Massa "Schumachersiz de Başarılı Olabileceğimizi Kanıtladık"

yazar:

kategori:

Michael Schumacher ve Ross Brawn gibi isimler Ferrari’de olmamasına rağmen Ferrari hem markalarda hem de pilotlar klasmanında şampiyono lmayı başardı 2007 sezonunda.

Takım arkadaşı Kimi Raikkonen’in şampiyonluğu kazanmasına rağmen Massa göstermiş olduğu performanstan da memnun olduğunu söyledi.

Massa "2007 çok iyi ve heyecan verici bir sezondu. Neredeyse son yarışa kadar bende şampiyonluk mücadelesi verdim. Interlagos’a kadar şampiyonluk mücadelesinden düşmemin nedeni sezon boyunca yaşadığımız dayanıklılık problemleri oldu. "

"Çok güçlü rakipler karşısında gösterdiğimiz büyük mücadelenin ardından Kimi ve ben Maranello’ya her iki şampiyonluğu getirmeyi başardık."

"Ben 3 yarış, 6 pole pozisyonu ve aynı sayıda hızlı tur kazandım ve geçen seneye göre puanımı yükselttim. "

"Sakhir, Barcelona ve İstanbul’daki galibiyetler gibi bazı olağan üstü harika anlarım oldu. Interlagos’ta kendi vatandaşlarım önünde elde ettiğim pole de güzeldi. Ancak en önemlisi takımın başarısında önemli rol oynamamdı."

"Michael Schumacher’den başlamak üzere önemli bir kaç kişinin takımda olmamasına rağmen Ferrari’nin hâlâ Formula 1’in zirvesinde olduğunu gösterdik." dedi.

Massa 2010’a kadar uzatılan anlaşması hakkında da konuştu.

Massa "Maranello’da 2. ailem var ve kendi evimdeki yarış öncesinde Scuderia ile olan anlaşmamın 2010 sezonu sonuna kadar uzatıldığının açıklamamızdan oldukça keyif aldım. Bu beraber daha fazla zaman eğleneceğimiz anlamına geliyor." dedi.


Yorumlar

  1. Monaco`da Ron Dennis telsizden pozisyonlarinizi koruyun diyerek takim emri vermis oldu dogru, ama dedigim gibi Massa son tura kadar lider gidip sonra herhangi bir emir gelmeden kendisi takim arkadasina yardim ederdi ve buna kimse bisey diyemezdi demek istiyorum, neyse bencede fazla uzatmaya degmez, herkes kendine gore hakli olabilir.. sevgiler, saygilar..

  2. Vısor eğer Mclaren'in monacoda takım emri suçlamalarıyla bu sene çektiklerini hatırlarsan ferrarinin senin dediğin şekilde olsaydı alacağı suçlamaları tahmin edebilirsin. ben daha fazla uzatmayacağım. saygılar…

  3. Kesinlikle katilmiyorum arkadaslar kusura bakmayin, takim alenen emir vermeyecekti zaten, massa bahsettiginiz uyduruk arkada kaymayi son turdada yapabilirdi ve kimse bisey diyemezdi..

  4. massathebest avatarı

    massa son tura kadar lider gelip sonra rai'ye yol verseydi mi? sen elindeki kayıtlara fazla dalma 2002 a1-ring yarışını izle istersen. apocan doğru söylemiş, böyle bir olay ceza gerektirirdi. bir yarış ancak bu kadar kılıfına uydurularak tamamlanabilirdi, öyle de oldu. işte senin gibiler o şekilde düşünüp takım emri olduğu anlaşılmasın diye massa farkı fazla açmamış ve baktı ki kapanmıyor uyduruk bir arkadan kayma yapmıştır. 3 tur fazladan atma olayına gelince, zaten kendi ağzınla söylemişsin, kimi'nin garantili şekilde önde çıkabilmesi için fazla benzin yüklemesi yaptılar kimi'ye. ilk pitlerde kimi fazla benzin aldı massa'ya karşı avantajı olsun diye, ama baktılar fark açılıyor, massa uyduruk arkadan kayma yaparak farkı azalttı ki bu yaklaşık 3 saniye kaybetmesine neden oldu. böylece 3 fazladan tur atarak önüne geçebilecek kadar fark azaldı. olay budur. senin dediğin gibi yapsalar aleni takım emri olur, soruşturma açılırdı. bu kadar dolambaçlı bir yol izleyerek kimi'yi öne geçirmeleri, hem ferrari'nin strateji ustalığı, hem de massa'nın süper bir takım oyunu oynaması ile gerçekleşmiştir. işte bu da işin inceliğidir, kitabına uydurulmasıdır, insanların senin gibi düşünmesi için uygulanmış bir stratejidir. sen o elindeki kaydı sadece kimi'yi izleyerek değil, bir de bu taraflarını görerek izle tekrar. ha, anlayamıyor yada anlamak istemiyorsan senin bileceğin iş, dediğim gibi, kendini beğenmişliğin bir sınırı yok.. istediğin kadar gidebilirsin.

  5. evet visor senin dediğin gibi massa elinden gelip son tura kadar lider gidip son tureda yada birkaç tur öncesinde yol verseydi bir facia daha yasanırdı ve ferrari artık fia destekli olmasına rağmen aforoz edilirdi bu spordan inan bana. takım emri yasak ve senin dediğin alenen takım emri oluyor. ve ferrari bu sefer takım emrini çok ustaca kullandı raikonenciler kabul etmesede. massa startta bile yardım etti raikkonene hamiltonun önünü kapatarak. orada hamiltonun önünü kapatmasa hamilton belki okadar geriye düşmeyecek ve başına tüm olanlar gelmeyecekti.massa o yarışı kiminin şampiyonlugu olmasaydı hiç bir şekilde vermezdi.

  6. massathebest yine bi suru bos cumle kurmussun, ikinci pitler geldiginde Kimi Massa`nin sadece 2,5 sn gerisindeydi ve Massa`dan sonra 3 tam tur atti bos depoyla, biraz matematik bilgisi olan bu ekstra turlarin Kimi`ye lider donmek icin yetecegini bilir. Yok ayagini gazdan cekmismis, yok bilerek hata yapmismis, ne gaz kesmesi Kimi ikinci pitten cikarken Massa deli gibi geliyodu, bende tum yarislarin kayitlari var istersen gondereyim tekrar izle.. Massa yardimci oldu tabiki inkar etmiyoruz, 2. olarak yarisi bitirerek Kimi`nin sampiyonlugunda yardimi oldu, bunu herkes gibi bende kabul ediyorum ve takdir ediyorum, Fakat Kimi`nin kazandigi bu sampiyonlugu Massa`nin hediye ettigi falan yok, Muhtemelen Massa son tura kadar onde gitmek isterdi ve sartlar uygunsa Kimi`ye yol verirdi, Kendi seyircisinin onude adam, biraz ince dusunun yeter, saga sola kustah kel fodul demekle didismekle yurumuyo bu isler, aynen iade ediyorum massathebest..

  7. "starttan bahsetmişsin. cümle alem gürdü massa start alır almaz hamilton'un önünü kapayıp yavaşladı" sanırım daha önceden bir deneyimi olduğundan kapattı Hamilton'ın önünü, hatırladın mı!!!

  8. massathebest avatarı

    visor bu kadar taraflı hatta hem kel hem fodul olmanı takdir ettim doğrusu. starttan bahsetmişsin. cümle alem gürdü massa start alır almaz hamilton'un önünü kapayıp yavaşladı ve kiminin ilk viraja gelirken hamilton'un önünde kalmasına yol açtı. kimi sezon içinde pist üstünde kaç geçiş yaptı, sadece kimi değil tüm pilotlar için geçişler zordu bu yıl. öyle kimi geçerdi kimi uçardı kaçardı falan laflarıyla olmuyor bu işler. massa'nın gaz pedalında gözün mü vardı, nerden biliyorsun limitte araç kullandığını? ha sen dersen ki kimi istese geçerdi diye, ben de derim ki massa istese kimi'ye 40 saniye fark atardı. öbürü der ki alonso kimi'ye tur bindirirdi.. sen aksini ispat edebilir misin? boş boş konuşan sensin. hakikaten çok ilginç, raikkonen'de bile senin gibi rai taraftarlarının sahip olduğu kadar kendini beğenmişlik yok. takdir ettik, tebrik ettik, haketti dedik, ama raikkonen'in bile göstermediği küstahlığı bir taraftar olarak senin göstermene lüzum yok. taraftarı olduğun pilotu bari azıcık örnek al. kimsenin raikkonen'in başarısında ve şampiyonluğunda gözü yok, ama bu şampiyonluğun anahtarı massa idi, kabul edip etmemen bunu değiştirmez. ortamı germe.

  9. Ha Massa`nin yardimi olmadimi? tabiki oldu, Bunun icin kendisine takimda tesekkur etti Kimi`de, dogru olani yapti Massa, herkesin takdir etmesi gerekir ve ediyoruz, ama Kimi`ye sampiyonlugu hediye ettigi falan yok. Sap ile samani karistirmayalim.. Son olarak Mclarenci arkadaslarin bu takim uyumunu cekemedigini goruyorum, e haklilar, pilotlari hem kendilerinin hem takimlarinin basini yediler, Takimina kufreden Lewis`a sahip cikip Alonso`yu kotulemeye devam edin, bir kac sene icinde Lewis`i de gorucez..

  10. Kimi Interlagos`ta Massa izin vermese bile Massa`yi gececekti, ilk virajda zaten Kimi`ye yetecek bosluk vardi sadece riske etmek istemedi, o uyduruk arkadan kaymalar falanda hikaye, massa orda bariz hata yapti, ikinci pitler geldiginde Kimi Massa`nin sadece 2,5 sn gerisindeydi ve Massa`dan sonra 3 tam tur atti bos depoyla, biraz matematik bilgisi olan bu ekstra turlarin Kimi`ye lider donmek icin yetecegini bilir, bos bos konusmayin..

  11. ice-girl-01 avatarı

    hazımsızlıkla ne alakası var ki hazımsız olsa brezilyada kimiye yardım etmeyip mücadele ederdi…o halde kimi geçerdi veya geçmezdi,çok büyük bi risk olacaktı her durumda.yeri geldiğinde çok iyi bi takım oyuncusu olduğunu da gösterdi böylece=)

  12. başarılı pilotların verdiği her demeç sansasyon yaratıyor nedense =) bence burada massa, ferrarinin o en tepedeki isimleri olmadığı zaman da başarılı olabileceğini gösterdiklerini söylüyor.. tabiki o isimler yadsınamaz ama ferrari altyapısını çok iyi oluşturmuş ve başarıları birçok kişiye bağlı..

  13. o demecinde schumi yi küçümsemiyor. asıl orda ferrari yi yüceltiyor. ama tabi bakış açısına göre değişir herşey.

  14. Massa, buradaki demeciyle hem Schumi'yi hem de Kimi'yi küçümsüyor. Doğru diyorsunuz aslında; bu durumda massa değilde alonso olsaydı kim bilir ne derdi?

  15. bakın şu anda istanbulpark ve interlagos ta massanın eline su dökebilecek pilot yok. adam bu pistlerde çok çok iyi. normal şartlarda kaza veya arıza yaşamadığı sürece kimi ye geçilmezdi. ki zaten spa dan sonra kendisi dediki son yarışta kiminin şampiyonluk şansı olursa elimden geleni yaparım, ve yaptıda. ve takımın başarısında çok çok önemli rol oynadı, şöyleki; eğer o yarışı kimi ye bırakmasaydı lewis şampiyon olurdu ve şunuda unutmayın F1 de başarı pilotlar şampiyonluğudur…

  16. hazımsızlık surada var abi:kiminin sampiyonlugunda massanın parmagının olması bile yeterince sinirlendiriyor olabilir bazılarını..burda yazanlar için soylemiyorum genel olarak boyle bir egilim var..sampiyonluktan bahseder bahsetmez''ama kimi hakkıyla aldı''filan diyorlar massanın yerini ona bırakmasına atıfta bulunarak..massathebest cok guzel yazmıssın eline saglık dostum..adam daha ne yapacak cok merak ediyorum..istemeyerek de olsa kimiyi sampiyon yaptı adam..tabii tam anlamıyla massa onu sampiyon yaptı demek de guzel bir sey degil ama normal bişekilde gitse kim gecebilirdiki onu..

  17. o cümlenin neresinde hazımsızlık var anlayamadım bi türlü. evet kendi seyircisi önünde pole aldı ve bu güzel ve ayrıca kiminin şampiyonluk şansı olmasa yarışıda rahatça kazanırdı. şimdi kimse çıkıpta kimi eze eze geçti yok böle geçti falan demesin. göz var nizam var yiğidi öldür hakkını yeme. adam takım oyununun agabasını oynadı. daha ne yapsın.

  18. massathebest avatarı

    massa yanlış birşey mi söylemiş sinanşahin? adam pole'yi aldı, yarışta da rahat bir şekilde galibiyete gidiyordu, uyduruk bir arkadan kayma ve pitten çıktığı turda ayağını biraz gazdan çekmesiyle rai ile yer değiştirdi, ki zaten olması gerken de buydu. böylece takımı ve rai'ye yardım etmiş oldu. raikkonen bile massa'nın yardımı karşısında o'na teşekkür ederken sana ne oluyor? esas hazımsız olan sensin. massa'ya oturduğu ferrari koltuğunu sen mi verdin? bence sen massa bencil davranmadığı için dua et. yoksa hala şanssız rai diye ağlamaya devam edecektin. ayrıca massa Schumi ile rai arasındaki dağlar kadar farkın varlığını bilerek takımda büyük isim yok demiştir. yoksa kendi ismini söylemesi de yeterdi.

  19. "…Interlagos'ta kendi vatandaşlarım önünde elde ettiğim pole de güzeldi. Ancak en önemlisi takımın başarısında önemli rol oynamamdı."
    Bu da Alonso gibi hazımsız. Sen ilk önce, bu takımda yer bulduğuna dua et.

  20. Neden buyuk isimler olmadan dedin ki sevgili Massa? Kimi Raikkonen diye olaganustu bir pilot var takimda 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir