Çin GP Öncesi Honda

yazar:

kategori:

Jenson Button

Shanghai pistini seviyorum çünkü pilotlar için gereksinimli ve teknik bir pist ancak sürüş de eğlenceli. Bir çok yüksek hızlı bölümler var ve ben bunlardan hoşlanıyorum. Pit düzlüğü ve 13 ile14. virajlar arasında yer alan 1 km’lik düzlük için iyi bir düzlük hızınızın iyi olması lazım.

Yarıştığımız bir çok pistten çok farklı, bir kaç yerde geçiş yapabilme şansı, arka düzlüğe girerken bulunan oval kısım pisti daha da heyecanlı yapıyor. Antrenmanlarda hedefimiz araçta doğru downforce ayarlarını bulacak. Downforce ayarları farklı virajlar ve düzlükler için bir karışım şeklinde olacak.

Rubens Barrichello

Shanghai fantastik bir yarış pisti ve oradaki ilk yarışı kazanmış olmam benim orada bazı iyi hatıralara sahip olmamı sağladı. Pistin kendisi uzun düzlükleri ve farklı hızdaki virajları ile heyecanlı ve burası teknik bir pist.

Buranın yegane özelliği bazı virajların, özellikle 1. ve 13., uzunluğu. Burada iyi bir tur yapmak için aerodinamik denge, 2 temel düzlük için düzlük hızı ve iyi araç stabilitesi gerekli. Hava koşulları da önemli bir rol oynayabilir bu yüzden yarış için hava tahminlerini görmek ilginç olacak.

Ross Brawn

Japonya’da kendi evimizde yarışmamızın ardından sezonundan sondan bir önceki yarışı için Çin’e gidiyoruz. Shanghai’de gerekli olacak olan setup ve downforce seviyesi Fuji’de kullandığımıza benzer olacak ancak biraz daha downforce eklenecek.

Shanghai bazı olağan dışı uzun virajlara sahip bu bakımdan daha dayanıklı ve bozulmaya karşı daha istikrarlı olan orta ve sert hamurlu lastikleri kullanacağız.

Bu yarıştan beklentilerimiz konusunda gerçekçiyiz ve Fuji’dekine benzer performans bekliyoruz. Bu üzücü olsada RA108’in gelişimini durdurma kararımızın faydalarını gelecek sene göreceğiz.

Bu hafta sonu için hava tahminleri ilginç ve yağmur beklentileri yüksek bu bakımdan yarış daha heyecanlı ve sürprizlere açık olabilir.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir