Lotus: “Maddi Sıkıntılarımız Abartılıyor”

yazar:

kategori:

Lotus’un sahibi Gerard Lopez, Formula 1 takımının yaşadığı maddi sıkıntıların abartıldığını ve takımın geleceğinin güvende olduğunu söyledi.

Enstone kökenli takımın, özellikle geçen seneden beri maddi anlamda büyük sıkıntılar yaşadığı biliniyor. Yaşanan sıkıntılarla birlikte Eric Boullier, James Allison ve Kimi Raikkonen gibi önemli isimler takımdan ayrılınca Lopez, takımın yapılanmasında yeniden düzenleme yaptı.

Bu kapsamda çalışan sayısında azalmaya gidildi ve Lopez, bir süredir durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Lopez “Bu her şeyi nasıl betimlediğinize bağlı. Gelmesi gereken para aslında geldi ancak o kişilerin yaşadıkları sorunlar nedeniyle para geri gönderildi ve ödemelerde bazı gecikmelerimiz oldu.”

“Her şirkette olduğu gibi para akışını planlarken, belli zamanlarda belli miktarda paranın hesabınıza girmesini beklersiniz.”

“Para gelmeyince yönetim, şirketi bilgilendirmek zorundadır. Normal bir şirketseniz ve müşteriniz size ödeme yapmadıysa, sorun yaşarsınız ancak bununla idare etmeniz gerekir. Ancak burası F1 olduğu için biraz rakamlar biraz abartılı oluyor.” dedi.

Belli sayıda işçi ile yollarını ayırdıklarını doğrulayan Lopez, yine de griddeki takımların çoğundan fazla çalışana sahip olduklarını (470) söyledi.

Lopez ayrıca eski takım patronları Boullier’i Mclaren’e kaptırmalarının ideal olmadığını kabul ediyor.

Lopez “Eric daha çok yarış takımı ile teknik patron Nick gibi isimler arasında iletişim rolündeydi.”

“Onun ayrılmasıyla birlikte Nick Chester ve Alan Permane daha çok görüşmeye başladılar. Artık Eric’i kullanmak yerine direkt irtibata geçiyorlar.”

“Eric’i özlüyorum çünkü o benim takımla iletişim kanalımdı. Ancak artık Nick ve Alan ile direkt iletişim kuruyorum.” dedi.


Yorumlar

“Lotus: “Maddi Sıkıntılarımız Abartılıyor”” için bir yanıt

  1. nasıl abartılıyo. fakirlikten gidip maldonadoyu aldınız be. daha ne.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir