öününü açması gerektiğini söylerken daha 1 ay önce gelse ne güzel olur gibi açıklamalar yaptılar. Ve son örnek vettel. Schuminin veliahtı dediler ama son iki yarışta kimse adını bile ağzına almadı. Kimin umrundaki o toro rossa gibi bir araçla ilk 10 a girip puan almış.

    Kısacası o otorite kim tepedeyse ona övgüler yağdırıp, kim düşüşteyse onu yerin dibine sokuyor. Bazı istisna ustalar ve uzmanlar hariç

  7. resim çok hoş…

  8. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Ama bir tavsiyede bulunmak isterim dünya sadece senin izlenimlerinden yada benim izlenimlerimden ibaret değil ve o yüzden biz uzman değiliz…

  9. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Ben de tebrik ederim seni o zaman…

  10. Benim için massa ya da hamilton için kimin ne söylediği önemli değil. Benim için önemli olan benim gördüklerim ve benim izlenimlerim. Duymamamızda gayet normal açıklamasını da yaptım. Massa bu güne kadar hep ikinci pilot görevini aldı. Hiç kimse ikinci pilot gözüyle baktığı birisine övgüler yağdırmaz ya da prostla sennayla kıyaslama yapmaz.

    Önemli olan bu durumdan yani ikinci pilottan kendi becerisiyle şampiyonluğa oynamak.

  11. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Ben sana senin yorumunu sormadım ki"Massa için böyle bir söylem duymadım…Sen duyduysan eğer Formula 1'i iyi bilen bir pilottan ya da patrondan… "

  12. Komik olan ne biliyormusun senin hamilton ve schumiyi aynı cümle içinde kullanman.

    Kiminin pilotajını tartışacak halim yok o zaten kendini kanıtlamış bir pilot. Her ne kadar çoğu zaman bende eleştirsemde kiminin iyi bir pilot olduğu gerçeği asla değişmez. Massa-Hamilton kıyaslamasına gelince hamiltonun şartları ile massanın şartları aynımı sence. Ya da kimi ile ilk geldiği sezon massanın şartları aynımıydı. Massa hep ikinci pilot olarak görev aldı. Taki bu yıla kadar. Bu yılda son bir kaç yarıştır daha çok üzerine düşülen bir pilot. Arkasında ona tüm imkanları sunan mclaren takımı ve yanındaki ne olduğu belirsiz takım arkadaşı olan Hamiltonla massayı nasıl kıyaslıyorsun? Şunu sana çok net olarak söyleyebilirim. Massanın sezon başından bu yana takımın kendisine gereken ilgiyi göstermemesinden dolayı kaybettiği puan sayısı en az 20. Hamilton kaç puan kaybetti? Demek istediğim massa gereken ilgi gösterildiğinde griddeki en iyi pilotlardan biri.

  13. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    çok komik…Raikkonen ilk geldiği sezonda şampiyon oldu.Massa daha eski bir pilot iken…Hamiltonu zaten söyleyemiyorum işi bilenler zaten onun için söylüyorlar belki de geleceği schumacher diye…sadece ben değil…Massa için böyle bir söylem duymadım…Sen duyduysan eğer Formula 1'i iyi bilen bir pilottan ya da patrondan…

  14. Erçin tekrarlıyorum. o zaman spada hamilton kaçış alanı yerine pistte kalsaydı. Aynı olay. Ne farkı var? Şimdi sakın bana orada yapacak başka birşeyi yok deme. Ayrıca massa hamiltonun arkasında olsa bence daha iyi olurdu. Çünkü değil hamiltonu geçmek podyuma bile çıkabilirdi. Hamiltonda ceza alınca çok daha fazla puan kapatacaktı. Massa ve hamiltonun attığı turları incelersen hamiltonun hiç bir varlık gösteremediğini çok daha iyi anlarsın. Massa 35 tur yumuşak lastiklerle hamiltona 1.5 sn yakın fark atıyordu. Kasıt arıyorsan hamiltondan ara. Massanın kendisine çarpıp ikisininde yarış dışı kalması massadan çok hamiltonun işine gelirdi.

  15. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Hamilton "Massa Kasıtlı Vurdu".Bu haberdeki fotoğrafa bakarsan;buradan Massa'nın kamikaze dalışı yaptığını açık bir şekilde ortada…İsteseydi kerb yerine asfalttan gitmeyi denerdi ama o zaman Hamilton'un arkasına düşeceği için vurmayı tercih etti.

  16. Massanın f1 de yaptıklarıyla, hamiltonun gp2 de yaptıklarını nasıl kalite farkı olarak gördün anlamadım.
    Birbirinden çok farklı. Ayrıca yorumlarımı takip eden arkadaşlar bilirler. hatta çoğu zaman kendi takım arkadaşlarımla bile tartışmalarımız oldu. Söylediğimi tekrar söylüyorum ben massanın ve bu performansı ile kiminin kırmızı araca yakışmadığını söylemiştim. Ama şunu da ekledim. Şu an griddeki en iyi pilotlardan diye. Massa kırmızı araca yakışmıyor olabilir ama hamiltondan daha yetenekli olduğu kesin.

  17. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    eğer gerçek pilot farkını görmek istersen Massa'nın Ferrari'ye gelmeden önceki yıllarını izlemeni tavsiye ederim bunula birlikte Hamilton'un GP2'de yaptıklarını da izle.Kalite farkını göreceksin…

  18. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    eğer bir pilot yarış çizgisi dışından yola devam etmek yerine yarış çizgisine dönmeyi tercih ederse Hamilton onlara engel olamazdı…Ama onlar hız kesmeyip çizgi dışından atak yamaya çalıştılar.

  19. kimseye çarpmıyor ama herkesi tehlikeye atıyor. Bu da kaliteyle alakalı sanırım. Kaliteden bahsetmişken, massanın macaristan startını izleyip, kimseyi tehlikeye atmadan, pisti direk geçmeden nasıl iki rakip birden geçilir bunu görebiliriz. Bu da ayrıca bir pilot farkıdır.

  20. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Dikkat edersen bizim pilotumuz agresif olurken birilerine çarpıp spin atmasına sebep olmuyor spa da olduğu gibi bu da pilot kalite farkı galiba kabul etmesenizde…Eğer agresifliğin birilerine çarpmana sebep oluyorsa ki bu hata demek o zaman agresif olmayacaksın…Ama tabi FİA arkanda ise tabiki olabilirsin çünkü hiçbir zaman kasıtlı olarak çarpsanda ihraç edilme şansın yok…

  21. Dikkat et sizin günlerce savunduğunuz spa olayına geliyoruz. İstese hamiltonda kısa olan kerb ve kaçış alanını değilde yarış çizgisine dönmeyi tercih edebilirdi.

    Ben massa haklı, orada öyle yapmalıydı diye savunmadım savunmamda. İsterse yarış çizgisine dönebilirdi fakat tıpkı sizin agresif hamiltonunuz yaptığı gibi kolay olanı seçti. Ama kesinlikle kasıtlı olarak çarptığını düşünmüyorum. Düşünmüyorum çünkü o çarpma anında ön kanadının kırılması bile onu en sonlara itecekti.

  22. Agresiflikten. Sizin pilotunuz bunu yapınca agresif pilot helal olsun yürü derken bizim pilotumuz bunu yapınca yanlış oluyor. Sizin pilotunuz spada şikanı düz geçip çayır çimen gezince başka çaresi yok oluyorda neden massa yapınca istese yarış çizgisine dönebilirdi oluyor.

  23. Start olayında yarış çizgisinde olan kimi ve hamiltondu. Hamilton frenajı kaçırdığı için yarış çizgisini kaybedip pisti direk geçti. Diğerleri yani dışarıda olanların ben yarış çizgisinde olduğunu söylemedim. Ama dikkat et yarış çizgisinde değillerdi, pist dışına değil.

  24. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Neden o zaman yarış çizgisine dönmek yerine kerb ve çim alandan geçerek bunu yapmaya çalıştı o zaman?O bölüm çok geniş bir bölüm isterse tekrar yarış çizgisine dönebilirdi.Neden daha kısa olan kerb ve çimi tercih etti?

  25. Massa sence neden kasıtlı olarak hamiltona çarpsın? Hem kendi aracına hemde hamiltona zarar verme şansı vardı. Üstelik geçildikten sonra hemen arkasında olacaktı. Ve sende bunu çok iyi biliyorsun ki massa hamiltonu geçecek hıza sahipti.

  26. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Eğer tekrar izlersen arkada kalan pilotların yarış çizgisi dışında olduğunu ve bu nedenle yarış çizgisini kaçırmış bir pilotun yarış çizgisini kaçırmış diğer pilotların önüne kırması diye bir varsayımın da sadece Ferrari taraftarlarından gelebileceğini düşünüyorum.

  27. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Bende FİA tarafından her türlü desteklenen bir takım taraftarı olsam, verilen cezalar her zaman benim lehime işleseydi,inanın bende aynı yorumu yapardım…Çünkü herkesin hoşuna gider pistte kazanamadıklarını pist dışında kazanmak…Tabi ki Ferrari…

  28. Videoyu tekrar izle ben tekrar tekrar izledim. Frenajı kaçırarak pisti ortalamak önüne kırmak ve diğerlerini pist dışına itmek değilmidir? Kasıtsa bu da kasıt geride kaldım diye dikkat edersen ilk önce takım arkadaşının önüne kırıp kiminin sağına geçiyor. Ve direk olarak kiminin önünden geçiyor hatta temas ediyor. Bu arada hem massanın, heikinin, kiminin ve hatta sanırım turullinin dışarı çıkmasına sebep oluyor.

  29. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Birde bir pilota kasıtlı olarak çarpan pilot daha önce hangi cezalara çarptırıldı.Bununla ilgili görüntüler varsa elinde bunlarada bakarmısın?

  30. Ugur Serhan avatarı

    Hamilton taraftarları Genlde Kendisi gibi oluyor maalesef kabullendik

  31. Erçin kusura bakma ikinci olayına cevap yazamadım çünkü farklı kamera görüntüsü arıyordum. Fakat videoadan izlediğim kadarı ile ceza verilmeyebilirdi. Fakat sadece bir kamera görüntüsü var. Hakemler neye göre belirlediler cezayı bunu bilemem. Massa ideal yarış çizgisindeydi görebildiğim bu. Ama kim arkada, kim önüne kırdı bunu göremiyorum. Eminim sende o kadar ayrıntılı şekilde göremedin.

  32. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Yarışta 4 kişinin önüne araç kırmak diye birşey göremedim nereden gördün acaba farklı bir yarış mı izledik,benim gördüğüm sadece Raikkonen'in üzerine bir gitme var buda fren esnasında tekerlekler kitlendiği için ama hatalı olmadığınıda söyleyemem tabiki,Massa'nın hareketi tamamen kasıtlıydı.

  33. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    F1 sürekli aynı şeyi yapıyorsun yazımın sadece bir bölümünü alıp yorumluyorsun ama geri kalanını nedense hiç okuyup yorumlamıyorsun.İşine mi gelmiyor yoksa tarafsız mı değilsin?

  34. Tarafsızca cevaplamaya çalışayım hemen. Sen hangi startta, ilk sıradaki pilot kötü bir start aldığı için geçilip, bundan sonra takım arkadaşının önüne kırıp, sonra da artık neredeyse virajın içine girdiği bir alanda frene basıp 4 kişinin önüne kırdığını gördün? Bu olay çizgi dışına atmak değil orda zaten hamilton 3.sıraya gerilemişti. Çizgi dışına atma olayına webberi örnek gösterebiliriz. Çizgi dışına atmak budur. Ve webbere hiçbir ceza gelmemiştir. Ya da hiç bir ferrari taraftarı bunun hakkında yorum yazmadı.

    Ayrıca heiki, ve kesin olarak söyleyemesemde hamilton, kimiye temas etti. Bu da bana göre massanın hamiltona yaptığından farksız. Eksik olan tek şey heikiye cezanın gelmemesiydi.

  35. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Ayrıca bir pilota çarpmak ile çarpmadan çizgi dışına itmek aynı cezayla mı değerlendirilir?bunu da tarafsızca yorumlarsın umarım.

  36. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Evet değerli arkadaşım F1 o zaman daha önce ki yarışlarda da olan çizgi dışına atma olaylarınıda cezalandırmak gerekirdi.Neden sadece bu yarışta böyle bir ceza verildi?Diğer bir konuda Bourdais olayında ceza Massa'ya verilmesi gerekirken Bourdais'in önüne kırdığı açık açık görüldüğü üzere Massa'nın ceza almamış olması hangi standart kararla açıklanbilir?Bunlarıda tarafsızca cevaplarsan sevinirim.

  37. nuri ozarslan avatarı
    nuri ozarslan

    GİDİŞİNE YOLLAR,
    VURUŞUNA HEMILTON HASTA

  38. Erçin, söylediğin gibi pilotu alt etmek için yapılan kasıtlı bir olay bu. Peki startta hamiltonun ve heikinin yaptıkları farklı bir şey mi. Onlarda kendini geçen pilotu alt etmek için yapılan bir şey değilmi? Pekala hamilton da isteseydi yarış çizgisini koruyabilir ve geç fren yapmayabilirdi. Böylece ilk olarak, takım arkadaşının önüne kırmaz, 2 ferrari ve toyotanın yarışını berbat etmezdi. Hal böyle olunca massayla hamilton hiç karşılaşmaz ve böyle bir çarpışma izlememiş olurduk değil mi?

  39. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Hamilton çok geç fren yaptı ben de geç fren yaptım ve ardından virajın ilk bölümünde biraz dışarıya açıldım. Ardından içerdideki yarış çizgi girdi ve beni dışarıdan almaya zorladı ve lastiklerim çim alana çıktı fakat diğer virajda sol taraftaydım."Bu yorumun üzerine olayı tekrar izlerseniz eğer Massa'nın yarış çizgisine dönmeyip kısayoldan Hamilton'u hedef aldığını görürsünüz.Yarışmak isteyen pilot yarış çizgisine dönmeye çalışırdı.Aracına zarar vermek pahasına çim alandan yada kerb'den geçmeye çalışmaz.Bunu yapan bir pilotun tek hedefi olabilir kendisini geçen pilotu alt etmek…ve bunu ona çarparak yaptı zaten.

  40. anasayfada anket var. o ankette hamilton oran olarak massadan daha hatalı olarak görülmüş…bence biz formula 1 konuşmayalım, futbol konuşalım.

  41. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Bunun üzerine ne diyebilirim artık bilemiyorum.Gürcan HEZER yazısını tekrar okumanızı tavsiye ederim.Ancak nedense konu içinde zarar görecek takım Ferrari ise cezalar ya hafifler ya da cezalar adres değiştirir.Bu sene Şampiyon masa başında ilan edilmiş ama bazı terslikler oluyor.FİA şimdi bunu düzeltmeye çalışıyor.

  42. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Aynı şeyi Hamilton yapsa yarış kariyeri biterdi.

  43. Massa'yı korumak gibi bir amacım yok, hatalı olduğu ortada. Gürcan Hezer, Massa için "oraya gelene kadar fren yapmak gelmedi mi aklına" diyorsan Hamilton için de "oraya kadar gelene kadar fren yapmak gelmedi mi aklına" demelisin. Diğer başlıklar altında Hamilton'u korumayı da ihmal etmemişsin. Massa yapınca başka, Hamilton yapınca başka, olmuyor böyle, yakışmıyor.

    Bir provokatörümüz eksikti onuda sağolsun Zafer Çevik halletmiş. Her başlık altında artık alıştığımız ve kimsenin ciddiye almadığı "F I A = FERRARİ INTERNATIONAL AVANTAGE CLUB" esprisini(?) yapmış. C fazla olmuş FIAC oluyor bu haliyle.

  44. gurcan hezer avatarı

    En kötü pilotaj serileyen bırakın F1 HATTA F3 pilotu bile aracını bu şekilde olmayan hayali bir yarış cizgisinden geçirmeye çalışıp kazaya sebebiyet vermez ,ve bu açıklamalarda bulunmaz ,ne demek çim alan vardı ,oraya gelene kadar fren yapmak gelmedi mi aklına?1997 yılını hatırlayın schumacher
    jack villeneuve kazasını ,dikalifiye edilmişti sampiyonadan schumacher izleyin ne kadar benzer olduğunu farkediceksiniz ,ama heyecena devam ,mücadele son yarışlara taşınsın sızlanmaları arasında saçmalığı artık dizboyundan da yukarı haken kararları…
    Maasa hamiltona çarpmasaydı ,start için kimse incelemeye alınmayacaktı,şayet böyle bir sorgulama varsa heikiki de ceza almalıydı…
    Bu hakaemler tedavülden kaldırılmadığı sürece ferrari paketi yetmediği durumlarda ilave bir kaynak olan FİA bileşeninden destek almaya devam edecektir…

  45. zafer cevik avatarı

    hamilton belçikada rakibine çarpmamak için dışrı taşıyor, avantaj elde ettiği için yol veriyor. sonra geçiyor ve sonra yinede ceza alıyor. massa virajda avantajını kaybetmiş ,iki lastiği çimde iki lastiği kerb te hamilton a kamikaze dalışı yağıyor. kusura bakma massacım bu ceza bile az sana bence siyah bayrak sallanmalıydı sana. ayrıca sen neden yarışıp yoruluyorsun ki; nasıl olsa sana fia ne edip yapıp puan çıkartıyor. eeee nede olsa F I A = FERRARİ INTERNATIONAL AVANTAGE CLUB

  46. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    bi de kasıtlı çarpaydın

  47. Tek bir yede bahsettim çünkü herkesin hemfikir olduğu bir konuydu. Bu ceza gerekiyordu diyen 1-2 kişi vardı üzerinde durulmadı. Diğer yandan Hamilton'un cezası hakkında denmeyen laf kalmadı, yine FIA ya suç atmalar başladı, olayı tartışmak farz oldu. Olay bu yani.
    Aynı şekilde Massa'nın cezasıda haklıydı hatta FIA cesaret edip aynen 97 Jerez'de yaptığı gibi Massa'nın puanlarını silmeli bile dedim.

  48. ErhanF1, afedersin, ilgili haberin altına olmasa da, şimdi baktım tüm yorumlarına gördüm, bi yerde söylemişsin, ama nedense bu olayın üstünde durmamışsın..hani, hamiltona ceza verildi burda bir haksızlık yok sana göre, tama ama ortada olan bir haksızlığa yazdığın bunca yorum içinde tek bir cümle ile değinmen sebep olmuş dikkat çekmemesi..ve bu arada, hamiltonun aldığı cezayı savunmadım hiç, bilgilerinize..

  49. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Eğer önünüzdeki araca atak yapacaksanız onun çizgisine göre hazırlayabildiğiniz en uygun çizgiden yaparsınız atağınızı…atak sırasında da diğer aracı biraz dışarı itebilirsiniz…bu iş tüm pist yarışlarında böyle yapılır.Lewis sağ virajda Felipe'yi zorlamış ve bir miktar dışarı itmiş kendisi de mümkün olduğunca içte kalmış.BU sırada Felipe'ye dikkat ederseniz eğer F2008'in MP4-23'den bir araç boyu açıldığını görebilirsiniz.Yani arada bir otomobilin sığabileceği boşluk vardı..acaba Felipe aracı bu boşlukta tutmayı denedi mi?…Yoksa frene dokunmakta geçmi kaldı da çim alana taştı?.. Çim alanda yol tutuş düşeceğinden artık yeterince yavaşlaması mümkün değildi belki ama direksiyonu Lewis'den başka bir yönde tutması mümkün olabilir miydi? Çünkü Lewis o ana kadar çoktan ideal yarış çizgisine oturmuştu.
    O kokpitte oturmadığınız sürece gerçekten ne olduğunu bilemezsiniz.Bİz izlerken herşey kolay görünüyor ama pilotlar diğer sürücüler dışında birçok faktörle de savaşıyorlar.Davranışları da ; eğer zamanları varsa düşünerek, yoksa hiç düşünmeden yapılan hareketlerden oluşuyor.ZAMANINIZ SANİYENİN YÜZDE BİRLİK DİLİMLERİNDEN OLUŞUYORSA DÜŞÜNMEZSİNİZ, SADECE YAPARSINIZ.
    90'lı yılların başlarında bu tip görüntüleri daha sık görürdüm ve çok keyifli yarışlar izledim…çoğunuz F1 in bu son dönem "modern" ve "yüksek güvenlikli" haline alışık olduğunuz için bu tartışmalarınıza pek girmiyorum…Sözleriniz ve tavırlarınız bana çok tuhaf geliyor.

  50. Hem ne gerek var öyle röportajın orasından burasından kesip "hmmm bak işte şöyle demeye çalışmış dimi Güntekin" demeye. Söylemek isteseydi zaten söylerdi.

  51. İyide ben Bourdais'e verilen cezanın saçma olduğunu söyledim zaten. İlgili haberin altındaki yorumlara bakabilirsin. Haftasonu boyunca hakemlerin verdiği tek yanlış karardı bence. Gözümde gözlük falan yok hem çok şükür sağlıklıyım o konuda ama siz Hamilton'un aldığı cezaya haksız demeyi sürdürerek beni şüphede bırakıyorsunuz.

  52. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    kimiyi bana yer bırakmadı demişti hamilton,belki burada göremedigi için yaptı ama kendi de boşluk bırakmadı…

  53. insanların objektiflik anlayışı bu işte.hamilton yaparsa melektir asil takımda yarışıyordur yapmaz öle bişey ama massa yapar kimi yapar ferrari çirkeftir fianın alayını satın almıştır.mclaren takımı da aptaldı zaten ferrari fianın hepsini satın almışken bu spora bu kadar para yatırıyor.yıllardır dediniz fia=ferrari ama o lanet fia schumiyi şampiyon yapmamak için elinden geleni yaptı.ferrari ve schumi ceza aldı puanları silindi tamam suçluydu da peki schumi tur bindirirken çarpan kendini pek beğenmiş david coulthard çok mu asil bi takımın üyesiydi?çok mu centilmendi.senna prost tekerler tekerleğe yarışıp benzerini hamilton yapınca f1e zevk katıyor aynısını massa yapınca çirkeflik oluyor.siz kendi çirkefliklerinizin hesabını gidin fiaya verin ağlayın bizi bunlar yeniyo diye gidin sürekli temyize davalara sonra ee biz niye kazanamıyoruz.kazanamayacaksınız zaten böle yenilmeye mahkum olacaksınız 10 yılda 10 şampiyonlukta alsanız siz yenilmişssiniz piskolojik olarak yenimişlik duygusuyla başlıyosunuz nası geçeriz nası engelleriz.son 10 yılınız böle geçip gitti devam edin.

  54. sen bana gülebilirsin dostum, istediğin kadar..sana serbest 😛

  55. cezaların hepsi gereksizdi özellikle sebastiana verilene pes diyorum…

  56. fuad kaya senin olaylara maclaren gozlugu ile holigan olarak baktigini herkez gorebiliyor bide objektif olmak yorumlarin yokmu gulduruyorsun beni :)))

  57. Erhanf1, bu yarışta, diğer yarışları boşverelim sadece bu yarışta hakemlerin ferrari lehine kararlar vermediğini anlayabilmen görebilmen için kendini mclaren taraftarlarının,onun ya da bunun yerine koymana gerek yok..kenhdin ol, gözünden o şahlanan at gözlüğünü çıkararak izle yarışı ve değerlendir..kafidir..bugün eğer sen massa bourdais olayında hakemlerin bir ferrarici gibi davranarak massanın lehine çok saçma bir karar verdiklerini göremiyorsan, kusura bakma ama bence bugüne dek f1 e dair gördüğün hiç bir şeyi doğru dürüst anlayamamışsın

  58. çarpmasaydı kendı ıcın daha hayrlı olurdu hamıltona gelen cezayla süper yerde bıttrrdı
    😀

  59. Huseyin ADANUR avatarı
    Huseyin ADANUR

    ErhanF1 kardes eger yazıyı tam okursan, soru cevap kısmı olarak yazılanları,parcadan; massanın yorumlarından cıkarabılırsın.Ama bıraz objektıf bakmaya calısman lazım.

    Yazıdan alıntılar…..

    Massa aralarında yaşanan temasın 'yarış kazası' olarak nitelendirdi ve kerb üzerinden geçtikten sonra McLaren aracına çarparak spin atmasına neden olmasının ardından aldığı cezayı hakedip etmediğinin bir soru işareti olduğunu söyledi.

    Massa ayrıca Hamilton'ın ilk virajdaki olayı sonrasında aldığı cezanın adil olduğunu hissettiğini söyledi

  60. Kasıtlı bir şey değil. F1de böyle olaylar olur. Ama Hamilton için şanssızca bir durumdu.

  61. Sinan Şahin avatarı

    daha önce hamilton glock'un çimlerde seyahat etmesine vesile olmuştu, bu seferde massa onu ters çevirdi 🙂 aslında bu olayda ters yönde gittiği için hamilton'a ceza verilmeliydi 😀 bu işin şakası ama hamilton böyle bir hareketi çok önceleri haketmişti…

  62. Soru:Massa sana verilen ceza adilmiydi?

    Cevap:Hayır bu cezayı haketmedim.Adil degildi.

    Kafamızdan röportajlarda yazmaya başladık hadi hayırlısı. Hayır, haberin kendisi yorumların üzerinde yazmasa tamam ama böyle açık açık kafadan atmakta komik oluyor.

  63. Samet Eminefendi avatarı
    Samet Eminefendi

    Lewis milleti itip kakarken yarışa renk katan pilot diyenler bide Massa yı izlesin.

  64. Huseyin ADANUR avatarı
    Huseyin ADANUR

    Soru:Massa sence Hamilton a verilen ceza adil miydi?

    Cevap:Cok adildi.Bunu haketmisti.

    Soru:Massa sana verilen ceza adilmiydi?

    Cevap:Hayır bu cezayı haketmedim.Adil degildi.

    Yorum:Simdi goruluyor ki Massa kendine verılen cezaların tamamına adıl degıl rakıbıne verılen cezalara da adıl yorumunu yapıyor bu durustce degıl.ustelık Hamılton ın ılk vırajdakı durumuna cok fazla vakıf olmadan.

    Oysakı Hamılton barız bır sekılde Massayı gecmıstı.Massa nın yapacagı sadece bunu kabul etmek ve onun arkasında yerını almaktı.Ama o ıctekı yerınde kaldı cıme cıkmak pahasına cunku bır amacı vardı eger onundekı adamı bıraksa muhtemelen podyuma cıkacak ve bu onun ısıne gelmeyecektı.Sampıyonluga bu kadar yakın bır daha olamayabılırdı.Yıne durust olmayan bır yorumla ona carpmadıgını soyledı ustelık Hamılton u sucladı.

    Massa fıa nın destegı arkanda aslanım kım tutar senı.Surucunun dayısı FIA dan 1 puan daha.SAK SAK SAK.

  65. burak böcek, biraz mantıklı ol arkadaşım..şampiyonluktaki rakip kimi değil ki ona kumpas kurulsun..mclaren şampiyonada iddiası olmayan bir raikonen için neden kendi halihazırdaki lider pilotunu riske atsın..inanmadığın şeyleri yazmak seni tatmin ediyorsa ama buyur devam et..

    fuat arkadaşım bilmiyorum 1 gün önce haugun söylediklerini okudun mu? aynen şöyle bence raikkonen yavaşlatıcı rolde olacak? bir düşün bakalım raikkonene neden kumpas kurulduğunu.Ayrıca bu kumpas rai'den korktuklarının bir kanıtı gibi oldu teşekkürler ron amca.

  66. massa ne kadar boyle desede herkez bilerek carptigini anlamicak kadar aptal degil:). ama en sonunda hamilton a haddini bildiren biri cikti helal olsun massa ya gozlerinden opuyorum 🙂 aslinda raikkonen in yapmasini isterdim cunki 3 yada 4 yarisini mahvetti hamilton. gorunen o ki massa artik yeter dedi takim arkadasina yapilanlara 🙂 . saka bi yana artik hamilton sapkasini onune alip bir daha tehlikeli sikistirmalar yaparken bir daha dusunur artik. bu olay artik yeter demektir.insallah bir daha pilotlari sikistirmaz ve duzgun yarislarini izleriz hamiltonun hazmetmeyi ogrenmeli artik her yarisi kazanamassin!!!!!!

  67. Murat Irmak avatarı

    Onunki masum Bourdais'inki ne peki? Agresif, ve hırçındı bugün Massa. Her iki dokunmada da imkansıza sürdü. Aldığı iki puanı hiç haketmedi bence.. Zaten bu sürüş şampiyonluk sürüşü değil, Lewis götürecek şampiyonluğu göreceksiniz.

  68. dinsizin hakkından imansız gelir misali.. 🙂 hamiltonun hep yaptığı şey bu sefer kendi başına geldi. massanın açıklamalarını da samimi bulmuyorum. bu sene keşke kubica şampiyon olsa..

  69. bu kadarda pişkinlik olmazki yahu, kazayı izlerken nedense satoyu andım, başka söze gerek yok yani.. massa sevinsin bu haksız puanlara, bide ceza verilmesi konusunda emin diilim demiş yaa, massa sana ismail yk'nın allah belanı versin adlı parçasını armağan ediyorum cnm benim, sevin bu puanlara sen..

  70. Ahmet  Keleş avatarı

    Massa diyorki ceza alıp almamam konusunda tereddütteyim. yani adam ceza gerektirecek bir durum görmemiş ama Hamilton suçunu kabul ediyor ama insafsızca hamilton'a yüklenmeler bitmiyor!

  71. Ahmet  Keleş avatarı

    evet sadece Hamilton hatalı yoldan gitmek yerine çimden geçip Hamilton'a giren Massa çok güzel bir mücadele vererek klasmanda yakalaması gereken kişiyi son sıraya attı, çok güzel bir mücadele örneği (!)

  72. FIA Ferrari'nin gölgesinde falan görünmüyor benim olduğum yerden bakınca. Bu sadece McLaren taraftarlarının görebildiği birşey sanırım. Daha önce de bu şekilde spin olaylarını gördük, ceza her zaman pitten geçme cezası oldu, değişik bir ceza hatırlayan varmı?

    Massa dokunmuş ama Hamilton dokunmamış bahanesi tamamen yanlış zaten. Hakemler harekete ceza verir sonuçlarına değil. Sonuca göre ceza verilseydi Massa Singapurda ceza almazdı, Force India'ya çarpmadı sonuçta neden ceza alsın bu mantığa göre?

    Şu yarışta McLaren'in hakemlerden dolayı şikayet etmesini gerektirecek bir şey arıyorum, kendimi McLaren taraftarlarının yerine koyuyorum, deniyorum ama bulamıyorum. Bende bir terslik var sanırsam.

  73. Hamilton ilk geçme denesini yaptıgı anda daha virajın başında Massa savunma yaparak viraj girişinde en sola geçiyor yarış çizgisini kaçırıyor ve aslında apex çigisine de Hamilton yerleşiyor, viraj girişi ve çıkışı gayet açık,

    Massa iyi biliyor ki, o riski almasaydı Hamilton onu daha bu tur içerisinde eze eze geçecekti, daha once defalarca geçtiği gibi. Gözgöre göre daldı uyuz herif. Go home Massa,

  74. ogun savaş avatarı

    F1 de olağan şeyler bunlar uzatmanın anlamı yok.Ama yine de LEwis hatalı die bazı arkadaşlar yarışı hangi gözlükle izliorlar çok merak ediorm 😀

  75. Massa, daha dün F1'e katılan çaylak pilotlar bile bu açıklamana güler. Ferrari gibi büyük bir takımda yarışıyor olman seni büyük pilot yapmıyor, ve malesef kabiliyetli olsan da pistin en zevksiz sürüş stillerinden birine sahipsin, yarış sırasında yaptığın savunmanın nedeni gayet açık, eger Ham senin önünde bitirseydi bu yarışı hayalin (%99) tamamen sona erecekti. İyi kumar oynadın ve istediğin tam olmasa da oldukça iyi sonuca gittin.

    Fia artık Ferrari'nin gölgesinden kendisini kurtarması gerekiyor. (Ki bu gölgelemenin çoğu da haksız. Öyle zamanda oyle kararlar çıkıyorki hakemlerden insan ister istemez Fia'yı suçlayacak duruma geliyor.)

    Seneye massa bu takimdan %90 gider, buraya yazıyor.

  76. ben hiç hamiltonun geçildikten sonra çime çıkarak (ki normal yoldanda gidebilirdi) direk aracın arka lastiğien dokunup diğer tarafından geçip gittiğini hatırlamıyorum.
    Bunun cezası bu değildir.Ama siz savunmaya devam edin.
    nasıl fia yazılı kurallara göre değil duruma göre ceza veriorsa burdada öyle yapabilirdi.orada sadece 2 araç yarışıyordu ve iksinden birinin diğerine dokunması bile artniyetli olabilir.Tam tersi olsaydı yeni bir ceza görecektik mclaren için.ama ferrari olduğu için 10sn bile fazla

  77. emiko emiko avatarı

    bide şöyle düşünelim aslında kimiyi dışarı atan ve çarpan kovalainen.Çarpmasa kimi hamilton-massa-kovalainen sıralaması olacaktı.

  78. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    http://www.youtube.***/watch?v=Ca2SWZ-Dcvk
    arkadaşlar isterseniz görüntüyü tekrar izleyin massanın ne demek istediğini belki anlarsınız.Bu kasıtlı bir şey olmadığını ve burada massanın hamilton gibi agresif danradığını göreceksiz.Sonuçta bu agresifliği yüzünden hamilton spin attı ve massa da ceza alıp bedelini ödedi

  79. forzaferrari avatarı

    evet hamilton gerçektende çime doğru itti, ama açık kapı yoktu diye biraz abartmış orda gayetde iyi toplayabilirdi massa, lewise dalmasına gerek yoktu, kasıtlımıdır nedir bilmiorum ama hatalıydı massa.bu arada aynı benzeri birşey 1990 japonyada prostla senne arasındada yaşanmış, snaırım senna şampiyon olmuş sonunda..

  80. serap gül arkadaşım bunun yanına melbournede coulthard ı ve avrupa 2007 de alonsoyuda eklemek istiyorum ama ne hikmetse bunlara hiç ceza verilmezken..aynı durumdaki pilotlara ceza yardırırlar..:)Beni anladığın için teşekkür ederim…

  81. burak bocek avatarı

    aranızda sadece bir kaç mclaren fanını hariç tutuyorum.sen saol bu yaklasımından doalyı.ama 100 yorumun 96si hamılton ne yaparsa haklıdır yonunde.Mclaren team adlı arkadas ve şener salih adlı arkadaşlarıda ayırıyorum.çunku en seviyeli mclaren fanları ve en objektıflerı birde ogun savaş arkasaımıza yaklasımı ıcın tesekkur edıyorum.farklı safta oldugu halde tarafsızlık ve realist oldukları ıcın.aranızda neysekı bır kaç gerçek f1 izleyicisi var

  82. Hayır burak bocek arkadaşım biz hamilton suçsuzdur demedik..Ama hamiltonun olayı ile massanın olayı bambaşkaa..:):) İkisi aynı cezayı almamalıydıı..Sanırım 2003 monacoda barichello tünel çıkışında raikkoneni biçmişti ve sonunda dur-kalk cezası almıştıı…

  83. burak bocek avatarı

    rsoberge ceza geç gelir fia ferrari massa singapurda burda ceza alır fia ferrari daha önce schumı bir çok kez ceza alır fia ferrari hatta bazılarına gore 2yıllık bir pilot olan hamılton schumıden 10kat fazla ceza almıstır.burda yarıs yarıs belgeleriz sonra konu değşir.hamilton yuzde bir milyon haksızdır startta hatasını kabul eder ama burdakı taraftarları neyın pesınde ben anlamadım.siz kanada kazasında hamiltonu savunmus adamlarsınız yahu.daha fazla soze gerek yok.evet belçika gpde agırdı eyvallah buna ıtırazım yok.iyi ki bi blçikada hatalıydı fia.yasasın fia o zaman

  84. massaya burda ceza verilince aklıma gecen yılki ispanya ve almanya yarışları geldi massa resmen fernandonun üstüne sürmüştü aracı ama ne ceza ne bişey.hakkaten hamiltonun kayırıldığnı düşünmeye başladım..

  85. burak bocek avatarı

    hamiltonun hıc bır hatasını kabul etmedınız her halta itiraz ettiniz burda salya sumuk agladınız.bıkmadınız mı aynı alflardan fia ferrari.evet fia ferrari var mı ötesi kardeşim.biz massa suclu dıyebılıyoruz.ama dunya alem hamiltonu suclu bulur sız savunurusnuz.bırakın be fanatizmi artık.temcit pilavi gibi ısıtıp ısıtp aynı lafları onumuze koymayın.yerınızde sayın durun.sizde guclu olun o zaman sızede çalıssın adalet.demokrasi bekleyenın ayagına gelmıyor

  86. burak bocek avatarı

    inanmadıgım şeylermiş.alafa bak çay demleisen benım neye ınandıgımı nerden bıleceksın kardeşim.kımı barız gecıcek hamıltonu ızın verseydı beyfendı bunu goren heıkıde maşallah ıyı surmus kımı ustune boylece hem takımlar puanını hamde hamıltonun yerını saglamlastırmı.helal olsun canını feda etmeye ahzır bır pılotunuz var

  87. burak bocek arkadaşım cevabı gayet basit demekki ferrari o zmanlar bugünkü gibi fazla güçlü değilmişş..:) dilekolay 20 senedir şampiyon olamıyorlardı schumacher dönemine kadar…şimdi malesef işler farklı f1 de en fazla taraftara sahip bir takımdır ferrari..

  88. burak bocek avatarı

    arkadaşım mclaren takımlar şampıyonlugu ıcın ferraiye kumpas kurmsutur burda.katılmıyorsan katılma.bu benım fıkrım mclarenle kımının tabıkı ısı yok onemlı olan ferrari.ben kendımı tatmın etmek ıcın yazmıyorum.ısınıze gelmıyorsa okuma yorumda yapma sen gıt aglamaya devam et oyle tatmın oluyorsunuz ancak.emzıkte kalmadı

  89. burak böcek, biraz mantıklı ol arkadaşım..şampiyonluktaki rakip kimi değil ki ona kumpas kurulsun..mclaren şampiyonada iddiası olmayan bir raikonen için neden kendi halihazırdaki lider pilotunu riske atsın..inanmadığın şeyleri yazmak seni tatmin ediyorsa ama buyur devam et..

  90. Samet Eminefendi avatarı
    Samet Eminefendi

    "dünya üstünde milyonlarca F1 izleyicisi de, felipe'nin hamilton'a agresif sürüş konusunda ders verdiği için teşekkür ettiğine eminim.. bir nevi öyle olmaz böyle olur dersi idi, eline sağlık felipe'nin"

    o milyonlardan biriyim:)

  91. burak bocek avatarı

    97de fia ferrari değil miydi.yada jerezde çarptıgı zaman puanları silinmedi mi.madem schumi men edildi ihraç edildi o zaman ferraride yarışmıyor muydu bu adam.bırakalım arkadaslar bunları.anma cok agladınız.siz startı bir daha izleyinde mclarenin kurdugu kumpası komployu gorun.demekki norbert amca bu yüzden söylemıs umarım kımı bıze vurmaz diye dmeekki kendi planlarını ortaya çıkardıalr az çok.bu kara lekenizide unutmayın.startta önce hamilton ferrarileri dışarı alıyor ne hikmetse heiki kovaleinen de virajı kacırıyor dumduz kımının ustune suruyor.Allah aşkına iyice bir bakın.bunun sonucunda temas ediyorlar.bu kadar hayatımda çirkef bir taktik izlemedim.helal olsun içinize sindiriyorsanız.virajı almak yerine direk kimi raikkonenin uzerıne surmus adam

  92. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    Yaw foTo cok komik ama :))) hamilton yolu sasrmıs gibi :)))) Massa dogru yönde hamiLton ters :)) (YanLıs anlamyaın hea) :))

  93. Belçika Gpsi için ne diyeceksiniz acaba.Kimi son şikanda yer bırakmıştıda Hamilton ordan geçmeyip şikanı kesmişti dimi.Bir hadi ordanda benden.Çirlefliğini göstermiştir bugün Massa ve bu kasıtlı hareketiyle bende ssaygı falan kalmadı Massaya.Bundan sonra ne zaman Massaya birşey olsa burada çılgınlar gibi eğlenecem 😀

  94. massathebest arkadaşım kasıtlı vurmanın cezasını jerez 97 den biliyorsun:)..Bu durumda fia=ferrari denkleminide bir ferrarici olarak onaylıyorum diyorsun yani :):)

  95. Bir "hadi len!!!" de Massa'ya gidiyor. O an Massa ne düşündü bilemem tabi ama yarış için "ya benimsin ya toprağın" dedi bence. Hamilton'un geçmesine izin veremezdi nitekim vermedi.
    Massa kabahatli bunu tartışmıyorum ama Lewis'te pek öyle boşluk falan vermedi Massa'ya. Halbuki biraz boşluk bıraksa hem kaza olmayacak hem de rahatça geçip gidecek. Aslında bu temas yine en çok Hamilton'un işine yaradı orası ayrı konu.

  96. burak bocek avatarı

    bravo massa the best her kelimesine katılıyorum yazdıklarının

  97. alonsom sıra hattrick i beklıyoruz 😀

  98. ne kadar boşluk id1984 arkadaşım? sadece sağ tekerlerini geçirecek kadar mı? cümle alem gördü felipe 2 sol tekeri çimlerin üstünden gitti. haaa demiyorum ki kasıtlı değildi. bence kasıtlı vurdu ve bunun için de tebrik ederim kendisini. dünya üstünde milyonlarca F1 izleyicisi de, felipe'nin hamilton'a agresif sürüş konusunda ders verdiği için teşekkür ettiğine eminim.. bir nevi öyle olmaz böyle olur dersi idi, eline sağlık felipe'nin.

  99. massathebest arkadaşım massanın soylediklerinin hepsinin yalan olduğunu sende biliyorsun yarışı sende izledinn..adam resmen biçtii orada massanın hamiltonu geçmesi imkansız gibi bişeydii..adam toprak alandan haminin üzerine resmen uçtuu :):)

  100. yahu arkadaşlar sizin adalet duygunuz, yarışlara objektif bakışınız, virajlarda araç geçmek geç fren yapmak, diğer pilotları hiçe sayarak araç kullanmak…vs. konular hakkında birdenbire değişmiş gördüm sizi.. daha düne kadar hamilton bir efsane senna'nın yolundan ilerliyor, onun tarzı bu, bu şekilde herkes yarışamaz deyip göklere çıkardığınız pilotunuzun hamilton-vari bir şekilde karşılık görmesi düşüncelerinizi bir anda değiştirmiş. övündüğünüz özellikleri bir başka pilotta görünce ver edip yuhalamak ta ilginç bir tezat oluyor..

  101. Çok geç fren yapıp toprak alana çıkan kendisiydi :):)

  102. ''Toprak alana yaklaşmam için beni zorladı. İki tekerleğim de toprak alana çıktı, kapıyı kapattı ve dokunduk. Sonraki viraj benim lehimeydi fakat ben toprak alandaydım ve yapabileceğim birşey yoktu ve çarpıştık. Hepsi bu''

    YAlann:):)

    HAmilton zaten viraj çıkışında onun önündeydi hatta Çarpmaması için ona bir boşluk bile brakmıştıı..

  103. sinan karan avatarı

    massa gayet doğru konuşmuş hamilton her zaman böyle yapıyor bunu herkes bilio pilotlar arasında zaten böyle bi konu açılmıştı geçenlerde sahsen bana öyle bişi yapsa sinirden arabadan çıkar orda dalardım ona massa yinede soğuk kanlı davranmış…

  104. " Onun için evet fakat benim için emin değilim " Massa abartma :S

  105. her ne kadar hamilton'un son sıraya düşüp puan alamaması karşısında avantaj yitirdik gibi görünsek te, bugünün esas kaybedeni poleden başlayan hamilton ve 1-3 başlayan mclaren oldu. 2-5 başlayan ferrari 3-7 bitirdi, mclaren 0 çekerken ferrari 8 puan topladı, BMW 8 puan topladı. felipe ise özellikle son bölümde atağa kalkarak güzel geçişlerle 3 pit yapmasına rağmen 1 pit yapan heidfeld ve webber'i geride bıraktı. felipe'nin mücadeleci tarafının güzel bir örneğiydi bugün, yalnız tahminim 2. bölümde de sert lastiklerle çıksaydı daha iyi bir noktada olabilirdik. sonuçta dünkü sıralamaların ardından felipe'nin 2 puan fazla, ferrari'nin 8 puan fazla alacağını düşünmek pek kolay değildi, bu sebepten bugünkü sonuçtan memnunum. tebrik ederim felipe'yi, geçişleriyle de ayrıca zevk verdi bugün.

  106. Yaw bizmi yanlış bir yarış izledik..Burda geç fren yapıp pistin dışına taşan massa değilmiydi..Massa o hareketiyle hamiltona ''gelde beni geç'' dedi resmen..Massa zamanında fren yapsaydı belkide hamilton onu geçemeyecekti..

  107. utanmasa hamilton bana çarptı ben masumum o bana çarptığı için spin attı diyecek..yok beni çime zorlamış da bilmem ne..haklısın tabi..fia amcan bu olayda da bir yolunu bulup sana değil de hamiltona ceza verebilirdi..sanırım daha yaratıcı yarış hakemlerine ihtiğyacı var sizin fianızın:))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir