Çin GP Öncesi BMW Sauber

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld

Genel olarak ben bu pisti oldukça seviyorum. İlk 3 viraj takvimdeki en iyi virajlardan. Çok hızlı geliyorsunuz ve ilk pist ilk başta oldukça hızlı oluyor. Ancak daha sonra sıkılaştıkça sıkılaşıyor ve vitesi 2’ye kadar düşürüyorsunuz.

Diğer viraja geçiş bu sene daha zor olacak çünkü çekiş kontrol sistemi yok.Buraya her gelişinizde padoğun ve tribünlerin büyüklüğünden etkilenirsiniz. Geçen sene yeni set yağmur lastiklerini seçmenin zamanlamasını yanlış yapmıştık. 2.lik mümkündü ancak ekstra bir pit yapmak zorunda kaldığımiçin 7.olabildim.

Shanghai ard arda 5. kez ziyaret ettiğim Asya şehri olacak. Singapur’dan sonra Seoul,Gwang-ju ve Tokyo’yu ziyaret ettim ve hepsi çok farklıydı. Shanghaikesinlikle en hızlı gelişen yer ancak şüphesiz enkötütrafik koşullarına da sahip olan yer. Shanghai’ya her gelişimizde yeni gökdelenler oluyor ancak şehir merkezindeki eski yerler yıkılıyor.

Robert Kubica

Shanghai uzun düzlükleri ile ilginç bir pist ve geçiş içiniyi fırsatlar var. Pist çok farklı virajların karışımından oluşturulmuş: bazı yavaş yerler var ancak bazı uzun bölümler de var. İlk viraj özellikle mücadeleci. Frenlerde uzun süre kalıyorsunuz ve daha sonra hızlı şekilde sola dönüyorsunuz. Bu pistte şu ana kadar şansımyaver gitmedi ancak bu sefer şampiyona için bazı iyi puanlar kazanmayı umuyorum.

Mario Theissen

Japonya yarışından sadece bir hafta sonra Çin’e gidiyoruz. Bu da bu sene bu kıtada 5 yarış yapmış olacağımız anlamına geliyor.  Türkiye yarışını dabuna eklerseniz Asya’da 6 yarış yarpmış oluruz ve bu sezonun 3’te biri. Bunun yanında gelecek sene ilk Abu Dhabi yarışı olacak ve böylece sporun büyük bölümü Asya’da gerçekleştirilmiş olacak.

Formula 1 Çin’e 5. kez geliyor. Shanghai’deki tesislerin boyutu diğer tüm pistlere göre çok fazla ve pistin yapısı oldukça zor.  Sezonun sondan 1. yarışı için çok heyecanlıyız.


Yorumlar

  1. şuan en rahat takım BMW üçüncülüğü garanti ve kaybedecek bir şeyi yok şampiyon olursakta buda işin cabası olur GO BMW. :)))

  2. Utku İKİZPINAR avatarı
    Utku İKİZPINAR

    Bu sezon bitmeden Nick the quick'ten bir birincilik bekliyorum…

    BMW POWER

  3. şu sıralar öndeki takımlardan en çok hata gelebilecek zamanlar bazı iyi fırsatları iyi değerlendirlerse şansları da yanlarında olursa tabi ki en azından ikincilik mümkün. kubica çok motive görünüyor o da biraz şansla daha iyi bi yerde olabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir