Alonso Takım Patronu Değişikliğinden Mutsuz mu ?

Fernando Alonso’nun takım patronu değişikliğinin ardından mutsuz olduğu iddia edildi.

Stefano Domenicali Bahreyn GP’sinin ardından takım patronluğundan istifa etmiş, yerine ise Luc Di Montezemolo destekli Marco Mattiacci getirilmişti.

Ancak takımın İspanyol pilotu Fernando Alonso Çin GP’si haftasındaki perşembe günü Mattiacci ile henüz konuşmadığını dile getirmişti.

Takım patronu Mattiacci cuma günü nihayet piste gelmiş ve garajda olup biteni yakından seyretmişti. Fakat Crash.net’in ulaştığı bilgilere göre Alonso ve Mattiacci garajda hiç konuşmamış ve genelde aralarında mesafeler varmış.

Fernando Alonso geçtiğimiz pazar günü elde ettiği podyumun ardından “Temmuz ayına kadar araçta olan gelişimler onun (Domenicali) çabası sayesinde olmuş olacak. Bu podyumu Stefano’ya adamış olmamız gerekiyor” açıklamasını yapmıştı.

İspanyol pilot geçtiğimiz perşembe günü eski takım patronu Domenicali’den övgüyle bahsetmeye devam eti.

“Biz her yıl 1 ocakta olduğu gibi dağlarda kayak yapmaya devam edeceğiz. Hala yakın bir ilişimiz var. Bunun devam edeceğini düşünüyorum”

“Onun takım patronu olarak en iyi seçimleri yaptığını düşünüyorum. Açıkçası 2010 ve 2012 yıllarında şampiyonluğu çok az puanlarla kaçırdık. Felipe ile 2008 yılında da benzer bir şampiyonluğu kaçırmışlardı. Çok şanssız zamanlar geçirdi. Belkide şuan üç şampiyonluk kazanmış olabilirdi”


Yorumlar

“Alonso Takım Patronu Değişikliğinden Mutsuz mu ?” için 17 yanıt

  1. ELNANO sana 1 sorum olacak bilirsen pıyasa degeri 1600tl ve uzerı olan S4 sadece 199tl simdı soruyorum 3 dakıkan var 6 gumuş w05 in kac tekeri vardır 3 dakıkalık suren basladı fırsatı kacırma

  2. Alonso el öpüp özür dilesin büyüklere saygısızlık yapılmaz 😀 Aman gözünüzü seviyim sinirlenmeyin şaka ve espridir 😀

  3. F-one-Driver avatarı

    Dikkat!!! Alonso mclaren-honda ya doğru yol yapım çalışmalarına başlamış olabilir…

  4. F1 2006 da yarış yapmak isteyenler skype kursun gökhanı veya beni eklesin skype adım breet6 hamachiden ağa gelebilirsinizi Ağ adı:F12006F1 Şifre:123
    Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

  5. ben gelirim gökhan zorlarım seni haberin olsun

  6. F1 2006 Oyunu var 2 kişiyiz oynamak isteyen varsa oynayalım buraya yorum yazın aramıza katılın.FULL yarış yaparız.

  7. Resimde de görüldüğü gibi, mutlu tablonun arasına “sarı kedi” girmiş.

  8. Domenicalli iyi bir yönetici ve iyi bir uygulamacıydı ve çalışmaları Ferari içindi. Daha iyiside gelebilir daha kötüsüde gelebilir ama değişim yapılmşdır o kadar. Alonso nun tepkili olduğu gerçektir ama neye niye tepkili onu bilemiyoruz.Yaşanan neydi onu bilemiyoruz… pazarlama aksamlı bir kişi alelacele takımın başına getiririlince düşünmek gerekiyor.Ferrari , acaba… üzerinde olan sponsor yazıları içinmi böyle bir değişime gitti. Büyük destekçilerinizden birisi Amerika firması ve Amerikadan bir yönetici geliyor… belkide başka büyük bir firmanın desteği olma ihtimalı ilede gelmiş olabilir.

    Montezemelo yu arada Rai televizyonlarında görürdüm ama bu sene hiç görmemek bir yana resimlerinden çok yorgun yaşlanmış ve hasta görüntüleri alıyorum.Bir zamanlar, Montezelonun yerine Domenicalli nin gelebileceğini düşünürken FIAT grubunun bu adamı seçtiğini anladım.F1 de çalışmadan Ferrari nin başında görev almamış olması içinde bu manevranın yapıldığını sanıyorum. Domenicalli Ferrariye büyük bir destek verdi ama tek şansızlığı RedBull kaynaklı ve Newey tasarımlı bir gruba karşı mücadele etti. Todt un mücadelesi sırasında kaç tane sürekliliği olan takım vardı ki? McLaren ler bu kadar dayanıksız olmasaydı o dönemin o kadar parlak geçmeyeceğide aşikardır. Üstelik dev bir bütçe ve test sınırlaması dahi yoktu.

    Herşeye rağmen Ferrari yi yeni sisteme uyarlamaya çalışan adamın takım içinden bu kadar kolay bir şekilde uzaklaştırılmış olması Alonsonunda tepkisini çekmiş olabilir.

    Teknik adamın adı Newey dahi olsa ve altında çalışan teknik adamların hepsi önemli detay kişilikleri dahi olasada RedBull bile teknoloji yatırımını tamamladıktan sonra başarılara başlangıç yapabildi. Domenicalli Ferrari de bir çok değişim yaptı. Yarış hatalarından bahsediyorsanz… kim yapmadı ki? Birde, sizi hatalara sürükleyen zorunluluklarınız olabilir.Yumuşak lastiklerle iyi performans gösterirken sert lastiklerle olmayan ve çabuk biten performansa karşın başka araçların tam tersi durumda sizinle yarışmasında başaramadıklarınız hatalarınız olur..

  9. bu haberler gerçek ise alonso bu işten zarar görür. yok eğer değilse tez zamanda gidip böyle bir şey olmadığını izah etmesi lazım. yeni gelen patron f1 camiasından değil. birazda genç biri. sanırım fiat grup içerisinde de bayağı başarılı olmuş kariyerli bir adam. acımaz harcar.

    bu tarz atamalarda gelen eski dönemde sorunlu gördüğü herşeyi abartarak yukarı rapor eder. radikal değişiklikleride genelde ilk geldiği zamanlarda yapar. zira ilk elin günahı olmaz hesabı şu an yapacağı her operasyon üst yönetim tarafından mübah görülür. fazlaca sorgulanmaz işine pek karışılmaz. bu karambolde bu dedikodularda ayyuka çıkarsa alonso kim vurduya gidebilir.

    1. Çok zor. Ferrari’nin şu aralar en önemli değeridir Alo. Ama bu gidişle takımdan kendi ayrılacak gibime geliyor.

  10. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Domenicali İyi Bir İnsan Olabilir Ama İyi Bir Takım Patronu Olmadığı Ortadaydı.

    Alonso Mutlu Olmasa Bile (Öyle Bir Şey Olduğunu Sanmıyorum) Takımın Yararına Olacaksa Uyum İçinde Çalışmalılar. Hiç Kimse Ferrari’nin Üzerine Değildir.

    Ferrari’nin Tek Problemi Kesinlikle Domenicali Değil. Sadece Bir Parçasıydı. Bir Şekilde Değişim Başladı. Umarım Gerisi Gelir. Eski Günleri Çok Özledik 🙂

    Ben Seneye Ross Brawn’ı İstiyorum. Umarım Gerçekleşir 🙂

    1. Unutma ki; Brawn da gönderilmiş (Mercedes den) bir teknik adam ve yöneticidir.Çok iyi idiyse Mercedes den neden gönderdiler.

  11. bakalım yeni patronun gelişi nasıl ve kime yarayacak göreceğiz

  12. OtonomAktor avatarı

    ne dedikoducu bu f1 camiası da daha yeni gelmiş adam bismillah.

  13. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    SCHUMI komadan çıkıp karısını tanımış beyer :)))

    http://sozcu.com.tr/2014/dunya/efsaneden-en-buyuk-mujde-495536/

  14. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ne diyecekti ya arkadaş, Matti zaten perşembe günü katıldı takıma. Ne konuşacaklar adamlan. Şuan olanlar haliyle Dominikten kalma şeyler olmaya devam edecek belli bir süre daha. Ben hala o adamın çok alelacele kurban edildiğini düşünüyorum.

  15. Muammer UYAR avatarı

    Maşallah formula 1 basını yine 2007 benzeri ucuz malzemeler peşinde koşmaya, Alonso nun olası takım değiştirme ihtimali üzerinden kendine pay çıkarmaya başlamış. Konu Hangi pilot hakkında olursa olsun basının bu tarz hareketlerini çirkin buluyorum. En son Hamilton Mercedes geçişinde de rahat durmamışlardı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir