Ferrari'de KERS Çalışmaları İyi Gitmiyor mu?

yazar:

kategori:

Ferrari’nin teknik patronu Aldo Costa, İtalyan takımının Kinetik Enerji Geri Kazanım Sistemi’nin gelişimi programının hala gerisinde olduğunu kabul etti.

2009 yılının başında Formula 1’e giriş yapacak olan KERS taha önce bu teknolojiyle ilgili herhangi bir deneyime sahip olmayan birçok takım için gelişim açısından  zorluklar yaşattı.

Costa bazı rakiplerinin yaptığı gibi sistemi şu ana kadar pist üzerinde test etmeyi tercih ettiklerini kabul etti.

Gelecek sezon en büyük mücadelenin ne olacağı sorulduğundan, Costa: " KERS çünkü bu teknoloji daha önce hiç denenmedi, fakat aerodinamikler üzerindeki ciddi şekilde çalışılıyor."

Gazzetta dello Sport’a konuşan Costa sözlerine şöyle devam etti: " Dayanıklılık sorunları var. Çalışmaya geç başladığımızı yalanlayamam. Şimdi sistemimizi denemeyi istedğimi söyleyebilirim."

" Yapacak çok işimiz var fakat süre kısıtlı. Geçmişle karşılaştırdığımızda fazladan iki hafta mız var, test takvimini takip etmemiz gerekiyor. Ocak ayının ortasında test dönemi var ve bunu kaçıramayız."

" Şampiyonluk için mücadele ederken F2008’e çok fazla kaynak aktarımı yaptık ve şu anda artık kendimizi bulmalı ve çabuk bir şekilde uyanmaya ihtiyacımız olduğunu anlamalıyız. KERS sırada beklerken bileşenlerin çoğu paketteki yerini aldı."

Costa oyuna dahil olacak yeni radikal değişikliklerden dolayı gelecek yılın aracının göz alıcı bir şekilde farklı olacağını söyledi.

" Ön kanat dikkat çekici çünkü aracın genişliği kadar uzunlukta (iki tekerler arasındaki mesafe kadar). Pek çok şey yaşanacak, lastikleri tamamen kapatmasıyla kazalarda kaybetmek kolaylaşacak."

" Arka bölümde ise arka kanat daha uzun ve dar olacak, karoser daha yumuşak ve mühürlü olacak çünkü şu anda özgürce kullandığımız hava yarıklarını kullanamayacağız ve soğutma sistemini yeniden tasarlamak için olduça fazla çalışmamız gerekecek."


Yorumlar

  1. teknoloji kullanma ile teknolik buluş farklı bu ikisini karıştıryorsun…

  2. teknolojik yenilik f1 e getirilen yeni bir soluktur herkesin bir an önce kullanmaya çalıştığı bir yenilik en yakın örnek kesintisiz vites kutusu,yoksa iki kanat takmak buluş değildir…başka bir örnek daha vereyim,önümüzdeki sene Williams ın kullanacağı Kers sistemi…Akü vs.yok dişlilerle yapılmış değişik bir sistem bir buluş..eğer iyi giderse,güvenli ve avantajlı olursa herkes kullanacak son zamanlardaki en önemli gelişmelerden biri olacak örnek teşkil edecek ve teknolojik bir gelişim olacak…

  3. burak bocek avatarı

    öncelikle ben madde saymadım onurcum.bunu soyleyen arakdas herhalde yuzde 70 derken lafın gelısı soylemıstır.tabıkı ferrari bugun f1dekı herseyı bulmadı.diğer takımların yaptıkları muhendıslerın tasarladıkları cok sey var.anack ferrarinin bulup bulmadıkları kkousunda soru soruldu ve bunların neyle adalndırıldıgı konusuldu.madem öyle mclarenıde renaultuda bmwyide bilen soylesın.

  4. onur aybars avatarı

    10 madde bile sayamamışsınız ve sayabildiklerinizin %80 olduğunu iddia ediyorsunuz. İlginç… O halde Williams, Renault ve McLaren'in yaptıkları diğer %20'lik dilimi oluşturuyor. Bu daha ilginç…

  5. burak bocek avatarı

    hepsi gelişim ve teknolojiye bağlı tabiki.hepsi teknolojinin ürünü.başka neyin olucak.gerek yapısal yenilik içinde teknolojiye gerek var.aracın aero yapısını arttırmak gelıstırmek ıcın ne kullanıyorlar sorabılır mıyım?

  6. burak bocek avatarı

    hangi teknolojiler demişsiniz adam bir bir yazmış detaylı olarak.benım zoruma gıden sız ferrari bir teknoloji bulsun veya onculuk etsın kabullenemıyor olmanız bunu.olay bu yoksa mclaren deseydı hıc ıtıraz gelmezdı senden de oke.mclaren son guncellemelerı yapıcaz yenı teknolojıler denıcez derken ne demek ıstıyor bır dusun.sezon boyu testlerde takımlar yenı teknolojıler denıyoruz dıor pılotlarda keza.acaba bu adamların derdı ne teknolojıden.anlatabıldın mı.boynuz kanatlar, yarıklar ,kanatcıklar, bacalar, sıdepodlar, jant kapakları, j-amortisör, barge board, vesaire hepsı teknoloji

  7. Aerodinamik kazanım F1 e getirilen yapısal bir yenilikmidir,vazgeçilemeyen f1 in bir parçası olan büyük bir teknolojik buluşmudur…sen şimdi Monokok gövdenin bulunması araç omurga sistemlerinin bulunup geliştirlmesi veya süspansiyon sistemleri kesintisiz vites kutusu veya kütle amortisör değişikliği ve kullanılmasıyla jant kapağını veya sidepodu veya motor üstü yarıkları aynı kefeye koyuyorsan ben başka birşey demem…

  8. burak bocek avatarı

    sevgili arkadasım aero dinamiden kazanmak için ne gerekli teknoloji değil mi?ikiside birbiri ile dolaylıda olsa alakalı değil mi?ama anlayana tabi.kaç sanıye kazandıgın onemlı değil 1sn ama 0.3sn kazanc kazanctır gelişim gelişimdir

  9. ha teknoloji ha aerodinami kazanım ikiside aynı yani buda ilginç…

  10. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Aero güncellemeler en fazla 1 sn. kazandırabilir fakat diğer teknolojiler takıma onlarca sn. kazandırabilir ….

  11. burak bocek avatarı

    ha aerodinamik kazanım ha teknoloji ne fark eder ki?sonucta teknolojik gelişim olmasa araçta bu tip güncellemeler olmaz.ar&ge departmanları bunları geliştirmek içinde olabilir.ısıklı sistemte ilk kullanan ferrariydi bunuda örnek verebiliriz.

  12. mike arkadaşım bu saydıkların teknolojimi yoksa aerodinamik kazanım mı,jant kapağı ve karoser yarıklarından bahsediyorsun…

  13. mike shinoda avatarı

    McLaren arkadaşım sayıyorum iyi dinle…
    Lcd ekranlı direksiyon
    Oval sidepodlar
    Jant kapakları
    Şu anda bütün takımların kullandığı eksoz konumlandır(eskiden takımlar 2002ye kadar olan zamanda gömme eksozlar kullanırdı 2002 yılında Ferrari ilk olarak eksoz uclarını karoserden dısarı kıvrımlı bir şekilde cıkardı)
    Köpek balığı solungaçları şeklindeki soğutma yarıkları ilk oalrak Ferraride görüldü
    Motor kapağı üzerindeki kanatçık daha önce Jordan tarafından kullanıldı ama nasıl etkin olacağını Ferrari gösterdi
    Şu anda monokok üzerinde Aerodinamiden yararlanmak için açılan yarık var seneye tüm takımlarda görebiliriz büyük ihtimalle.

  14. BMW  ///M Power avatarı
    BMW ///M Power

    Vallahi bende merak ettim kaç tane teknolojinin icatçısı bu Ferrari? Mucitmi yoksa yenilikleri çook önceden biliyormu yoksaaa çok mu çabuk adapte oluyor ve bunu nasıl başarıyor. Bu sihir nereden hasıl oluyor garip. Yukarıdaki haberin tek bir satırına dahi inanmıyorum. Benim bildiğim teknolojik bağlamda bir çok yeniliği Williams amca katmıştı bu spora ama durun bakalım daha neler duyacağız.

  15. Aslında bu çok karmaşık bir teknoloji de değil, zaten 80 hp itme gücü ile sınırlandırılmış, zannedersem de tur başına en fazla 7 sn kullanım izni var. Hatta kersten ilk bahsedildiği zamanlar isteyen firmalara kendi sistemlerini satacaklarını söyleyen Ferrari şimdi niye böyle konuşuyor anlamış değilim. Belki güvenlikle ilgili bazı şüpheleri var..

  16. McLAREN TEAM avatarı

    ferrari kersi hayata geçiremezse muhtemelen bu kural seneye iptal olur:)

  17. Mclaren Motor Teknolojisinde İlmordan Sonra Bile Ferrariye Göre Üstün. Her Ne kadar Ferrari Taraftarı Olsamda bu böyle yalan değil. Teknolojik Açıdan tabi.

  18. Ferrari ha! İyi bir para verirse benim kinetik enerji geri dönüşüm cihazımı Ferrariye vermeye hazırım! Komik yahu; hiç bir inandırıcılığı yok bu Costa arkadaşın. Para diyorum, Ferrari diyorum; başka da birşey demiyorum! Yok bişey daha ekliyeyim: Zaten eğer Ferrari, McLaren gibi büyük takımlar KERS ile sorun yaşarlarsa seneye KERS olayını unutun..

  19. "yeni teknolojilerin %80 nin mucididir."
    saysana bi merak ettim :))))

  20. burak bocek avatarı

    ben öyle düşünmüyorum.2003-2004 arası kural değişiklikleri bu kadar köklü değil.seneye tamamen sil baştan bir f1 varı.bazı pilotlarda seneye dengelerin çok değişebileceğini söylemişti.öyle ki hoda bile yarış kazanıcak duruma gelebilir.belki fantazi oldu ama ferrari zaten kers konusunda pek iyi olmadıgı bilinen bir gerçek.sıkça değişen kurallara adapte olmakta ferrari biraz daha zorlanıyor olabilir.2004teki domine sezondan sonra 2005te ortalıkta yok 2006yıda kaybetti ferrari.işte ap açık deliller

  21. mike shinoda avatarı

    buna benzer bir olay hatırlarsanız 2003 senesinde yaşanmıştı… Son zamana kadar F 2003-GA neredeyse geliştirilmeye devam edilmişti ve Ferrari'nin 2004 sezonuna yeni araç ile çıkamayacağı eski aracın revize edilmiş hali ile çıkacağını duyurmuştu… Sebebi ise buna benzer birşeydi… Ama aksine Ferrari hem 2004 sezonuna yeni araç ile çıktı hemde 2004 senesini aldı götürdü… Bahsettiğimiz takım Ferrari arkadaşlar yeni teknolojilerin %80 nin mucididir… yani KERS'i bana göre çoktan geliştirmişler denemişlerdir… Sadece hedef şaşırtıyorlar bana göre…

  22. burak bocek avatarı

    normalde şu araçla şimdiye takımlar şampiyonluğunu bana göre ilan etmeleri ve artık gelişim çalışmalarını 2009a göre yapmaları gerekirdi.ama amaç her 2dalda şampiyonluk olunca büyük takımların böyle bir lüksü yok.mclaren 2.yarı gelişti şimdi son güncellemeyi yapıcak bmw durdurdu gibi.çünkü istediklerini bu yıl aldılar ve fazlasını kovalıyorlar.ancak ferrari geç kalıyor

  23. burak bocek avatarı

    evt bu kadar hatalar yaparsanız tabi 2009a kaynak ayırmakta iş programı çizmekte zorlanırsnız.kerside geliştiremezsiniz.herseye ragmen durum ortada o kadar kaynak çalısma ama daha 2yarıs var anca liderliği aldık.acemi bir ekip ve hatalarla dolu bir sezon.beeliydi bunu diyecekleri.zaten seneye ferrariden ilk yarı pek birşey beklemiyorum

  24. Bmw,Honda,Mclaren,Williams Kersi piste indirdiler…Williams nere Ferrari,toyota,renault nere..şaşırmamak elde değil…

  25. HADİ Hyırlsı. daha doğrusu bmw honda hariç herkes daha tecrübesiz kimin nerolcağı belli olmas

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir